karolina0 11.07.05, 13:51 z jakich podręczników korzystaliście przygotowując się do matury z języka francuskiego. piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagmarra Re: MATURA J. FRANCUSKI 11.07.05, 14:20 w szkole mialam Cafe Creme 1,2, a na kursie 3 - ale tych nie polecam, sa BEZNADZIEJNE i niczego sie z nich nie nauczysz, tam po prostu nic nie ma ;) polecam za to Vocabulaire Progressif - to sa drogie ksiazki, chyba z 70 zeta jedna kosztuje, a sa ze 3 czesci. Maja bardzo dobrze rozbudowane slownictwo, duzo synonimow, antonimow, z praktycznie kazdej dziedziny. jako przedmaturalny trening przyda sie ksiazka wyd. Omega - Matura (w 2005 taka fioletowa byla, dla kazdego poziomu osobna, z plyta CD, za jakies prawie 30 zeta). niezly jest tez podrecznik Accord :) hmmm to chyba wsjo :) powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reine Re: MATURA J. FRANCUSKI IP: *.aster.pl 11.07.05, 14:27 od 6 lat ucze sie francuskiego sama,przez ostatni rok mialam tylko konwersatorium z lektorka i to tyle podreczniki mialam tylko w podstawowce i pamietam,ze byly to obie czesci Frequence Jeunes,teraz to juz ich chyba w Polsce nie sprzedaja,wiec nie pomoge Ci za bardzo w tym temacie repetytorium Omegi również polecam i kup sobie Bescherelle'a z odmianami czasowników-dobra rzecz!Ja pamietam,ze przed maturą luknęłam we "Francuski od A do Z" Wrzoska i,o dziwo, bardzo mi sie przydalo!!!:))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś