Dodaj do ulubionych

roslna iglasta w mieszkaniu

20.06.02, 00:28
Czy jest jakaś roślina iglasta (sosna, choinka, jałowiec), którą dałoby sie
trzymać w mieszkaniu. Miejsce będzie przy oknach, ale niezbyt nasłonecznione. W
sklepach mówią, że iglaków nie da się hodować w domu - ale ja nie wierzę. Może
Ekspert coś podpowie?
Obserwuj wątek
    • piasia Re: roslna iglasta w mieszkaniu 20.06.02, 05:48
      Iglaków nie da się hodować w domu - ZA GORĄCO!!!!!!!!

Jeżeli mieszkanie jest w miarę chłodne - pozostaje araukaria. Ale o sośnie czy
      świerku zapomnij. To nierealne.
      • jerzy.wozniak Re: roslna iglasta w mieszkaniu 20.06.02, 08:06
        Araukaria tez może nie za bardzo bo to z czasem bydlę wyprowadzające nas z
        domu, ja polecam cyprys. Zima trzymamy go w doniczce a latem wystawiamy do
        ogrodu czy na balkon. W mieszkaniach najlepiej się czuje kalifornijski cyprys
        wielkoowocowy sprzedawany w kwiaciarniach pod nazwa cypryśnik – co nie jest
        zgodne z prawdą.
        Jurek
        • mar_elx araukaria 21.06.02, 09:19
          jerzy.wozniak napisał(a):

> Araukaria tez może nie za bardzo bo to z czasem bydlę wyprowadzające nas z
          > domu, ja polecam cyprys. Zima trzymamy go w doniczce a latem wystawiamy do
          > ogrodu czy na balkon. W mieszkaniach najlepiej się czuje kalifornijski cyprys
          > wielkoowocowy sprzedawany w kwiaciarniach pod nazwa cypryśnik - co nie je
          > st
          > zgodne z prawdą.

Miejsca mam dostatek :-) - ale araukaria (kórą rzeczywiście mi sugerowano w
          sklepie) jest moim zdaniem wstrętna :-). Wygląda jak tandetnie zrobiona sztuczna
          choinka... Więc spróbuje z cyprysem....

• jerzy.wozniak Re: araukaria 26.06.02, 08:31
            Przychylam sie do oceny, z araukari podoba mi się tylko ta chilijska, ale tez
            jak bym mial ją trzymać w mieszkaniu to tylko palnąć sobie w łeb. Cyprys
            natomiast polecam.
            Jurek
            • michal.ch Re: araukaria 27.06.02, 16:32
              ...I ten charakterystyczny zapach. Przyjemnie posiedzieć przy cyprysie.
              • wari Re: araukaria 05.07.02, 00:02
                Od kilku lat mam w domu dwa drzewka metasekwoi chińskiej (1,5 i 2 metry
                wysokie). Co prawda na zimę wystawiam je na balkon (zrzucają wtedy swoje
                delikatne igiełki), ale na wiosnę znou wstawiam do mieszkania. Stoją jednak w
                jasnym, słonecznym pokoju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka