mazumo 06.10.06, 11:08 czy możliwe jest przechowanie tego storczyka na parapecie w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onnanoko Re: bletilla 06.10.06, 12:17 Tak, na pewno, ją w ogóle można uprawiać w domu! Tyle, że zimą będzie oczywiście przechodzić okres spoczynku... Masz tę różową, czy może trafiła Ci się biała? Pozdrawiam cieplutko! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazumo Re: bletilla 06.10.06, 13:51 witaj,mam tę różową,byłam ciekawa co do innej uprawy bo osoba która sprzedawała mi ją,powiedziała że musi w zimie mieć 5 stopni,ale ja jestem przekorna i musiałam zapytać o inne warunki,dziękuję ci a masz ją u siebie bo jak nie to wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
onnanoko Re: bletilla 06.10.06, 14:05 Hej, no, temperatura to faktycznie powinna być obniżona - akurat przy moim nieszczelnym oknie to nie jest specjalny problem :) Przez kilka lat rosła nieźle koło "szpary", razem z passiflorami np. (a propos, stoją już w słoiku), potem z nieznanych przyczyn odmówiła współpracy. Aha, jeden z wiosennych listków właśnie mi zakwitł - pełny róż, ale co to za róż, jestem po prostu zachwycona!!! Zaraz jadę na roślinne polowanie, może uda mi się przytargać coś nowego :) Serdeczności! Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: bletilla 06.10.06, 17:10 onnanoko napisała: > Zaraz jadę na roślinne polowanie, może uda mi się przytargać coś > nowego :) Serdeczności! No, no, zazdroszczę Ci tego polowania :) Pozdrówka dla Ciebie i Moniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
onnanoko Re: bletilla 09.10.06, 09:27 Hi, hi, nie było aż tak udane, jak się spodziewałam, ale zupełnie nieoczekiwanie kupiłam dwa clematisy... Dobra na nie pora, bo przynajmniej widać, jak NAPRAWDĘ kwitną, ale znowu muszę przemyśleć, gdzie je upchnąć ;) Też Was pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś