Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytania o Kubicę...

IP: *.54.169.118.tvksmp.pl 08.02.11, 12:57
    to kiedy w końcu wróci bo nie wiem
    Obserwuj wątek
      • Gość: Paweł Re: Pytania o Kubicę... IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.11, 13:18
        Kolejna fachowa opinia... Tutaj dowiadujemy się że Robert walczy o życie i zdrowie (że ktoś się z kimś kontaktował i między wierszami ktoś mówił coś tam coś tam hehe), a w innym newsie dotyczącym dzisiejszej konferencji że "Powrót za kierownicę nastąpi zapewne w ciągu najbliższych miesięcy. Musimy zadbać o to, by stan układu krwionośnego w ręce był dobry. Przywrócenie funkcjonalności mięśniowej może trochę potrwać, ale ręka powinna być sprawna - zapewnił.". Ale są to słowa lekarza z tej beznadziejnej kliniki w której znajduje się Robert (bo ta jedynie słuszna jest w Mediolanie), tak więc pewnie nie ma racji.
      • Gość: Sebastian Pytania o Kubicę... IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 13:23
        cieszy ten artykuł czy wpis tego typu na blogu. liczę, że wielu, którzy informacje "kiedy wróci do F1?" przedkładają nad "kiedy i w jakim stopniu wróci do zdrowia?" zreflektuje.
        Robertowi życzę by jak najszybciej wrócił do pełnej formy i mógł dalej oddawać się swojej pasji (nieważne czy będzie to ściganie czy cokolwiek innego..)
        panie Przemysławie ( Iwańczyk) dziękuję za ten artykuł

Sebastian
        --------------
        Wiadomosci24.pl/autor/350695.html
        • godfater Re: Pytania o Kubicę... 08.02.11, 16:39
          A mnie to właśnie irytuje, ja się pytam "Kiedy wróci do F1!" czemu? Bo zakładam, że wróci do zdrowia.
      • Gość: czymex Pytania o Kubicę... IP: 91.215.45.* 08.02.11, 16:10
        Nie wiem czemu ale po przeczytaniu fragmentu tego bloga - wydaje mi sie ze napisal go Jan Tomaszewski sportów motorowych - czyli zawsze na NIE, zawsze pod proąd, byle tylko narobić szumu. Mam nadzieje że mu się to nie uda a czytelnicy zignorują bezwartościowy artykuł na temat najlepszego polskiego kierowcy! Trzymam kciuki za Roberta i nie mogę się już doczekać kolejnego GP z nim w roli głównej!!
      • Gość: Jarek K.-filozof Pytania o Kubicę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 16:26
        Czy ci wszyscy komentatorzy wiedzą ,że człowiek to tylko: białko, kości , woda i węglowodany? To struktura nietrwała!!! Życie to cienka nić np. Christopher Reev! James Deen! Jennis Joplin, Michael Jackson !!!! Czy czegoś Kubicy brakowało ! Nie! Tylko: living on the edge!!!!
      • Gość: Pulo O co mu chodzi? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.11, 16:47
        Jeżeli już od jakiegoś czasu wiadomo, że życiu Roberta nic nie grozi, to zupełnie naturalnym jest stawianie pytań o ewentualny powrót do F1. W tym niby beznadziejnym ZOZ-ie przeprowadzono z sukcesem skomplikowaną operację, widocznie włoscy chirurdzy maja mniejsze wymagania niż polski dziennikarz. Z jakiej pozycji maja się wypowiadać kierowcy? Wiedzą o mentalności sportowca o niebo więcej od imć Iwańczyka, wiedzą też, że dla Roberta to pasja, nie opcja...Autor stara się na siłę wyróżnić, błysnąć troską która na kilometr leci fałszem. Forza Robert!
      • Gość: res Wypadek Kubicy. Pytania o przyszłość Polaka IP: *.d-com.pl 08.02.11, 16:49
        A może by tak więcej wiary i opinia że szklanka do połowy pełna, a nie do połowy pusta. Dość ciemno grodowych wizjonerów. Robert będzie na torze jeździł wcześniej niż się "ekspertowi" wydaje. Lepiej gościu pisz o Smoleńsku. Tam cały czas płaczą.
      • Gość: sobel Wypadek Kubicy. Pytania o przyszłość Polaka IP: *.pools.arcor-ip.net 08.02.11, 16:53
        niech ten pan doktor nie porównuje szpitali z europy zachodniej, nawet tych małych z powiatowymi w naszym kraju, z niewydolna służbą zdrowia, miłymi paniami pielęgniarkami, przekupnymi doktorami, brakiem pieniędzy nawet na pomalowanie ścian, jakikolwiek sensowny sprzęt, gdzie są limity na ratowanie życia i zdrowia. Operowali go w tamtym szpitalu bo przewożenie było ryzykowna, ale ten szpital w którym leży Robert spełnia wszystkie wymogi UE, czego w Polsce o największych szpitalach nie zawsze można powiedzieć. Podobnie było z Mazochem po jego upadku na Wielkiej Krokwi, wielkie halo w TVN ze go Helikopterem do szpitala nie dostarczono a później dopiero się okazało ze na Helikopter trzeba było by ponad 2 godziny czekać a karetka był w półtorej. Robertowi życzę powrotu do zdrowia i do wyścigów, bo to jego pasja i pewnie nie wyobraża on sobie życia bez tego
      • Gość: joł Wypadek Kubicy. Pytania o przyszłość Polaka IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 17:00
        No tak, w mediach wszelkiej masci opinie pseudoekspertow, jak sie dowiadujemy z artkulu pana Iwańczyka, a sam jest wielki guru i ch..., jego zdanie jest jedynym slusznym, kontaktowal sie z chirurgiem, a ow chirurg kontaktowal sie z lekarzem operujacym Roberta i juz wiadomo, ze pan Iwańczyk wie wszystko na temat zdrowia Kubicy, Prawda Objawiona po prostu, brawo, jeszcze raz brawo!!
      • Gość: kis Wypadek Kubicy. Pytania o przyszłość Polaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 17:02
        Przeciez Kubice dowieziono do szpitala i tam ratowano mu zycie bo stracil 6 l krwi,mial krwotok.
        Ale w miedzyczasie jechal slynny chirurg na cale Wlochy(nazwiska nie pamietam).Zjechalo sie tam ich ok. 7 ludzi i operowali na zmiane ,bo by padli.
        Daj Boze ze Ci chirurdzy dolecieli.Bo pacjent nie nadawal sie do transportu.
        Oj Iwanczyk,dajesz w siate i teraz bzdury.
        Wracaj i zdrowiej Robert!!
      • Gość: Kraker.ltd A co o tym mysli Kubus IP: *.rev.dartybox.com 08.02.11, 17:05
        Da,da, iwanczyk ciagnij druta, dzisiaj w godzinach popołudniowych, Lotus Renault potwierdził, że Kubica dobrze zareagował na ogłoszenie powagi swojego stanu i jest gotowy, do walki na jego powrót do pozycji lidera
        . Czwartek będzie on poddany operacji, w celu ustabilizowania jego złamania w prawym ramieniu i prawej stopy.
        I zgodnie z zapowiedziami Barabino, w ciągu tygodnia ,druga operacja planowana jest na łokciu i kości ramiennej.
        Zespół powiedział, że Polak pozostaje w Santa Corona przez co najmniej dwa lub trzy tygodnie.
        Pozniej ma zdecydowac o wybor miejsca jego rehabilitacji.
        Wiec nie nalezy jeszcze skreslac naszego Roberta, moze faktycznie za pare miesiecy bedzie z powrotem w bolidzie...

