yoma 16.01.09, 14:39 Doczytałam się przypadkiem na amerykańskiej stronie, że takowy wyciąga potworne ilości wody z gleby, wprost wysusza na wiór wszystko dookoła, a w zamian zostawia sól i dlatego szkudny wielce jest. Coś mi się nie chce wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerrykot1 Re: Tamaryszek 19.01.09, 11:33 eee, chyba niekoniecznie:-) www.zgapa.pl/zgapedia/Tamaryszek.html widzialam w Iraku całe gaje tamaryszkowe, a tam gleba sucha i zasolona na maksa. A krzaczory dawały wiosną na rózowo,że hej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Tamaryszek 19.01.09, 11:35 a moze im sie pomylilo z tamaryndowcem, choc zupelnie nie wiem czy tenze taki wodopij :} Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Tamaryszek 19.01.09, 12:36 Co potwierdza moją tezę, że Amerykanie mają narąbane i ufać im nie można :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekz22 Re: Tamaryszek 25.01.09, 21:51 Witam wszystkich, jest to moje pierwsze spotkanie z waszym forum i uważam że to bardzo ciekawe pogaduszki. Moja żona buszuje tu od dawna i stwierdziła że mogę wnieść coś od siebie pożytecznego, mam nadzieje że mi się uda. A tak wracając do sedna Tamarix piękna majowa roślina nie powodująca w okół siebie większych szkód, Gatunek bardzo wytrzymały na susze i silne zasolenie podłoża, toleruje gleby od obojętnych do mocno alkalicznych Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Tamaryszek 25.01.09, 23:39 krotko, zwiezle i wezlowato, witam w imieniu reszty i rozumiem, ze mozemy liczyc na Twoja wiedze w przyszlosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Tamaryszek 26.01.09, 16:59 Wiedziałam, że Amerykanom nie można ufać :) Mam tamaryszek i jakoś nie stwierdziłam koło niego wykwitów soli. Witaj Grześku :) Odpowiedz Link Zgłoś