alabama73 16.03.06, 10:33 Doradzcie mi co robić, moja szeflera gubi całkowicie liście. Przenosze w różne miejsca, podlewam umiarkowanie, to znów dużo, zraszam, podsilam. I nic liście jak opadały tak opadają. Poradzcie coś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirio Re: Szeflera - pomocy!!! 17.03.06, 20:59 Kilkakrotnie próbowałam hodować szeflerę, zawsze kończyło się tak samo - opadanie liści, roślinę wywalałam. Dostałam od koleżanki fragmentu pociętej na sadzonki szeflery, wyhodowałam i rośnie pięknie. Dostałam jeszcze 2 duże rośliny i opadły. Obcięłam je przy samej ziemi i odbiły bardzo ładnie, rosną już ponad 2 lata i są bardzo gęste. To co urosło u mnie pięknie się trzyma, a przyniesione zawsze padają. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_no Re: Szeflera - pomocy!!! 18.03.06, 10:54 Moje dwie 3-metrowe szeflery zrobiły mi to samo. A były takie gęste. Mogły mieć za zimno, ale kto tam wie co im dolega, wyłysiały i już. Nie wiem czy można z tym wogole coś zrobić, jakoś zapobiec? Badyle takie stoją i puszczają teraz nowe listki złośliwie:) Odpowiedz Link Zgłoś