mandzia_16 03.07.07, 18:23 1 W mojej szklarnii mam pomidory i prawie wszystkie sa popękane czym jest to spowodowane?? 2 A drugi z moich problemów to jest to ze pełno mam mrówek?? moze jest jakiś tani sposób na zlikwidowanie ich?? Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: Mam problem w szklarni!! 03.07.07, 18:57 Kiedyś mojej mamie pęały pomidory, jeśli nieopatrznie ktoś je podlał lejąc po owocach, zamiast po ziemii. A o sposobach na mrówki jest tu mnóstwo wątków, ostatnio był proszek do pieczenia i cynamon :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandzia_16 Re: Mam problem w szklarni!! 03.07.07, 21:00 Dzięki napewno wypróbuje cynamon bo już próbowałam proszku i nic z tego nie wyszło. co do pomidozrów to bardzo mozeliwe ze ktoś polał wode po owcach... :) Dzieki i moze jeszcze jakies propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz48 Re: Mam problem w szklarni!! 03.07.07, 22:09 Wydaje mi się że nie utrzymujesz w szklarni stałej wilgotności ziemi. Pomidory pękają jeżeli się ich się podlewa dużo a póżniej przesusza i znowu podlewa. Należy utrzymać w szklarni ziemię w stanie ciągle wilgotnym nie żałując wody i nie wolno lać po liściach i owocach gdyż wtedy narażone są na infekcję chorób grzybowych. Odpowiedz Link Zgłoś