motorsport.nextgen-auto.com/L-etat-de-sante-de-Kubica-progresse-bien.html
      • Gość: MarniC Wypadek Kubicy. Pytania o przyszłość Polaka IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 18:08
        Panie Iwańczyk! Aż mi się krew burzy jak coś takiego czytam. Jestem ciekaw czy jakby Pan był w stanie krytycznym po takim wypadku to chciałby Pan, żeby Pana wieźli kawał drogi bo w "powiatowym ZOZ-ie" to Pan odmawia poddania się operacji. To nic, że jedzie do Pana jeden z lepszych fachowców w swojej branży. Teraz pewnie Pan napisze, że Kbica miał fart, że ta operacja się w ogóle udała... Znasz się Pan na siatkówce to pisz Pan o siatkówce a nie o chirurgii urazowej. Chociaż pokusa podbicia wierszówki była pewnie zbyt duża...
      • Gość: jan Wypadek Kubicy. Pytania o przyszłość Polaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 18:16
        Chciałbym Szanowny Panie Piszący, aby w każdym polskim szpitaliku były tomografy komputerowe i temu podobne urządzenia diagnostyczne, aby w każdym polskim szpitaliku były narzędzia, dzięki którym można zszywać naczynia krwionośne o średnicy 0,5 milimetra. A może tak jest, a ja o tym nie wiem. Jeśli tak jest, to gratuluję nam wszystkim.
      • Gość: Tiger Panie Iwański! Może warto zauważyć kto operował ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 18:25
        W tym "podmiejskim" szpitalu operował Kubicę nie kto inny jak profesor Mario Igor Rossello. Może to też umknęło Pana uwadze? cyt. "od 2009 roku pełni funkcję prezesa Società Italiana di Chirurgia della Mano. Specjalista chirurgii ręki, absolwent uniwersytetów w Genui i Neapolu, w 1996 roku Rossello uzyskał w Paryżu dyplom europejski." Prawdopodobnie jest to najlepszy fachowiec od chirurgii ręki w Europie! A kim jest Pan Robert Śmigielski? jakimś autorytetem w dziecinie ortopedii ? Nie zauważył Pan, że za powrotem do F1 Roberta stoi jego motywacja, charakter, silna osobowość, rodzina, team Renault, sponsorzy i mógłbym tak wymieniać. Może gdyby chodziło o przeciętnego Kowalskiego to bym się z Panem zgodził ale nie w przypadku Roberta!.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka