Dodaj do ulubionych

Mecardonia

16.05.06, 12:54
Takie sadzoneczki dzisiaj kupiłam, kwiatki drobne jak u bakopy, tylko żółte:
img116.imageshack.us/img116/6885/pic005462xx.jpg
Obserwuj wątek
    • brynia2 Re: Mecardonia 16.05.06, 13:07
      A tu dodatkowe info: www.plantpol.com.pl/strony/1/i/711.php
    • mazumo Re: Mecardonia 16.05.06, 19:15
      witaj bryniu!też mam tę roślinkę a właściwie sprzedaję ją już drugi sezon ,jest
      bardzo lubiana przez klientów,kwitnie aż do przymrozków i pięknie rozrasta się
      tworzy zgrabną kopułę kwiatów.pozdrawiam Monika
      • brynia2 Re: Mecardonia 16.05.06, 20:17
        Witaj Monia, muszę się przyznać, że uwielbiam rośliny o drobnych kwiatkach, np.
        bakopę, sanwitalię, lobelię, a ten dzisiejszy zakup wprowadził mnie w dobry
        nastrój, roślinka jest przeurocza :-)))
        P.S. Moniko, a tak przy okazji mam pytanie. Może wiesz, czy bieluń surmikwiat o
        pełnych kwiatach wysiany w marcu zdąży zakwitnąć w tym roku i wydać nasiona?
        • zastepowa Re: Mecardonia 17.05.06, 00:09
          Bryniu, Ty to masz chyba hektary. Co rusz to nowa roślinka.
          Jest piękna, zyczę powodzenia w uprawie.

Tak przy okazji gdzie jest ten Poświn- ja w sprawie azalii ?????
          • brynia2 Re: Mecardonia 17.05.06, 09:13
            Małgosiu, na tę Mecardonię to napatrzeć się nie mogę, taka delikatna. Jedną
            wsadzę do skrzynki na balkonie, a drugą dam do gruntu do ogrodu, w tem sposób
            będę ją miała częściej w zasięgu wzroku :-)
            Co do Powsina, to zdaje się jest gmina Warszawa, na południe, tam jest Ogród
            Botaniczny PAN-u. Każdego roku pięknie zakwitają tam magnolie, a po nich
            rododendrony, zaliczyłam obydwa sezony. Dla Ciebie to niestety trochę za daleko,
            ale może skusisz się na wypad łykendowy z rodziną.
            • horpyna4 Re: Mecardonia 17.05.06, 09:47
              Ogród Botaniczny PAN jest na terenie Warszawy, przy południowej jej granicy, na
              południowo - wschodnim krańcu Lasu Kabackiego. Od południa graniczy z gminą
              Konstancin - Jeziorna i z tamtej strony jest główne wejście, od ul. Borowej.
              • onnanoko Re: Mecardonia 17.05.06, 13:05
                Od strony parku też można wejść, ładnie nas tam podwiezie (hm, kiedyś podwoził,
                mam nadzieję, ża nadal to czyni :) ) 519 z samego centrum. Zawsze warto! :)
                • horpyna4 Re: Mecardonia 17.05.06, 17:21
                  Od strony parku też, ale przyjezdnym trudniej tam trafić. A pod główne wejście
                  podwozi autobus 139 z przystanku Metro Wilanowska. Tyle, że rzadko chodzi, warto
                  ściągnąć sobie rozkład.
                  • zastepowa Re: Mecardonia 17.05.06, 22:37
                    Dzięki piękne za podpowiedź, ale ja nie .......... Warszawy.
                    Koszmarnie oznakowana, nieprzyjazna dla przyjezdnych i wiecznie rozkopana
                    tak jak Kraków)
                    W latach 90-tych nocami przejezdzaliśmy przez Warszawę na Mazury. I to kilka
                    lat z rzędu. I chyba mi tak zostało.
                    Pamietam, iż chyba 3 razy przjeżalismy ten sam most gdzieś koło ZOO-to był
                    koszmar.

Może jest coś między naszymi miastami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka