ap77 07.05.06, 16:37 Bo ja nie, i chyba robie blad (tzn moze powinno sie je przemalowac drewnochronem)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haraposkutya Re: Czy impregnujecie rollbordery? 07.05.06, 17:35 Każde dodatkowe zabezpieczenie przedłuża ich żywotność. Tak jak np. osadzenie ich w piasku lub żwirze, zamiast bezpośrednio w ziemi. Można też osłonić je paskami papy poniżej powierzchni gruntu. itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
seledynowa tak 07.05.06, 19:36 i to dwukrotnie; nie mam zamiaru wymieniac ich co 2 lata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: tak 08.05.06, 05:24 Toto jest impregnowane ciśnieniowo (przynajmniej w teorii), drewnochron jest więc niepotrzebny. Ale - nie każdy producent impregnuje prawidłowo. Moje niektóre szybko rozpadły się, inne mam od lat w dobrym stanie. Wszystkie były drewnochronem traktowane(dwukrotnie), nie tyle dla ochrony co dla zamalowania zielonych plam po impregnacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ktys Re: Czy impregnujecie rollbordery? 10.05.06, 12:43 oczywiście maluję drewnochronem lub innym środkiem .Wyglądają o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś