Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.ki.sw.ericsson.se 14.03.02, 10:41
    Witam.
    Bylem wczoraj w Falun. Musze przyznac, ze pierwszy raz ogladalem skoki na zywo.
    Na samym poczatku kilku przedskoczkow. Poniewaz w Szwecji kobiety sa rowniejsze
    od mezczyzn, wiec oczywiscie pierwszy przedskoczek to kobieta. Kobieta
    moze ... . Ja nie mowie, ze nie. Ale pierwszy raz ogladalem skok kobiety i
    niestety byl on bardzo nieudany. Koziolek w powietrzu, zaczety zaraz po wyjsciu
    z progu, ladowanie na glowe i plecy. 10 minut lezy na rozbiegu i odjazd karetka
    do szpitala.
    Na poczatku na treningu stalem kolo jakiegos faceta z wywieszona flaga na
    barierce. Dookola grupka Finow, jacys Polacy z Grudziadza i troche kibicow
    mieszkajacych na stale w Szwecji. (a moze czasowo)
    Po paru minutach podchodzi do nas 5 kompletnie pijanych facetow i chca od
    nas ... hmmm. dokladnie to sam nie wiem co chcieli. Z belkotu mozna bylo
    jedynie zrozumiec, ze sa to Polacy, tacy z saxow, kompletnie pijani. (kto ich
    tam wposcil swoja droga).
    Pozniej zaczeli cos belkotac o tym, ze w drugiej kolejce jak skoczy Hanavald i
    bedzie czekal na noty to skocza na niego przez barierke.
    Skacza zawodnicy, kazdy jest bardzo mocno dopingowany. Hanavaldowi tez
    klaszcza, czemu nie. Jak sie patrzy na skocznie z dolu (z gory tez) to trzeba
    podziwiac odwage tych ludzi i faktycznie klaskac kazdemu.
    Leci Malysz. Oczywiscie owacja. Nie wazne, ze 9. Nikt nie gwizdze.

Druga kolejka. Stoimy (bylo na 3) kolo bardzo malej grupki Niemcow. Wreszcie
    skacze Malysz. Niemcy kolo nas zaczynaja gwizdac (czyzby nie mieli kultury).
    Przeciez nie odpowiadaja na nasze gwizdy, bo na Hanavalda nikt nie gwizdal. Nie
    wazne. Wazne, co zrobili Polacy, ci pijani. 3 skoczylo na Malysza przez
    barierke jak czekal na noty. Dobrze, ze go nie polamali. Oczywiscie ochrona ich
    wyprowadzila, ale musieli ich na sile odciagac. Dobrze, ze Malysz byl za
    Hanavaldem po 1 kolejce, bo by chudzielca polamali, a na pewno w Niemieckiej
    prasie znowu by bylo, ze "Polacy bija naszego idola".
    Pozniej skacza nastepni zawodnicy. Dostaja owacje pomimo tego, ze wszyscy chca
    zeby przegrali z Malyszem. Kilku skacze slabiej niz Malysz. Liczymy, ktory juz
    jest w najgorszym wypadku - 5?
    Skacze Hanaval. Tez owacja. I przed skokiem i po skoku. Przed to podziw, po to
    radosc, ze skoczyl tak slabo. Ale jak skakal Hautameki wszyscy byli zadowoleni,
    ze Malysz stracil tylko 15 pkt. w Pucharze do Hanniego.
    Po konkursie spiewamy "Sto Lat" Malyszowi i robimy sobie z nim zdjecia.
    Szkoda tylko, ze tych 5 Polakow znow rzuca sie na wszystkich skoczkow.
    Nieporadnosc zlozb pozadkowych.
    Konkluzja:
    1. Nie tylko Polacy gwizdza na rywali, bo w Falun gwizdali tylko Niemcy
    2. 5 pijanych wyrostkow moze zrobic fatalna opinie Polskim kibicom

Sorki za przydlugie streszczenie i moze jakies ORTy.

Pozdrawiam - Fezo
    Obserwuj wątek
      • japoneczka Re: Falun 14.03.02, 10:47
        To dowodzi, że Niemcy nie lubią nas, Polaków. To dowodzi również, że Unia
        Europejska została stworzona by Niemcy nas wykupili, naszą kulturę, tradycję,
        honor, ziemię, Ikarusy, Tatry, Małysza, Sopockie molo, Stadion Warty Poznań,
        Pomnik krakowskiego smoka pod Wawelem, Szkice i starodruki, błękit Wisły-
        najdłuższej rzeki w Polsce, jurne poznańskie koziołki, Danzig, Breslau i Pomnik
        Matki Polki.
        • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 14.03.02, 10:50
          To dowodzi, że kibice mogą się zachowywać różnie, niezależnie od ich narodowosci i miejsca w których
          zawody są rozgrywane..
          • japoneczka Re: Falun 14.03.02, 10:52
            Ty żmijko podważasz moją wypowiedź?!

Ty byś pewnie wyszła za Niemca, co?

Gardzę Tobą, zrywam znajomość.
            • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 14.03.02, 10:58
              :-)))))))))))))))))))
              jestem mężatką
              • japoneczka Re: Falun 14.03.02, 11:02
                Gość portalu: monia napisał(a):

> :-)))))))))))))))))))
                > jestem mężatką

Na pewno. Kto by Cię zechciał?
                • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 14.03.02, 11:09
                  To już problem tego, który wziął...Martw się lepiej o siebie - nie przewidujesz żadnych kłopotów?
                  • Gość: Fezo Re: Falun IP: *.ki.sw.ericsson.se 14.03.02, 11:28
                    Przepraszam, ze sie wtracam.
                    Czy to Forum sportowe, czy Matrymonialne? ::))
                    Pozdrawiam - Fezo
                    • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 14.03.02, 11:36
                      Oj, bardzo przepraszam...Zaiste, skoncentrowałysmy się nie na tym, co trzeba...Ale twoją wypowiedź
                      przeczytałam z zainteresowaniem i zgadzam się z nią. Paru pijanych głąbów wyrabia nam niefajną opinię.
                      Wolałabym nie być postrzegana jako pijany motłoch. Pozdrawiam i przepr. jeszcze raz.
                      • Gość: Kan Re: Falun IP: 157.25.84.* 14.03.02, 12:10
                        Monia, tak dla informacji to niejaka Japoneczka jest facetem o przeróżnych
                        nickach jak np. Znawca, Zakompleksiny czy Przystojny_Bystry.
                        • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 14.03.02, 12:12
                          Aaa, to przepraszam...kłopot ze znalezieniem faceta odpada :-))))))))))
      • Gość: marchew Re: Falun IP: 213.242.166.* 14.03.02, 11:54
        A ty sie Fezo wez lepiej do roboty, bo Cie wyleja z Ericsona i nici z
        mieszkania.
        • Gość: Fezo Re: Falun IP: 192.16.151.* 14.03.02, 12:00
          Powtarzam jeszcze raz, ze to forum sportowe a nie jakies osobiste gadanie o
          mieszkaniach i Ericssonach!
          Pozdrawiam - Fezo
          • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 14.03.02, 12:07
            ...ale osobistych faworytów można mieć ??? :-)))))))
            (to żart, bez nerwów, masz rację - to jest SPORTOWE forum!)
      • hihihihi Re: wlasciwe proporcje... 14.03.02, 12:22
        Gość portalu: Fezo napisał(a):

> Wreszcie
        > skacze Malysz. Niemcy kolo nas zaczynaja gwizdac (czyzby nie mieli kultury).
        > Przeciez nie odpowiadaja na nasze gwizdy, bo na Hanavalda nikt nie gwizdal.

Ilu tych Niemcow gwizdalo, 5, 10, 100, 1000 czy moze wiecej niz 50 000?
        Bo to spora roznica.

> 1. Nie tylko Polacy gwizdza na rywali, bo w Falun gwizdali tylko Niemcy
        A jesli gdzies jeden lub paru Polakow odprawi modly do Allacha (sa tacy) to tez
        bedziesz twierdzil, ze Polacy to muzulmanie?

> 2. 5 pijanych wyrostkow moze zrobic fatalna opinie Polskim kibicom
        No jasne. Ale jeszcze gorsza opinie zrobiloby 50 000 "pijanych wyrostkow", nie
        uwazasz?

• Gość: Kan Re: wlasciwe proporcje... IP: 157.25.84.* 14.03.02, 12:36
          Ci gwiżdżący Niemcy to byli Polacy dla zmyłki przebrani za Niemców.
          Niemcy nie umieją gwizdać, poza tym nie zajmują się czymś tak trywialnym
          jak gwizdanie. Oni są ponad to. Wiadomo, rasa nordycka a nie jakieś tam
          słowiańskie sługusy.

Kibiców zresztą było wczoraj jak na lekarstwo. Chyba 400 szt.
          Nie było komu gwizdać.
          • Gość: Fezo Re: wlasciwe proporcje... IP: *.ki.sw.ericsson.se 14.03.02, 12:40
            Widze, ze chyba tam byles.
            Mi akurat nie chodzi o polskie mlode dziewczyny przebrane za Niemcow, ale za
            prawdziwych Niemcow, ktorzy rozmawiali ze soba po NIEMIECKU z NIEMIECKIM
            akcentem.
            Mam zone germanistke, wiec wiem o czym mowie.
            Pozdrawiam
            • Gość: Kan Re: wlasciwe proporcje... IP: 157.25.84.* 14.03.02, 12:46
              To był sarkazm w stosunku do hihihihi.
              On wszędzie węszy spisek przeciwko Niemcom.
              • hihihihi Re: wlasciwe proporcje... 14.03.02, 13:01
                Gość portalu: Kan napisał(a):

> To był sarkazm w stosunku do hihihihi.
                > On wszędzie węszy spisek przeciwko Niemcom.

Ach to byl "sarkazm" :o). No to znow ci sie udalo i to jak, ho, ho....
                Z ciebie to prawdziwa bestia. I co za "poczucie humoru"....

I w ktorym z tych 3 prostych pytan dopatrzyles sie "węszenia" spisku Kan?
                Widze, ze masz z nimi spore problemy (jak zwykle).
                • Gość: Kan Re: wlasciwe proporcje... IP: 157.25.84.* 14.03.02, 13:04
                  Jak zwykle bredzisz.
                  Przejrzyj sobie swoje posty to zrozumiesz.
                • Gość: lalka Re: wlasciwe proporcje... IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.02, 13:11
                  "Popsula sie dzis pogoda".
                  Male zadanie, 4xhi-znajdz w tym zdaniu wszystkie (ukryte) tresci antyniemieckie..........
                  • hihihihi Re: wlasciwe proporcje... 14.03.02, 13:23
                    Gość portalu: lalka napisał(a):

> "Popsula sie dzis pogoda".
                    > Male zadanie, 4xhi-znajdz w tym zdaniu wszystkie (ukryte) tresci antyniemieckie
                    > ..........

Dobre pytanie lalka ale nie ten adresat. To Kan dopatruje sie w pytaniu o
                    godzine "weszenia" spisku przeciw Niemcom, nie ja. Czy moze za trudne
                    to "zadanie"?
      • Gość: radziwił Re: Falun IP: *.glinik.gorlice.pl 14.03.02, 13:15
        konkluzje trochę naiwne, a i ORTy ci się zdarzyły:)
        ale nieistotne. zgadzam się z tobą, że jak się popatrzy z dołu skoczni, to
        nabiera się szacunku dla wszystkich skoczków, nawet dla tonio tajnera.
        dzięki za stworzenie fajnej atmosfery w falun. nie było was wielu, ale doping
        był (z opisywanymi przez ciebie wyjątkami) ok. oby tak u nas.
        pozdrawiam
        • Gość: Fezo Re: Falun IP: 192.16.151.* 15.03.02, 09:33
          Do hihihihihihihihih.....hihihihih....
          Co do proporcji, to jezeli gwizdze 10 Niemcow na 400 osob to jest 2.5%
          wszystkich kibicow w Falun.
          Zalozmy, ze w Harachowie gwizdalo 2000 Polakow zakladajac, ze bylo 80000
          widzow. To tez zdaje sie jest 2.5%.
          Piszac o proporcjach, proponuje nauczyc sie najpierw podstaw z matmy!
          Pozdrawiam !!!!
          • hihihihi Re: Falun 15.03.02, 10:02

> Do hihihihihihihihih.....hihihihih....
            > Co do proporcji, to jezeli gwizdze 10 Niemcow na 400 osob to jest 2.5%
            > wszystkich kibicow w Falun.
            > Zalozmy, ze w Harachowie gwizdalo 2000 Polakow zakladajac, ze bylo 80000
            > widzow. To tez zdaje sie jest 2.5%.
            > Piszac o proporcjach, proponuje nauczyc sie najpierw podstaw z matmy!
            > Pozdrawiam !!!!

Widze, ze potrzebowales cala noc, zeby wymyslic ta ciekawa teorieale lepsze to
            niz nic.
            Wracajac do proporcji:
            1) dzieki za informacje. Teraz wiemy, ze w Falun gwizdalo 10 Niemcow.
            2) czy ty naprawde chcesz mi wmowic, ze w Zakopanym gwizdalo tylko "2,5%" widzow?
            Nie badz prosze smieszny. Ta fala gwizdow zagluszyla nawet komentatora
            eurosportu. Gdyby to bylo "2,5%" to w ogolnej cizbie (szacunkowo okolo 150000 a
            nie 80000 ludzi) byloby ich ledwo slychac.
            4) Zakladajac nawet, ze gwizdalo "tylko" 2000 ludzi to 2000:10 to tez "proporcje".
            Czy moze "podstawy" tej "matmy", ktorej sie uczyles sa inne?
            • Gość: Mario29 matematyka. . a jednak ... sprawdz IP: 157.25.192.* 15.03.02, 10:11
              hihihihi napisał(a):
              a jednak hihihihi matematyka jest wszedzie taka sama ...

> Widze, ze potrzebowales cala noc, zeby wymyslic ta ciekawa teorieale lepsze to
              > niz nic.
              > Wracajac do proporcji:
              > 1) dzieki za informacje. Teraz wiemy, ze w Falun gwizdalo 10 Niemcow.
              > 2) czy ty naprawde chcesz mi wmowic, ze w Zakopanym gwizdalo tylko "2,5%" widzo
              > w?
              > Nie badz prosze smieszny. Ta fala gwizdow zagluszyla nawet komentatora
              > eurosportu. Gdyby to bylo "2,5%" to w ogolnej cizbie (szacunkowo okolo 150000 a
              >
              > nie 80000 ludzi) byloby ich ledwo slychac.
              > 4) Zakladajac nawet, ze gwizdalo "tylko" 2000 ludzi to 2000:10 to tez "proporcj
              > e".
              > Czy moze "podstawy" tej "matmy", ktorej sie uczyles sa inne?

2000:10 to taka sama proporcja jak 80000:400 .. Sprawdz ....

a jednak nei widziales tego na oczy tylko ogladales w Eurosporcie. Donosnosc
              gwizdu nie zalezy w telewizji od ilosci gwizdzacych tylko od odleglosci mikrofonu
              od najblizeszj grupki gwizdzacej. Dodajac do tego wrodzona (i oczywista) u
              dziennikarzy zylke poszukwania sensacji - mamy te 'dziesiatki tysiecy'. A mnie
              sie wydaje - pamietajac konkurs - ze jednak wiekszosc klaskala przy Hannim
              tudziez powiewala flagami, a gwizdy -moze nie bylo to 10 osob ale na pewno nie
              wiecej niz owe 2,5%....
              • Gość: robrod Widzowie IP: *.sfa.se 15.03.02, 10:23
                Ja tez bylem w Falun i mysle ze bylo okolo 2000 osob, sam mialem bilet nr 1154.
                Nie wiem co to oznacza, ale jak ilosc sprzedanych biletow to moje
                przypuszczenia zgadzaja sie. Zadnych gwizdow nie slyszalem, a bylem w wielu
                miejscach na skoczni. Z Hannawaldem tez rozmawialem i wydal sie OK. Duzo
                dziwniejszy byl Ammann. A Adas facet na luzie, zbytnio nie przejal sie tym
                piatym miejscem. Zgubil mi pisaka ktorym pisal mi autograf.
                • Gość: Fezo Re: Widzowie IP: *.ki.sw.ericsson.se 15.03.02, 10:53
                  Gość portalu: robrod napisał(a):

> Ja tez bylem w Falun i mysle ze bylo okolo 2000 osob, sam mialem bilet nr 1154.

2000 ludzi to jest sporo. Tam na prawde nie bylo wiecej niz 400 osob. Zreszta
                  rozmawialem z organizatorem i sam to potwierdzil. Skarzyl mi sie wtedy na
                  pijanych 5 kibicow ktorzy sakakli na Maysza wczasie i po konkursie, jak ten szedl
                  do samochodu.

>
                  > Nie wiem co to oznacza, ale jak ilosc sprzedanych biletow to moje
                  > przypuszczenia zgadzaja sie. Zadnych gwizdow nie slyszalem, a bylem w wielu
                  > miejscach na skoczni. Z Hannawaldem tez rozmawialem i wydal sie OK. Duzo
                  > dziwniejszy byl Ammann. A Adas facet na luzie, zbytnio nie przejal sie tym
                  > piatym miejscem. Zgubil mi pisaka ktorym pisal mi autograf.

Ja w pierszej kolejce tez nie slyszalem gwizdow. Natomiast slyszalem gwizdy przy
                  drugim skoku Malysza, kiedy stalem kolo Niemcow (tych z flaga Niemecka na wedce).

A "Sto Lat" Malyszowi spiewales?

Nie rozmawialem z Hannavaldem, natomiast kumpel rozmawial z Ammanem. Ten dla
                  niego wydal sie OK.
                  Jak widzisz kazdy ma inne odczucia.

Pozdrawiam.
                  • Gość: robrod Widzowie IP: *.sfa.se 15.03.02, 11:27
                    Wydaje mis sie ze w drugiej serii doszlo troche ludzi i mimo wszystko na koncu
                    bylo z 2000 osob. Spiewalem Adamowi sto lat i ole, ole, ole. Jeszcze jak byl
                    konkurs druga seria stalem kolo kamery na samym dole. Pozniej nas wszystkich
                    stamtad wyrzucili. Njalepsi byli ci kolesie ktorzy rzucili sie na Adama po
                    drugim skoku. A widziales jak jedli wszyscy skoczkowie Niemieccy paczki, no i
                    Hess i Tajner. Jak nie to przeczytaj w www.onet.pl
                    Sie ma !
                    • Gość: Kan Re: Widzowie IP: 157.25.84.* 15.03.02, 11:45
                      Jes już wątek poświęcony pączkom pt. spotkanie.
                      Pozdr.
            • Gość: Fezo Re: Falun IP: *.ki.sw.ericsson.se 15.03.02, 10:13
              hihihihi napisał(a):

> Widze, ze potrzebowales cala noc, zeby wymyslic ta ciekawa teorieale lepsze to
              > niz nic.
              > Wracajac do proporcji:
              > 1) dzieki za informacje. Teraz wiemy, ze w Falun gwizdalo 10 Niemcow.
              > 2) czy ty naprawde chcesz mi wmowic, ze w Zakopanym gwizdalo tylko "2,5%" widzo
              > w?
              > Nie badz prosze smieszny. Ta fala gwizdow zagluszyla nawet komentatora
              > eurosportu. Gdyby to bylo "2,5%" to w ogolnej cizbie (szacunkowo okolo 150000 a
              >
              > nie 80000 ludzi) byloby ich ledwo slychac.
              > 4) Zakladajac nawet, ze gwizdalo "tylko" 2000 ludzi to 2000:10 to tez "proporcj
              > e".
              > Czy moze "podstawy" tej "matmy", ktorej sie uczyles sa inne?

Nie odpowiadalem wczoraj, bo nie mialem czasu, bylem na möcie (möta). ::))::))
              1. Kolejne proporcje. W Falun gwizdalo 10 Nimecow na 10 Niemcow obecnych, czyli
              100%.
              2. Zauwaz, ze mikrofony sa bardzo kierunkowe i bardzo czule (bardzo dobrze
              slychac odglos kopanej pilki na stadionie gdzie zasiada 50000 widzow i caly czas
              jest glosny doping). Nie bylo 150000 widzow, bo tyle by sie nie zmiescilo. Widze,
              ze wzorujesz sie na niemieckich gazetach.
              3. Widac nie jestes dobry z matmy bo po punkcie 2gim powinien byc 3ci a nie 4.
              Zakldam, ze jestes bardzo mlody i jeszcze nie nauczyli Cie liczyc do 5. ::))::))
              4. Zgadzam sie 2000:10 to proporcja, podobnie jak 80000:400!

Pozdrawiam - Fezo
              • Gość: Mario29 do Fezo IP: 157.25.192.* 15.03.02, 10:25
                dokladnie to samo napisalem wyzej ... (moj post - matematyka a jednak sprawdz)

pozdrowienia dla rodakow w Szwecji (tych ktorzy nie wstydza sie nimi byc)...
              • hihihihi Re: Falun 15.03.02, 10:57

> Nie odpowiadalem wczoraj, bo nie mialem czasu, bylem na möcie (möta). ::))::))
                > 1. Kolejne proporcje. W Falun gwizdalo 10 Nimecow na 10 Niemcow obecnych, czyli
                > 100%.

A ja myslalem, ze Szwedzi to taki prawdomowny narod. Ja temat proporcji
                poruszylem o 12:22, ty zas o 12:40 nie byles jeszcze na möcie tylko udzielales
                sie na forum. Mozesz sprawdzic.
                Nie bylem w Falun ale sorry moj drogi - w zyciu nie uwierze, ze w Falun bylo
                zaledwnie 10 Niemcow i do tego ty ich wszystkich jako takowych zidentyfikowales.

> 2. Zauwaz, ze mikrofony sa bardzo kierunkowe i bardzo czule (bardzo dobrze
                > slychac odglos kopanej pilki na stadionie gdzie zasiada 50000 widzow i caly cza
                > s
                > jest glosny doping).

I co? W Zakopanym mikrofony byly skierowane wybiorczo na owe "2,5%" a w Falun
                akurat nie? Dziwne.. Poza tym gwizd 10 ludzi rozni sie i to bardzo od
                kilkudziesiecio tysiecznej fali gwizdow. I ta roznice slychac slychac nawet
                wtedy, gdy mikrofony nie sa "bardzo kierunkowe i bardzo czule".

> Nie bylo 150000 widzow, bo tyle by sie nie zmiescilo. Widze, ze wzorujesz sie
                > na niemieckich gazetach.

Ale musialo sie zmiescic duzo wiecej niz oczekiwane 100000. Widownia byla
                przepelniona do granic mozliwosci. Ludzie z przodu byli wypychani przez bariery.
                Skoki o malo nie zostaly przerwane. Byli ranni. Mnostwo ludzi z waznymi biletami
                nie zostala wpuszczona bo nie bylo juz miejsca. Ale ty o tym nic nie slyszales.
                Gdyby bylo rzeczywiscie 80000 lub nawet 100000 nie doszloby do takich scen.
                Acha i niemieckie gazety "klamia"? To pewnik?

> 3. Widac nie jestes dobry z matmy bo po punkcie 2gim powinien byc 3ci a nie 4.
                > Zakldam, ze jestes bardzo mlody i jeszcze nie nauczyli Cie liczyc do 5. ::))::)

Och jakie "smieszne"... Ty oczywiscie nigdy sie nie "przetipnales" lub nie
                zrobiles bledu gramatycznego lub ortograficznego? Czy mam moze jednak przytoczyc
                cos rownie "smiesznego"? Dlugo nie musialem szukac.

> 4. Zgadzam sie 2000:10 to proporcja, podobnie jak 80000:400!

A jakze i mowi nam, ze nawet wedlug twoich jakze "optymistycznych" obliczen
                (wkrotce sie zapewne dowiemy, ze w Zakopanym nie bylo zadnych gwizdow) w
                Zakopanym gwizdalo 200 razy wiecej Polakow niz Niemcow w Falun.
                • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 15.03.02, 11:06
                  A o co teraz tak naprawdę wam chodzi??? O to, że wszyscy gwiżdżą, czy o to że tylko Polacy gwiżdżą, czy o
                  to, że Niemcy nigdy nie gwiżdżą??? Do czego prowadzą te wywody matematyczne??? Czy udowadniacie sobie
                  nawzajem, dlaczego jeden drugiego ma za idiotę?
                  • Gość: Fezo Re: Falun IP: 192.16.151.* 15.03.02, 11:11
                    Masz racje Monia.
                    Sam juz nie wiem o co nam chodzi.
                    Dzieki i pozdrawiam.
                    • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 15.03.02, 11:17
                      ...też pozdrawiam! Zachowajmy zdrowy rozsądek - a przy tym kibicujmy dzisiaj naszemu Małyszowi! Życzę mu,
                      aby przypomniał dzisiaj ludziom, że potrafi również zwyciężać..I mam nadzieję, że kibice między sobą również się
                      dogadają!
                      • hihihihi Re: Falun 15.03.02, 11:58

> ...też pozdrawiam! Zachowajmy zdrowy rozsądek - a przy tym kibicujmy dzisiaj na
                        > szemu Małyszowi! Życzę mu,
                        > aby przypomniał dzisiaj ludziom, że potrafi również zwyciężać..I mam nadzieję,
                        > że kibice między sobą również się
                        > dogadają!

Ech, czym swiat bylby bez kobiet...
                        Masz sporo racji Moniu, choc nie jestes calkiem w temacie.

A tak na marginesie: czy kibicowanie tez innemu lub innym skoczkom jest
                        dopuszczalne? Bo wcale nie jestem pewien, czy bede dzis kibicowal tylko "naszemu"
                        Malyszowi?

• Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 15.03.02, 12:07
                          hihihihi napisał(a):

>
                          >
                          > Ech, czym swiat bylby bez kobiet...
                          > Masz sporo racji Moniu, choc nie jestes calkiem w temacie.
                          >
                          > A tak na marginesie: czy kibicowanie tez innemu lub innym skoczkom jest
                          > dopuszczalne? Bo wcale nie jestem pewien, czy bede dzis kibicowal tylko "naszem
                          > u"
                          > Malyszowi?
                          >
                          Przyznaj, że ciężko było nie pogubić się w "waszym" temacie...:-))))))))
                          Mam nadzieję, że Goldi ładnie skoczy...:-)))))))) (jak to kobieta..)
                          A Hannawalda podziwiam za to, że w Harrachowie był zdenerwowany, a pomimo to (a może dzięki temu)
                          swietny....
                          A więc kibicujmy, komu chcemy.....ale i lubmy (czy to po "polskiemu"?) się wzajemnie...
                        • Gość: Mario29 do hihihi ... :-))) IP: 157.25.192.* 15.03.02, 12:21
                          hihihihi napisał(a):

> A tak na marginesie: czy kibicowanie tez innemu lub innym skoczkom jest
                          > dopuszczalne? Bo wcale nie jestem pewien, czy bede dzis kibicowal tylko "naszem
                          > u" Malyszowi?
                          >
                          zwariowales hihihihi ?? :-))) A kto ci zabrania kibicowac nawet reprezentantom
                          Kazachstanu, a co dopiero lepszym skoczkom (nawet temu 'przebrzydlemu' Hanniemu -
                          oops .. no dobra.. temu 'wspanialemu skoczkowi' Hanniemu $%!@#$%!$%!#$% o ) :-)))

Ja chcialbym zeby wszyscy skakali dobrze nawet Tonio Tajner chociaz to chyba
                          niemozliwe :-)))))

To TYLKO sport ... tylko i wylacznie wysublimowana forma igrzysk ... Chocby nie
                          wiem jak mocno niemieckie (czy inne) media rozdmuchiwaly sprawe w polityczna...
                          Miejmy nadzieje ze ogladalnosc/poczytnosc im wzrosla i osiagneli co zamierzali :-
                          )))

Pozdrowienia dla hihihihi, xtrema i Svenki :-))))
                          • Gość: monia Re: do hihihi ... :-))) IP: 217.97.138.* 15.03.02, 12:44
                            No, wiesz, z drugiej strony nie da się wszystkim tak samo kibicować...Jak oglądasz mecz Polska : Ktostam to też
                            ze stoickim spokojem stwierdzasz: eee, to tylko sport, niech wygra lepszy??? :-)))
                            Pozdr.
                            • Gość: Mario29 Re: do hihihi ... :-))) IP: 157.25.192.* 15.03.02, 12:53

> No, wiesz, z drugiej strony nie da się wszystkim tak samo kibicować...Jak ogląd
                              > asz mecz Polska : Ktostam to też
                              > ze stoickim spokojem stwierdzasz: eee, to tylko sport, niech wygra lepszy??? :-
                              > )))
                              > Pozdr.

jasne ze nie .... jak Polska to Polska .. ale jak Legia z Wisla to juz tak :-)))
                              • Gość: monia Re: do hihihi ... :-))) IP: 217.97.138.* 15.03.02, 12:58
                                :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                Pozdrawiam!
                          • hihihihi Re: do moni. 15.03.02, 12:59
                            Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> zwariowales hihihihi ?? :-))) A kto ci zabrania kibicowac nawet reprezentantom
                            > Kazachstanu, a co dopiero lepszym skoczkom (nawet temu 'przebrzydlemu' Hanniemu
                            > oops .. no dobra.. temu 'wspanialemu skoczkowi' Hanniemu $%!@#$%!$%!#$% o ) :-)
                            > ))
                            >
                            > Ja chcialbym zeby wszyscy skakali dobrze nawet Tonio Tajner chociaz to chyba
                            > niemozliwe :-)))))
                            >
                            > To TYLKO sport ... tylko i wylacznie wysublimowana forma igrzysk ... Chocby nie
                            >
                            > wiem jak mocno niemieckie (czy inne) media rozdmuchiwaly sprawe w polityczna...
                            >
                            > Miejmy nadzieje ze ogladalnosc/poczytnosc im wzrosla i osiagneli co zamierzali
                            > :-
                            > )))
                            >
                            > Pozdrowienia dla hihihihi, xtrema i Svenki :-))))

Ech Ty Mario, tak calkiem odpuscic to ty nie mozesz, co, no bo to
                            znow "..niemieckie media rozdmuchaly..." hehe..?
                            No dobra ale dopisales tez "czy inne" - nie mowiac oczywiscie jakie - to niech ci
                            bedzie.

Pozdrowienia. I nie wrzucaj mnie do jednego wora z xtremem i svenka.
                            Nie mam nic przeciw ludziom ale nie lubie byc wrzucany... i obrzucany.

> No, wiesz, z drugiej strony nie da się wszystkim tak samo kibicować...Jak ogląd
                            > asz mecz Polska : Ktostam to też
                            > ze stoickim spokojem stwierdzasz: eee, to tylko sport, niech wygra lepszy??? :-
                            > )))
                            > Pozdr.

Jesli ten "Ktostam" znakomicie i fair gra to jest mi co prawda troche zal ale nie
                            mam najmniejszego problemu z biciem brawa po pieknej akcji lub bramce "Ktostama".
                            Serio..

• Gość: monia Re: do moni. IP: 217.97.138.* 15.03.02, 13:03
                              Gratuluję! Ja walę pięscią w stół (dzwonią butelki ...z colą np.) i krzyczę: No rzesz cholera!!!!!!! :-)))))))))))))))))))
                              • Gość: Mario29 Re: do moni - ja IP: 157.25.192.* 15.03.02, 13:25

> Gratuluję! Ja walę pięscią w stół (dzwonią butelki ...z colą np.) i krzyczę: No
                                > rzesz cholera!!!!!!! :-)))))))))))))))))))

jejciu gdzie takie dziewczyny sa .. . tu ich nie ma . ... a szkoda :-)) pozdro
                                moniczko :-))) i buzka :-)))
                                • Gość: monia Re: monia - do ciebie IP: 217.97.138.* 15.03.02, 13:29
                                  Nikt nie jest doskonały...NAWET ja...:-))) napisałam "rzesz" zamiast "żesz" ale walę...itd.
                                  Przy Małyszu obgryzam skórki i popijam piwem....
                                • Gość: Kan Re: do moni - ja IP: 157.25.84.* 15.03.02, 13:33
                                  A co na to Wasia.:)))))
                                  • Gość: monia Re: do moni - ja IP: 217.97.138.* 15.03.02, 13:35
                                    :-)))))
                                  • Gość: Mario29 Re: do moni - ja IP: 157.25.192.* 15.03.02, 13:38
                                    Gość portalu: Kan napisał(a):

> A co na to Wasia.:)))))

Wasia woli blondynow (gdzie ta moja farba do rozjasniania ... ) :-))))
                                    • Gość: Kan Re: do moni - ja IP: 157.25.84.* 15.03.02, 13:41
                                      Nie chcesz chyba powiedzieć, że....nordyków.:)))))))
                                      • Gość: monia Re:????? IP: 217.97.138.* 15.03.02, 13:46
                                        O co chodzi z tymi blondynami..? Gdzies się pogubiłam, psiakrew, myslałam, że jestem bardziej błyskotliwa....
                                        • Gość: Kan Re:????? IP: 157.25.84.* 15.03.02, 13:48
                                          A nie, nic. My tylko tak dla jaj.
                                          • Gość: monia Re:????? IP: 217.97.138.* 15.03.02, 13:55
                                            Dla jaj - rozumiem...takie czysto męskie tematy...np. farbowanie włosów....itp...tak?
                                            • Gość: Mario29 Re:????? IP: 157.25.192.* 15.03.02, 14:35
                                              monia zapytaj sie waski .. o co chodziz blondynami ... podpowiem - ma na imie
                                              Sami ... i ma cos do czynienia z LFC ....
                • Gość: Góral Re: Falun IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.03.02, 11:13
                  chcesz w morde???????tylko powiedz kiedy i gdzie.z przyjemnością spełnie twą
                  zachciankę.
              • Gość: Puchatek Re: Falun IP: 195.127.215.* 15.03.02, 11:46
                z twojego rozumowania wychodzie, ze Niemcy to wieksze bydlo niz polscy kibice.
                Jezeli 100% Niemcow gwizdalo, a w Zakopanem tylko n.p 25% kibicow (20000)
                to sprawa jest jasna!!!
                Niewychowane szkopy, niech sie od nas kultury i wychowania ucza!!!!
                Bydlo germanskie!!!

I znowu udowodnilismy sobie samym, ze wszystko jest o.k i jestesmy my i nasi
                kibole super!! Tak trzymac!!
                Dopoki nasi kibice nie zatlucza jakiegos policjanta, albo nozem jakiejs tenisistki nie
                ugodza, to nie ma powodu do paniki!!!!
                • Gość: robrod Paczki IP: *.sfa.se 15.03.02, 11:53
                  Czy ktos widzial jak jedli paczki ?
                  • Gość: Puchatek Re: Paczki IP: 195.127.215.* 15.03.02, 12:00
                    jakie paczki? Paczki z opakowaniem?
                    zywnoscowe?
                    z Polski?
                    z czerwonego krzyza?
                    a moze to byl doping? napewno doping!
                    Teraz wszystko jasne!!!
                    Nareszcze mamy dowody na szwabow !!!!!
                    doping, doping, doping, doping........
                    • Gość: robrod Re: Paczki IP: *.sfa.se 15.03.02, 12:04
                      Napisz maila do ambasadora i zapytaj co bylo w tych paczkach ?
      • Gość: realista Re: Falun IP: *.proxy.aol.com 15.03.02, 12:16
        To zadziwiajace, ze mozna wierzyc w schemat: Niemcy - ideal, Polacy - kupa
        gnoju! Tak trudno dopuscic do swiadomosci, ze Niemcy TEZ (tak jak i Polacy)
        maja swoje wady i wyskoki?!
        Adreasatow nie wymieniam - licze na spostrzegawczosc
      • Gość: SimpeR Re: Falun IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 12:53
        a ja mysle ze fezo ty calkiem fajna wojne rozpetales na tym forum... dobrze ze
        niektorych dziela tu duze odleglosci:))) ja mysle ze każdy Polak czujacy sie
        Polakiem powinien kibicować Malyszowi i reszcie polskich skoczkow...a jesli ma
        ochote innym to spoko... jego sprawa i ma prawo... ale tak samo ja mam prawo
        nie lubic zasr..... haniego ktory cieszy sie po kazdym udanym skoku jak by byl
        na prochach i ten jego trener ktory daje takie hitlerowskie ruchy jakby mowil
        "hihihihitler", poza tym nic do niemcow nie mam... inni wydaja sie byc spoko...
        a i jesli chodzi o to co bylo wyzej czyli ilosc kibicow oraz polakow i niemcow
        w falun to wydaje mi sie ze lepiej to chyba moze ocenic ktos kto tam byl niz
        ktos kto widzial to w telewizji... bo tam to wygladalo na 50 kibicow a nie na
        400 ale to moze zludzenie...
        pozdrawiam feza
        • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 15.03.02, 12:57
          W zasadzie masz rację, aczkolwiek mam kłopoty z kibicowaniem Toniowi Tajnerowi, który na treningach skacze
          nieźle a na zawodach wręcz przeciwnie...ale staram się, jak mogę :-))))))))))
          ....a dopiero na samiutkim końcu kibicuję Goldbergerowi...jak to kobieta, a nie Kibic z Polski
          Pozdr! :-)))
        • Gość: robrod Re: Falun IP: *.sfa.se 15.03.02, 12:59
          400 to za malo, ja stawiam na 2000.
          • Gość: robrod Re: Falun IP: *.sfa.se 15.03.02, 13:02
            Co chcecie od Tajnera, przeciez nie kazdy moze byc Malyszem, a Tonio to bardzo sympatyczny chlopak ma
            wspaniala kariere przed soba.
            • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 15.03.02, 13:04
              A kto mówi, że nie????? Ale ojciec zamiast chorągiewką pasem powinien mu machnąć!!!!! :-)))
              • Gość: lalka Re: Falun IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.02, 13:17
                To jest dobry pomysl, ale...niewykonalny. Tajner (senior) jest z gatunku nietoksycznych rodzicow. Nigdy nie krytykuje, zawsze jest ok. Na Malysza to
                dziala, na Tonia nie......
                • Gość: robrod Re: Falun IP: *.sfa.se 15.03.02, 13:18
                  Tonio sie jeszcze caly czas uczy, PS wywalczy za dwa lata.
                • Gość: monia Re: Falun IP: 217.97.138.* 15.03.02, 13:19
                  Nic się smarkacz nie boi! Śnieżką go - to skoczy 202m..:-)))
                  • Gość: SimpeR Re: Falun IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 14:22
                    Moze lepiej zeby go Małysz potrenował a nie stary Tajner...:)) w koncu chyba
                    lepiej znajda wspolny język razem... przeciez obaj skacza :))a Apollo to chyba
                    by tam nawet nie wylazl:):) pozdr...
      • Gość: Gosia Re: Do Fazo IP: *.opole.uw.gov.pl 18.03.02, 11:20
        Dzięki Fazo za ciekawe informacje.
        Fajnie jest przeczytać relację kogoś kto tam był.

• Gość: Gosia Re: Przepraszam - do FEZO IP: *.opole.uw.gov.pl 18.03.02, 11:46
      • Gość: Emilka O opinii Polakow w śwoecie słów kilka. IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 19:30
        Od dawna wiadomo było że Niemcy nas nie lubią. No ale w
        sumie trudno im się dziwić. Polaków znaja oni tylko z
        telewizji. A w telewizji trudno zobaczyć obiektywny
        obraz naszego kraju. Najczęściej słyszą oni o Plolakach
        przy komunikatach o kradzieżach samochodów lub rzucaniu
        śnieżkami w ich najlepszego skoczka. Ostatnio na
        EuroNews był taki krótki reportaż, w którym zostal
        pokazany Lepper okupujący mownicę w rządzie. Właśnie
        tak widza nas Niemcy i inni europejczycy. Ja ich nie
        bronię, ja tylko probuję zrozumieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka