06.10.06, 11:08
czy możliwe jest przechowanie tego storczyka na parapecie w mieszkaniu?
Obserwuj wątek
    • onnanoko Re: bletilla 06.10.06, 12:17
      Tak, na pewno, ją w ogóle można uprawiać w domu! Tyle, że zimą będzie
      oczywiście przechodzić okres spoczynku... Masz tę różową, czy może trafiła Ci
      się biała? Pozdrawiam cieplutko! :)
      • mazumo Re: bletilla 06.10.06, 13:51
        witaj,mam tę różową,byłam ciekawa co do innej uprawy bo osoba która sprzedawała
        mi ją,powiedziała że musi w zimie mieć 5 stopni,ale ja jestem przekorna i
        musiałam zapytać o inne warunki,dziękuję ci a masz ją u siebie bo jak nie to
        wiesz!
        • onnanoko Re: bletilla 06.10.06, 14:05
          Hej, no, temperatura to faktycznie powinna być obniżona - akurat przy moim
          nieszczelnym oknie to nie jest specjalny problem :) Przez kilka lat rosła
          nieźle koło "szpary", razem z passiflorami np. (a propos, stoją już w słoiku),
          potem z nieznanych przyczyn odmówiła współpracy. Aha, jeden z wiosennych
          listków właśnie mi zakwitł - pełny róż, ale co to za róż, jestem po prostu
          zachwycona!!! Zaraz jadę na roślinne polowanie, może uda mi się przytargać coś
          nowego :) Serdeczności!
          • brynia2 Re: bletilla 06.10.06, 17:10
            onnanoko napisała:

> Zaraz jadę na roślinne polowanie, może uda mi się przytargać coś
            > nowego :) Serdeczności!

No, no, zazdroszczę Ci tego polowania :)
            Pozdrówka dla Ciebie i Moniki :)
            • onnanoko Re: bletilla 09.10.06, 09:27
              Hi, hi, nie było aż tak udane, jak się spodziewałam, ale zupełnie
              nieoczekiwanie kupiłam dwa clematisy... Dobra na nie pora, bo przynajmniej
              widać, jak NAPRAWDĘ kwitną, ale znowu muszę przemyśleć, gdzie je upchnąć ;)
              Też Was pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka