Dodaj do ulubionych

brawa dla eksperta

01.05.02, 22:32
Muszę przyznać, że na żadnym z forów tego portalu ekspert nie odpisuje na wątki
tak szybko i wyczerpująco. Wielkie brawa!
Obserwuj wątek
    • jerzy.wozniak Re: brawa dla eksperta 04.05.02, 19:31
      Witam na forum Gazety!
      Dziękuje za tak pochlebna opinię o prowadzonym przeze mnie forum. Z jednej
      strony mnie to cieszy z drugiej martwi. Martwi dlatego, że większość nie
      rozumie idei Internetu. Spotykam się z tym od zawsze-nawet osoby decydentne -
      uważają że Internet to miejsce tylko na zdawkowe informacje, tymczasem moja
      kilkuletnia praktyka dowodzi wręcz czegoś innego. W Internecie szukamy nie
      tylko rozrywki i wysyłania sobie mniej lub bardziej śmiesznych dowcipów, ale
      obecnie przede wszystkim rzetelnej i fachowej informacji. Jestem wiec
      zmartwiony, tym bardziej, że nie uważam abym na łamach tego ogrodniczego forum
      dokonywał jakiś cudów czy wkładał w nie niewiadomo ile pracy. Prowadząc je mam
      na uwadze rzetelność informacji oraz szybkość odpowiedzi. Internet ma, bowiem w
      sobie cos z nerwusa, jeśli nie odpowiesz w ciągu kilku dni to możesz już nie
      robić tego wcale. Tutaj wyraźniej widać wszechobecny pośpiech i pęd do wiedzy –
      tak aby zdobyć jak najwięcej informacji w jak najkrótszym czasie
      Szkoda, że nie zrozumieli tego inni prowadzący, forumowiczom nie zależy
      na zdawkowej informacji na odczep się, oni piszą bo chcą wiedzieć, a edukacja
      innych jest podstawa działalności wykształconego człowieka. Niech Pan nie myśli
      że traktuje moich czytelników jak tych, co nic nie wiedzą, wprost przeciwnie
      jako wychowanek zachodnich placówek naukowych nigdy nie uważam że człowiek po
      studiach jest czymś lepszym niż ten po szkole podstawowej, a nie wiedzieć
      czegoś to jakikolwiek wstyd. Wstydem jest nie pytać! W życiu spotkałem ludzi,
      którzy nie wiedzieli nic o roślinach, za to mieli patenty na paliwa rakietowe.
      Natomiast wszyscy, którzy w jakiejś dziedzinie maja cos mądrego i
      konstruktywnego do powiedzenia powinni dzielić się tym z bliźnimi. Wiedzy nie
      można zatrzymać dla siebie, ma ona siłę tylko wtedy, gdy jest w ciągłym obiegu.
      Dlatego zgodziłem się na prowadzenie tego forum. I podkreślam raz jeszcze nie
      uważam żebym robił coś nadzwyczajnego – to po prostu rzetelne wypełnianie
      zobowiązań wobec Agory. Mało uważam ze to forum ma wiele wad - nie chciano mnie
      słuchać- w tym jedna najpoważniejsza brak możliwości bezbłędnego i pewnego
      wstawiania zdjęć. Wiąże się to ściśle z tym, co napisałem wcześniej – rzadko
      kto rozumie rolę Internetu (patrz mój co nieco o LEN) i role zdjęć w przekazie
      informacji. Co oczywiście nie ma nic do rzeczy, że lubię to zajęcie i kontakty
      z różnymi ludźmi którzy piszą na forum. Moi znajomi z zachodnich uniwersytetów
      na moje pytanie często wysyłają mi odpowiedź „Hi Jerry see the pictures” – i tu
      jest seria zdjęć która wyjaśnia wszystko. Tego nie mogę do dzisiaj przepchnąć i
      to jest największa wada tego forum. Tym bardziej, że od 30 lat zajmuję się
      profesjonalnie fotografią, a uzbrojony w cyfrowe aparaty o największej
      rozdzielczości jestem w stanie wykonać zdjęcia nawet na specjalną prośbę
      czytelnika. Mało w swoim archiwum mam zdjęcia do ilustracji wszystkich moich
      odpowiedzi, jak odtąd leżą bezużytecznie w szufladach. Obecnie ręce mi opadły,
      bo jak to wygląda w praktyce to widzicie sami.
      Jeszcze w sprawie podejścia do czytelników forum, uważam, że na większości
      forum prowadzonych w Polsce są traktowani per noga. Wynika to z opisanego
      powyżej podejścia do Internetu jako do nowoczesnej zabawki, a nie nowoczesnego
      sposobu zdobywania wiedzy. Niestety, a może właśnie bardzo dobrze, że za
      kilkanaście lat książki będą tylko oglądane na historycznych filmach, a wiedzę
      będziemy zdobywać za pomocą elektroniki, bo to najłatwiejszy i najszybszy
      sposób w naszych pędzących na wariata czasach.
      Jeszcze raz dziękuje i serdecznie pozdrawiam, wasze listy motywują mnie do
      jeszcze większej staranności w pisaniu i dają wiele radości w i tak przyjemnej
      pracy z ludźmi.
      Jurek
      • ew.sa Re: brawa dla eksperta 05.05.02, 18:07
        Chociaz od niedawno zaglądam na to forum, jestem pod wrazeniem. Tu naprawde
        moża się wiele nauczyc!!! Wyrazy podziwu dla znajomości rzeczy a także chęci
        podzielenia się z nią z internautami. Bez dwóch zdań jest to najlepsze forum
        Wyborczej.
        Dziękuję Panu Jerzemu!
    • kasiacha Re: brawa dla eksperta 06.05.02, 12:20
      Podpisuję się pod pochwałami dla Eksperta "wszystkimi rękyma i nogyma".
      Uwielbiam tu zaglądać i robię to, jak tylko często mogę, ku rozpaczy szefa
      płacącego rachunki za internet. Ale trudno. Powodzenia . Kaśka
      • dociak Re: brawa dla eksperta 11.05.02, 15:26
        Ja też jestem ZA.
        Zaglądam tutaj dosyć często, bo jestem chyba jeszcze bardziej "zielona" niż
        moje roślinki :)

Jeszcze raz wielkie dzięki Panie Jerzy!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka