cereusfoto 26.07.05, 09:12 Pochwalcie się co wypatrzyliście ostatnio ciekawego? Ja kupiłam wiąza holenderskiego, perukowca złotego,hibiscusa variegatę, bukszpan złoty i liguster złoty.Szykuję się na kolejne zakupy! A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemoaj5 Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 26.07.05, 09:43 Z ciekawostek to arkotis Bardzo ładna roślina troche podobna do gazani, ale bardzie oryginalna, I cis - kształtowany na drzewko bosnai. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
kubek4 Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 26.07.05, 14:39 Labellia, ostrozka,bazylia o bordowych lisciach, datura fioletowa a od znajomych ktorzy rezygnuja z ogrodka dzialkowego przywiozlem dwa bagazniki samych okazow z ktorych poza mieta i rumiankiem nie jeszcze nie znam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cenia5 Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 26.07.05, 14:43 zazdroszcze tych dwoch bagaznikow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek4 Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 26.07.05, 16:03 Nie zazdrosc tylko sama popytaj wsrod znajomych kto sprzedaje dom lub wyprowadza sie. Tacy ludzie najchetniej oddaja swoje skarby komus kto sie nimi bedzie opiekowal. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka31 Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 26.07.05, 23:52 a ja nic ostatnio nie kupiłąm ciekawego natomiast będąc w Paryzu przywiozłam z Giverni / ogrodów Moneta/ nasiona ,tylko sie nie smiejcie, kosmosów ale takich to ja nie widziałam ani u nas nasion ani w zadnym ogrodzie ,niskie krepe , wielkie kwiaty i przecudne kolory . Krótko mówiac cuda.I juz sie nie moge doczekac nastepnego lata . Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 27.07.05, 06:21 Wczoraj udało mi się "trafić" tarczownik. Ma dopiero dwa liście, jeden jak duży talerz, drugi jak spodeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 27.07.05, 07:01 Mam kosmos z Australii, wusoki, duży kwiat,różowy z ciemnym środkiem. Z Czech przywiozłem kosmos bulwiasty, bylina.Kolor ciemnej wiśni, a zapach czekolady. Mirzan Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 27.07.05, 07:18 Koniecznie dajcie jakiś link na tego kosmosa - ciekawa jestem jak wygląda takie cudo! W wyszukiwarce nie wyskakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 27.07.05, 22:45 fotogalerie.pl/galeria/galeria_mirzan Przedstawiam zdjęcia kosmosów.Ten bylinowy pachnie czekoladą. Mirzan Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 28.07.05, 07:35 A który to ten kosmos, bo nie podpisany... Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 28.07.05, 07:50 Masz kosmos i nie mozesz go rozpoznać.Oba podpisane pod zdjęciami, podpisałem jeszcze ten bylinowy. Mirzan fotogalerie.pl/galeria/galeria_mirzan Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Hortensja drzewiasta 27.07.05, 08:46 A ja zdobyłem hortensje drzewiastą... i też bardzo ładnie wyglada.... Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Hortensja drzewiasta 28.07.05, 12:38 A tu kącik z jakimiś ciekawymi rozwiązaniami www.ogrodytwoichmarzen.pl/ciekawostki.php Odpowiedz Link Zgłoś
marie21 Re: Hortensja drzewiasta 28.07.05, 14:22 Jeśli mnie wzrok nie myli to twój dom i ogródek.... I wspomniana wyżej hortensja drzewiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Hortensja drzewiasta 28.07.05, 14:29 Witaj, Tak te roślinki rosną przed domem przemoaj5. Niestety teraz w imeiniu Przema odpowiada Szymek. Serdecznie pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
hanka31 Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 28.07.05, 23:45 A ja wczoraj nabyłam lobelie speciose niebieska i czerwona , jest to bylina dosc wysoka. Czy ktos wie jak sie ona sprawuje w czasie zimy przetrzyma czy lepiej wykopac do doniczki i przechowac w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Jakie ciekawe roślinki ostatnio kupiliście??? 29.07.05, 06:50 Witaj, Lobelia nie zimuje w gruncie, trzeba ją przechowach w donicach w chłodnej piwnicy. Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś