gosia89 06.08.05, 21:19 Zajmuje sie dosc duzym ogrodem ze szklarnia, w ktorej sadzam pomidory malinowe. Mam z nimi jednak problem, gdyz strasznie pekaja. Jaka moze byc tego przyczyna i jak temu zaradzic ? Z gory dziekuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lorusia4 Re: Pomidory 06.08.05, 21:55 Wg. mnie to zła gospodarka wodna. Sucho a potem gwałtownie pije wodę. Podlewamy wtedy gdy ziemia juz przysycha ale nie jest jeszcze sucha. Przecietnie 3 litry na krzak jesli jest w pierścieniu. A tak w ogóle to malinówkę pod szklarnią bardzo trudno uprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
osewi Re: Pomidory 06.08.05, 23:01 na Twoje Gosiu pytanie www.ogrody.w.szu.pl/chorobypomidora.htm ja mam inny problem i nie mogę sobie z nim poradzić. Moje pomidory wisząc na krzakach od dołu są już zupełnie czerwone i miękkie a przy szypółce twarde i żółte lub wręcz zielone.2/3 pomidora czerwona a 1/3 nie. Tak już drugi rok. W zeszłym roku myślałam, że to taka jakaś odmiana,teraz myślę, że popełniam jakiś bląd w uprawie. Jeśli ktoś wie jak mi pomuc to będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia89 Re: Pomidory 07.08.05, 21:08 Bardzo dziekuje Wam za pomoc, Osewi - jesli znajde rozwiazanie Twojego problemu napewno napisze :) Odpowiedz Link Zgłoś