Gość: asi94 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 21:13 Brawo, Justynko:) Dobra robota!! Dziękuję za wszystkie emocje i powody do dumy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asi94 Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 21:14 Brawo, Justynko:) Dobra robota!! Dziękuję za wszystkie emocje i powody do dumy:) Oby tak dalej- w Sztokholmie i w następnym sezonie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka to 4 miejsce w sprincie dowolnym IP: *.toya.net.pl 14.03.10, 21:23 i to z takimi rywalkami to wielka sprawa Justa. Gratuluję i kibicuję dalej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaxy2099 Re: to 4 miejsce w sprincie dowolnym IP: *.mpls.qwest.net 15.03.10, 04:08 Chcialem nieskromnie zauwazyc, ze to ja mialem racje w tej walce Justyn ao kulke za sprinty. Pisalas ze czeka ja "ciezka walka" z Saarinen a ja twierdzilem ze spoko. Okazuje sie ze Saarinen jest slabsza niz myslelismy a Justyna bez klopotu i wysilku ma kule za sprinty. Mysle ze nawet wielu zwollenikow Kowalczyk nie docenia jej sily i przewagi na konkurentkami. Oczywiscie z wyjatkiem Bjoergen. Sarrinen to teraz czeka PIEKIELNIE CIEZKA walka o to aby wogoel zalapala sie na pudlo w ktorejkolwiek z klasyfikacji PS. Raczej nie wroze jej sukcesu i wszystko zgarnie jej sprzed nosa Bjoergen a Majdic tez Saarinen nie da rady wyprzedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: to 4 miejsce w sprincie dowolnym IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 13:21 Tak, miałeś rację bój okazał się nie taki ciężki jak zakładałam. Jednak biorąc pod uwagę dokonania Justy w sprincie dowolnym i taktykę Norweżek sprowadzającą się do "uziemiania" rywalek Bjoergen(w czwartek Justa, w sobotę Kalla, w niedzielę Ollson) to wcale nie bezzasadne były moje obawy.ALE, nie zgadzam się z Tobą, że Sarinnen jest słaba. Aino Kaisa zrobiła coś co mnie wprawiło w zdumienie i co moim zdaniem zaważyło na wyniku w niedzielę. WYSTARTOWAŁA W 30km. Już w sobotę pisałam o tym, że popełniła błąd i że Justa może z tego skorzystać. Niemniej cieszę się ogromnie, że Justyna po raz kolejny pokazała, że dla niej nie ma rzeczy niemożliwej i nawet w świetnie obsadzonym Oslo może pokusić się o zbliżenie do wyniku z Rybińska, który z kolei był bardzo słabo obsadzony.Naprawdę to 4 miejsce w sprincie dowolnym i to w takim momencie i w takim miejscu jest cenniejsze niż niejedno podium Justyny w klasyku.A Aino Kais'ie życzę by udało jej się utrzymać na podium w generalce(bo tylko to jeszcze jest możliwe-lubię ją, zresztą poza Bjoergen to resztę biegaczek ogromnie szanuję i podziwiam za tę straszna pracę i mękę, którą znoszą), choć będzie to ciężka przeprawa i kto wie czy tym razem nie ona nagle upadnie na trasie w łączonym ;)Jednak życzę jej i będę za nią trzymać kciuki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaxy2099 Re: to 4 miejsce w sprincie dowolnym IP: *.mpls.qwest.net 15.03.10, 15:03 W kazdym razie w tym sezonie Saarinen jest slabsza niz byla w poprzednim. A w koncu mamy sezon olimpijski wiec mowiac szczerze spodziewalem sie wiecej po Saarinen. O Kuitunen nie wspomne po ta to calkiem klapa. Jestes pewna, ze Saarinen wystartowala w sobote na 30km? Bylem zajety i nie sledzilem dokladnie, spojrzalem tylko w tabele koncowa biegu i na liscie zawodniczejk nie dojrzalem Saarinen wiec wydaje mi sie z enie wystartowala. Albo wystartowala ale zeszla z trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: to 4 miejsce w sprincie dowolnym IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 16:36 Jestem pewna, widziałam ją na trasie(i jakież było moje zdziwienie), potem zniknęła,więc pomyślałam sobie, że zeszła z trasy, jednak później okazało się, że ukończyła bieg, bodajże na 22 pozycji. Zatem cały wysiłek dla kilku marnych punktów. Owszem jest ciut słabsza niż w zeszłym roku, ale nie aż tak.