Gość: bounce IP: *.acn.waw.pl 12.06.04, 20:49 4 minuta, a ja już wiem, że w Hiszpanii grają niejaki Wincente i Puziol... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FAN Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 21:40 hitem bylo dzisiaj - "zespolom dostarczono KASETY DVD"... Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... 12.06.04, 23:05 albo ze Hiszpanie maja niesamowite wsparcie, bo przyjechalo z nimi az 15 kibicow;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 12.06.04, 23:35 A kwiatki pozostałych komentatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... 13.06.04, 00:07 A słyszeliście, że trener hiszpański ma bardzo dużo zawodników na ławce rezerwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznickowiec Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.csk.pl 13.06.04, 09:26 Pod koniec meczu na boisko w zespole Rosji wszedł nijaki SYCZOW....... Nie może być komentatorem koleś ,którego ten sport nie porywa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Problemy z rosyjskim IP: 150.254.69.* 14.06.04, 13:13 Akurta z Syczowem to Szpka mial racje. Prawidlowo to Syczow, czyatj Sycziow, a nie Syczew. Ale juz Kariaka i Owczinnikowem mial wielkie problemy. Z pierwszym to raz mowil, ze zawodnik nazywa sie Kariak, dwa, ze Kariakow. A Owczynnikow byl po prostu juz dla niego za dlugi. Szkoda tylko, ze Rosjanie przegrali i Szpak moze nie miec zbyt wielu okazji by sie poprawic :( Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.nsm.pl 13.06.04, 13:25 A Maniche ma byc ponoć dobrze obeznany ze specyfiką hiszpańskich stadionów bo grał kiedys w Benfice Lizbona... Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... 16.06.04, 11:33 Największa bolączka to nazwiska: -> Owczynnikow - w celowniku "Owczynnikowi" (mały skrót) -> cholera mnie bierze, jak słyszę "Worns". On się nazywa Wörns! -> bardzo plątał się w wymowie "Schweinsteiger" Ale i tak go lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 17.06.04, 12:30 skończyła się pierwsza runda- gdzie znajdę wyniki najlepszych drużyn w wygraj Euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.zapora / 212.160.172.* 17.06.04, 13:36 czepiacie sie:) pol biedy, jak nie zna wymowy niektorych nazwisk (nie zna wielu, ale trudno). ja dziwie sie innej rzeczy - wymowy sie nie nauczyl, ale jak mozna podejsc do meczu bez rozeznania w tabeli, itp. wczoraj sie dowiedzialem, ze jesli portugalia zremisuje, to odpada z turnieju. a to oczywiscie nie bylo prawda. remis i wygrana z hiszpania i wtedy moze awansowac. pzdr abc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:55 Dla mnie hitem Szpaka byly proby wymawiania Simao Sabrossa. Raz byl to po prostru Simao, innym razem Simą zas potem to Simłą. A wystarczylo posluchac jak to wymawia spiker stadionowy. Z nazwiskami to jest w ogole problem bo albo uznajemy ze wszystko wymawiamy po Polsku albo wszytsko w jezyku ojczystym reprezentanta. Ja mysle jednak ze najlepiej jest po prostu zachowac zdrowy rozsadek. Np. Mike Jordan wymawiac dżordan ale juz np. z portugalczykami mozna sobie dac spokoj i mowic tak jak widzimy. To samo z hiszpanami dodajac jedynie h zamiast j i tyle. Zas Szpak probuje pozowac na lingwiste i sie kompromituje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 20:47 Już przed meczem Szpaq zaimponował mówiąc, że nie zagra Plestikosa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 20:54 W ciągu 5 sekund Szpaq-lingwista zasugerował, że nazwisko jednego gracza można wymówić tak: Tjuham albo Tjuram. To i tak lepiej niż na EURO 2000, gdy sprawa wyglądała następująco /pisownia fonetyczna/: "Oto dwaj bracia bliźniacy, Frank de Bur i Ronald de Ber". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 20:59 No nie....12 minuta meczu, a tu nagle Roberto Kowacz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Tiudor? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 20:54 Ponadto - co za swinia psuje zabawe i powiedziala Szpakowi, zeby przestal mowic Tiuhham? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek szpak żabofil IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 17.06.04, 21:19 qwa ja już nie mogę, on tam ma chyba mały ołtarzyk Zidana i kadzidełka... nie mam nic do Francuzów, ale stronniczość Szpaka zaczyna mnie dobijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Re: Tiudor? IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 21:38 Czemu nie ma w studiu pana Włodka, kiedy mówią o eNBiAj??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Bo jestr pan Jajcek, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:46 ktory mowi enbijaj, aj lav diz gejm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Re: Bo jestr pan Jajcek, IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 22:00 ...ale i Włodek miał swoje nieśmiertelne "hej, hej tu eNBiEj" Odpowiedz Link Zgłoś
fle_xx Re: Pyrszo? 17.06.04, 21:35 Tu akurat mam wątpliwości bo z tego co pamiętam, jeżeli jest spółgłoska po "P" i "B" to Chorwaci wymawiają to z "Y", więc tak to może w orginale brzmieć, co nie zmienia faktu że Szpaq mógłby jak wszyscy mówić "Prszo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Pyrszo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:44 Tylko, ze szpak mowi i Prso i Prszo i Pyrszo i nawet Pyrso. Z drugiej strony, kiedys holenderski komentatator poprawnie wymowil nazwisko Tomka Rząsy i nikt go nie zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Tudor samobójca... IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 22:02 Cytuję Szpaka... "Dwudziesta ósma samobójcza braka Tudora". Toż on stanowi większe zagrożenie pod bramką niż nasz goleador Grzegorz R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 22:07 Czekam na mecz Francja-Czechy i pojedynek Gallas-Galasek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano italiano Pedrjietti na boisku IP: *.chello.pl 17.06.04, 22:30 szpaku w najwyższej formie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Ekstaza w telewizji....Szpaku szaleje IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 22:34 Ciekawe co na to żona Szpaka...pewnie w zaciszu domowym Darek takich odgłosów nie wydaje...Na mój gust wolałby on spędzić noc z Zidane'm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Panowie, co wy na to??? IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 22:42 Słowa Jacka Gmocha....Nie wiem czy to była ręka czynna, czy bierna..... Nie wytrzymam z tymi ekspertami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano italiano To są kompletni kretyni, podobnie jak Szpak IP: *.chello.pl 17.06.04, 22:44 który stwierdził że była ręka, ale "piłka nie zmieniła lotu". Szpak to kompletny kretyn, który uważa że sędzia nie popełnia błędów, a nawet jak odgwizduje np spalony którego nie było to stwierdza że spalony był "bo sędzia przecież odgwizdał". Porażająca logika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Riazor Re: Panowie, co wy na to??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 09:32 Najlepszy text "szczęki" Gmocha to ten, że piłkarz który nie potrafi strzalać z obu nóg ma " jedną nogę jak od tramwaju " hehehe....I jeszcze Strajlau w tym swoim krawacie w piłki....hehehehe...jak to widzę to zawsze mi się chce śmiać...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.lublin.mm.pl 17.06.04, 23:01 Henry biegnie pomiedzy stojacymi obroncami, bo nie uslyszal gwizdka: "Henry, pieknie Henry! ach, spalony, szkoda, bo mijal ich jak tyczki slalomowe, wygladalo to naprawde efektownie!" "Vieira jest brutalem, ale kocha dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 18.06.04, 00:14 napisał bounce >Słowa Jacka Gmocha....Nie wiem czy to była ręka czynna, czy bierna..... >Nie wytrzymam z tymi ekspertami... Akurat p. Gmoch dokonale wyjaśnił różnicę między dwoma typami dotkięcia piłki ręką przez zawodnika (oprócz bramkarza na własnym polu karnym). Czynna ręka to usiłowanie dotknięcia piłki przez zawodnika, natomiast bierna, jak nazwa wskauje, inny zawodnik kopie piłkę w stronę ręki innego zawodnika a ta uderza i tylko uderza w tą rękę. Nie usiłuje zawodnik ręką w żaden sposób wpłynąć na lot piłki. Tak samo jak gol przypisuję się strzelcy a nie poprzeczce, słupkowi czy bramkarzowi jeśli nie uda mu się wybić piłki bo strzał przełamał jego ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano italiano Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.chello.pl 18.06.04, 00:22 Rozumiem że gdyby przykładowo obrońca kopnął piłką w wystawioną w powietrze rękę napastnika i piłka wpada do bramki to taki gol zdobyty ręką zostaje uznany, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 18.06.04, 00:51 Dokładnie. Takie są przepisy (interpretowane przez sędziego). Podobnie, jak z rzutu wolengo pośredniego strzela obrońca do swojej bramki a nikt nie dotknie piłki to dyktowany jest rzut rożny a nie ma swojskiego gola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 02:38 Nieprawda. Jezeli pilka trafi w reke odstawiona od ciala w momencie, kiedy wlasciciel reki chce zatrzymac zagrana przez innego gracza pilke, to naleza to interpretowac w taki sposob, ze osiagnal korzysc z tego, ze lapy rozczapierzyl (jak np. Francuz dzis) i gwizdnac wolny (a jak we wlasnym polu karnym, to i karny). Przeciez w przeciwnym wypadku mozna by bylo skakac naprzeciwko glowkujacych przeciwnikow z rekami podniesionymi jak do bloku w koszykowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bounce Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.acn.waw.pl 18.06.04, 02:05 Nie to żebym był obsceniczny, ale ręka czynna mi sie skojarzyła z czymś innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gu10 Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: 156.17.253.* 18.06.04, 09:18 hehe, ręka nabita to pewnie bierna, zalałem gdy Szparkoski zaczął coś o młodości Zidana, jak od dziecka nad techniką pracował, po czym baknął, że miał też problemy z głową..., nie dokończył, ale i tak wiadomo, że chciał powiedzieć coś w stylu; ...państwo rozumieją, że przecież nikt normalny nie jest w stanie być tak genialny... mocne też było jak Gmosz swoje trzy grosze o chlubie FBI; on chciał pewnie dorzucić, że Zizou jest dla Francji tym kim dla FBI jest Moulder..., ale się zreflektował i przeprosił wszystkich agentów, heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 12:13 I ten "Pyrszo"... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.lublin.mm.pl 18.06.04, 13:40 A, prawda, jeszcze byl "ZINEDAN" =) Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... 18.06.04, 23:30 Dzis dowiedzialem sie, ze Vieri ma za soba bramkarska kariere... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... IP: *.telis.gda.pl 18.06.04, 23:59 a jak Gmoch mowil o NBA :P ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Pierwsze kwiatki Szpaka na EURO... 19.06.04, 15:09 Jeszcze meczu Francja - Chorwacja, było to coś w tym stylu: "System francuskiej obrony jest bardzo ciekawy, oni w zasadzie nie biegają, tylko się przemieszczają" Odpowiedz Link Zgłoś