brynia2 16.05.06, 12:54 Takie sadzoneczki dzisiaj kupiłam, kwiatki drobne jak u bakopy, tylko żółte: img116.imageshack.us/img116/6885/pic005462xx.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brynia2 Re: Mecardonia 16.05.06, 13:07 A tu dodatkowe info: www.plantpol.com.pl/strony/1/i/711.php Odpowiedz Link Zgłoś
mazumo Re: Mecardonia 16.05.06, 19:15 witaj bryniu!też mam tę roślinkę a właściwie sprzedaję ją już drugi sezon ,jest bardzo lubiana przez klientów,kwitnie aż do przymrozków i pięknie rozrasta się tworzy zgrabną kopułę kwiatów.pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Mecardonia 16.05.06, 20:17 Witaj Monia, muszę się przyznać, że uwielbiam rośliny o drobnych kwiatkach, np. bakopę, sanwitalię, lobelię, a ten dzisiejszy zakup wprowadził mnie w dobry nastrój, roślinka jest przeurocza :-))) P.S. Moniko, a tak przy okazji mam pytanie. Może wiesz, czy bieluń surmikwiat o pełnych kwiatach wysiany w marcu zdąży zakwitnąć w tym roku i wydać nasiona? Odpowiedz Link Zgłoś
zastepowa Re: Mecardonia 17.05.06, 00:09 Bryniu, Ty to masz chyba hektary. Co rusz to nowa roślinka. Jest piękna, zyczę powodzenia w uprawie. Tak przy okazji gdzie jest ten Poświn- ja w sprawie azalii ????? Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Mecardonia 17.05.06, 09:13 Małgosiu, na tę Mecardonię to napatrzeć się nie mogę, taka delikatna. Jedną wsadzę do skrzynki na balkonie, a drugą dam do gruntu do ogrodu, w tem sposób będę ją miała częściej w zasięgu wzroku :-) Co do Powsina, to zdaje się jest gmina Warszawa, na południe, tam jest Ogród Botaniczny PAN-u. Każdego roku pięknie zakwitają tam magnolie, a po nich rododendrony, zaliczyłam obydwa sezony. Dla Ciebie to niestety trochę za daleko, ale może skusisz się na wypad łykendowy z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Mecardonia 17.05.06, 09:47 Ogród Botaniczny PAN jest na terenie Warszawy, przy południowej jej granicy, na południowo - wschodnim krańcu Lasu Kabackiego. Od południa graniczy z gminą Konstancin - Jeziorna i z tamtej strony jest główne wejście, od ul. Borowej. Odpowiedz Link Zgłoś
onnanoko Re: Mecardonia 17.05.06, 13:05 Od strony parku też można wejść, ładnie nas tam podwiezie (hm, kiedyś podwoził, mam nadzieję, ża nadal to czyni :) ) 519 z samego centrum. Zawsze warto! :) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Mecardonia 17.05.06, 17:21 Od strony parku też, ale przyjezdnym trudniej tam trafić. A pod główne wejście podwozi autobus 139 z przystanku Metro Wilanowska. Tyle, że rzadko chodzi, warto ściągnąć sobie rozkład. Odpowiedz Link Zgłoś
zastepowa Re: Mecardonia 17.05.06, 22:37 Dzięki piękne za podpowiedź, ale ja nie .......... Warszawy. Koszmarnie oznakowana, nieprzyjazna dla przyjezdnych i wiecznie rozkopana tak jak Kraków) W latach 90-tych nocami przejezdzaliśmy przez Warszawę na Mazury. I to kilka lat z rzędu. I chyba mi tak zostało. Pamietam, iż chyba 3 razy przjeżalismy ten sam most gdzieś koło ZOO-to był koszmar. Może jest coś między naszymi miastami? Odpowiedz Link Zgłoś