(Ta dziewczyna wygrała tylko 3 razy zawody PŚ-to też jest istotne, może ma jakąś blokadę.) Ukończyła TdS na 4 miejscu a jednak udało jej się wywalczyć brąz w 30 na IO a fińska sztafeta 3 miejsce to zawdzięcza właśnie jej. Więc tak źle nie jest. Skasuj Bjoergen ze statystyk a okaże się, że jest z Sarinnen całkiem całkiem przyzwoicie. ;D Kuitunen rzeczywiście od 2 sezonów w zasadzie od wygranego zeszłorocznego TdS nie może się bidula odnaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaxy2099 Re: to 4 miejsce w sprincie dowolnym IP: *.mpls.qwest.net 15.03.10, 17:44 Jeszcze raz sprawdzilem wyniki 30km i znalazlem Saarinen ... za nasz Sylwia Jaskowiec. Dzien pozniej nie zakwalifikowal sie nawet do 30 sprintu. Nie wiem czy cos sie jej stalo czy to jakis dramatyczny spadek formy. Raczej moze choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: to 4 miejsce w sprincie dowolnym IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 18:45 Nie, to normalna reakcja na gigantyczny wysiłek jakim jest 30 km osoby, która nie ma najwyższej formy.(Tym zabawniejsza w tym kontekście jest wczorajsza wygrana Bjoergen,ale wiemy co za tym stoi) A to, że Aino Kaisa nie jest w swej optymalnej formie widzieliśmy już na IO. Choć w najgorszej też nie jest.Oczywiście choroba też mogła być czynnikiem istotnym. Tym bardziej, że ona w Lahti była chora i nie występowała-może nawrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.03.10, 21:26 Szkoda, że nie wysłała Wam smsem słownika języka polskiego. Wysłała sms, a nie sms-a (w dodatku z jakimś komicznym myślnikiem :/ ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi132 Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.tktelekom.pl 14.03.10, 21:46 Pani Justyno jest pani wspaniała najlepsza.Serdecznie gratuluję i niech pani nie mówi że takich sukcesów już pani nie powtórzy bo to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xex Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.ny325.east.verizon.net 14.03.10, 23:20 Byłoby głupotą zaprzestać teraz mówienia wprost o tym wyskoku formy gremlina, spowodowanym braniem sterydów na atsmę. Bjoergen jest lepsza tylko dzieki legalnemu dopingowi[/b]. To trzeba podkreslać. Jakby jej pozwolili biegać w psim zaprzęgu, to też byłaby lepsza. Ale biegaczką nie jest lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekzz Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu 15.03.10, 00:01 Ech... mimo wszystkich tych kontrowersji powinniśmy mieć satysfakcję, na najdłuższym i najtrudniejszym wyścigu wygrała Justyna i to już zostanie w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.ists.pl 15.03.10, 02:55 Ale tym powinni sie zająć polscy tzw. "działacze", zamiast chlać wódę na bankietach i wozić sie po świecie za nasze pieniądze. Ale czy te łajzy oprócz tego coś potrafią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaxy2099 I tu jest pies pogrzebany IP: *.mpls.qwest.net 15.03.10, 04:14 bo ci tzw dzialacze wola siedziec cicho i grzac sie w cieniu oraz zlizywac okruchy ze stolu dzialaczy FIS (tam rzadza Skadynawowie a Norwegowie w szczegolnosci) niz podejmowac drazliwe tematy. Dlatego walczy i podpada Justyna zamiast polskich dzialczy. Wystarczy spojrzec kto bronil Bjoergen. Norweskie media, dzialcze, lekarze... wszyscy. Sama Bjoergen siedziala cicho i przewracal oczami. Cos tam sie odezwala do norweskiej prasy ktora nadmuchala akcje przeciw Kowalczyk. A co na to polsak strona. Byla podzielona i wielu atakowalo nasza biegaczke. A dziennikarze to samo. Taki Rafal Stec to wrecz lubuje sie w atakowaniou polskich sportowcow. A to Skra Belchatow bo sobie "zalatwila" Final Four zamiast sie wykrwawiac w eliminacjach. A to Kowalczyk. Taki przyklad trolla dziennikarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: I tu jest pies pogrzebany IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 13:25 Stec jest jak psi stolec na trawniku-należy go omijać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xex Stec odżywa przy porażkach IP: *.ny325.east.verizon.net 15.03.10, 21:07 Stec to przedziwny trol w dziennikarstwie sportowym. Stec odżywa przy porażkach polskiego sportu. Wtedy to satysfakcja wręcz bije z jego gryzmołów. Ale jak tylko mamy spore sukcesy (Kowalczyk, Małysz), to Stec przycicha, smutnieje i wyskakuje z pocieszającymi samego siebie artykulikami w stylu "Polski sport to kolos na glinianych nogach". Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu 15.03.10, 17:12 Głupotą i to wielką jest ciągłe roztrząsanie tego tematu. Ciągłe obrażanie i pomawianie MB niczego nie zmieni. Jeśli nikt z działaczy FIS, MKOl i WADA nie chce się tym zajmować, to nasze frustracje nic nie zmienią. Zresztą sama Justyna już dawno przestała o tym mówić. Koncentruje się na swoich celach i tak trzymać. Dopięła swego i wielka chwała jej za to. Bardzo podobają mi się jej słowa, w których mówi, że na przyszły sezon będzie miała dodatkową motywację. Pokonać Bjoergen niezależnie od jej przypadłości. Brawo. Taka postawa świadczy o wielkiej klasie, a niedyplomatyczne insynuacje pod adresem Bjoergen podczas igrzysk musimy zrzucić na karb stresu i ogromnego napięcia spowodowanego stawką IO. Zdała sobie sprawę, że popełniła błąd, przeprosiła Marit i zakończyła tym samym ten temat. Teraz pora, byśmy i my kibice też z tym skończyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaxy2099 Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.mpls.qwest.net 15.03.10, 17:53 Wcale nie uwazam, ze trzeba temat odpuszczac. Bo to jesty powazna sprawa, wypaczajaca wyniki sportowe i wysilek sportowcow. Uczciwych sportowcow. Trzeba drazyc temat i powinni to robic dzialacze. Albo niech WADA wykresli z listy dopingowej leki astmowe albo niech zakaze ich uzywania ... wszystkim. Naciagane, pod zamowienie, badania niektorych lekarzy nikogo nie przekonuja a wrecz przeciwnie. A skoro problem lekow i skutkow ich dzialania na sportowcow jest kontrowersyjny to sprawa powinna byc przecieta jednoznacznie albo w jedna albo w druga strone. A nie uznaniowe klasyfikowanie kogos jako astmatyka lub nie. Astma nie jest choroba zero-jedynkowa. Ubytki "na wydolnosci pluc" w stosunku do optymalnej wydolnosci ma kazdy czlowiek ale nie kazdy jest "zaklasyfikowany" jako astmatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu 15.03.10, 18:09 Ale, czy my wypisując swoje oburzenie na forum coś zmienimy? Działacze nie kiwną palcem, tym bardziej teraz, kiedy wypłynęła afera z Kornelią Marek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 18:38 maz cóż za przemiana zacząłeś się wreszcie wypowiadać jak człowiek a nie troll. Nie mniej Gallaxy ma rację, ten temat należy drążyć, a sprawa Marek nie ma nic do rzeczy. W jaki to niby sposób EPO Marek "rozgrzesza" salbutomal Bjoergen? W żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 18:40 rzecz jasna salbutamol ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.czeladz.vectranet.pl 15.03.10, 19:57 Kowalczyk dla swojego dobra (i bezpieczeństwa),powinna przestać podważać wiarygodność Bjoergen jak nie ma dowodów na jej oszustwo.Jeśli Justyna zachoruje na astmę wysiłkową,będzie miała też prawo zażywać takie same lekarstwa jak Bjoergen.Wielu norwegów poczuło się mocno urażonymi słowami Kowalczyk.Niewykluczone,że sprawa dopingu Marek to pokłośie słów Kowalczyk np.w labolatorium w którym są wykonywane testy antydopingowe pracują norwescy naukowcy (laboranci),którzy w ramach zemsty za słowa Kowalczyk zmanipulowali wynik próbki A Kornelii Marek.A co będzie jak zmanipulują wyniki testów próbek Kowalczyk?Zemsta jest słodka!To tylko jeden z możliwych scenariuszy,teorii spiskowych.Są jeszcze służby specjalne Norwegii,które mogą coś "dosypać"Justynie do jedzenia lub picia w restauracji itp...,to nie są żarty Kowalczyk zadziera z bohaterką narodową Norwegii,gra na najczulszych emocjach Norwegów,zawszwe może znaleźć się ktoś kto w ramach odwetu skrzywdzi Justyne.Kowalczyk tą akcją przeciw astmatykom w sporcie niczego nie osiągnie,a tylko sobie sama zaszkodzi.FIS jest zdominowane przez skandynawów,a 90% czołowych skandynawskich biegaczy narciarskich to astmatycy,wnioski nasuwają się same.Kowalczyk zachowuje się jak mała dziewczynka,która nie wie jak jest brutalne życie i myśli,że nikt jej krzywdy nie zrobi.Powinien jej to ktoś wytłumaczyć.W trosce o jej bespieczeństwo. Tylko chyba dzięki swojemu urokowi osobistemu,nie stała się obiektem agresji norweskich kibiców,ale jak temat astmy Bjoergen będzie kontynuować to jej bezpieczeństwo podczas MŚ w Oslo 2011 może być zagrożone. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu 16.03.10, 08:04 W żadne spiskowe teorie nie wierzę, ale pełna zgoda co do sugestii, by Justyna zaprzestała kontrowersyjnych wobec Bjoergen wypowiedzi. Gdybyś uważnie śledził jej ostatnie wypowiedzi, to musiałbyś stwierdzić, że Justyna już od zakończenia igrzysk przestała na temat Bjoergen się wypowiadać. I tak jak sugerujesz, ktoś "nauczył ją dyplomacji", albo sama zdała sobie sprawę, że atakami na Bjoergen może zaszkodzić, ale tylko sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.toya.net.pl 16.03.10, 14:07 To nie są ataki na Bjoergen to są fakty.Na Justę padły gromy za to, że ośmieliła się wywołać temat astmy, w krzyku najgorliwsi byli Norwegowie i polskie trolle zarówno wśród kibiców jak i dziennikarzy. Zarówno Norwegowie jak i Polacy powinni przysłuchać się temu co opowiada Northug. Gdyż Justa przy nim to bardzo grzeczna i kulturalna niewiasta. ;) Zresztą Justa mówiła prawdę podczas gdy Northug wyłącznie obraża rywali. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu 16.03.10, 15:14 Przykro mi, ale to nie są (były) fakty, tylko oskarżenia bez dowodów Justyny Kowalczyk, że Bjoergen zażywa zakazane środki. Nikt Bjoergen na dopingu nie złapał, a co do jej astmy i leków, które zażywa, nie nasza rola na ten temat się wypowiadać. Jest wiele światlejszych i bardziej fachowych instytucji, które się tym zajmują i orzekają w tych sprawach. Zresztą pal to wszystko licho, pomaga jej to czy nie, rozszerza oskrzela, czy zwęża, to i tak nie ma żadnego znaczenia. Znaczenie i to ogromne ma to, że Justyna tymi wypowiedziami mogła sobie zaszkodzić. Już rykoszetem odbijają się te wypowiedzi w kontekście EPO Kornelii Marek. Ciąg dalszy jeszcze nastąpi, bo wypłynęła kolejna podejrzana sprawa z Pauliną Maciuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.toya.net.pl 16.03.10, 16:32 "Zresztą pal to wszystko licho, pomaga jej to czy nie, rozszerza oskrzela, czy zwęża, to i tak nie ma żadnego znaczenia. " Tobie fotelowemu widzowi rzeczywiście może być wszystko jedno. Ale, że jej nie jest wcale się nie dziwie.Mnie też nie jest. Nie zgadzam się z Tobą, trzeba o tym mówić im więcej tym lepiej. Nie chcę by kolejnej Norweżce "pogorszyła się" astma. Bo to twoje "nie ma znaczenia" na mecie niestety ma. Tym znaczeniem jest obniżone tętno średnio o 20 w stosunku do pozostałych, jest brak zmęczenia na każdym odcinku trasy i w efekcie jest kilka bądź kilkanaście sekund przewagi nad rywalkami, a to decyduje o wygranej i podium. Z Pauliną Maciuszek nie ma sprawy, tylko jest szum medialny, poczytaj trochę na ten temat to sam się przekonasz ile w tym rzeczywiście afery a ile bełkotu pseudo profesjonalnych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.czeladz.vectranet.pl 16.03.10, 16:43 Kowalczyk,już sobie zaszkodziła, przede wszystkim wizerunkowo.Prawie wszyscy zapomnieli,bąź w ogóle nie wiedzieli o jej "wpadce dopingowej" w 2005 roku.Dzisiaj "dziennikarze" przypominją to w każdym artykule,programie TV i radia.Efekt naryt Justyny na licytacji przed aferą z Marek kosztowały 60 000 zł,zaraz po ujawnieni EPO u Marek cena nart Kowalczyk spadła do 50 000zł,a dzisiaj po zakończeniu licytacji nabywca zrezygnował w ogóle z kupna tych nart i nie wpłacił żadnych pieniędzy,pewnie po informacji o podejrzeniach wobec Maciuszek,obawiając się,że może i Justyna nie jest czysta.Justyna miała wystąpić w rekalmie,na 100% już nie wystąpi,bo żaden producent nie zaryzykuje by jego produkty reklamowała osoba,która budzi kontrowersje wśród "dziennikarzy"(stec,wilkowicz itp.) rzuca oskarżenia pod adresem przeciwniczek z Norwegii,a tymczasem to polskie biegaczki są dzisiaj łapane na dopingu,a nie norweskie.Gorzka nauczka dla Justyny,ale może teraz zmądrzeje i najpierw pomyśli zanim coś kontrowersyjnego powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.toya.net.pl 16.03.10, 17:51 O kolejny psi stolec uwaga nie wdepnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.czeladz.vectranet.pl 16.03.10, 20:18 Oto jeden z wielu felietonów,czołowego i opiniotwórczego dziennikarza sportowego GW ,na temat występu i wypowiedzi Justyny na Igrzyskach w Vancouver,: rafalstec.blox.pl/2010/02/Justyna-skrzywdzona.html Takich felietonów jest cała masa.Wczoraj(15 marca poniedziałek) w podobnym tonie o Justynie wypowiadał się polski sportowy guru,Bohdan Tomaszewski w programie pierwszym polskiego radia w "Kronice sportowej".Niestety wygląda na to,że wielu już zapomniało o złotym medalu Justyny,natomiast większość pamięta jej kontrowersyjne wypowiedzi.Osobiście ubolewam nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Skoro za lekturę IP: *.toya.net.pl 17.03.10, 14:05 wybierasz sobie żałosne wypociny Steca to nie dziwię się,że sam zaczynasz dorównywać jego poziomowi w swych wypowiedziach.Stec to dziennikarski troll i nie zamierzam się dłużej rozwodzić nad jego "maluczkością", takich jak on w tym kraju jest bez liku.Ale to nie oni są dla mnie w tej dziedzinie autorytetami. Z kolei to co dal ciebie jest kontrowersyjne dla wielu z nas jest pożyteczne. Należy wątek astmatyków nieustannie podnosić na międzynarodowym forum, gdyż nie tyle wypowiedzi na ten temat są kontrowersyjne, co samo zjawisko astmy w dyscyplinach wytrzymałościowych. EPO Marek jak dla mnie nie ma nic do rzeczy i nie powoduje, że problem z astmą znika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nie odpuszczaj Bjoeren dopingu IP: *.toya.net.pl 16.03.10, 18:01 www.tvn24.pl/12694,1648004,0,1,kupil-narty-kowalczyk-nie-chce-zaplacic,wiadomosc.html przyczyną jest głupi żart równie przygłupowego kolesia i nie ma nic wspólnego z tymi insynuacjami. Wpadka dopingowa Kowalczyk? Kolo jesteś kolejnym który tylko się kompromituje swą niewiedzą w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ano właśnie... 16.03.10, 18:05 Gość portalu: majka napisał(a): >>Wpadka dopingowa Kowalczyk? Kolo jesteś kolejnym który tylko > się kompromituje swą niewiedzą w tej sprawie. No niestety - biednym misiom nawet nie chce sie sprawdzić, do czego służy dexamethason :) I o co w tym wszytkim chodziło. Coś gdzieś słyszeli na imieninach kuzynki żony cioci szwagra.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Ano właśnie... IP: *.toya.net.pl 16.03.10, 18:10 ko jest rozgoryczony bo wbrew jego przewidywaniom Justa już zapewniła sobie 3 kulkę. Ja w prawdzie też obawiałam się o jej start w tym sprincie dowolnym. Ale najwyraźniej miałam z goła odmienne motywy troski o Justę. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Zastanawiam się... 16.03.10, 18:15 . skąd biorą się takie skwaszone i złośliwe komentarze. Sądzę jednak, że to podświadoma zazdrość: dziewczyna kosi medale, nagrody, zgarnia niezłe pieniądze, a jeszcze do tego ładna i wygadana. O, gdyby to jakaś poczciwa niezgułą była, tobyśmy ja wielbili..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Zastanawiam się... IP: *.toya.net.pl 16.03.10, 18:54 Wszak to nasza narodowa cecha jak ktoś jest za dobry to trzeba go ściągnąć za nóżki do "naszego poziomu" przeciętniactwa i bylejakości, a jak się nie daje to przynajmniej go "obsmarować łajnem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Gratulacje :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:04 wspaniały sezon Justyny Kowalczyk, po prostu wspaniały :))) wielkie gratulacje od kibiców, będziemy ogladać ostatni sprint, no i dekorację :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajatuja Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.chello.pl 15.03.10, 09:21 Kryształowa Justyna! Po trzykroć rewelacyjna. Wczorajszy dzień był wspaniały dzięki trzeciej kuli Justyny Kowalczyk i wspaniałego wyczynu Adama Małysza. Jesteście niewiarygodni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: your Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.aster.pl 15.03.10, 10:32 Wielkie Gratulacje Justyno! Tworzysz historię; jestes Wielka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 11:50 Justyno jesteś wspaniała!!! Nic więcej nie mogę wydusić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsg Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 13:03 Gratulacje do n-tej potęgi Dla mnie sport to pewien symbol stylu życia. Dlatego bardziej cenię systematyczność niż pojedyńczy wyśrubowany wynik. Zdobycie pucharu swiata w sprintach i na dystansach do osiągnięcie większe niż złoto olimpijskie. Sportowym wydarzeniem roku jest finisz na 30 km - tego nic nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 17:48 Mam nadzieję, że Justyna 2 raz z rzędu zostanie Sportowcem Roku. Zasłużyła na to jak nikt inny. W przyszłym roku Mistrzostwa Świata, i pięknie by było gdyby i tam zdobyła medal. Odpowiedz Link Zgłoś
biotit Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! 15.03.10, 18:47 Justyna, brawo i jeszcze raz brawo,dziękuje za pozytywne emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 18:49 JAK PANI MOGŁA! TAK POGRĄŻYĆ SKANDYNAWKI W ICH NARODOWYM SPORCIE! CZY PANI NIE MA SUMIENIA, TAK ZAGRAĆ IM NA NOSACH! MIĘDZYNARODOWE WŁADZE JUŻ MYŚLĄ JAK POWSTRZYMAĆ NIESFORNĄ POLKĘ! JA MYŚLĘ, ŻE CHORE NA ASTMĘ ZAWODNICZKI BĘDĄ DOSTAWAŁY 5 min. BONIFIKATĘ NA STARCIE. UŚMIECHNIJ SIĘ ŚLICZNA JUSTYSIU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Justyna Kowalczyk smsem: Mam TRZY KULKI! IP: *.centertel.pl 15.03.10, 19:30 szkoda że Majdic przytrafił się ten wypadek szkoda że bjoergen odpuściła sezon PŚ okazałoby się czy Kowalczyk naprawdę jest wielka.Na Zio wielka była Bjorgen Kowalczyk dopiero tuż za nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Bjoergen odpuściła sezon bo musiała IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 19:55 Bjoergen odpuściła sezon bo musiała, gdyby tego nie uczyniła i pojechała na TdS już nie wspominając o uczestnictwie w takim stopniu jak Justyna, to na IO i w końcówce sezonu nie miałaby nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Bjoergen odpuściła sezon bo musiała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 20:54 Czyli można chyba jednak stwierdzić, że Justyna do sezonu była lepiej przygotowana niż Bjergen. Justyna brała udział niemal we wszystkich zawodach, a mimo to wywalczyła wszystko w sezonie, oraz złoto Olimpijskie na 30 km. Bjergen już chyba nie będzie miała możliwości powtórzenia wyczynu Justyny, bo musiałaby za 4 lata zdobyć wszystko wraz z medalem Olimpijskim, ale czy wystarczy jej determinacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xex Bjoergenowa była słaba i się nie liczyła IP: *.ny325.east.verizon.net 15.03.10, 21:02 > szkoda że Majdic przytrafił się ten wypadek szkoda że bjoergen > odpuściła sezon PŚ A dlaczego ty tak nienawidzisz Kowalczyk i Polski? "Szkoda, że wygrała"... Oooo... trol sie popłacze. Jaka jest tego przyczyna? Bjoergenowa "odpuściła" już parę sezonów, tzn. była słaba i się nie liczyła. Przed Kowalczyk dwa lata najlepsza była Kuitunen. O gremlinie wszyscy zapomnieli, dopóki nie dostał lekarstw na swoją astmę. Majdić nie miała szans wygrać juz nic, oprócz sprintów. Trolu.. no widzisz jak nic nie wiesz... en.wikipedia.org/wiki/List_of_FIS_Cross-Country_World_Cup_champions#Overall_2 Odpowiedz Link Zgłoś