mag58 06.10.04, 19:07 Witam! Mam kilka nasion magnolii, takie male,czerwone fasolki. Wzielam je z krzewu magnolii. Czy mozna samemu wychodowac drzewko z tych nasionek? Co trzeba z nimi robic? Pozdrawiam. Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penutka Re: Nasiona magnolii 07.10.04, 16:45 Trzeba je dokładnie i delikatnie oskrobać z tych bordowych otoczek, umyć (chodzi o to, żeby usunąć tłustą otoczkę), a następnie wsadzić pojedynczo do doniczek z ziemią torfową i te doniczki zakopać w ogrodzie. Powinny poleżeć w ziemi w temperaturze co najmniej 4 stopni C. Być może na wiosnę któreś z nich Ci wzejdzie, co się podobno bardzo rzadko zdarza. Moje nasionko (jedno, niestety) czeka w ziemi już od wiosny, a przepis znalazłam na stronie internetowej Pana, któremu się to udało, ale już nie pamiętam adresu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiazak Re: Nasiona magnolii 11.10.04, 22:56 oto szukany przez Was adres: ogrod.mm.com.pl/foto/magnolia.htmpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mag58 Re: Nasiona magnolii 14.10.04, 17:43 Dzieki, ale nie moge otworzyc tej strony.:( Moze jest jakis blad w adresie. Pozdrawiam. Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś