Gość: codzien IP: 213.76.147.* 02.03.11, 13:19 Sport jest chory - dosłownie i w przenośni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 13:20 Wsrod wszystkich znajomych mam jednego z delikatna astma. Nie nosi inhalatora. A tu tylu chorowitych nagle. Najlepszy Scholes: astme wykryto w wieku 21 lat i nie mial nigdy ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.zone2.bethere.co.uk 02.03.11, 13:25 no przeciez trzeba bylo z czegos pokaz slajdow urzadzic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfbv Ale kolesiowi bez nóg nie pozwolili biegać w prote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 09:06 zach w Pekinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 13:26 widzisz, to przykład na udowodnienie tezy, że pieniądze zdrowia nie dają Odpowiedz Link Zgłoś
piotre2 Tylko, że leki na astmę maja znaczenie ... 02.03.11, 13:32 ... w sportach typowo wytrzymałościowych, jak np. biegi narciarskie. W piłkce noznej, owszem trzeba zapieprzać, ale nie ma to aż takiego znaczenia jak w biegach, gdy jest na wprost zależność wydolności do końcowego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro-materopl Głupie porównania 02.03.11, 13:36 Kiedy walczy się o zajęcie miejsca w jakimkolwiek wyścigu, gdzie sekundy albo ich ułamki decydują o miejscu, nie może być mowy o żadnej chorobie, aby na tej podstawie móc dopalacze (sterydy), które poprawiają i to znacznie wydolność organizmu. Dla chorych, niepełnosprawnych zawodników są para-olimpiady a nie "rywalizowanie" ze zdrowymi zawodnikami. Jak się ma takie wpływ i układy jak Norwegowie w FIS, to można przeforsować wszystko, nawet to, że ich biegacze rok przed Olimpiadą zapadają na astmę i mogą stosować środki dopingowe (sterydy), które znacznie poprawiają wydolność organizmu. To przecież szwindel w najgorszym wydaniu, a do tego ma się tupet mówienia, że wszystko jest OK. Już dawno sport wyczynowy jest wypaczony a to głownie przez media, które nakręcają to wszytko w imię kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe widać nigdy nie uprawiałeś sportu... IP: *.toya.net.pl 02.03.11, 16:54 a ja i owszem, uprawiam do dziś. Nie mam astmy :)-to tak na wstępie. chodzi mi o to, że w każdym sporcie, o ile te leki pomagają, to pomagają...tak u biegaczy jak i u piłkarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info0 Na tej liście brakuje jeszcze Phelpsa :) IP: *.toya.net.pl 02.03.11, 13:43 Świetnego pływaka, który również choruje na astmę, ale nikt mu sukcesów nie umniejsza :). Ot ciężko trenuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guruu Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.ip.netia.com.pl 02.03.11, 13:50 bo zaraz padnę ze śmiechu, Dominique Wilkins Francuzem... jak można być aż tak śmiesznym, to że urodził się w Paryżu nie znaczy, że był Francuzem, jak zwykle pełny profesjonalizm Odpowiedz Link Zgłoś
radon13 Taka astmę to ma każdy 02.03.11, 13:52 Spróbujcie przebiec 400 m na maksa to zobayczycie czy was nie zatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bierny_kibic Re: Taka astmę to ma każdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 10:59 JEŚLI 5 MILIONOWEJ NORWEGII NIE STAĆ NA WYŁONIENIE ZDROWEJ, WOLNEJ OD ASTMY REPREZENTACJI, TO NIECH ASTMATYCZKI STARTUJĄ NA OLIPIADZIE DLA "SPRAWNYCH INACZEJ". Justyna Kowalczyk ma rację: "tam gdzie w grę wchodzą duże pieniądze......" . Cały obecny sport OLIMPIJSKI, to wielka pralnia pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Taka astmę to ma każdy IP: *.net.pbthawe.eu 03.03.11, 15:06 Kowalczyk ma taką rację, że sama nie potrafiła powstrzymać się od używanie niedozwolonych środków, w konsekwencji czego została zdyskwalifikowana na 2 lata. Ostatecznie skrócona karę do pół roku. Więc święta nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi Naukowcy piszą różnie, jedni że leki dają przewagę IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 13:54 inni, zwłaszcza ci związani z MKOL, wręcz przeciwnie. Jeśli nie pomagają to dlaczego są na liście dopingowej? Niech zdrowi sami spróbuja i zdecyduja czy chca ich używać czy nie. Wtedy szanse byłyby równe. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek I jeszcze jeden raz, bo widzę że wciąż nie dociera 02.03.11, 14:01 Niech sobie astmatycy biorą udział w zawodach sportowych. Niech sobie używają specyfików jakich potrzebują do walki z chorobą. Ale wtedy niech mi ktoś wytłumaczy, czemu ci zdrowi też nie mogą ich używać. ZWŁASZCZA, jeśli jestem karmiony propagandą że te specyfiki dla zdrowych ludzi nie mają żadnego znaczenia (jeśli tak jest istotnie, to tym bardziej nie byłoby sensu ich zabraniać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka ciemnoty IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 06.03.11, 21:58 Jesli zdrowy czlowiek je wezmie to jest doping. Pomysl sobie jak jest z insulina. Ja biore i nie jestem zdrowsza od tych zdrowych tylko czesciowo doganiam zdrowych. Jesli zdrowy wezmie insuline to jest tez doping. Rozumiesz ? Marit ma dozwolony ten lek ale tez w okreslonych dawkach , w dawkach ktore pozwalaja jej dojsc do takich norm jakie ma Justyna. Jesli wezmie wiecej ponad ta dawke dozwolona to juz doping i dlatego tez jest czesto kontrolowana przez anty dop kontrole. Gdzies kiedys slyszalam ze Kowalczyk w bezczelny sposob probowala byc chora na astme. Znajomosci to nie w Norwegii bo tutaj nawet krol placi mandaty a wszyscy go znaja. Nie proboj polskich brudnych tradycji przelewac na teren Norwegii. Pzrepisy sa przepisami i sa regulaminy ktore trzeba przestrzegac. Marit je przestrzega. A co z seksem ? To tez poprawia kondycje przed startem ? Wezcie Justynke na prezydenta. Kowalczyk wielka nigdy nie bedzie tak jak Malysz bo nie ma kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.centertel.pl 02.03.11, 14:02 Bzdura według mnie. Jeśli są chorzy, to nikt nie zabrania im uprawiania sportu i startowania w grupie niepełnosprawnych. Nie zawsze chory musi oznaczać "osiągający gorsze wyniki". Są przecież paraolimpiady. One nie muszą być wyłącznie, dla ślepych głuchych, bez nóg i rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotuA Astma wymyśloną chorobą koksiarzy IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 14:04 Kowalczyk ma rację. To jest lista koksiarzy i niestety Polacy też się do nich zaliczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkw Jak chorują i "muszą" biegać, to IP: *.medicover.pl 02.03.11, 14:07 w " paramistrzostwach", " parazawodach" czy "paraolimpiadach". Proszę uprzejmie. Inaczej to wszysto jest kompletną bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha No to wszystko jasne .... zdrowy nie ma szans IP: *.ip.netia.com.pl 02.03.11, 14:21 o czym dyskutować... teraz jest jasne dlaczego astmatycy mają takie wyniki. Pewnie teraz przy naborze do klubów będzie istotnym czynnikiem będzie astma. Kluby będą się prześcigać w łowieniu chorej młodzieży. Trener ze zdrowego nic nie zrobi a z astmatyka .... popatrzcie tylko na reprezentację Norwegii w biegach. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Piłka nożna to co innego. 02.03.11, 14:27 Żadne środki dopingujące dryblingu, zmysłu rozgrywania, czy strzału na bramkę nie polepszą. Można by mieć zastrzeżenie jedynie w przypadku skrzydłowych, bo u nich wydolność organizmu gra największą rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosie Re: Piłka nożna to co innego. IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 15:18 Umiejętności taktycznych i technicznych to może nie, ale gdyby taki Messi byłby wypruty z sił, to też by nie poczarował. Żeby kogoś kiwnąć, albo prawidłowo wypełniac myśl taktyczną, trzeba czuć komfort fizyczny. Wiec taki doping też pomaga w piłce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do laika Re: Piłka nożna to co innego. IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 21:44 nie ośmieszaj się laiku!!! Im ktoś jest mniej zmęvzony tym lepiej drybluje i rozgrywa - PROSTE! Nie dla ciebie laiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupi jaś Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.euro-net.pl 02.03.11, 14:28 DYSKRYMINACJA innych chorób. Inne choroby są niedoceniane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w medalach przetasowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Głupie porównania 02.03.11, 14:29 Gość portalu: hov napisał(a): > Pedro, glupi to jestes ty. Poczytaj co naukowcy pisza na ten temat a nie tylko > nawiedzone klamstwa Kowalczyk. Jak to jest że cała pierwsza szóstka, poza Kowalczyk, na mecie ostatniego wyścigu to astmatyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Głupie porównania IP: *.net.pbthawe.eu 03.03.11, 15:15 No i co Kowalczyk to taki HEROS, że potrafi nawiązać walkę i wieść prym, wśród koksujących? Jakiś nadczłowiek? Skoro wszystkie koksują a Kowalczyk wygrywa trzeci raz kryształową kulę, coś jest nie tak. Skoro zawodniczki na wspomagaczach nie potrafią jej pokonać. Nadczłowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaz wygrywali wbrew astmie?? a może dzięki astmie ??? IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 14:39 i dzięki możliwości bezkarnego brania środków dopingujących... jak ktoś jest poważnie chory, to może powinien sobie odpuścić starty w olimpiadzie i mistrzostwach świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka Re: wygrywali wbrew astmie?? a może dzięki astmie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 14:52 Autor artykułu pisze, że Jędrzejczak trafiła na basen w celach leczniczych po stwierdzeniu u niej astmy. Ja pamietam, że dawniej pisano, ze trafiła na basen z powodu lekkiego skrzywienia kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: wygrywali wbrew astmie?? a może dzięki astmie IP: *.net.pbthawe.eu 03.03.11, 15:17 To był Paweł Korzeniowski in tak trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masta Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.cpe.marton.net.pl 02.03.11, 15:11 kto to taki madry napisal,ze Wilkins to francuz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja też mam astmę.. Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 15:16 i wiem, że gdyby nie te leki to nie przebiegła bym nawet 100m zażywam dwa wdech i biegam spokojnie 800, ciekawa jestem ile i jak bym biegała po takich dawkach które są dopuszczalne (4x więcej) chyba maraton sprintem, a to i tak nie są tak świetne leki jak ma Bjoergn więc wspomaga i to dużo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 15:17 Ludzie - komentujacy i piszacy swoje opinie, nie piszcie bzdur o astmie i lekach astmatycznych. Zdiagnozowana astma to nie wymowka, to choroba, ktora trzeba leczyc, u kazdego, u sportowca tez. Nie leczona astma osiaga coraz wyzszy i niebezpieczny dla zycia poziom. Astmatyk nie leczony lub zle leczony zyje krocej. Leki na stme uwalniaja tylko od skurczu oskrzela, nie zwiekszaja ilosci pecherzykow plucnych ani pojemnosci pluc tak jak bredzi Kowalczyk i jej ruski trener "specjalista od EPO" (moze maczal palce ze swoim kolega lekarzem z Ukrainy w podaniu Kornaelii Marek EPO). Zwezone atakiem astmy oskrzela mozna porownac do nacisniecia noga na waz ogrodowy do podlewania, bedzie wtedy mniejszy przeplyw. Astmatyk ma zacisniety oskrzela i sie dusi. Ilosc sterydu w lekach astmatycznych jest minimalna, a na dodatek WADA zezwala na okreslona niewielka wziewna dawke i scisle to kontroluje. Jeszcze 3 lata temu astmatyk nie musial uzyskiwac zezwolenia WADA na uzycie inhalatorow. Od 3 lat jest to scisle kontrolowane. Na liscie lekow zabronionych bez zezwolenia WADA znalazly sie ostatnio Ibuprom i Gripex na przeziebienie. Przeziebiony sportowiec tez musi dostac na te leki pozwolanie. Kowalczyk cierpi na amnezje, miala kiedys chore sciegno, brala lek sterydowy i startowala. Chora i startowala??? Niedouczona nie wystapila o pozwolenie WADA. Po kontroli antydopingowej zostala zdyskwalifikowana na 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.tbcn.telia.com 02.03.11, 15:58 Do medyka! Moj drogi - rzucasz perly przed wieprze. Paranoja w tym kraju nabiera epidemicznuych rozmiarow, ciemnym nie wytlumaczysz. Skonczy sie tym ze Kowalczyk zostanie zdyskwalifikowana za pomowienia i bedzie po karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo Medyk Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.net.pbthawe.eu 03.03.11, 15:22 Wreszcie ktoś normalny przemówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.lukman.pl 02.03.11, 15:58 Z Ciebie medyk ,jak ze mnie papierz.Jaki ruski.Nawet nie wiesz od kiedy astmatycy są w sporcie,bo są .Chodzi o to czemu ich tak duzo teraz i dlaczego aż tylu mistrzów.Czyzby ci zdrowi nie mieli szans i byli dyskryminowani.O to chodzi,FIS i WADA dali pozwolenia na stosowanie leków,a teraz niech się wytłumaczy dlaczego zdrowy nie może wygrać z chorym.Wszyscy jesteśmy ciekawi,dlaczego tak jest.Jak to jest.Do tej pory wszystko było tajne.Czyżby te instytucje były nieomylne i recznie steruje ,kto ma być mistrzem.Pp co im badaniana myszach,bo badają to Norwegowie i Duńczycy.To jakaś paranoia i chyba to nie wina sportowców.Tylko przepisów.Czy są dobre.A to,że ktos nie umie przegrywac ,to juz czyste nękanie.Robienie z kogoś wariata.Kopernik nim nie był,a sugerowano ,że tak.NIE MA REGÓŁ.Ale nawet laik widzi ,że cos tu jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.net.pbthawe.eu 03.03.11, 15:25 Dlaczego zdrowy nie może wygrywać z chorym. Mam pytanie, a kto w tym sezonie trzeci raz z rzędu wygrał kryształową kulę? Kto w Pucharze świata nie daje szans konkurencji? Justyna Kowalczyk! Jak to jest, że cała czołówka biegaczek jest chora na astmę, bierze te niby cudowne leki, a mimo to Kowalczyk z nimi wygrywa? Co wszystkie biorą a Justyna nie a mimo to je pokonuje? Więc co albo te leki nie są takie wspaniałe, albo Justyna też bierze tylko lepiej się kryje odwracając uwagę, od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paramed insynuator pseudo medyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 15:59 Insynuować innym, że bredzą, są niedouczeni lub maczali palce, to wyjątkowo nieetyczne chamstwo. Co do przewlekłych chorób, to nikt nikomu nie zabrania uprawiać sportu. Nie wszyscy zaś muszą być wyczynowcami. Sport wyczynowy to są reguły, jasne i oczywiste. Jeśli jest inaczej, to jedynie oznacza farsę, oszustwo. I nie ma znaczenia jaki talent jest chorobą dotknięty. Świat to uzupełni. Nie będzie Beckhama to będzie Zidane lub inny Deyna. Wyjątki tworzą regułę, zawsze złą. W dodatku mentalność ludzka nie nadąża za postępem technologicznym. W tym wszystkim najgorsze są quasi wykształcone miernoty z dyplomem, pouczające innych. Obkute, lecz płytko myślące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: insynuator pseudo medyk IP: *.net.pbthawe.eu 03.03.11, 15:26 Deyna był pijakiem, czy alkoholik może uprawiać wyczynowy sport? W końcu alkoholizm to też choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Medyka Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 20:40 Hej Medyku! Może nam tu przekażesz trochę więcej swojej wiedzy i napiszesz jak można "zabronić" sterydowi (albo lekowi rozszerzającemu oskrzela) wziewnemu przenikać do krwi i działać na cały organizm? Mówisz: nie przenikaj! A on nie przenika. Ha, ha, ha... Może nam też przybliżysz temat różnych, licznych działań ubocznych występujących u astmatyków - niesportowców i sportowców (przyjmujących leki wziewne), które często dotyczą innych narządów niż płuca (Marit na ten przykład rzuciła pawia po biegu, a paw jak wiadomo pochodzi z żołądka nie z dróg oddechowych)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.net.pbthawe.eu 03.03.11, 15:37 Widzę, że nie uprawiałeś nigdy sportu, nawet amatorsko. Wiedziałbyś, że po dużym wysiłku, ponad nasze możliwości, organizm się buntuje, człowiek opada z sił i zasłabnięcia czy wymioty są czymś normalnym, w nienormalnych wysiłku do którego nie jesteśmy przyzwyczajeni. Więc wymiotów Bjoergen nie łączyłbym z lekami na astmę a z wysiłkiem jaki włożyła w ostanie 3km. Wpisz sobie w google wymioty po bieganiu, może wtedy czegoś się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie bredź synku Re: z ciebie taki medyk jak z yarkacza koszykarz. IP: *.23.54.194.generacja.pl 02.03.11, 22:31 leki pomagają wszystkim ludziom bez wyjątku przez zapobiegnięcie skurczowi oskrzeli co jest całkowicie normalną i fizjologiczną reakcją organizmu na zimne powietrze - a tym samym wpływają na poprawienie wydolności organizmu przez zwiększenie wymiany powietrza w płucach. lekarze którzy twierdzą inaczej kłamią albo doszczętnie kompromitują się brakiem elementarnej wiedzy. zauważcie taką dziwną prawidłowość, że zdecydowana większość sportowych astmatyków to ludzie z astmą WYSIŁKOWĄ, a nie tacy klasyczni, którzy reagują skurczem oskrzeli np. na kurz, roztocza, spaliny, suche powietrze w pomieszczeniu itd. problem tzw. astmy wysiłkowej u sportowców to największe oszustwo światowego sportu, można by rzec że to cesarzowa światowego dopingu wobec której służby antydopingowe są kompletnie bezradne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: z ciebie taki medyk jak z yarkacza koszykarz. IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 07.03.11, 14:28 No nie-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 00:42 johann ty debilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POlka Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 07.03.11, 14:34 Therese Johaug - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.03.11, 15:25 a mówią, że SPORT TO ZDROWIE...dziękuję...postoję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfS Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 15:38 Sikora też astmatyk, ale Wieretielnemu gdy go prowadził to nie przeszkadzało, za to dziś walczy o czysty sport. Kowalczyk nie walczy z dopingiem, ona walczy o doping. O to, żeby też sobie mogła fuknąć w płuca przed biegiem i tylko o to w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, IP: *.lukman.pl 02.03.11, 16:09 Astma astmie nie równa,tak samo jak te pozwolenia.Dopiero teraz widac jak to wygląda.Taki Sikora może ,a Kowalczyk nie.No i co.Jak to jest ,niech nam to FIS i WADA wytłumaczy.Bo wychodzi na to ,że lepiej astmę mieć ,niż jej nie mieć.Lepiej być chorym.Normalny człowiek nie jest tego w stanie pojąć.Pal licho wszystko inne,ale czy to przypaadkiem nie zabija tych sportowców i nie ruinuje im zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Astmatyk IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 16:02 Jestem mlody,a dokladnie mam 17 lat.Jestem chory na astme.Pomimo tego biore regularnie udzial w biegach dlugodystatnsowych jak i sprintach a takze gram w juniorach w pilke.Pomimo ze jestem chory lekow nie biore a i tak osiagam w miare dobre wyniki.Na pewno duzo oslabia moje pluca ta choroba no ale coz.Gdybym wzial leki to duzo by pomagalo ale na razie nie jest to sport wyczynowy.Jednak w pilce jesli chodzi o kondycje to duzo pomaga wdychniecie:)wiadome jest ze gdy sie czuje komfortowo i na silach wszystko wychodzi duzo lepiej.Ale jak mowie lekow nie biore a trenujac biegi podczas meczu moge biegac od pola karnego do pola karnego.Naprawde polecam trening.A tak a pro po to od lekarzy mam totalny zakaz(NIBY)nie wolno mi nawet jezdzic na rowerze itp:D czy wykonywac nawet malego wysilku. Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Korzeniowski - sukcesy dzięki astmie 02.03.11, 17:30 czyż nie taki podpis powinien się znaleźć pod zdjęciem chodziarza Bjoergen wygrywa dzięki astmie, Korzeniowski mimo astmy - dziwna mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Korzeniowski - sukcesy dzięki astmie IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 14:46 A nie widzisz różnicy w tym, że Korzeniowski ma astmę od czasu gdy miał kilkanaście lat, a Bjergen ma astme od kiedy przegrała mistrzostwa świata w 2009 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Korzeniowski - sukcesy dzięki astmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 00:54 jak miał astmę od dziecka to po cholerę pchał się do sportu, w którym najważniejszym czynnikiem jest oddychanie. A później durne wymówki, a bo ja od dziecka to mam i Otylia też od dziecka. Astmatykom, którzy muszą się leczyć nie powinno się pozwalać startować ze zdrowymi, bo to nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POlka Re: Korzeniowski - sukcesy dzięki astmie IP: *.24.189.109.customer.cdi.no 07.03.11, 14:15 A ty skad wiesz od kiedy MARIT ma astme ?.. Naprawde szkoda ze wPolsce moze byc tylko jeden prezydent. Wszyscy tak wszystko wiedza i tak glupio sie madruja. Marit ma dopuszczona legalna dawke ktora nie jest dopingiem. Ta dawka zbliza sie do poziomu i zdrowia Kowalczyk i nic wiecej. Jesli wezmie wieksza dawke to juz doping i dlatego jest tak meczona przez kontrole antydoping. Tak jest ze wszystkimi na calym swiecie zawodnikami. Wiedzialers o tym ????? Jesli to lekarstwo na astme zazyje zdrowy czlowiek to nie ma zadnego efektu. Tak wiec zamiast zdrowka trzeba do Kowalczyk mopwic. ZYCZE CI Z CALEGO SERCA ASTMY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Astma chorobą sportowców: Bjoergen, Beckham, Ko... IP: *.pzuci.pl 03.03.11, 09:15 Skoro leki na astmę nie działają na zdrowych ludzi, to czemu są zakazane? Są zabronione dla astmatyków? Ale astmatyk, który się po niego zgłosi - dostaje zgodę? Ktoś tu kręci i się chyba w tym wszystkim sam pogubił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olechu Wilkins nie jest Francuzem! IP: *.ath.bielsko.pl 03.03.11, 09:40 Urodził się w Paryżu w czasie, gdy jego ojciec - Amerykanin stacjonował we francuskiej bazie US Air Force. I na tym jego "francuskość" się kończy... Odpowiedz Link Zgłoś