Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tomek Radzynski - superstar

IP: 159.231.71.* 13.02.01, 21:44
    Ciekaw jestem jak to sie stalo zesmy przegapili swietnego napastnika ktory moglby z powodzeniem grac w reprezentacji Polski. Mam na mysli Tomka Radzynskiego (rocznik 1974). Uslyszalem o nim po raz pierwszy w 1992 roku jako o obiecujacym zawodniku (wtedy jeszcze juniorow), mieszkajacym co prawda od niedawna w Kanadzie ale przeciez to obywatelstwo decyduje o mozliwosci gry w kadrze a nie miejsce zamieszkania. Od tamtego czasu Tomek zdazyl zagrac w reprezentacji Kanady i to go dyskwalifikuje jako reprezentanta Polski (chyba ze nie wiem o jakiejs furtce). Po pewnym czasie zdecydowal ze nie bedzie gral dla Kanady i przeniosl sie do Belgii, najpierw do Germinal Ekeren a teraz gra w Anderlecht. Strzelil w tym sezonie 23 gole!!! w lidze a popis swoich umiejetnosci dal na jesieni w Lidze Mistrzow (w pazdzierniku 2 gole przeciw Dynamu Kijow, tydzien pozniej 2 gole przeciwko Man United, w listopadzie ogral 2 obroncow i zdobyl jedynego gola w meczu z Lazio).
    Naturalizujemy pilkarza z Afryki (nie zrozumcie mnie zle, bardzo cieszy mnie fakt ze Emmanuel chce grac dla nas) a po "frajersku" tracimy jednego z najbardziej utalentowanych wlasnych pilkarzy. Moze sie myle ale nie bardzo widze ktoregokolwiek z naszych obecnych reprezentantow ogrywajacych solowo obrone Lazio czy Man United i strzelajacego takim druzynom gola na miare zwyciestwa.
    Endru.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kuba Re: Tomek Radzynski - superstar IP: 193.0.117.* 14.02.01, 17:10
        Nic się nie stało bo jest Oli.
      • Gość: Kania Re: Tomek Radzynski - superstar IP: *.045.popsite.net 14.02.01, 22:49
        Oli jest dobry ale nie ma z kim grac. Taki co regularnie strzela 2 gole Manchesterowi United lub Lazio w jednym meczu przydalby sie na dodatek. Endru ma racje. Kiedy ostatni raz mielismy takiego napastnika? Lubanski? Deyna? Boniek? Okonski? Lato?
        To wszystko 2-3 generacje temu. Mlodziez nawet nie pamieta ze kiedys przyjemnie bylo ogladac mecze reprezentacji Polski. Trener Gorski ma dzis 80 lat.
        • Gość: SmokW Re: Tomek Radzynski - superstar IP: *.proxy.aol.com 23.02.01, 00:36
          Mozna tylko gdybac co by bylo gdyby... W tej chwili droge do gry w reprezentacji Polski blokuje Radzynskiemu wystep w reprezentacji Kanady(Mysle, ze gdy zostal powolany do gry dla Kanady byl jeszcze na tyle nieznanym zawodnikiem, ze ani nikt o nim jeszcze nie slyszal w Polsce ani on sam nie wiedzial jaka moze zrobic kariere i sie na to zgodzil.) Niestety przepisy FIFA mowia, ze zawodnik moze wystepowac tylko w jednej reprezentacji. Z tego co rozumiem to jedyna furtka byloby gdyby Radzynski poprosil o azyl polityczny w Polsce jednoczesnie udowadniajac, ze jest przesladowany w Kanadzie. Znany mi jest tylko taki jeden przypadek kiedy to slynny Puskas uciekl z Wegier do Hiszpani i tam wystapil kilka razy w reprezentacji. Olisabebe nigdy nie gral w reprezentacji Nigerii wiec nie bylo tu zadnych klopotow ale w tej chwili nie moze juz grac w Nigerii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka