Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj!

13.08.04, 21:18
    Witamy,

Prosimy o dopisywanie do tego watku smiesznych
    powiedzonek i wpadek komentatorow, jakie uslyszycie
    w czasie relacji z igrzysk.

My zaczynamy cytatem:

"Jego zycie mialo tragiczny przebieg. Zmarl."
    [Wlodzimierz Szaranowicz podczas relacji
    z otwarcia igrzysk]
    Obserwuj wątek
      • Gość: maja Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 22:23
        "Igrzyska zaczynały się od modłów,...i wzywania imienia bogów nadaremno"-
        powiedział W.Szaranowicz na otwarciu.
        • Gość: Tobib_11 Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 18:46
          podczas finałów pływania na 400m stylem zmiennym Phelps miał przewage dwóch
          długości ciała nad jakimś węgrem (Czsech czy jakoś tak), a Babiarz mówi, że ma
          przewage dwóch długości basenu
          • Gość: Mr Dudu Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 19:26
            Chylewska (ta w studiu) : komentator zaczął mówić ale nie pokazano obrazu ale
            ona o tym nie wiedziała , przeczekała chwilę i gdy jeszcze obraz sięnie pojawił
            ona zrobiła dziwną miną ( coś pomiędzy śmiechem a płaczem) i położyła twarz na
            biurku.STOP
            • Gość: mara Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.sejny.jarsat.pl 14.08.04, 20:47
              pomyliła nazwiska - powiedziała Gruza zamiast Góra i to wyjaśnia jej upadek na
              twarz ☺ ale sympatyczna była, jest i zostanie!!!!
              • Gość: tom Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.murator.com.pl 16.08.04, 15:27
                ..Otylia spojrzała w stronę swojej psycholożki.... :-)
                • Gość: b Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.sed.pl / *.pl 22.08.04, 08:57
                  to akurat jest jak najbardziej poprawne stwierdzenie
                  • Gość: UFO Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 22:25
                    jak psycholożka to poprawna forma to ja tańcze w balecie!
                    • Gość: kra Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 62.233.177.* 23.08.04, 22:41
                      gimnastyka artystyczna:
                      "zawodnik wykonal DWA i POL SRUBY..."
                    • Gość: psyche Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.chello.pl 23.08.04, 23:12
                      oczywiście, że jest to poprawna forma:-)Tańczysz więc chyba w balecie!!!
                    • Gość: ewa Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 00:00
                      A wię tańczysz. Forma ta nie jest niepoprawna, chociaż być może razi niektórych
                      (szczególnie tych bardziej "macho").
                    • Gość: Maugośka Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.chello.pl 24.08.04, 01:06

Tekst zaczerpnięty ze strony Uniwersytetu Śląskiego:

O kobiecie można mówić „męsko”, że jest „głównym księgowym”, „redaktorem
                      naczelnym”„wojewodą śląskim”, „rektorem”, „dziekanem”, „radcą prawnym”,
                      ponieważ oficjalne, urzędowe nazwy stanowisk występują zwykle w formie męskiej.
                      Polszczyzna nie jest „przyzwyczajona” do żeńskiej wersji wielu nazw zawodów i
                      stanowisk i wielu z tych nazw (przynajmniej na razie) społeczeństwo nie
                      akceptuje (por. „psycholożka”, „polityczka” itp.), jako że dawniej i przez
                      długi czas pewne stanowiska i zawody były po prostu domeną mężczyzn. Niektóre
                      osoby uważają, że nazwanie ich za pomocą formy żeńskiej odbiera powagę ich
                      stanowisku, dlatego „główna księgowa” może się nie podobać, choć jest pod
                      względem językowym zupełnie poprawna. [Katarzyna Wyrwas]

PS: Baletki nie uciskają za bardzo? :)
                      • Gość: pwave Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.one.pl / 80.68.224.* 24.08.04, 09:20
                        Też chciłabym tańczyć, tylko coś mi na piętach wyskoczyło... Będę musiał
                        odwiedzić moją znajomą dermatolożkę, może coś mi przepisze. Mam nadzieję że nie
                        będzie tak jak u mojej stomatolożki, musiała jej pomagać anestezjolożka...
                      • Gość: ralff Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.icpnet.pl 24.08.04, 10:18
                        Błahahahahaaaa.... jak to czasem człowiek chce sie pośmiać z kogoś to sie
                        smieją z niego... hahaha teraz baletki w rękę i "baletniażko" na scene jutro
                        przedstawienie "Jezioro łabędzie" :-)
                        • Gość: Romi Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 12:15
                          BALETNICO A NIE BALETNIAŻKO!
                          • Gość: WIEŚNIAKI Z WAS Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:13
                            ale z was wieśniaki.... psycholożka, jakaś baletniażka i inne pierdoły... hehe,
                            jednym słowem debile
                            • Gość: Kolo Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:14
                              Ufo i ten od wieśniakóów mają rację.... debile jesteście
                              • Gość: Francesca Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 07:41
                                Miała i na początku była doskonała zabawa. Oczywiście, jak wszystko u nas,
                                stało się to polem do popisu dla tych, którzy w różnego rodzaju wulgaryzmach,
                                znajdują spełnenie swojej misji dziejowej. To przykro, bo mogło być naprawdę
                                śmiesznie!!!
                              • Gość: madzia Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:10
                                Kto jak innych przezywa ten sie sam tak nazywa:)(Wiesniaku) A Ufo niestety
                                tanczy w balecie He He HE
                            • Gość: Darkus słuchaj, "mieszczuchu" ze Wsi GNOJNO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:59
                              widze że mądrala jesteś, więc powiedz mi proszę: jak wygląda wyraz PSYCHOLOG w rodzaju żeńskim??? - Tylko nie wymyśl mi (jako odpowiedzi) jakiegoś wyrazu dwuczłonowego typu Pani Psycholog, bo się MIESZCZUCHU (hahaha) znowu zbłaźnisz...
                              • Gość: miodek Re: słuchaj, "mieszczuchu" ze Wsi GNOJNO !!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.04, 16:04
                                tylko ze, patafianie,to wlasnie jest "pani psycholog"...
                                • Gość: darkus słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PACANÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:25
                                  Jeśli masz internet (pewnie modem - hehehe) "Baletnico" zobacz tu: www.poradniajezykowa.us.edu.pl/odpowiedz.php?id=7&subject=S%B3owotw%F3rstwo
                                  i tu:
                                  katalog.onet.pl/wynwysz.html?qt=psycholo%BFka
                                  i tu: pod nazwiskiem Agnieszka Pyzel co pisze???
                                  www.fuw.edu.pl/~pprzewl/klasa44/fe.html
                                  Więcej nie warto ci udowadniać, bo i tak masz problemy z rozumowaniem.
                                  A teraz gołosłowny prostacki" mieszczuchu" - cichutko... i radzę ucz sie Naszego języka. Przykre jest, że ludzie z "miasta" tak nie znają sie na Ojczystym języku. No,- chyba że jesteś jakimś śmiesznym emigrantem - BUCU !!!
                                  KONIEC DYSKUSJI........
                                  • Gość: Monta Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.softpro2.pl 24.08.04, 16:38
                                    Skoro jestes taki madry i sadzisz ze znasz jezyk polski to sie mylisz.
                                    Wystarczy spojzec na uzyta przez ciebie forme "pisze" a powinno byc "jest
                                    napisane".
                                    • Gość: darkus Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:55
                                      Tak ! Masz rację. Twierdzisz więc, że jestem patafianem (przyklaskując miodkowi) tylko dlatego, że zrobiłem błąd w pisowni. Facet (ooo przepraszam - mężczyzna <chyba, albo- prawdopodbnie mężczyzna>) twierdzi, iż wyraz "psycholożka" nie istnieje, Ty mu klaszczesz. No super ! Brawo! Brawo!
                                      W przypadku, gdy na forum brakuje argumentów zawsze pojawia się temat pisowni delikwenta (w tym przypadku mnie). Potwierdzasz zatem, że nie istnieje wyraz "psycholożka" ?
                                      Dalsza "dyskusja" nie ma sensu. Przepraszam za błąd w pisowni (macie rację), jednak jeśli chodzi o "mieszczucha" to racja jest po mojej stronie.....
                                      P.S.
                                      ERRATA:
                                      "i tu: pod nazwiskiem Agnieszka Pyzel co jest napisane ???
                                      www.fuw.edu.pl/~pprzewl/klasa44/fe.html "
                                      Przykro mi, że klaszczesz osobie, która wyzywała innych od wieśniaków i patafianów.
                                      • Gość: luckystrikeDG Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:16
                                        Ty wyzywasz ludzi od buców. NIby jesteś lepszy???
                                      • Gość: hexagram Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.forum.poznan.pl 30.08.04, 13:46
                                        Luuudzie!! Co to ma być?! Patrzę - forum "Wpadki komentatorów". Myślę sobie -
                                        hahaśmieszne z pewnością więc wejdę, poczytam. I co? Wlazłem a tu jakieś
                                        dywagacje na temat poprawności gramatycznej... Boże, widzisz i nie grzmisz...

I po co to bicie piany...
                                    • Gość: darkus "Przyganiał kocioł garnkowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:01
                                      SpojZeć ??- Czy Spojrzeć ?
                                      O interpunkcji nie wspomnę.....
                                      Bez dalszego komentarza. Nie będę CIę obrażać, ponieważ to Ty jesteś "mądra" hehehehe
                                      • Gość: anielka Re: "Przyganiał kocioł garnkowi" IP: *.kopernet.org / *.kopernet.org 25.08.04, 00:27
                                        Tu miał być wpadki komentatorskie a czytam tylko kłótnie ludzi których i tak
                                        nie obchodzi zdanie innych wiec tak moze troche wpadek: Babiarz" i Włosza
                                        zaczęła brać ja od tyłu nie dając jej dojść do końca"
                                        • Gość: darkus Re: "Przyganiał kocioł garnkowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 14:59
                                          Nareszcie przeczytałem coś mądrego !! BRAWO.
                                        • Gość: tequill Re: "Przyganiał kocioł garnkowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 00:19
                                          masz racje Ci idioci chyba nie wiedzą jaki jest tytuł tego forum
                                    • Gość: nikt Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:41
                                      ale naprawde macie sie o co kłócić
                                    • Gość: !!!!!!!! Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.sympatico.ca 25.08.04, 16:16
                                      Nie masz racji.
                                      Zobacz co jest NAPISANE albo co Agnieszka Pyzel PISZE( w domysle - w swojej
                                      pracy) lub NAPISALA
                                    • Gość: Aga Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.wroclaw.mm.pl 26.08.04, 21:04
                                      Żenujące... Obie formy są poprawne, zarówno "pisze", jak i "jest napisane". Po
                                      co pisac bzdury, jak się na czymś nie zna!!!!!!!!!!!!
                                      • Gość: Mamlas Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:01
                                        Ahahahahaha
                                        Obie poprawne , ale jedna w czasie teraźniejszym , druga w dokonanym.
                                        Jeśli ktoś "pisze" , znaczy nie skończył , lub w domyśle w czymś , ktoś pisze.
                                        Jeśli "jest napisane " mówimy o czymś dokonanym co już jest
                                        I tyle

A jaki temat ma to forum??
                                        bądź drugim prof. Miodkiem , czy Wpadki komentatorów ??
                                        Bo się gubie??
                                  • Gość: Bozenka Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: 67.71.2.* 24.08.04, 17:13
                                    powiem prosto: krytykujesz, a sam popelniasz bledy! Ja nie bronie tej osoby,
                                    ktora twierdzi, ze nie mowi sie "psycholozka", ale oskarzam Ciebie, bo jako
                                    krytykujacy powinienes sam nie popelnic bledu! Coz to za wyrazenie: "co tam
                                    pisze"?! Ludzie, czy ten kraj nigdy nie nauczy sie, ze poprawna forma
                                    brzmi: "co tam jest napisane"?! Nie wiem, kto Was wszystkich uczyl mowic
                                    poprawnie po polsku,w kazdym razie naleza mu sie nieklamane oklaski. Brudzmy
                                    wiec rece.....(nawiazanie do Lysiaka, jakby ktos nie wiedzial)
                                    • kiwi666 Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA 24.08.04, 17:17
                                      Gość portalu: Bozenka napisał(a):

> powiem prosto: krytykujesz, a sam popelniasz bledy! Ja nie bronie tej osoby,
                                      > ktora twierdzi, ze nie mowi sie "psycholozka", ale oskarzam Ciebie, bo jako
                                      > krytykujacy powinienes sam nie popelnic bledu! Coz to za wyrazenie: "co tam
                                      > pisze"?! Ludzie, czy ten kraj nigdy nie nauczy sie, ze poprawna forma
                                      > brzmi: "co tam jest napisane"?! Nie wiem, kto Was wszystkich uczyl mowic
                                      > poprawnie po polsku,w kazdym razie naleza mu sie nieklamane oklaski. Brudzmy
                                      > wiec rece.....(nawiazanie do Lysiaka, jakby ktos nie wiedzial)
                                      --
                                      kobieto, zrelaksuj się... ;)
                                      members.home.nl/saen/Special/zoeken.html
                                      • Gość: łatwo jest się prz Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:06
                                        Przykre jest, że nie piszesz po polsku. To co czytałem w niczym nie przypomina polskiego języka. Musiałem sie domyślać niektórych liter (polskie znaki). Co to znaczy BLEDY? - Błędy?
                                        Ja nie bronie...Czy ja nie bronię ?
                                        "Ludzie, czy ten kraj nigdy nie nauczy sie, ze" powinno pisać się litery ą, ę, ć, ł itp?
                                        P.S. Widzisz? Nie trudno jest znaleźć dziurę w całym.
                                        • Gość: emplo Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 14:26
                                          Ale po co uzywac tych wszystkich 'ogonkow'? Przeciez bez nich jest zdecydowanie
                                          latwiej i szybciej. A moze jak wszyscy przestana ich uzywac to, w wyniku
                                          naturalnej ewolucji jezyka, po prostu wyjda z uzycia?
                                          Ucieszylbym sie jeszcze bardziej gdyby zniknely wszystkie dwugloski (tak to sie
                                          chyba nazywa).
                                          I to by bylo na tyle... (wiem, wiem, to niepoprawna forma)
                                          • Gość: darkus Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 15:10
                                            Właśnie w tej (chorej) dyskusji chodzi o to, żeby nie używać języka jak komu wygodnie !!!
                                            Napisałem "pisze" zamiast "jest napisane", ponieważ było mi tak wygodnie. W Twojej wypowiedzi zauważyłem pewne sprzeczności.
                                            W czyimś oku drzazgę widzicie ...
                                            P.S. Jeśli bierzesz udział w dyskusji, proszę zapoznaj się z wcześniejszymi wypowiedziami.
                                            No i czytać... Dużo czytać (po polsku).
                                            • Gość: Johny Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:41
                                              Wszyscy jesteście debile. O co wy się kłócicie? i tak nikt nikogo nie przekona.
                                              P.S. darkus ty idioto
                                              • Gość: darkus Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:51
                                                Swój swojego zawsze rozpozna !!! - Gratuluję...
                                        • Gość: !!!!!!!!! Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.sympatico.ca 25.08.04, 16:20
                                          A wpadles na pomysl ze moze nie miec polskich znakow?
                                          • Gość: ZiKE Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.klausa.net / *.klausa.net 27.08.04, 21:04
                                            Dzien dobry. Chcialem napisac o kilku rzeczach. Pierwsza to taka, ze nie
                                            wszyscy uzytkownicy internetu maja mozliwosc korzystania z polskich znakow (o
                                            czym wspomnial moj przedmowca) chociazby dlatego, ze korzystaja z niektorych
                                            linuxowych przegladarek lub pisza z zagranicy, gdzie komputery nie maja
                                            zainstalowanych polskich czcionek. I chociaz wielu z Was wytyka innym bledy
                                            jezykowe (co gorsze samemu je popelniajac) to trzeba pamietac, ze jezyk caly
                                            czas ewoluuje i to co terez wydaje nam sie bledem jezykowym moze byc forma
                                            poprawna lat temu kilka lub poprawna za lat kilka... Uwazam rowniez, ze warto
                                            powrocic do tematu pomylek komentatorow sportowych, na ktorych forum to powinno
                                            sie skupic. Pozdrawiam wszystich uczestnikow tej ciekawej dyskusji.
                                    • Gość: Bozenka siatkowka-TV USA IP: 67.71.2.* 24.08.04, 17:17
                                      wolny przeklad z telewizji amerykanskiej(mam zaszczyt przebywac teraz w US):
                                      "Prosze Panstwa! Remis 14:14! Wreszcie uzyskujemy jakies prowadzenie podczas
                                      tego meczu!"
                                      • Gość: kibicka O Kusznierewiczu - tekst miesiąca!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.04, 18:31
                                        Komentatorzy żeglarstwa w TVP po tym jak Kusznierewicz z radości po ostatnim
                                        wyścigu wskoczył do wody: "proszę się nie obawiać. Mateusz ma kamizelkę
                                        ratunkową i w dodatku świetnie pływa. Na pewno nic mu się nie stanie" jak dla
                                        mnie hit
                                        • Gość: mike Re: O Kusznierewiczu - tekst miesiąca!!!! IP: *.crowley.pl 27.08.04, 10:08
                                          rewelka
                                          to jest prawdziwa perelka wysokich lotow
                                          • Gość: pesza Re: O Kusznierewiczu - tekst miesiąca!!!! IP: *.pclk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 09:20
                                            najlepszy byl ten tekst, juz nie pamietam kiedy, ale dawno temu, o jakims
                                            kolarzu: " to jest urodzone dziecko dwoch pedalow!!!":D
                                            • Gość: mihal23@o2.pl KAJETAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 09:35
                                              brigitte fischer zdobyla w sumie 9 zlotych medali w tym 4 srebrne - nasz kajtek
                                              ktory juz nie ma zadry w sercu po wielkim sukcesienaszych kajakarek
                                            • Gość: heh "Hajto puścił Bąka przodem..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:30
                                            • Gość: hehe "Hajto puścił Bąka przodem....." :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:31
                                              to też jest bardzo stare, nie wiem nawet jak stare, ale w tym samym typie
                                              co "cudowne dziecko dwóch pedałów":P.... hehe.... pozdrawiam:D
                                      • Gość: mike Re: siatkowka-TV USA IP: *.crowley.pl 27.08.04, 10:06
                                        now that's so American ;-)
                                        skoro tam przebywasz, to chyba wiesz, ze po nich mozna sie takich rewelacji
                                        spodziewac ;-)
                                        • Gość: aga Studio w aTENACH IP: 195.245.213.* 28.08.04, 16:49
                                          Paulina bo zakończeniu swoich wypowiedzi,załamala się schowała głowę w rece i
                                          ruszając ustami chyba powiedziała kurwa
                                    • Gość: darkus Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:58
                                      Tak ! Masz rację. Twierdzisz więc, że jestem patafianem (przyklaskując miodkowi) tylko dlatego, że zrobiłem błąd w pisowni. Facet
                                      (ooo przepraszam - mężczyzna <chyba, albo- prawdopodbnie mężczyzna>) twierdzi, iż wyraz "psycholożka" nie istnieje, Ty mu
                                      klaszczesz. No super ! Brawo! Brawo!
                                      W przypadku, gdy na forum brakuje argumentów zawsze pojawia się temat pisowni delikwenta (w tym przypadku mnie). Potwierdzasz
                                      zatem, że nie istnieje wyraz "psycholożka" ?
                                      Dalsza "dyskusja" nie ma sensu. Przepraszam za błąd w pisowni (macie rację), jednak jeśli chodzi o "mieszczucha" to racja jest po
                                      mojej stronie.....
                                      P.S.
                                      ERRATA:
                                      "i tu: pod nazwiskiem Agnieszka Pyzel co jest napisane ???

Przykro mi, że klaszczesz osobie, która wyzywała innych od wieśniaków i patafianów.
                                    • Gość: panaxia Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:01
                                      Teraz odpowiednie są już obydwie formy, zarówno "pisze" jak i "jest napisane".
                                      Jeśli są jakieś wątpliwości to proszę dzwonić do prof. Miodka :)

P.S. nawet jeśli coś mi odpiszecie to i tak prawdopodobnie tego nie odczytam,
                                      bo zapewne szybko zapomne, że wystawiłam tu komentarz. Dlatego 'chill out'
                                      • Gość: darkus Dziękuję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:13
                                        Mimo, że prawdopodobnie nie odczytasz - DZIĘKI Za wsparcie !!!
                                    • Gość: zlosliwy Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:57
                                      Rada Jezyka Polskiego przy PAN calkiem niedawno zatwierdzila forme "pisze" jako
                                      poprawna, choc wciaz zaleca uzywanie "jest napisane".
                                    • Gość: bolek Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 24.08.04, 23:39
                                      ja chciałem tylko napisać, że forma "pisze" jest dopuszczalna w języku polskim
                                      i nie jest błędem, wdarła się do naszego języka i czy to się komuś podoba czy
                                      też nie jest ogólnie stosowana i nikt tego nie zmieni, dlatego postanowiono
                                      uznać to jako zwrot dopuszczalny
                                    • pinos Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA 25.08.04, 13:49
                                      1. Nieklamane oklaski?
                                      2. Na forum sie pisze, a nie mowi...
                                      3. "Powinienes sam nie popelnic bledu"? Albo: sam nie powinienes byl popelnic
                                      bledu, albo: sam nie powinienes popelniAc bledOW
                                      A kraj jako taki sie nie uczy.

Taak. Bozenko? Kto Cie uczyl jezyka polskiego?
                                  • Gość: zuzuncia Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:55
                                    jest napisane a nie pisze, jak juz sie tak czepiacie szczegolow :)
                                  • Gość: luckystrikeDG Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:13
                                    Może i z polskiego jesteś dobry ale kultury to byś się nauczył. W necie to każdy wielki kozak
                                  • Gość: grzesiek Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:26
                                    psycholożka jest formą poprawną. ale nie o to chodzi. chodzi o to, że każesz
                                    uczyć się komuś języka, kiedy sam poprawnie nie potrafisz nim operować. w
                                    naszym języku bowiem niepoprawnym jest stwierdzenie "tam pisze". poprawnym jest
                                    natomiast stwierdzenie "tam jest napisane". pozdrawiam.
                                  • Gość: mati Re: słuchaj, "mieszczuchu" (patafianie) ze wsi PA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:00
                                    to zobacz sobie tutaj: www.psycholog.gliwice.org.pl
                                    i co moze byc?? "psyholozka" tez mi cos... hahaha.... :D
                              • Gość: layla wpadki komentatorow IP: *.dashnet.lublin.pl 24.08.04, 16:23
                                po pierwsze to miło jest zobaczyć własny wpis w głównym tekście :) a po drugie
                                to znów parę powiedzonek:
                                1. Frekwencja pracy jego ramion jest dużo mniejsza - Kajetan Broniewski
                                2. Medale już im nie grożą - Jerzy Góra
                                3. Nie wszystko jeśli chodzi o prestiż, jeśłi można tak powiedzieć, tej
                                porażki, jest stracone - j.w.
                          • Gość: kate Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.sympatico.ca 25.08.04, 16:12
                            Roni on to napisal w cudzy slowie wiec sie nie czepiaj zbytnio
                        • inferno_m Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 25.08.04, 21:25
                          Teraz : siatkowka i Szaranowicz mowi widzac napisy ze skladem Brazyli " no
                          widac ze Grecja powaznie traktuje Polakow" :-)
                      • Gość: Shadow_82 Jestem normalnie fanem Kaśki "Wyrwas!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 12:07
                        Kasiu ja chce Twoj autograf za ten tekst o zawodach i baletkach :D

Pozdrawiam
                      • Gość: grzes Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.08.04, 13:41
                        Do Pani or Panny Maugoski :

Niestety ten wlasnie uniwersytet popisal sie tez czyms innym. Kiedys napisali,
                        ze mieszkaniec Szczecina to szczecinanin a Szczecinka - szczecinkanin, co
                        spowodowalo nawet reakcje i smiech Prof.Miodka....wiec nie wiezmy w to co sie
                        pisze...a psycholozka jest poprawna forma...ale zdecydowanie zabawna:)
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Goshky Psycholożka IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 24.08.04, 19:58
                          to jak dla mnie pokraczny twór feministycznej dyktatury
                          Po prostu chu*owo to brzmi zupełnie jak zwis meski swego czasu.

Możecie sobie mówić co chceci i jak chceci ale dla mnie te wszystkie wrzaski o żeńskie formy różnych zawodów (psycholozka czy w stanach policeperson w miejsce policeman) dowodzą tylko jakichś kompleksów u feministek
                          • Gość: nelsonek Re: Psycholożka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:11
                            moim zdaniem Ci ktorzy widza w w formach zenskich kompleksy u feministek sami maja kompleksy. nie przeszkadzaja mi te nazwy i juz.
                      • Gość: złóśliwy Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.veracomp.pl / 62.233.161.* 24.08.04, 14:42
                        ja wolę określenie Pani psycholog brzmi przynajmniej normalnie
                        ale wracając do psycholożki (i innych)
                        skąd to pochodzi "lożka" - utwardzenie spowodowane czasem od słowa "loszka"
                        które z koleii jest zdrobnieniem od słowa "locha"
                        he he he
                        • Gość: Dyrektor tp Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 195.136.94.* 24.08.04, 23:33
                          Ludzie to miały być wpadki komentatorów a nie dyskusja na temat pisowni więc
                          prosze nie piszcze nic zamiast takich rzeczy dziękuje Dyrektor tp
                      • Gość: lancet "Zwis meski" - to jest "to"!! IP: *.telia.com 24.08.04, 14:55
                        (...)"Polszczyzna nie jest „przyzwyczajona” do żeńskiej wersji wielu nazw
                        zawodów i stanowisk i wielu z tych nazw (przynajmniej na razie) społeczeństwo
                        nie akceptuje (por. „psycholożka”, „polityczka” itp.), jako że dawniej i przez
                        długi czas pewne stanowiska i zawody były po prostu domeną mężczyzn. Niektóre
                        osoby uważają, że nazwanie ich za pomocą formy żeńskiej odbiera powagę ich
                        stanowisku, dlatego „główna księgowa” może się nie podobać, choć jest pod
                        względem językowym zupełnie poprawna. [Katarzyna Wyrwas]"
                        ------------------------------------------------------------

- No wlasnie.. jesli zyrandol nazwano "zwis sufitowy", a krawat z kolei
                        to "zwis meski" (tu dopiero siostrzyce "Bractwa Przenajswietszego Wibratora" -
                        Kingi Dunin i Jarugi-Nowackiej musza miec ucieche i uzywanie..), - zas poczciwy
                        nocnik to.. aha... - "podlozkowiec" (a ten co sypia na poduszce to
                        oczywiscie "poduszkowiec"??? - faktycznie co niektore i co niektorych baletki
                        na mozg strasznie cisna..), to calkowicie feminizujac (ale sie Kinga Dunin
                        ucieszy!!) i idac z "duchowa czasowa" (przecudna zenska forma meskiego "ducha
                        czasu") uzywajmy calkowicie zenskiej formy "SKRZYPICZKA" zamiast przestarzalego
                        (i przez szowinistow menskich wymyslonego) "skrzy-paczka" - oczywiscie te
                        szowinistyczne menskie swinie chcialy ponizyc kobiety do "paczki! ja
                        przyrownujac! - Jawna to byla dyskryminacja..
                        - Ale te dzielne, bezmozgowe "bojowniczki" z Kinga Dunin na czele ktore czujnie
                        wychwycily meska, a wiec szowinistyczna i DYSKRYMINUJACA - chyba kobiety??? -
                        forme "gosc programu", z cala pewnoscia rozpoczna wsciekla kampanie by to
                        wreszcie zmienic..
                        Pomyslcie tylko jak cudnie bedzie brzmialo po zmianie formy: - wyobrazmy sobie
                        jak jakis klon Kingi Dunin, anonsuje przed kamerami TV: - "Nasza GOSCINIA.. -
                        SKRZYPICZKA.."

lancet
                        • Gość: xx Re: "Zwis meski" - to jest "to"!! IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 25.08.04, 18:55
                          Jaaaaaaaaaał... człowieku, ale Ty biedny sfrustrowany jesteś...
                          • Gość: tyo Re: "Zwis meski" - to jest "to"!! IP: 212.244.27.* 26.08.04, 16:48
                            jaka frustracja .. facet powiedział z sensem .. a Ty to chyba Kazia Szczuka
                            incognito jesteś ...
                            i jeszcze jedno ...
                            żeńska forma ducha , to dusza (dusza czasu - heheh)
                            żeńska forma gościa, to gościówa , ale to już w slangu funkcjonuje i nie jest
                            zbyt "polityczne" ...
                            inne sugestie:
                            but - buta (?)
                            stół - stuła (;)
                            starczy ... :)))))))))))
                            • Gość: lancet Re: "Zwis meski" - to jest "to"!! IP: *.telia.com 28.08.04, 14:10
                              Gość: tyo IP: 212.244.27.* Data: 26.08.2004 16:48 - napisal:

jaka frustracja .. facet powiedział z sensem .. a Ty to chyba Kazia Szczuka
                              incognito jesteś ...
                              ----------------------------------------------------------------------------

- Hehehe.. podejrzewam iz wiem kto to jest(tzn. - zapewne jest to to samo "ono"
                              z forum "Feminizm"..) -:))
                              - Ale spytaj owego "ono"(xx IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl) na czym tez
                              mialaby polegac owa moja "frustracja".. i - co o wiele ciekawsze - CZYM tez
                              mialbym byc "sfrustrowany"!?? :) - to dopiero bedzie ciekawe :))
                              ============================================================================

(...)
                              i jeszcze jedno ...
                              żeńska forma ducha , to dusza (dusza czasu - heheh)
                              ---------------------------------------------------------------------

- Oczywiscie ze tak.. ale ja zaproponowalem calkiem nowatorska.. (w stylu
                              wybitnie FEMINISTYCZNYM) - i na skroś "postempowom" forme owego "szowinistyczno-
                              menskiego": - "ducha czasu"..
                              ==========================================================================

(...)
                              "żeńska forma gościa, to gościówa , ale to już w slangu funkcjonuje i nie jest
                              zbyt "polityczne" ...
                              inne sugestie:
                              but - buta (?)
                              stół - stuła (;)
                              starczy ... :)))))))))))"
                              -----------------------------------------------------------------------

- No coz.. Nasze rodzime siostrzyce-frustratki z "Bractwa Przenajswietszego
                              Wibratora" Kingi Dunin, zdazyly JUZ (i to calkiem serio..) zaproponowac
                              uzywanie formy "GOSCINIA" programu - zamiast DYSKRYMINUJACEJ(powaznie.. tak
                              argumentowaly..) kobiety formy: - "gosc programu".. - Pewnie dlatego
                              owa "GOSCINIA", ze jak zauwazyles: - "żeńska forma gościa, to gościówa , ale to
                              już w slangu funkcjonuje i nie jest zbyt "polityczne".. - nawet dla tak
                              ultra "liberalnych" i extra "toleracyjnych" siostrzyc-feministek :))..

A ja.. - niczego nie wymyslilem!! :))- Od nonsensow sa inne "specyalystki" :))

lancet

• Gość: darkus Daj spokój...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:06
                        Nie ma sensu tłumaczyć "baletnicy", co jest poprawnie, a co nie. Poprostu zos
                        staliśmy (Ty i ja) wpuszczenie w maliny. To kolejna prowokacja osoby, której w życiu brak jest akceptacji własnego środowiska. Wypisuje jakies prowokacyjne bzdury, żeby tylko mieć się do kogo odezwać.
                      • Gość: tyo Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 212.244.27.* 26.08.04, 16:35
                        wybacz, ale polityczka, to mi się z jakoś tak z paralityczką kojarzy i chyba w
                        równym stopniu przyjmie się na codzień jak słynny "zwis męski" ;)
                        a co do psycholożki ... jak to słyszę, mam takie "niewybredne" dość skojarzenia ;)
                        co do głównej ksiegowej - to jest to powszechne i powszechnie akceptowane
                        okreslenie,
                        a tak a propos , ty chyba jesteś wojującą feministką co?
                        • Gość: Y Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.telprojekt.pl 02.09.04, 02:20
                          Mnie sie podobal ten ze spotu z Korzniowskim:
                          "Kilkakrotnie OKRĄŻYŁ równik"
                    • Gość: Teoś Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 06:31
                      Mówi się "teolog" i "teolożka", jeśli to drugie słowo dotyczy kobiety, która
                      zajmuje się teologią. Słowo "teolożka" jest wpisane do współczesnego języka
                      polskiego. Trzeba nadążać za historią. I czytać. Dużo czytać.
                      • Gość: Teolożek Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 14:08
                        chyba za ortografią. Trzeba nadążać za ortografią. I czytać. Dużo czytać
                        • aniusia_u Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 24.08.04, 16:16
                          Gdybym nie przeczytała tematu forum nie zgadłabym o co tu chodzi. Miały być
                          wpadki komentatorów z Aten a ie jakieś filozoficzne przepychanki!
                      • Gość: maz Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.08.04, 17:12
                        Teoś...
                        a może Te, łoś...:)))))
                    • Gość: jester Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:28
                      i jak ci to wychodzi??? bo tańczysz
                    • Gość: kkkk Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:59
                      no to możesz zacząć tańczyć w tym balecie bo to jest poprawna forma. panie
                      psycholog chcą być "płci żeńskiej" i dopiero słowo "psycholożka" zakorzenia się
                      u nas. dla mnie to tez jest głupie i śmiesznie brzmi ale tak jest. więc tańcz!
                      • Gość: pani psycholog Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.net.pl 25.08.04, 15:06
                        nie chce zeby mnie nazywano "psycholożka" :(((((((
                        • Gość: xx Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 25.08.04, 18:59
                          Dlaczego? Według mnie to lepiej, niż jak Cię nazywają "pani Zosiu, Kasiu,
                          Marysiu....", podczas gdy facet będzie zawsze "panem inżynierem, panem
                          dyrektorem, panem ordynatorem...itp.". Może niektórzy tego nie widzą, ale język
                          codzienny kształtuje postawy społeczne.
                    • Gość: prof. Jan Miodek Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.rozanka.wroc.pl 24.08.04, 09:59
                      No to tańcz, możesz nawet założyć obcisłe rajtuzki baletnicze, bo "psycholożka"
                      jest formą jak najbardziej poprawną.
                    • Gość: zuzica Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 217.153.39.* 24.08.04, 16:38
                      to JEST poprawna forma
                    • Gość: KX Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 213.199.204.* 24.08.04, 18:35
                      Ciekawe czy ładnie tańczysz :) Sprawdz w slowniku jesli taki posiadasz ;)
                      • Gość: mag Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.astro.net.pl 24.08.04, 22:35
                        a w którym słowniku jest teolożka?
                    • Gość: Wrobel Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.chello.pl 24.08.04, 19:23
                      Nie filozofkujcie tylko piszcie śmieszne komentarki!
                      • Gość: Wilhelm Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.chello.pl 24.08.04, 19:48
                        Autentyk. Podnoszenie ciężarów kobiet. Jakiś tydzień temu. "Widzimy właśnie
                        zawodniczkę z Korei Północnej Dzin Dzong Li. Zmienia czesto wage. Niektorzy z
                        panstwa pamietaja jak startowala w kategorii 58kg, dzisiaj podnosi w kategorii
                        53kg. Jesli moge sobie pozwolic na odrobine zlosliwosci to zrzucenie paru
                        kilogramow nie jest chyba specjalnym problemem w Korei Polnocnej. :)))
                    • Gość: marzanna Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:03
                      to sprawdź w słowniku poprawnej polszczyzny i zatańcz
                    • Gość: filolog Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.kopernet.org / *.kopernet.org 25.08.04, 00:12
                      no to chyba tańczysz bo to poprawna forma, radze sprawdzic w słowniku albo
                      poprawnej polszczyżnie
                    • Gość: humanistka Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 21:35
                      no to miłego tańczenia
                    • Gość: Artemida Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.04, 16:41
                      No to mam nadzieję, że ładnie tańczysz... I że znajujesz jezcze po zajęciach
                      czas na naukę j. Polskiego. Jak widać nie.
                  • Gość: gość Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.gdynia.mm.pl 25.08.04, 17:31
                    poprawne zę chuj!!!! Co wy kurwa polskiego nie znacie???
                  • Gość: stszała "strzela się tak, jak przeciwnik pozwala". IP: *.nwrk.east.verizon.net 30.08.04, 00:50
                    jak powiada nasza łuczniczka Joanna Mospinek -
                • Gość: toprano Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.client.comcast.net 23.08.04, 05:37
                  polityczna poprawnosc zezwala a nawet nakazuje mowic psycholozka
                  • Gość: LB Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 5.6.1D* / *.netz.sbs.de 24.08.04, 10:44
                    Skąd Ty wziąłeś/wzięłaś "psycholożkę" jako zalecaną formę?!? Gratuluję
                    znajomości polszczyzny. A to od profesorów:

Formom tym nie można nic zarzucić pod względem językowym, są słowotwórczo
                    poprawne jako regularne nazwy żeńskie tworzone przyrostkiem „-ka” od nazw
                    męskich, podobnie jak „filolożka”, „teolożka”, „antropolożka”, a
                    także „filozofka”, „socjolożka”, „laryngolożka” i inne. Publikacje
                    poprawnościowe uznają je jednak za niepoprawne ze względu na brak akceptacji
                    społecznej dla takich form. „Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN” pod red.
                    A. Markowskiego notuje: „nazwy żeńskie z przyrostkiem -ka zostały uznane za
                    mało oficjalne, lekceważące, nie licujące z powagą, rangą i pozycją społeczną
                    wskazywanych osób. [...] W postaci żeńskiej pozostały już tylko nazwy zawodów
                    tradycyjnie wykonywanych przez kobiety, np. aktorka, malarka, nauczycielka,
                    pisarka, albo uchodzących za mało atrakcyjne, o niewysokiej randze społecznej,
                    np. ekspedientka, fryzjerka, sprzątaczka. W dzisiejszej polszczyźnie nie ma
                    żadnej nazwy prestiżowego stanowiska, stopnia czy tytułu naukowego, która
                    miałaby żeńską formę słowotwórczą” (NSPP, hasło TYTUŁY (NAUKOWE, SŁUŻBOWE,
                    ZAWODOWE) KOBIET).
                    W polszczyźnie współczesnej na tym polu widoczne są już zmiany i w języku
                    mówionym wyrazy takie pojawiają się coraz częściej, zwłaszcza za sprawą pań o
                    poglądach feministycznych. Zdania na temat używania form żeńskich od
                    rzeczowników zakończonych na „-log” są na razie podzielone. Na razie, zwłaszcza
                    w kontaktach oficjalnych, radziłabym ostrożność w stosowaniu ich, ponieważ nie
                    wiadomo, czy nasza rozmówczyni nie poczuje się urażona ;-). [Katarzyna Wyrwas]
                    • Gość: pegaz Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.tpi.pl 24.08.04, 13:02
                      a co z tymi wpadkami? czy może dalej będziecie się spierać o tą
                      psycholożkę....bo się nudno robi troszkię ;o)

ps.

porażająca jest nieznojmość języków i przekręcanie nazwisk np.na meczach pilki
                      nożnej przez naszych szanownych komentatorow
                      • Gość: czytelniczka Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:46
                        Gość portalu: pegaz napisał(a):

> a co z tymi wpadkami? czy może dalej będziecie się spierać o tą
                        > psycholożkę....bo się nudno robi troszkię ;o)
                        >

O TĘ psycholożkę! niezależnie od poprawnościformy psycholożka zaimek "ta"
                        powinien byc odmieniany zgodnie z regułami polskiej gramatyki.
                        • szalony_kucharz Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 24.08.04, 19:15
                          Gość portalu: czytelniczka napisał(a):

> O TĘ psycholożkę! niezależnie od poprawnościformy psycholożka zaimek "ta"
                          > powinien byc odmieniany zgodnie z regułami polskiej gramatyki.

Obie formy "tą" i "tę" są poprawne.

Nie przesadzacie z tym wymądrzaniem się?

(-:=3
                        • Gość: darkus !!!!!!!!!!!!! D O S Y Ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:29
                          Czas kończyć już te bzdury. Czytelniczka chce naprowadzić NAS na temat forum a Wy dalej o gramatyce !!! Miejcie odrobinę kultury !!!

P.S. Ciekawe czy u mnie też jest jakiś błąd.... <lol2>
                          • Gość: lachu Re: !!!!!!!!!!!!! D O S Y Ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.89.124.* 25.08.04, 10:58
                            Niestety muszę Cię zmartwić.
                            Zrobiłeś dwa błędy interpunkcyjne. W drugim zdaniu, przed literą "a",
                            powinieneś postawić przecinek. Drugi błąd to brak przecinka przed "czy" w
                            zdaniu ostatnim.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: darkus Re: !!!!!!!!!!!!! D O S Y Ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 15:18
                              Widocznie źle mnie uczyli w szkole. Błąd popełniła moja nauczycielka (lub pani nauczyciel), który wpajała nam, że nie stawia się przecinków przed "a" "oraz" "lub" itd.
                              W zdaniu z "czy" przyznaję, że nie wiem.
                              POzdrawiam.
                              P.S. Błędy wskazane przez Ciebie są niestety WZGLĘDNE.
                            • Gość: Lexo Czy jest tu ktos normalny??????????? IP: *.zabierzow.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 15:41
                              Czy na tymm forum wiekszość to patałachy które nie umieją czytać?Przypierdolili
                              się do psycholożki jak rzep do psiego ogona a temat forum przecież jest do
                              kurwy nędzy inny, nie? Załóżcie sobie oddzielne forum i tam się zajmujcie
                              pierdołami a nie wkurwiajcie ludzi! Miały byc śmieszne wpadki a tu kilku
                              palantów sie przekrzykuje w sprawie jakiegos gówna.Dość juz tego!
                            • Gość: mi ***koniec tematu*** IP: *.icpnet.pl 30.08.04, 18:42
                              Jeśli ktoś chce kogoś poprawiać, to niech robi to dobrze!
                              Przed "i", "oraz", "a", "ani", "ni", "albo", "lub", "bądź", "czy" nie stawia
                              się przecinków - kłania się szkoła podstawowa. Chyba, że występują dwa razy w
                              jednym zdaniu.
                    • Gość: Madzia Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 15:21
                      naprawde fajnie by bylo gdybysmy w koncu zajeli sie tematem podanym a nie
                      kloceniem sie o poprawne formy!! Bez sensu jest nasmiewanie sie z innych i
                      wyzywanie!!!!!!!!! Ja chcialam sobie poczytac wpadki ale nic z tego Czytam o
                      czyms zupelnie innym A to co sie tu czyta jest po orostu przykre!!!!!!!!!!:((((
                      Przezpraszam ze sie wtracam i pozdrawiam wszystkich Skonczmy juz z
                      klotnia!!!!!!!!!
                • Gość: tl Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.dfdstransport.com 24.08.04, 14:24
                  no to było dobre :-))))
                • Gość: snow Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:13
                  chodzi ci o "psycholożki" ???? jesli tak, to myslac, ze to "wpadka jezykowa"
                  jestes w bledzie. zachecam do odswiezenia "bazy" slownikow jezyka polskiego.
                  Pozdrawiam
                • maija Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 25.08.04, 17:32
                  A ja jeszcze pamiętam z EURO 2004 w Portugalii
                  (co by nie mowiono, ze tylko na olimpiadzie kwiatki stylistyczne rosną jak
                  grzyby po deszczu (medali, naszych oczywiscie ;-)
                  - "no, tak, właśnie tak, proszę Panstwa! bo napastnik to musi miec w sobie
                  odrobinę chęci zdobycia bramki!!!" ;)))
                  nie pamiętam, ktory to Pan komentator szanowny tak błysnął, ale stawiam na
                  Szpakowskiego.

o igrzyskach ateńskich wiele by można, ale zdecydowanie plotki o tym, kto z kim
                  się lubi, a kto nie, i dlaczego jedne zawodniczki tak się tuliły do siebie po
                  meczu, a dlaczego inne wystosowały tylko chłodne gratulacje...tak, to rzuca na
                  matę. no i ogladając relacje nieraz trzeba sprawdzić, czy aktualny kanał to na
                  pewno TVP a nie np. polsatowski serialik.

• Gość: screen Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:14
                Przeciez Ona jest tragiczna. Live ja przeraza. Juz lepiej live (oprocz
                prezydenta - bo on jest zawsze live) wypadlaby Loska.
                • Gość: pablito Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:22
                  Najnowszy tekst MISZCZA komentarzu sportowego z olimpijskiego basenu z
                  wczorajszych porannych eliminacji:
                  "MICHAEL PHELPS(bodajże to on wygrał,nie jestem pewien ale to nie jest tu
                  najistotniejsze)WYGRAŁ WYŚCIG ALE NA POZOSTAŁYCH TORACH NIEŻLE HARCOWALI INNI
                  ZAWODNICY".
                  • Gość: gexon Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 04:30
                    chyba komentarza
                    • Gość: darkus czepiasz się szczegółu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:12
                      ...
                    • Gość: darkus czepialski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:13
                      czepiasz się szczegółu. Nie o to tutaj chodzi.
                      • Gość: nelsonek Re: czepialski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:14
                        duzo wylapanych tutaj wpadek komentatorow to tez szczegol. i co?
                    • Gość: RTVK Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.elsat.net.pl 28.08.04, 08:07
                      Goguś! Kto mi wrzucił Szaranowicza! :-)
                • Gość: www Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 17:17
                  chylewska: w kategorii wiekowej do 58 kg chylewska 2:kto pierwszy zlozyl
                  zyczenia zona czy KOLEGOWIE pozdrawiam
                  • bacha73 Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 20.08.04, 08:55
                    Ta Pani to jakies nieporozumienie - ilekroć na nią patrzę mam wrażenie jakby
                    trafiła tam przez pomyłkę - niewiele mówi, poprawia ciagle pieprzone kartki i
                    długopis i z ogromnym zainteresowaniem obserwuje jak zachowają się owe
                    przedmioty po jej poprawkach - to nieporozumienie!!!
                    • Gość: zmrzlik Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.airnet.opole.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 12:24
                      Moze i racja z jej poziomem wypowiedzi, ale jak sie ma " takiego asa" jak
                      Kurzajewski obok siebie to nie ma sie co dziwic. Bufon soda i lizydup ze nie
                      idzie patrzec, Chylewska przynajmniej ladna.Pierwszy dzien zawodow polaczyli
                      sie ze strzelnica gdzie komentator mowil ze Mauer srednio idzie w eliminacjach,
                      gdy sie rozlaczyli Kurzaj z hurraoptymizmem mowi ze sa barzdo dobre wiadomosci
                      ze strzelnicy, co to byl za ubaw gdy za chwile mial mine pogrobowca gdy odpadla
                      • Gość: Baryla Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 80.249.4.* 23.08.04, 10:12
                        Ale wczoraj to już Kurzajewski przesadził. W studiu siedział jeden z wiślarzy z
                        8 ze sternikiem i ich trener, a ten debil nawet nie wiedział, że sternik to też
                        w tej łódce siedzi i razem jest ich dziewięciu, ale najlepsze dowalił na końcu,
                        zapytał się: "Jak wygląda współżycie 8 wioślarzy?"
                        • Gość: rox Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:22
                          hehe z tym współżyciem to faktycznie przegiął
                          • Gość: bomber Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 07:09
                            Bo Kurzaj to gejoza po prostu, często wtrąca gejowskie tekściki.
                            • mmbs Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 24.08.04, 23:09
                              to mój sąsiad! jest naprawdę spoko gostek! często z dzieciakiem na rower jeździ!
                              jeśli go ktoś nie zna niech sie nie wypowiada!
                              • Gość: tequill Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 00:40
                                wszyscy mogą być w swoim prywatnym życiu spoko ale nie koniecznie sie nadają do
                                prowadzenia tak ważnego programu...

a, że z gówniarzem jeździ na rowerze to jeszcze nic nie znaczy
                            • Gość: arek Kurzaj to nie pedał - to debil IP: 62.29.137.* 26.08.04, 14:40
                              T
                          • Gość: dorotar Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 82.160.69.* 24.08.04, 08:18
                            może chciał się dołączyć ... :)
                        • Gość: Wrobel ^ dobre, dobre z tymi wioślarzami IP: *.chello.pl 24.08.04, 21:59
                          :)
                      • Gość: Gość portalu Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.08.04, 23:26
                        zmrzliku,
                        > idzie patrzec, Chylewska przynajmniej ladna.Pierwszy dzien zawodow polaczyli

z czystej życzliwości polecam Ci wizytę u okulisty
                        • Gość: cromwell Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 14:05
                          no akurat ma racje, bo ona jest ladna..
                          • Gość: Goshky Chylewska? Brzrzrzyyydaaaal! IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 24.08.04, 20:05
                            Wszystkim wielbicielom Ani Mru Mru
                            • Gość: espanyolka Re: Chylewska? Brzrzrzyyydaaaal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:29
                              -halo, halo Franku!

-halo, halo Mietku! Jak mnie słyszysz?? ;)
                              • Gość: wacekl Re: Chylewska? Brzrzrzyyydaaaal! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:54
                                halo halo mietku, oddaje ci głos...
                                halo halo franku, dziękuje ci za głos... :}}}}}}}}
                                • Gość: espanyolka Re: Chylewska? Brzrzrzyyydaaaal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 20:14
                                  Więc Goł, na tańce Goł, goł, goł!!!
                                  Na tańce goł, goł, goł...zrobimy SZOOOOOOŁ ;DDD
                                • Gość: tom Re: Chylewska? Brzrzrzyyydaaaal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:48
                                  odpowiem spiewajaco: niiiiiiiiccccccccccccccccc
                                  cieeeeekkkaaaaaaaawegoooooooo!!!!!!!!! ani mru mru gorą!!!
                                  • Gość: Cyn Re: Chylewska? Brzrzrzyyydaaaal! IP: *.gdynia.mm.pl 27.08.04, 21:02
                                    Ale umowa??! Umowa Tofik???? No? NO? Ale umowa??? Ale??!! ALe!!!
                                    A teraz zajęcia na macie -Macie piłkę i grajcie!
                                    Pozdrawiam - również fanka M. i M. Wójcików!!!!
                            • Gość: Muumi ZENADA IP: 212.186.172.* 25.08.04, 22:07
                              Zenada. Straszne i brak slow. Mam przyjemnosc byc "nedznym emigrantem" i
                              wydawalo mi sie, ze na stronie "Gazety" mozna przeczytac cos ciekawego, ale
                              wyglada na to, ze nadal niestety pozostajemy narodem, ktory zamiast zajac sie
                              praca potrafimy sie tylko klocic. Nienawisc zieje z kazdego zakatka. Kto by
                              pomyslal, ze mialo byc o wpadkach komentatorow igrzysk...
                              BRAK SLOW
                            • Gość: xxl Mnisi tybetańscy IP: 217.96.111.* 26.08.04, 14:18
                              Podobno mnisi tybetańscy
                              zachowują spokój
                              w jeszcze większym tłoku,
                              a Ty?, a Ty?, a Ty?

pozdrowienia dla *MUMIO*maniaków
                      • Gość: Gigi Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:59
                        a jak wygląda mina pogrobowca? czyli dziecka urodzonego po śmierci ojca?
                        pozdrawiam
                      • crooklyn Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! 24.08.04, 13:47
                        jak chylewska jest ladna to JA zatancze z tym panem w balecie:)
                        a psy tesz maja damskie formy??seterzka?wyzelka?owczarka niemiemcka?charcica?
                        buldozka:D!o no fakt buldozka dobre:)
                        • Gość: babka Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:50
                          crooklyn napisał:
                          > a psy tesz maja damskie formy??seterzka?wyzelka?owczarka niemiemcka?charcica?
                          > buldozka:D!o no fakt buldozka dobre:)

A owszem, niektóre mają. Np. wyżlica,buldożka, charcica, pudliczka....
                        • Gość: darkus A jednak......nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:54
                          katalog.onet.pl/wynwysz.html?qt=psycholo%BFka
                          (patrz nazwisko: Agnieszka Pyzel)
                          www.lewica.pl/?dzial=polska&id=2252
                          (patrz nazwiska (pogrubiona czcionka): Kinga Dunin i Katarzyna Bojarska-Nowaczyk
                        • Gość: darkus i jeszcze........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:58
                          www.kobiety.com/podstrony/11/index34b.html
                          patrz zawody posłanek.

POWODZENIA.
                          ----------------------------------------------
                          Uczymy się całe życia a jednak głupi umieramy...
                        • Gość: lachu Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 62.89.124.* 25.08.04, 11:03
                          buldożerka
                      • Gość: ron Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj! IP: 83.16.113.* 24.08.04, 18:12
                        Chylewska ładna?? bbbuuuhahaha!! Płaska jak deska a morda jak klacz!! Nie ma
                        niczego na czym możnaby było oko zawiesić... zresztą moja dziewczyna mówi że
                        Kurzajewski to tez goguś
                        • Gość: assassin Re: Wpadki komentatorów z Aten - wpisujcie tutaj!