Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szaleństwa pana Jose

IP: *.man.poznan.pl 01.03.11, 08:35
    Oj chcieli byscie chcieli by Lech wpadł w jeszcze głębsze kłopoty.. Musze was zmartwic nic z tego!! Delikatny sabotaż Bakero w meczu w Portugalii da tylko pozytywne efekty w lidze i PP! Oj boli was LEch i bedzie boleć! Kolejorz przypadkiem spadł na dno i odbił sie z niego całkiem zgrabnie! Trzymajcie mocno kciuki krawaciarze bo jutro Polonia ma marne szanse!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Posener Re: Szaleństwa pana Jose IP: 195.205.156.* 01.03.11, 10:02
        Skoro kibicami są tak naiwni i bezgranicznie ufni ludzie jak ty, to na razie nie ma sensu interesować się jak zdobyć bilet na mecz Lecha. Widocznie właściciele klubu są zainteresowani tego typu odbiorcami "przedstawienia". Kompromitacja warsztatu trenerskiego Bakero stała się faktem. Teraz pytanie czy on potrafi przekonać zespół, że jest w stanie uczyć się na swoich błędach :-)
        • Gość: true Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.man.poznan.pl 01.03.11, 10:14
          pewne jest to ze takich kibiców jak ty na Bułgarskiej tymbardziej niepotrzebaujemy!! Wiec nie kołuj biletów bo ludzie bez wiary sa słabi... przyznam ci racje Jesli Lech jutro odpadnie! uwazam ze lepiej miec 22 tysiace prawdziwych kibiców niz 40 tys popaprańców bez wiary!
          • Gość: siostro!basen o tym to my dobrze już wiemy jakich kiboli IP: *.consortia.pl 01.03.11, 13:15
            wpuszcza Litar na swój stadion :)
            • Gość: pkp22 Chcemy trenera a nie Bakera IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 01.03.11, 20:34
              Najlepszy był Zieliński a od Bakera jest już lepszy nawet Smuda chociaż w kadrze nie daje rady
            • alicja.30.tysiecy >>> Bo kazali mu kopać lewą nogą... 02.03.11, 07:49
              Gazeta powtarza od lat utarty schemat, że błędem trenera jest przestawienie zawodnika z jednej pozycji na drugą z meczu na mecz.

Bo przecież polski piłkarz potrafi kopać tylko jedną nogą, albo wrzucać piłkę tylko z określonego miejsca. Jak przestawią go z lewego na prawe skrzydło, to ma prawo nic nie umieć, bo przecież to nie jego pozycja. Jak obrońca ma strzelić, to ładuje piłkę w trybuny, bo przecież on zawsze tylko wykopywał "na aferę" itd. Obrońcy umieją tylko faulować albo wybijać piłkę, pomocnicy tylko podawać, a napastnicy strzelać.

I tak od lat hodujemy grajków, którzy nic nie potrafią osiągnąć, bo nie posiadają właściwych umiejętności przystosowania się do warunków na boisku.
              • Gość: Sebek Re: >>> Bo kazali mu kopać lewą nogą. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.11, 08:12
                Ale on przestawił Bośniaka na atak i Łotysza na skrzydło...
                • alicja.30.tysiecy >>> Ale Polacy w tym upatrują porażki... 02.03.11, 11:41
                  Ale Polacy w tym upatrują przyczyny porażki. Oraz w tym, że ośmielił się wogóle rotować składem.

Prawda jest taka, że polskie kluby grałyby świętymi krowami, ustawianymi zawsze na tych samych pozycjach, a potem się dziwiły, że każdy za szybko rozgryza ich taktykę i zneutralizuje do bólu, że nic nie mogą zrobić.
          • Gość: areq Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 01.03.11, 14:41
            Dwadzieścia tysięcy kolesi śpiewających jakąś durną balladę o koziołkach czy też niebieskobiałych szatanach zwiesz "prawdziwymi kibicami"??Bo stoją i rytmicznie skaczą...:) Dla mnie hymnem Lecha na zawsze pozostanie "W górę serca...".
            Jeśli zechcę to będę chodził na mecz i żaden dureń nie będzie mi mówił co mam robić,a tym bardziej pluć na twarz bo jestem ubrany w niewłaściwy strój w niewłaściwym miejscu.
            Czy wy w ogóle wiecie co robicie?
            Pal sześć paramafijne układy.Każdy orze jak może:) Ale wmawianie innym co maja robić jak skakać i krzyczeć, a jak nie to gęba obita, nie jest debilizmem??
            • Gość: korniszon Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.man.poznan.pl 01.03.11, 15:05
              moze i jest debilizmem... chodzi o to ze idac na mecz wybiersz sektor który ci najbardziej odpowiada (debile tego nie robia i potem płaczą na forach), hymnem LECHA JEST W GÓRE SERCA wiec nierozumiem co piszesz... albo za duzo piłes albo ćpałes.. cholera wie... jedno jest pewne jestes trolem który bardzo dawno temu był na meczu i mysli ze duzo wie.. a wie tyle co ciemna dupa!
              • Gość: ja Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 15:56
                I dlatego właśnie wybieram 1 trybunę bo ja lubię piłkę a nie połajanki
                • lechitka2 Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 17:04
                  otóż to
                • Gość: korniszon Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.man.poznan.pl 01.03.11, 17:10
                  i bardzo dobrze pewnie jest z niej całkiem dobry widok i przeglad pola! Do zobaczenia na Jagielloni!
        • Gość: szkodaslow Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 13:46
          He, he..Nie tylko naiwni ale masochiści nawet. Na Weszło opisał ktoś, jak każdy z tych kiboli dostaje po pysku, gdy nie wrzeszczy odpowiednio głośno. Pierwszy raz słyszę o kupowaniu biletu po to, być bitym po pysku.
          • Gość: zzzzzzzzzzzzz Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.11, 17:53
            jesteś typowym debilem, który łyka co mu w necie napiszą buhahahahaha
        • Gość: koszmar Warszawka buduje nam stadion jak rozprute gacie IP: *.icpnet.pl 01.03.11, 14:32
          Stadion jak stare gacie taki Stadion Narodowy buduje nam warszawka! za kwotę prawie 2 mld złotych
          Opinie o stadionie jaki buduje warszawka są dobitne:
          Wygląda jak rozprute gacie - alarmują architekci. - Trzeba ten koszmar powstrzymać!
          wyborcza.pl/1,75478,9174632,Stadion_Narodowy_jak_rozprute_gacie___To_koszmar_.html#ixzz1FFfZViH8
          Kolejne opinie:
          ("Bo wie pan, to koledzy projektowali"): - Dramat i rozpacz. Plecionka biało-czerwona bardziej przypomina rozprute gacie albo dziurawe rajstopy niż narodowy sztandar. Ta elewacja jest niepotrzebna, koszmarnie prymitywna, jak graniczny szlaban.
          Zamiast tak ostro oceniać już teraz ("poprute gatki, rajstopy"), architekci powinni z tym poczekać - apeluje w imieniu inwestora Daria Kulińska, rzeczniczka Narodowego Centrum Sportu.

I to ma być nasz duma narodowa? Te rozprute gacie?
          • Gość: true Re: Warszawka buduje nam stadion jak rozprute gac IP: *.man.poznan.pl 01.03.11, 15:01
            no co ty! Warszawka buduje naaaaajprofesjonalniejszy, naaaaaajtańszy i naaaajefektowniejszy stadion.... w Poznaniu tylko niepotrafią takich budowli stawiac a jak juz im sie uda tzeba sie przypieprzać i ochrzcić go bublem by ludzie z całej Polski mieli odpowiednio wyrobione opinie! Ten kto nie był nie widział niech sie niewypowiada.. ale zazwyczej na tych trollowych forach jeden koment na 1000 jest od osobnika który osobiscie doświadczał tych niby "bubli".
          • Gość: alek Re: Warszawka buduje nam stadion jak rozprute gac IP: 78.149.119.* 01.03.11, 15:34
            Gość portalu: koszmar napisał(a):

> Stadion jak stare gacie taki Stadion Narodowy buduje nam warszawka! za kwotę pr
            > awie 2 mld złotych........

Sp...laj stad PiSowski trollu. Przeczytaj partyjna swinio o czym toczy sie dyskusja i sie dostosuj.
        • Gość: alek Re: Szaleństwa pana Jose IP: 78.149.119.* 01.03.11, 15:26
          Gość portalu: Posener napisał(a):

> Skoro kibicami są tak naiwni i bezgranicznie ufni ludzie jak ty, to na razie ni
          > e ma sensu interesować się jak zdobyć bilet na mecz Lecha. Widocznie właściciel
          > e klubu są zainteresowani tego typu odbiorcami "przedstawienia". Kompromitacja
          > warsztatu trenerskiego Bakero stała się faktem. Teraz pytanie czy on potrafi pr
          > zekonać zespół, że jest w stanie uczyć się na swoich błędach :-)

Kazdy ma praw sie pomylic, a zlaszcza poczatkujacy trener nie znajacy polskiej mysli szkoleniowej. W Polsce co roku myli sie dziesiatki trenerow a taki Skorza jest tutaj orlem pomylkowym, mimo to wszyscy klaskaja mu z zachwytem,bo n mlody jeszcze i jest i sie uczy.
          W meczu z Portygalami popelnili akurat pomylki pilkarze, ktorzy nie padli ofiarami Bakero, bo oni akurat grali na swoich stalym pozycjach. Po meczu zMan City gdy podejmowal kontrowejsyjna decyzje o wpuszczeniu Mozdzenia, tez nie pisales w kategoriach "kompromitacji warsztatu trenerskiego".

Wiesz, z tego co widze plujesz na goscia z zupelnie innych powodow, poprostu wylazi z ciebie polactwo i jak ktos stoi pod sciana, ty dla polepszenia sobie swojego ego, bo w zyciu niczego nie potrafisz osiagnac, to plujesz na goscia, bo jest okazja.

Warsztat trenerski Bakero nie jest ani lepszy, ani gorszy od czolowych polskich trenerow, ale przewyzsza ich wszystkich wiedza pilkarska, ograniem boiskowym na najwyzszym swiatowym poziomi i jesli facet czasami przedobrzy, popelni bledy, to normalny czlowiek rozumiejacy w jaki sposob funkcjonuje swiat ludzi doroslych wybaczu mu, bo rozumie, ze Bakero sie dopiero uczy.

Wracajac jeszcze do meczu z Portugalami, to analizujac ten mecz taktyka Bakero byla na awans, bo dawala bezbramkowy remis, ale indywidualne bledy zawodnikow, ktorzy grali na swoich podstawowych pozycjach zdecywowaly o wyniku tego meczu.

I znowu zagraniczny trener jest zly, bo w zyciu lepuej mu sie powodzi i polaczek musi sobie na nim ulzyc przymykajac jednoczesnie oczy na indywidualne winy pszczegolnych polskich gwiazdek podworkowych.
          • lechitka2 Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 17:10
            Początkujący trener?
            A kto był w Polonii?
            A kto jest 3 miesiące w Lechu? Kto miał okres przygotowawczy z zawodnikami.
            Pomylić? Przecież on gra w ruletkę składem.

Taktyka Bakero była na przegraną, ponieważ zablokowała ofensywę i zepchnęła wszystko na defensywę - kilku zawodników. Gracze popełnili błędy i to ważne, ale wszystko zaczęło się od taktyki. I dlaczego pomimo niezmieniania Bosackiego i Kotorowskiego Lech już w dobrym ustawieniu nie stracił ani jednej bramki, a ze złym aż dwie? Mecz to całość i tu wina jest po stronie trenera, bo zespół grał tylko częścią.
            Chyba nie chcesz widzieć co widzisz, bo innego wytłumaczenia nie widzę.
            • Gość: alek Re: Szaleństwa pana Jose IP: 78.149.119.* 01.03.11, 17:42
              lechitka2 napisała:

> Początkujący trener?
              > A kto był w Polonii?
              > A kto jest 3 miesiące w Lechu? Kto miał okres przygotowawczy z zawodnikami.
              > Pomylić? Przecież on gra w ruletkę składem.
              >
              > Taktyka Bakero była na przegraną, ponieważ zablokowała ofensywę i zepchnęła wsz
              > ystko na defensywę - kilku zawodników. Gracze popełnili błędy i to ważne, ale w
              > szystko zaczęło się od taktyki. I dlaczego pomimo niezmieniania Bosackiego i Ko
              > torowskiego Lech już w dobrym ustawieniu nie stracił ani jednej bramki, a ze zł
              > ym aż dwie? Mecz to całość i tu wina jest po stronie trenera, bo zespół grał ty
              > lko częścią.
              > Chyba nie chcesz widzieć co widzisz, bo innego wytłumaczenia nie widzę.

Naprawde jestes tk ograniczonym durniem i myslisz, ze trener s krotkimi stazami w jakis Poloniach i na dodatek pracujacy z nowym zespolem ludzi potrafi stworzyc rozumiejacy sie i wspolpracujacy ze soba zespol?

Dorosnij!

Gdyby nie kompromitujace bledy Kotorowskiego i Bosackiego, mecz zakonczyl by sie wynikiem 0:0 i Lech by awansowal i musisz to zaakcetowac, bo taka jestes rzeczywistosc!
              • lechitka2 Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 17:47
                inteligencji to najwyraźniej brakuje Tobie.

1. jak wynika z nicka jestem kobietą więc mogę być co najwyżej durna :P
                2. ty dorośnij i naucz się patrzeć na całość gry, a potem się wypowiadaj
                3. obydwaj popełnili błędy ale taktyka ma olbrzymie znaczenie na grę całego zespołu przeczytaj mój cały poprzedni wpis, przemyśl go (o ile jesteś do tego zdolny) i potem oceń cały mecz
                • Gość: alek Re: Szaleństwa pana Jose IP: 78.149.119.* 01.03.11, 18:22
                  lechitka2 napisała:

> inteligencji to najwyraźniej brakuje Tobie.
                  >
                  > 1. jak wynika z nicka jestem kobietą więc mogę być co najwyżej durna :P

Alek, to skrot od meskiego imienia Alekstander :D

> 2. ty dorośnij i naucz się patrzeć na całość gry, a potem się wypowiadaj

Wlasnie patrzylem na calosc gry i widzialem, ze choc byla fatalna, to jej efekt byl na 0:0, bo 2 bramki jakie wpadly byly efektem szkolnych bledow Bosackiego i Ktorowskieg, ktorzy grali na swoich pozycjach, dlatego oskaraznie Bakero o to, ze swoja taktyka doprowadzil do przegranej, jest idiotyzmem i calkowitym brakiem zrozumienia tego, co dzialo sie na boisku.
                  Bsacki i Kotorowski nie byli bjeci taktyka Bakero, bo ni grali na swoich stalych pozycjach,i to oni sa winni wyniku. :D

> 3. obydwaj popełnili błędy ale taktyka ma olbrzymie znaczenie na grę całego zes
                  > połu przeczytaj mój cały poprzedni wpis, przemyśl go (o ile jesteś do tego zdol
                  > ny) i potem oceń cały mecz

Portugale nie strzelili, ani nie doprowadzili do zadnych pozycji strzeleckich z ktorych mogliby zagrozic Lechowi, wiec czesciowo taktyka Bakero sie sprawdzila, o wyniku zadecydowaly indywidualne bledy 2 zawodnikow a nie taktyka, dlaczego tak ciezko ci to zrozumiec?
                  • lechitka2 Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 18:37
                    może i patrzyłeś ale nie umiesz wyciągnąć logicznych wniosków. błędy Kotora i Bosackiego były tu się nie kłócę ale taktycznie nie było na 0:0

Lech nie miał ataku. rozumiesz? atak nie sprawiał trudności Bradze, więc Braga mogła silniej atakować nas. to wynikało z błędu Bakero. w drugiej połowie Braga nie miała tylu sytuacji, bo Lech w końcu zaczął grać ofensywnie. więc błędy się nie zdarzały.

a co do Kotora, to on ten sam błąd robił niemal w każdym meczu LE. Burić w LE był lepszy i tyle. Tylko że tym razem błąd Kotora padł na mecz,wktórym zespół nie strzelił ani jednej bramki.

To trener zawalił ten mecz i zdania nie zmienię
                    • Gość: gość Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 19:27
                      Grecy parkowali autobus przez całe euro 2004 i wygrali, Inter Mediolan też grał defensywnie. Każdy ma swoją taktykę co nie?
                      • lechitka2 Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 19:56
                        Ale wtedy w autobusie jest 11, a nie pół drużyny. To robi różnicę.
                        • lechitka2 Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 20:51
                          jak masz bramkarza 1+4 obrońców + 2 defensywnych pomocników to daje 1+4+2 =7. Gdy gra 3 pomocników i jeden napastnik masz 7+4 -> 11. Gdy wszystko jest ok masz więc 11:11. Wtedy można się czepiać, że najbardziej zawiniły błędy indywidualne.

Jak ofensywa jest wyłączona (jak było w Bradze w pierwszej połowie, bo ustawienie ją wyłączyło), zostaje Ci 7:11. Nawet jeśli najbardziej nieszczęsne było ustawienie 2 na złych pozycjach - Stilicia i Rudnevsa, jest góra 9:11 - w takim układzie chcesz wygrać?

Gdy gra 11 w defensywie jest 11:11 - równowaga
                  • lechitka2 Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 18:40
                    > 1. jak wynika z nicka jestem kobietą więc mogę być co najwyżej durna :P

Alek, to skrot od meskiego imienia Alekstander :D

Hę? Ja nie jestem alek tylko lechitka2. naprawdę niedobrze, skoro mylisz własny nick z moim
        • cehaem Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 23:00
          A jeszcze 2 miesiace temu fani Kuchenkorza calowali go po tylku, haha.
      • Gość: barca Szaleństwa pana Jose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 10:15
        a jak tam się czuja dwa pieski poznańskie Borek i Kołtoń?:)
        bo coś nie tęgo wyglądali w cafe, chyba juz pora zakochać się w kimś innym bo tu już trzeba pozamiatać hehehe
        • Gość: marc Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.cdma.centertel.pl 01.03.11, 16:43
          to niech się uczy w meczach w ekstraklasie a nie kompromituje lecha w europie
          • Gość: alek Re: Szaleństwa pana Jose IP: 78.149.119.* 01.03.11, 17:18
            Gość portalu: marc napisał(a):

> to niech się uczy w meczach w ekstraklasie a nie kompromituje lecha w europie

Lecha skompromitowali Bosacki i Kotorowski, bo gdyby nie ich amatorskie bledy, ekperyment Bakero dalby wynik 0:0 i awans Lecha, a z nimi Bakero nie eksperymetowal i grali na swoich pozycjach, jolopie.
      • Gość: kibic od 90-tego Szaleństwa pana Jose IP: 217.153.50.* 01.03.11, 11:56
        Niestety to i wygląda znajomo. Powiem tylko Adolf Pinter
        • Gość: kliczko Lech to ten klub gdzie bandyci pluja na ludzi IP: *.188.162.89.sovam.net.ua 01.03.11, 13:12
          na trybunach ? Jesli tak - to po co komukolwiek jakies wiadomosci o tym czyms? Bydlo z trybun nie czyta , bo nie umie ( a nawet jakby umialo , to przeciez bydlo nie jest wcale , w najmniejszym stopniu zainteresowane wynikami,trenerami, itp bzdurami - to bydlo interesuje tylko nawalanka z bydlem w innych szalikach) - a nikt normalny nie bedzie sie zajmowal jakimis analfabetami , ktorzy nieudolnie udaja ze umieja kopac kawalek nadmuchanego tworzywa.
          • Gość: kocur wiesz ze internet nie daja anonimowosci? IP: *.centertel.pl 01.03.11, 14:12
            podac twoja adres czy telefon?
            • ga.spar a wiesz kotku co to jest ochrona danych osobowych? 01.03.11, 14:58
              i co masz mu do zarzucenia ?
              • cypres Re: a wiesz kotku co to jest ochrona danych osobo 01.03.11, 16:53
                no podaj cwaniaku :)
      • Gość: Mateo Szaleństwa pana Jose IP: *.icpnet.pl 01.03.11, 13:10
        Sam jestem ciekaw co zaprezentuje Lech Bakero..obawiam się że może się skończyć bez pucharów na przyszły rok..
        Znalazłem w necie bloga o piłce nożnej..Serdecznie polecam
        fcb-viscaelbarca.blogspot.com/
      • Gość: XX Re: Szaleństwa pana Jose IP: 78.133.247.* 01.03.11, 13:23
        Jestem kibicem Lecha i sorry, ale nie rozumiem takiego "kibicowania" jak Twoje.
        Jak coś nie idzie, to trzeba o tym powiedzieć glosno, po to zeby zmienic, zeby uniknac bledow - zeby byl Majster, zeby byly puchary.

Ty wolisz schowac glowe w piasek, razem z Toba pewnie reszta Wiary i zarzad klubu - a skutek waszego "kibicowania" bedzie taki, ze sie bedziemy paletac gdzies w srodku tabeli.

• jerry72p tym tekstem GW przekonała mnie, że zależy... 01.03.11, 13:26
        ...im tylko na mąceniu. Tak bezsensownego tekstu, który nic nie wnosi, powtarza te same rzeczy,prawdy i wróży na przyszłość bez sensownych podstaw dawno nie czytałem.
        Zachowujecie się jak prezes Polonii - Józio_w_gorącej_wodzie_kąpany_Wojciechowski.
        A jeszcze wczoraj w 75% zgadzałem się z GW w temacie (wczoraj opisywała) interesów pomiędzy litarem,Lechem i Rychem.
        Panowie z GW czy na prawdę już brakuje Wam pomysłów,sprytu,inwencji,charakteru i co najgorsze inteligencji ? Bo zacznę wierzyć, ze akcja bojkotu przyniosła rezultat finansowy i wizerunkowy, a Wy nie możecie tego zdzierżyć ?!
        • Gość: X Re: tym tekstem GW przekonała mnie, że zależy... IP: 78.133.247.* 01.03.11, 13:30
          jak dla mnie dobry tekst - tzn wszystkie tezy prawdziwe.
          Moze napisz z czym sie nie zgadzasz zamiast sie rzucac ?
          • jerry72p Re: tym tekstem GW przekonała mnie, że zależy... 01.03.11, 14:22
            Gość portalu: X napisał(a):

> jak dla mnie dobry tekst - tzn wszystkie tezy prawdziwe.
            > Moze napisz z czym sie nie zgadzasz zamiast sie rzucac ?

Szanowny kolego nikt się jak to określiłeś poetycko "nie rzuca".
            Jeśli dla Ciebie jest dobry to gratuluje - Twoja ocena-Twoje rozumowanie-Twoje spojrzenie.
            Natomiast gdzie Ty widzisz tezy ? - raczej hipotezy !
            do rzeczy :
            - Po tej fascynacji niewiele już zostało, bo nawet gracze Lecha nie rozumieją posunięć szkoleniowca - masz jakieś dowody , ze jest inaczej, bo autor nie podaje nazwisk ani tręsci faktycznego wywiadu.
            - Piłkarze byli zaskoczeni, ale cóż - taki fachowiec, piłkarz tego formatu, jakim był Bakero, na pewno wie, co robi - pomyśleli. - "piłkarze byli zaskoczeni" , "pomysleli" - autor normalnie jak narrator w dobrej powieści - jestem pod wrażeniem, i dalej nawet szkoda się nad tymi sformułowaniami rozwodzić i dokładniej dociekać, gdzie tu fakty - tylko domysły !!
            - Okazało się, że nie ma. Mało tego, w ramach oszczędzania piłkarzy na kolejne, rozgrywane co trzy dni mecze, trener Bakero dokonał kolejnego przewrotu w składzie podczas meczu z Widzewem Łódź. Wysłał na trybuny Semira Stilicia i Seweryna Gancarczyka, do którego akurat można by mieć najmniej zastrzeżeń po meczu w Portugalii. - znowu "macki więdną" ! Gdy Smuda gra 13 piłkarzami - larum - nie wprowadza i ogrywa młodych, jak inny trener narzeka , ze ma wąską kadrę - znowu w łeb od dziennikarzy - bo nie postarał się o innych, nie bierze młodych itp itd.
            I skończe już , bo analizowanie "oczywistych-oczywistości" opisanych przez tego "Wielkiego analizatora" strasznie osłabia i można podejrzewać, ze robią to dziennikarze specjalnie aby więcej osób komentowało i licznik kliknięć "bił".
            Jeszcze tylko moja hipoteza - Pan Autor - nie oglądał całego meczu Braga-Lech. Dlaczego ? uznawanie Gancarczyka za "do którego akurat można by mieć najmniej zastrzeżeń po meczu w Portugalii." - powala w całej rozciągłości, chyba, że za pozytywny objaw uznać gęsią skórkę, która wychodziła mi przy każdym ataku Bragi w pierwszej połowie lewą stroną naszej obrony.Na plus można Garnkowi zapisać tylko jeden strzał , który z trudem obronił Artur, i żałować, że nikt nie poszedł na dobitkę.
            Pozostałej części tej wierszówki już nie chce mi się krytykować. sorry ale zmęczyłem się tym artem jak Justyna Kowalczyk wczoraj na 10km ;-)
            • Gość: pijanymarynarz Re: tym tekstem GW przekonała mnie, że zależy... IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 15:16
              Oj tak :) Gancarczyk jako bohater z Portugalii... W pewnym momencie miałem wrażenie, że nawet realizator dostrzega liczbę jego błędów, bo zaczął go ciągle pokazywać w przybliżeniu ;) Szczęka mi opadła gdy zobaczyłem, że wchodzi na drugą połowę, ale w tej już odrobinę mniej paprał.
        • Gość: dwr Gazeta Kłamliwa IP: *.icpnet.pl 01.03.11, 15:49
          i wszystko jasne
        • Gość: Lubiąż Re: tym tekstem GW przekonała mnie, że zależy... IP: *.centertel.pl 01.03.11, 18:37
          Durny ten tekst. Komu to służy i czemu? Autorowi, który udaje, że zna się na piłce. Trener musiał podjąć te decyzje podczas treningów, czy ktoś zapytał Bakero, dlaczego podjął takie ruchy? Nie słyszałem o tym nic, zupełnie nic. Taka polska mentalność, jak nie idzie to trzeba wylać pomyje. Jak Lech wygrywał to było OK, a teraz? Szkoda gadać. Ten tekst pisany był pod wierszówkę, bo nic ważnego i ciekawego nie wnosi.
        • Gość: ramborior Re: tym tekstem GW przekonała mnie, że zależy... IP: *.nplay.net.pl 01.03.11, 20:44
          Dokładnie! Popieram Twój komentarz!
        • Gość: piotr Re: tym tekstem GW przekonała mnie, że zależy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 21:00
          dzieki GW ktora czytuje od lat wiem czego prawdopodobnie nigdy bym sie nie dowiedzial.swoje na meczach tez widzialem.rozwiazanie jest strasznie proste.jak najszybciej oddac stadion do utrzymania Lechowi,panu Litarowi,niech sobie rządzą,do rzadzacych powinien jeszcze dolaczyc pan Grobelny.niech sobie robią spotkania,takie wesole waskie grono ludzi.a za dlugi stadionu wszyscy odpowiadac wlasnym majatkiem.jak czlowiek patrzy to 700 mln poszlo narazie w bloto bo nie ma zadnej wizji co z tym zrobic.skoro urzednicy nie maja wizji to ma ja pan Litar i jemu podobni.trzeba bylo dac ta forse na szkolki dla mlodych pilkarzy.moze cos by z tego bylo,bo korzysci dla spoleczenstwa ze stadionu jak na razie nie widac.i gratuluje dziennikarzom!!uporu bez strachu w pokazywaniu tego co sie dzieje za firankami!
      • Gość: peterjk W Hiszpanii Bakero nie ma czego szukac IP: *.dslgb.com 01.03.11, 13:27
        Zanim Jose rozpoczal prace w Polonii wiadomo bylo z relacji hiszpanskich dziennikarzy, ze Bakero nie ma pojecia o roli trenera ale Wojciechowski uznal, ze bedzie ok. Jednak o ile Polonia mogla nie wiedziec lub dowiedziec sie zbyt pozno o poczynaniach Jose, o tyle Lech powinien wiedziec w co sie pcha. Zamienili dobrego tranera, ktory z sukcesem prowadzil druzyne na znane nazwisko. Przykro
      • Gość: Kuba Szaleństwa pana Jose IP: *.echostar.pl 01.03.11, 13:32
        Rozeszło się o dwa indywidualne błędy i poprzeczkę w Portugalii. Oglądałem 4 mecze naszej ligi i większość drużyn grały piach bo nasze ekipy w lutym jeszcze śpią jak niedzwiadki.
        Bakero nie mogą dziennikarze rozszyfrować bo stosuje dużą rotacje i dobrze. W lidze jest 6 punktów straty do ległej i to nie jest duża strata tak więc spokojnie. Wierze , ze odrobimy stratę i będziemy denerwować panów z cafe , ze to Lech gra w pucharach a nie legła czy Wisła. :}
      • Gość: herchinez Szaleństwa pana Jose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:34
        czemu szanowny pan autor tego artykułu wpycha takie słowa drużynie? własne dziwne przemyślenia podpisywać cudzym imieniem (niewprost) ? nieeleganckie to mało powiedziane.
      • Gość: Jacek78 Szaleństwa pana Jose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:47
        To jest chore. Trener który pracuje w lechu dopiero 3 miesiące jest już atakowany. Zajmijcie się lepiej tym klaunem smudą. Bo to on kompromituje polska piłkę
        • Gość: marc Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.cdma.centertel.pl 01.03.11, 16:51
          dopiero 3 miesiące a już zdażył udwodnić że jedyne co mo ze to tylko kompromitować lecha niemal w każdym spotkaniu
      • bmc3i Myslę ze ten tekst jest raczej hipotezą 01.03.11, 13:47
        Sadze że ten tekst - jakkolwiek ostry - jest raczej hipotezą, niz tezą. Hipotezą którą ma szanse zweryfikować jutrzejszy mecz z Polonią w Warszawie.

Bakero ma szanse udowodnić nim że jednak wie co robi, albo wyrażnie pokazac ze nie bardzo panuje nad sytuacją. Nie przesądzałbym jednak juz dziś o klęsce hiszpańskiego szkoleniowca, po zaledwie dwóch meczach o stawkę, i to na samym poczatku rundy.
      • Gość: 1 Nie tak dawno, pomniki chcieliście mu stawiać ! IP: *.4web.pl 01.03.11, 13:49
        Jak to się szybko zmienia dziennikarzynom. Nie tak dawno, Jose był doskonałym trenerem, tylko "zbój" Wojciechowski się na nim nie poznał...
        • Gość: koola Zieliński wróć, please!!! IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 01.03.11, 20:33
          Chcemy trenera a nie Bakera! Rozwala tylko drużynę zbudowaną przez pana Jacka:(
      • Gość: jaCK Śmieszny dziennikarzyno.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 14:02
        Uzurpujesz sobie prawo do krytykowania Bakero?? To że oglądasz mecze piłkarskie nie znaczy że masz jakiekolwiek pojęcie o piłce nożnej. Petrescu też krytykowałeś jak trenował Wisłę. Wszyscy szczekaliście, że on też nie ma pojęcia i że żaden z niego trener. Ujadaliście, że chce zajeździć tych pseudo grajków i co ????? Z marną drużyną awansował do Ligi Mistrzów. Prezentujesz koleżko podobny poziom do naszych piłkarzyków. Zresztą nie tylko ty, ale większość Twoich kolegów po fachu również. Wy nie macie w większości zielonego pojęcia o tym sporcie.
        • dickers miejsce poznańskich słowików jest w drugiej lidze 01.03.11, 14:09
          i tyle, nie da się patrzeć na te słowiczki, fart się skończył szlaufy, teraz 1 liga czeka :-)
        • jerry72p Re: Śmieszny dziennikarzyno....-tylko wypada się . 01.03.11, 14:26
          ..zgodzić. amen.
      • Gość: kocur jako kibic L IP: *.centertel.pl 01.03.11, 14:09
        moge tylko powiedzec GW jestes szmata

pozdro dla Kolejorza
        • dickers taki z ciebie kibic L jak amiki lech 01.03.11, 14:10
          pozdrawiaj sobie pozdrawiaj
      • Gość: krzysiek hipoteza IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.11, 14:15
        e bzdury ten text niczego nie wnosi po co to wogóle pisać !! dobrze ktos napisał to jest hipoteza ! bla bla bla
      • Gość: cop Szaleństwa pana Jose IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.11, 14:18
        czy znajdzie sie ktokolwiek kto przeanalizuje zespol nie po rozegranych meczach? nikt tego nie zrobi bo niewielu sie tak na prawde zna albo niewielu wie cokolwiek wiecej o danej druzynie.to nie problem napisac po fakcie. wyobrazmy sobie teraz 5 meczow najblizszych lecha. niech zacznie wygrywac po 3:0. to jakie beda komentarze? ze ..forma przyszla troche za pozno..jesli beda przegrywali..ze bakero zmienia ustawienia zawodnikow..jak np slusarski strzeli 3 hattricki..ze go zle ustawili w 1 meczu.
        jak to bywa w zyciu potrzeba czasem troche szczescia. przypomnijmy sobie bramke arboledy w meczu z city. skonczylo sie na efektownej wygranej a przeciez bodajze silva mial dwie 100% szanse na bramke. wiec gdyby troche szczescia znow mial lech to rudnews strzelilby bramke w koncowce z braga. i jakie bylyby komentarze. ze lech mimo ze nie gra dobrze, strzela co ma strzelic i gra dalej.
        czy ktorykolwiek z dziennikarzy jest "odwazny " napisac ze lech w tym momencie ma szanse np wygrac lige? albo ze taki sotirovic strzeli kilkanascie goli dla jagielonii i dzieki niemu jaga utrzyma 1 miejsce, i ze probierz okaze sie ze mial nosa do tego transferu? itd itd
        mniej emocji a wiecej rzetelnej wiedzy i umiejetnosci patrzenia troszczke do przodu niz tydzien czy dwa. gdyby byly jakies wieksze konswkwencje z wypowiadanych lub z wypisywanych slow moze kazdy kazdy zastanowilby sie 2 razy w takim ocenianiu.
      • Gość: dubliner Szaleństwa pana Jose IP: *.cit.com 01.03.11, 14:21
        "...Przestali to rozumieć i to nie tylko z powodu bardzo ascetycznego tłumaczenia słów trenera, jakie ma miejsce w Lechu. Starannie wykuta zimą na zgrupowaniach w Hiszpanii i Turcji wiara w to, że Bakero zbuduje autorskiego Lecha, osłabła. Zaczęli się denerwować. Zaczęli szeptać. Pytani przez dziennikarzy, zaczęli powtarzać wytłumaczenia, które ci dziennikarze wcześniej im podsunęli, że przecież nie mają świeżości czy dynamiki..." Nawrot, jestes wiesniakiem jakich malo... wez pisz sobie na blogu takie pierdoly a nie tutaj
      • Gość: areq Chciałem zwolnienia Zielińskiego. IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 01.03.11, 14:31
        Zespół zaczął grac "kiłę" po świetnych występach za Smudy....ale to co wyprawia ekipa Bakero to wprawia mnie w osłupienie.
        Gra na poziomie Ruchu Chorzów "kopnij do przodu a napastnik jakoś dobiegnie".
        Bezsensownie poustawiany zespół.
        ZAPAMIETAJCIE sobie:mecze to rodzaj widowiska.Jak w teatrze czy operze.Na beznadziejną nie pójdą tłumy ale recenzje będą przychylne.
        Co z tego że Grecy zdobyli w 2004roku ME jak ludzie pamiętali tylko o beznadziejnej grze mistrzów.Do teraz pokutuje synonim beznadziejności w grze,ustawianiu się na obronie, kopaniu i wybijaniu na auty: Gracie jak Grecja.
        Co z tego że Lech wejdzie do europejskich pucharów jak liczba kibiców spadnie o 30%.Swoją drogą-jak sie chce zapełnić taki stadion to cenę biletów trzeba by było obniżyc co nie?
        No ale jak kosztem normalnego kibica wchodzi na mecz ekipa do kotła no to sie nie dziwie.Ja już dawno nie daje się nabierać na te ceny.Wole oglądać w TV nie nabijając kabzy kolesiom z zarządu.Pośrednio dostają co prawda ode mnie kasę z C+ ale to nie jest kwota jak za bilet.
      • Gość: oko Re: Szaleństwa pana Jose IP: *.icpnet.pl 01.03.11, 14:42
        Nikt nie spodziewał się jednak, że poprzez "danie szansy" trener Lecha Poznań rozumie wysłanie piłkarza do boju na pewną zagładę.
        Jaką zagładę? Narazie 2 mecze kolejorz wygrał i 2 przegrał
        Wysłał na trybuny Semira Stilicia i Seweryna Gancarczyka, do którego akurat można by mieć najmniej zastrzeżeń po meczu w Portugalii. Do Gancarczyka nie można mieć zastrzeżeń? co on zrobił oprócz tych 6 fauli i nerwa z wybijaniem piłki na oślep po outach.
        Obejzyj najpierw mecz a pózniej się wypowiadaj
      • Gość: gok Bo Bakero to słaby trener IP: *.wzieu.net 01.03.11, 14:48
        Bakero był wielkim piłkarzem, ale trenerem jest beznadziejnym. Nikt w Hiszpanii nie chce go zatrudnić i musi szukać posady np. w Polsce.
        • Gość: marc Re: Bo Bakero to słaby trener IP: *.cdma.centertel.pl 01.03.11, 16:59
          zgadzam się w 100% lepiej żeby sprzątacza prowadziła lecha
      • Gość: gość Szaleństwa pana Jose IP: 213.222.200.* 01.03.11, 15:03
        faktem jest ze Bakero działa nie logicznie.. podobne ruchy wykonywał w Poloni co sie bardzo nie podobało JW i słusznie bo gra była fatalna.. o dokonaniach w hiszpanii nawet nie warto pisać - dno kompletne.. wiec nie mogę zrozumieć jak mógł dostać posadę w Lechu
      • kwak4 Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 15:06
        W całym tekście nie ma ANI JEDNEJ wypowiedzi, całość jest podparta wyłącznie jakimiś anonimowymi plotkami, pogłoskami, niby z szatni... A gdyby np. popatrzeć na statystyki? Bakero ma za sobą 12 oficjalnych spotkań jako trener Lecha. Bilans: 3 porażki, 3 remisy, 6 zwycięstw. A jak wyglądało 12 ostatnich meczów Jego poprzednika, Jacka Zielińskiego (czyli od rewanżu z Dnipro 26 sierpnia 2010)? Bilans: 6 porażek, 2 remisy, 4 zwycięstwa. Nie piszę tego, żeby kogoś przekonywać, że Bakero jest lepszym trenerem od "świetnego taktyka" Zielińskiego, tylko po to, żeby wykazać, iż jeżeli mówimy, że "Bakero zepsuł Lecha”, to powiedzmy też "ale w mniejszym stopniu niż zrobił to latem Zieliński".
        PS. Niektórzy się odezwą, że pierwsze zwycięstwo Bakero jako trenera Lecha nad Manchesterem City to zasługa Zielińskiego. W takim razie zaliczmy też Zielińskiemu porażkę z Ruchem, która nastąpiła 3 dni później...
      • lechitka2 Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 15:47
        to nie jest mącenie. z tym trenerem nie wróżę Lechowi świetlanej przyszłości. ten facet robi wszystko, żeby nam zniszczyć drużynę. Ludzie ocknijcie się wreszcie!
        • grassant Re: Szaleństwa pana Jose 01.03.11, 16:45
          lechitka2 napiał:

ten facet robi wszystko, żeby nam zniszczyć drużynę. Ludzie ocknijcie się wreszcie!

jasne, widać taka jego rola, aby lech nie wyrósł na rywala fcbarcelona
          • Gość: koles Re: Szaleństwa pana Jose IP: 94.127.109.* 01.03.11, 17:08
            > jasne, widać taka jego rola, aby lech nie wyrósł na rywala fcbarcelona

prosze nie rozsmieszaj mnie, bo parsknalem smiechem ze omal sie nie udlawiem!!!
      • Gość: drupal Szaleństwa pana Jose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 16:08
        Fakt, Bakero w Portugalii popełnił błąd, przeszarżował z eksperymentami.
        Ale w odróżnieniu od polskich trenerów, którzy trzymają się błędnej koncepcji do końca, szybko się poprawił.
        Poczekajmy do końca sezonu z oceną, ja uważam, że na typowe dla dziennikarzy GW judzenie jeszcze za wcześnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka