Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 01:19
    składy, typy, prognozy, sugestie, informacje...
    Faktem jest, że jeżeli Polacy wygrają z Walią i Armenią, to praktycznie
    zagwarantują sobie awans do finałów mistrzostw świata. Trudno bowiem uwierzyć,
    iż Norwegowie nadal będą na lewo i prawo rozdawać teoretycznie słabszym
    drużynom punkty. Warto zauważyć, że wicelider grupy, Białoruś jedzie do Oslo.
    Oczywiście, możliwe jest, że wygra z Norwegia 8:0, ale czy prawdopodobne?
    Wydaje mi się, że Norwegia wreszcie zacznie zdobywać punkty, a to, przy
    jednoczesnej poprawnej postawie Polaków, powinno naszej reprezentacji
    zdecydowanie ułatwić osiągnięcie pierwszego miejsca w grupie. Przecież już tak
    niewiele zostało.
    Mecz z Walią rozpocznie się o godzinie 16 i będzie transmitowany na żywo przez
    Wizję Sport. Telewizja publiczna będzie go jeno retransmitować. Pewne jest, że
    nie zagra Wałdoch, pewne jest, że nie będzie drugiego środkowego obrońcy
    Zielińskiego, pewne jest, że kolejnego gola nie strzeli Karwan, pewne jest, że
    tym razem nie będzie rywalizacji o miejsce w bramce między Dudkiem a Matyskiem,
    gdyż ten drugi jest kontuzjowany, pewne jest, że za żółte kartki pauzować będą
    dwaj środkowi pomocnicy: Świerczewski i Kałużny. Engel konsekwentnie stawia na
    Zdebla, więc czy komuś się to podoba czy nie, Zdebel prawdopodobnie będzie
    pełnił role ofensywnego pomocnika, mającego reżyserować grę, konstruować akcję.
    Widziałem Zdebla kiedyś, kiedy grał jeszcze w Niemczech i muszę powiedzieć, że
    to, wbrew temu co pokazuje w reprezentacji, bardzo dobry rozgrywający. Szkoda
    tylko, że akurat w drużynie narodowej nie potrafi pokazać tego na co go stać.
    Poza asystą w meczu z Rumunią (Olisadebe, jak wiadomo, strzelił wtedy swojego
    pierwszego gola w barwach Polski) niczego nadzwyczajnego nie pokazał.
    Delikatnie mówiąc. Ale ponieważ Engel się uparł, to dobrze byłoby abyśmy i my
    kibicowali temu cholernemu Zdeblowi. W naszym interesie leży by zaczął
    rozgrywać wreszcie świetne mecze.
    Nie wiem czemu, to do mnie niepodobne, ale jestem dobrej myśli. Jasne, że
    wszystko jest możliwe. Mecze się różnie potrafią ułożyć, często niezależnie
    trochę od umiejetności poszczególnych zespołów, czego najlepszym przykładem
    mecz Polaków w Kijowie. Może być i tak, że Polacy przegrają oba mecze, i ten w
    Cardiff, i ten z Ormianami, co bardzo skomplikuje sytuację w grupie. Ale z
    drugiej strony może być i tak, że za półtora tygodnia przy rubryczce "Polska"
    będzie widniała cyferka "19". Czy wszyscy będą wtedy zadowoleni?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dave Polska wygra 4-2 IP: *.ade.iprimus.net.au 29.05.01, 12:05

Bramki strzela Kryszalowicz (2), Olisadebe i Kukielka (glowka)

Dudek zagra mecz zycia i od razu kupi go Arsenal

Bak i Zdebel zagraja swietny mecz (po asystach Zdebla padna dwie bramki)

Mark Hughes wreszcie sie przyzna ze jego druzyna to szmaciarze - no nie, tego
        moze nie bedzie
        • Gość: campo Re: Polska wygra 4-2 IP: 212.244.177.* 29.05.01, 12:43
          Racja Dave,ale nie co do Dudka,Hughes'a i wyniku.
          Otóż będzie 4-0 dla Polski. Dudka po tym meczu nie kupi Arsenal bo klub z
          Londynu po prostu nie będzie dysponował taką kasą.
          M. Hughes zaś powie że przegrać z taką drużyna tylko 0-4 to wielka sprawa i
          jest dumny ze swoich chlopców że walczyli do końca o jak najlepszy wynik.
          Pozdrawiam:)
      • Gość: qrde Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.01, 18:57
        no nie, przede wszystkim ostudze wasz optymizm, Polacy dostaną w tyłek, bo
        takie są realia, nawet kiepscy Walijczycy są od nas lepsi, mają bardziej
        poukładaną grę, no i mają inteligentniejszych graczy, zresztą któż ich nie ma?
        • Gość: Michal Robbie Savage na wakacjach. IP: *.tiaa-cref.org 29.05.01, 19:31
          Pewnie ze masz racje senior Qrd (;-)). Robbie Savage tak sobie wziol do serca
          twoja fachowa opinie ze postanowil mecz totalnie zignorowac i "wypoczywa" w
          Disnayland (Orlando). Pozdrawiam ;-). Wiem ze zarasz uslysze ze to Cienias wiec
          i bez niego Walia rozwali PLland.

PS
          Mam nadziej ze bedzie na co popatrzec - musze wstac o 7 rano zeby to zobaczyc,
          wiec trzymam Cie za slowo.
          • Gość: Michal Re: Robbie Savage na wakacjach. IP: *.dnvr.uswest.net 31.05.01, 03:09
            no niestety Robbie zdecydowal ze zagra, wiec moze jednak sie boja?
            • Gość: Alek Re: Robbie Savage na wakacjach. IP: 213.231.15.* 31.05.01, 11:54
              Jakbym miał do wyboru wakacje na Hawajach i grę w, z góry przegranym meczu, to
              też bym wybrał wakacje!!!
              • Gość: Hans Re: Robbie Savage na wakacjach. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 12:46
                Savage zagral i niewiele braklo, a by mu Hajto z banki pociagnal...
        • Gość: kibic_1 Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: 128.163.239.* 30.05.01, 02:11
          W ostatnich 20 meczach jakie Walia rozegrala na wlasnym boisku na przestrzeni
          ostatnich 7 lat wygrala tylko cztery: z San Marino, Albania, Moldawia i
          Bialorusia. Piec zremisowali: z Ukraina, Norwegia, Jamajka, Irlandia Pln. i
          Turcja. Polska niewatpliwie reprezentuje wyzszy poziom od tych druzyn, ponadto
          przygotowujemy sie do tego spotkania bardzo powaznie. Jestem wiec dobrej mysli.
          Jest duzo do zyskania i szkoda byloby to stracic.
          Walia - Polska 1:2 lub
          Walia - Polska 0:2

Pozdrowienia dla wszystkich kibicow.
          • Gość: Koczis Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.pnl.philips.com 30.05.01, 07:29
            Panowie!
            Nasi tego meczu nie przegrają tego jestem pewien.
            Na wyjazdach grają zawsze lepiej niż u siebie.
            Jeżeli edziemy grali z kontry, to Oli albo Jusko coś strzelą.
            w najgorszym wypadku remis.
      • Gość: Alek Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: 213.231.15.* 30.05.01, 12:13
        Mam jedną obawę. Z Polskim sportem już tak jest - najpierw rozbudza się
        nadziej, że już, że zaraz, że historyczne wydażenie, a tu jak nie pierdolnie!
        Przypominają mi się czasy Wójcika, o ile pamiętam to wystarczyło zremisować ze
        Szwecją, teraz nasi siatkarze, wcześniej reprezentacja koszykarzy.
        Polacy chyba zbyt ulegają nastrojowi. Co do mnie to zamierzam w spokoju ducha,
        z piwkiem i przy grillu zobaczyć jak nasi wpieprzają cztery gole Walii. A jak
        przegrają? ....
        • Gość: Dave Spoko IP: *.ade.iprimus.net.au 30.05.01, 14:50

Nie przegraja. Wojcika druzyna miala wiecej szczescia niz rozumu.
      • Gość: rafal Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: 157.25.200.* 30.05.01, 15:59
        tak myślę że budowana jest reprezentacja profesjonalna, oparta na
        umiejetnosciach trenerow i niektorych pilkarzy, a nie na szumie medialnym jak
        wszystko dotychczas w Polsce (wójcik, siatkarze, grzybowska) podoba mi sie tym
        razem spokojne podejscie mediow do reprezentacji, po mistrzostwach świata, na
        które niewatpliwie pojedziemy, dojdziemy do pewnego poziomu (10-15 w rankingu
        fifa) i tak bedzie przez kilka lat, mam nadzieje.
        • Gość: misza Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.elite.com.pl 30.05.01, 16:33
          Masz rację Rafal (ł?) że reprezentacja była mozolnie budowana przez długi czas.
          Engel się cholernie namęczył, żeby poukładać te klocki i wyszedł całkiem niezły
          domek. Tyle tylko, że teraz zabrakło kilku elementów- wiecie jakich, nie będę
          się powtarzał. To tak jakby z tego domku ktoś wyrwał podłogę (Świerczewski i
          Kałużny), tylną ścianę (Zieliński, Wałdoch) i okno (Karwan). Nie boicie sie
          tego?
          • Gość: Luxc Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.waw.cdp.pl 30.05.01, 16:36
            Ja się boję, ale mam nadzieję, że Engel nie.
            pozdr
            • Gość: Maciek Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 17:11
              No więc....
              Nie zagra kilku ważnych graczy.
              mój skład:
              Bramka-Dudek
              Tu nie ma wątpliwości.
              Znów rozegra świetny mecz.
              Obrona- Kos,Kłos,Bąk,M.Żewłakow
              Kos to niespodzianka ale z tyloma kontuzjoami zdecydowałbym się na niego.Kłos
              pokazał że na środku też umie grać.
              Mam nadzieję że Bąk jest na 100 % gotowy do gry,M.Żewłakow przyda się równierz
              w ofensywie.
              Pomoc-Iwan,Hajto,Zdebel,Kożmiński
              Choć Iwana i Zdebela nie lubie zbytnio to jednak oni powinni zagrać.
              Może Zdebel wykorzysta swoją szanse???Hajto może się przydać w pomocy jakaś
              piłka wycofana do niego i mże paść bramka.
              Koźmiński mimo wieku bardzo szybki.Myśle że może być jednym z bohaterów.
              Atak-Olisadebe,Juskowiak.
              Jusko musi się przełamać.
              Myśle że lepiejby było gdby zagrał on a nie Kryszał.Jusko bardzo chce zdobyć
              gola i to moze okazać się decydujące.
              Oli???
              Jak zawsze dobry mecz i dwa gole.
              W sumie- 1:3 dla Polski.
              Bramki-Oli dwie i Jusko
              • Gość: S04 Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.proxy.aol.com 30.05.01, 22:43
                Gość portalu: Maciek napisał(a):

>
                > Obrona- Kos,Kłos,Bąk,M.Żewłakow
                > Kos to niespodzianka ale z tyloma kontuzjoami zdecydowałbym się na niego.Kłos
                > pokazał że na środku też umie grać.

Kos to bardzo dobry obronca, to ze gral z FCN w drugiej lidze nie ma wiekszego
                znaczenia, zanim tam trafil interesowalo sie nim wiele zespolow pierwszoligowych.
                Norymberga starannie przygotowala sie do powrotu do ekstraklasy i zebrala
                naprawde dobra pake. Gorzej, ze Kos przez ostatnie dwa miesiace nie gral z powodu
                zapalenia prostaty. Co do Klosa to jest dokladnie odwrotnie: gral w zespole
                pierwszoligowym, ale za to fatalnie. To bzdura, ze Andy Brehme sie na niego
                obrazil po meczu Polska-Szkocja. Klos byl po prostu cieniutki. A juz na pewno nie
                nadaje sie na srodek obrony, bo zapomnial jak sie gra glowa. W meczu z
                Walijczykami moze sie to skonczyc katastrofa.

> Pomoc-Iwan,Hajto,Zdebel,Kożmiński
                > Choć Iwana i Zdebela nie lubie zbytnio to jednak oni powinni zagrać.
                > Może Zdebel wykorzysta swoją szanse???Hajto może się przydać w pomocy jakaś
                > piłka wycofana do niego i mże paść bramka.

Hajto to jeden z najlepiej grajacych glowa obroncow Bundesligi (jestem kibicem
                S04 i widzialem wszystkie ich mecze w tym sezonie, z tego ponad dwadziescia "na
                zywo" wiec wiem co mowie) i powinien grac na srodku obrony, tym bardziej ze nie
                gra Waldoch. Jako pomocnik - o ile wiem - nigdy sie nie sprawdzil, choc Funkel
                probowal go w tym charakterze w Duisburgu.

> Atak-Olisadebe,Juskowiak.

Juskowiak jest skuteczny jak dostaje dobre dosrodkowania od bocznych pomocnikow.
                W zwiazku z tym zastanowil bym sie nad Krzynowkiem. Udowodnil juz pare razy, ze
                lewa noga nie sluzy mu tylko do podpierania sie.

pzdr
          • Gość: zbyszko Re: domek... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 18:11
            Gość portalu: misza napisał(a):

>To tak jakby z tego domku ktoś wyrwał podłogę (Świerczewski i
            > Kałużny), tylną ścianę (Zieliński, Wałdoch) i okno (Karwan). Nie boicie sie
            > tego?

no ale trzeba mieć nadzieję, że może uda się przekimać dwie noce w takim
            zdewastowanym domku...

spanie na klepisku (iwan, zdebel), dziura zamiast okna(pater) no a brak tylnej
            ściany może nie da się we znaki skoro za nią znajduje się potężna skała
            (dudek)... chyba , że straszna burza i wicher będzie.....

ps; nie możemy liczyć że ukraina i białoruś stracą punkty z norwegami bo ci do
            dopiro mają ruinę... (niezły szpital - z gwiazd chyba tylko carew zagra)

• Gość: Krzysiec Re: domek... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 19:27
              nie zgadzam sie.
              norwegowie maja zdecydowanie bardziej poukladana druzyne niz bialorusini na
              przyklad. ostatnio przydarzyly im sie katastrofalne wpadki, fatalne mecze, ale
              przeciez nie bedzie to trwalo wiecznie. niech bialorusini nie licza
              na to ze
              wlasnie zaczal sie 25 letni kryzys narodowej druzyny norwegii.
              pozdrowienia dla kibicow. tez uwazam ze z walia wygramy.
              • Gość: Dave A. Bak - Zdebel: Dziwne IP: *.ade.iprimus.net.au 31.05.01, 02:39

To ze Engel wystawil A. Baka ze Zdeblem w srodku pomocy na niemcow mnie
                naprawde zdziwilo. Czy to znaczy ze tak bedzie z Walia? Myslalem ze Zdebel
                wystapi z Kukielka.
      • Gość: kibic_1 Re: Gdzie sie podzial artykul o Olisadebe? IP: 128.163.239.* 31.05.01, 05:30
        Czy ktos widzial lub moze nawet przeczytal na lamach GW "Na afrykańskich
        tropach Olisadebe" z cyklu Komentarze/Felietony/Wywiady? Mnie sie udalo, nawet
        sciagnalem go na swoj komp, ale teraz widze, ze go nie ma, znikl w jakis dziwny
        sposob z internetowej strony GW. Wszystkim polecam ten reportaz z wyprawy
        dziennikarskiej do Nigerii do rodzinnych stron Oliego, tylko gdzie teraz
        znalezc ten felieton on line?....
        Jakby co, polecam swoje uslugi. Feletion przesle kazdemu chetnemu.

Pozdrowienia dla wszystkich kibicow.
        • Gość: misza dzięki za optymizm IP: *.elite.com.pl 31.05.01, 08:37
          No aż dziw bierze, że to polskie forum. Wszyscy są optymistami i dobrze. S04
          poruszył sprawę wystawienia Krzynówka. Popieram. Oglądałem ostatnio
          podsumowanie 2 Bundesligi na DSF i został on wybrany do "11" sezonu. Może warto
          na niego postawić tym bardziej, że gra skrzydłami może okazać się kluczem do
          sukcesu. Co sądzicie o możliwości wystawienia trójki Oli i Jusko z trochę
          cofniętym Kryszałem? Jusko jako klasyczny środkowy, a Oli z Kryszałem tak jak w
          poprzednich meczach na szybkie kontry i wyjścia z własnej połowy. Zbyt
          odważne ?
          • Gość: Dave Re: dzięki za optymizm IP: *.ade.iprimus.net.au 31.05.01, 10:00

Trio Oli/Jusko/Kryszal? Niestey, tego nigdy nie zobaczymy.
            Krzynowek raczej nie pokaze sie na boisku w sobote. Na lewej stronie gra
            Kozminski - zauwaz ze w sparingu wczorajszym cztery bramki padly po jego
            asystach. Podobnie bylo w innych meczach. Z Walia w Warszawie Kozminski nie
            gral i co sie stalo? Musi byc zdrowy na rewanz bo mysle ze wlasnie on przesadzi
            o zwyciestwie polski. A zyciestwo bedzie.
        • Gość: zbyszko Re: Gdzie sie podzial artykul o Olisadebe? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 14:16
          też czytałem zanim zniknął, może mało o olim ale ciekawe ;)

a czemu go wcięło???
          chodzi o to , że gazeta też liczy kasę, no i ten artykuł to część czwartkowego
          kolorowego magazynu wyborczej, dzięki temu dodatkowi sprzedają pewno taki
          nakład w czwartki jak z innych dni(oporócz poniedziałku) razem wziętych do
          kupy...

dlatego "oliego" nie ma w sieci abyś poszedł do sklepu i szarpnął się na 2,50
          za papier
      • Gość: Alek Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: 213.231.15.* 31.05.01, 11:50
        Wszyscy liczą na to, że Walia ruci sie do ataku (bo własny stadion, bo nie mają
        już wiele do stracenia - a mają wiele do zyskania, itp.). Obawiam się, że:
        1. Znając możliwości Oli'ego będą polować od początku na jego zwinne nogi,
        2. Będą się bronić, zagęszczać co się da i czekać na zamieszanie pod bramką
        Polaków, (coś mi się nie chce wierzyć, że zaczną szturmować naszą bramkę i tym
        samym dadzą okazję do szybkiej kontry) - jednym słowem mecz będzie wyglądał
        podobnie do poprzedniego,
        3. Wobec postawy Walijczyków opisanej w pkt. 2 nasi będą bić głową w mur, ale
        nie będą się zabijać, gdyż przed nimi mecz z Armenią, a trener Egel powiedział,
        że jedziemy po 4 pkt. Nasi oczywiście uznają, że łatwiej będzie puknąć Armenię,
        więc trochę odpuszczą.
        Reasumując, obawiam się, że będzie 0:0, chyba, że nasi szybko strzelą gola i
        Walia będzie musiała się odsłonić.
        Co wy na to?
        pa
        • Gość: misza Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.elite.com.pl 31.05.01, 13:11
          Mam nadzieję, że się mylisz, ale taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny.
          Myślę, że na pewno Walijczycy będą od początku zniechęcać Oliego do gry i w tym
          upatrywałbym szansy np Juskowiaka (stąd moje pytanie o ustawienie z trójka z
          przodu) lub ofensywnie grających pomocników. Faktycznie zapomniałem, że na
          lewej stronie gra Koźmiński i zastąpienie Go przez Krzynówka jest wykluczone i
          raczej niewskazane.Nie zapominajmy również o tym, że na meczu w Cardiff będzie
          komplet publiczności (chyba z 70 tys?), więc raczej nie bedą aż tak murować
          bramki. Może stąd właśnie wynikają w sumie dość słabe występy Walii u siebie
          (ktoś tu o tym wspominał). Chcą się pokazać i chyba u siebie im nie za bardzo
          wychodzi. Oby teraz było podobnie.
      • Gość: Wojtek Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.01, 13:32
        Schowajmy kalkulatory do szuflad. Póki co należy grać na maksimum możliwości i
        wygrywać wszystkie mecze, a potem zaczniemy kalkulować...
      • Gość: qrde Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 22:18
        a wiec wygralismy... mylilem sie... ale jakos nie jest mi smutno z tego powodu
        • Gość: kibic_1 Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: 128.163.239.* 03.06.01, 18:20
          Kilka przemyslen po meczu.

1. Jestem pewien, ze gdyby Wojcik prowadzil repreze to w drugiej polowie
          dokonalby zmiany, zeby bronic remisu 1:1. Na szczescie to Engel jest naszym
          trenerem i skonczylo sie, jak sie skonczylo.
          2. Jesli ktos kibicuje polskiej reprezie, to niech nie wypisuje bzdur w
          stylu "nasi przegraja 3:0 czy 4:0" lub "mam zle przeczucia - przegramy". Jestes
          Polakiem trzymaj kciuki za naszych, do konca! Satysfakcja po wygranej bedzie
          podwojna, a jak ktos chce koniecznie snuc katastroficzne wizje, to niech sie
          przejdzie na jakies forum zagraniczne.
          3. Bardzo cieszy, ze mamy druzyne, ktora gra z zebem. Tylko takie zespoly moga
          cos osiagnac w dzisiejszej pilce. Cieszy tez, ze mamy niezgorszych dublerow na
          kazdej pozycji. Brawa dla selekcjonera!

GORA POLSKA !!!!!!!!!

Pzrd dla prawdziwych kibicow,

kibic_1

• Gość: PER Re: WALIA-POLSKA - wszystko na ten temat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.01, 22:45
        A więc jednak wygraliśmy. Znowu emocje, znowu te cholerne emocje. Jak tak dalej
        pójdzie to podczas któregoś meczu reprezentacji dostanę zawału. Jestem
        względnie młody, ale po raz kolejny serduszko, jakby, szwankowało, od tego
        wszystkiego.
        Hm. Poza tym naprawdę się cieszę. Jakoś poprawia to nastrój, ubarwia to szare
        życie. Już tak niewiele brakuje do awansu. Tak niewiele...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka