Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Strzały celne a strzały obronione

IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.14, 18:46
    Kiedy liczy się strzał celny a kiedy obroniony?
    Pytam bo mi się strony równania nie zgadzają :-(
    Np. gracze Cracovii strzelali celnie w sumie 8 razy a bramkarz Korony ma 6 obronionych. I odwrotnie: kielczanie strzelali celnie w sumie 2 razy a Pilarz ma jeden obroniony. Jeszcze ciekawiej jest w meczu GKS-Śląsk: strzałów celnych wszystkich wrocławian było 7 a Malarz obronił 2. To gdzie się podziały pozostałe 5?
    Przykłady można mnożyć biorąc dowolny mecz.
    Tylko u Jałochy i Janukiewicza wszystko się zgadza. No więc o co chodzi?
    Obserwuj wątek
      • wygrajlige_pomoc Re: Strzały celne a strzały obronione 12.08.14, 18:55
        W podanych przykładach zapominasz o zdobytych bramkach.
        Piłkarze Cracovii oddali 8 celnych, wbili 2 gole, zatem bramkarz Korony ma obronionych 6.

W przypadku Malarza czekam jeszcze na weryfikację.
        Piłkarze Śląska mają 4 celne, 1 strzał został wybity z bramki przez obrońcę (celny, ale nieobroniony przez bramkarza), Malarz z tego rachunku winien mieć 3 obronione, w statystykach Sport.pl ma 2, stąd weryfikacja.
        • Gość: mag.as13 Re: Strzały celne a strzały obronione IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.14, 19:26
          No dobra, bramek nie policzyłem. Ale i tak się nie zgadza. Śląsk ma 5 celnych strzałów (Dankowski, F. Paixao 2, Mila 2 plus M. Paixao 2?) i nie strzelił gola więc Malarz powinien mieć 5 (7?) minus 1 (wybicie obrońcy) strzałów obronionych. Cifuentes też się nie zgadza ale może i tu raz wybił obrońca.
          To Teodorczyk miał 100% skuteczności? Nie oglądałem meczu :-( to nie wiem.
          • wygrajlige_pomoc Re: Strzały celne a strzały obronione 13.08.14, 13:18
            Śląsk ma 4 (Mila 1 a M.Paixao to błąd statystyk - on nie grał). Stąd Malarz 3.
            Cifuentes OK (Robak miał 3, nie 4 celne).

Skończyliśmy weryfikować, także zamykamy kolejkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka