ksyffka 11.07.09, 14:17 Jakie kwiaty macie obok krokusów,tulipanów,żonkili? Chodzi mi głównie o rośliny wieloletnie,nie mające zbyt dużych (długich) korzeni.Kwiaty, które kwitną po sobie i cieszą oko do jesieni :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mali_na Re: obok wiosennych cebulek 11.07.09, 18:47 Nie bardzo rozumiem, poszukujesz bylin które będą kwitły od czasu kwitnienia tulipanów aż do jesieni? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: obok wiosennych cebulek 11.07.09, 19:09 Chyba chodzi o to, że jak jedne przekwitną, to zakwitną drugie, tak że na tej rabacie zawsze coś kwitnie. Krokosmie sparaksisy iksje mieczyki homerie zefiranty kalochorty brimeury lilie liliowce irysy ismeny.... Odpowiedz Link Zgłoś
leeliana Re: obok wiosennych cebulek 12.07.09, 20:15 Zawilce japońskie i funkie, astry i orliki... Odpowiedz Link Zgłoś
ksyffka Re: obok wiosennych cebulek 21.07.09, 09:52 Dokładnie o to mi chodzi.Już zabieram się do szukania podanych przez ciebie roślin Odpowiedz Link Zgłoś
tenia44 Re: obok wiosennych cebulek 12.07.09, 21:11 Ja sadzę tulipany i żonkile pomiędzy funkiami. Gdy cebulowe przekwitną i zaczynają żółknąć to przechylam je i chowam pod liście funki. Odpowiedz Link Zgłoś