yoma 30.08.09, 09:31 jakiś grzybek niszczący ponoć choroby grzybowe, kogo interesuje, niech czyta. www.bioagris.pl/polyversum/zalecenia.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Wynaleźli 30.08.09, 15:37 znaczy ze na plamistosc czarna dziala? No ale czy ne zniszczy roslin w inny sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 a ja mam pytanie 30.08.09, 15:38 czy mozna dostac i jak sie nazywa jakis preparat do podlewania przeciwko grzybom na rozach? Odpowiedz Link Zgłoś
bei a to Kasiu? 30.08.09, 16:13 www.mikoryza.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=49 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: a to Kasiu? 30.08.09, 21:15 Bei ale mysle ze chyba najpierw trzeba zlikwidowac zaraze a potem dac te cudowne lecznicze grzybki? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: a to Kasiu? 31.08.09, 09:05 myślę, ze jeśli mają pomagać, to nie zaszkodza podane w czasie inwazji plamistości. Nie stosowałam jeszcze mikoryzy, napaliłam się, by "zapodać" pod rododendrony i wiąz chciałabym poczęstować-jak znajdę odpowienie mieszanki. W tym roku nie upilnowałam azalii, ogrodniczka mówi, by już ich nie pryskac- a ja widzę pierwsze liscie z mączniakiem. Grrrrrrrrrrrrrrr. Ponoć o tej porze nie am co rosliny meczyc chemią, niby wiosna wystarczy....a ja boję się, ze chorobsko powędruje na inne krzaczki. Chyba osobny watek załoze, wpierw poczytam czy nalewka czosnkowa skutkuje na mączniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: a to Kasiu? 31.08.09, 12:07 na mszyce skutkuje i to momentalnie,pomaga nawet na slimaki. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: a to Kasiu? 31.08.09, 19:41 Na pewno nie zaszkodzi. I wodą miedzianą, ona też nie z petrokombinatu :) Odpowiedz Link Zgłoś