Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polsat robi w ch...

IP: *.pronet.lublin.pl 13.04.02, 13:02
    A teraz Polsat pokaże pozostałe mecze w stacji otwartej... tylko ogłosi to na
    dwa dni przed MŚ (choć pewnie reklamodawcy dowiedzą się wcześniej);

I w ten sposób Solorz zarobi na: dekoderach (bo troche tego śmiecia już poszło
    i jeszcze pójdzie), na reklamach (bo do otwartego polsatu przyciągnie ich
    sporo) i na durnej TVP, która za 6 (max. 7) meczów zapłaciła 7 mio $.

Tak więc Zygmuś znowu wszystkich zrobi w ch...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Damian Re: Polsat robi w ch... IP: *.chello.pl 13.04.02, 14:32
        Przyznam się szczerze że ja też tak myslałem, ale przeczytałem dzisiaj w Onecie
        dość długi artykuł o umowie Polsat-TVP:
        info.onet.pl/479351,14,1,0,120,686,item.html
        Wynika z niego, że prawa do transmisji kosztowały powyżej 17 mln dolarów i TVP
        oceniła że to za dużo i się wycofała. Teraz, po umowie z Polsatem, zapłaci za
        najważniejsze mecze na żywo (m.in. wszystkie Polaków) 7 mln dolarów. To tak
        jakby na spółkę z Polsatem TVP kupiła te prawa (Polsat będzie nadawał
        powtórki).
        Solorz miał szczęście że Polacy się dostali, bo inaczej mogłoby nie być
        chętnego do odkupienia praw do transmisji.
        Natomiast zgadzam się, że to co wyprawiał do tej pory Polsat, tzn. tłumaczenie
        a la Falandysz że odbiór z platformy cyfrowej jest ogólnie dostępny i za darmo,
        spowodowało że ta stacja nie zasługuje na szacunek.
      • Gość: berserk Re: Polsat robi w ch... IP: *.chello.pl 13.04.02, 15:58
        w ch... to zrobiono Polsat. niestety u nas ciągle funkcjonuje bandyckie
        komunistyczne rozumowanie, że komuś coś się za darmo należy. Polsat wyłożył
        ogromną kasę na prawa i każdy by miał to w dupie, gdybyśmy nie awansowali. a
        tak zaczęła się nagonka w wykonaniu TVP (to już kurwa bezczelność), wpieprzyli
        się w to nasi politycy od siedmiu boleści, zaczęto szantażować Polsat
        odebraniem koncesji, itp. itd. żenada
        • sardo Re: Polsat robi w ch... 13.04.02, 16:22
          Gość portalu: berserk napisał(a):

> w ch... to zrobiono Polsat. niestety u nas ciągle funkcjonuje bandyckie
          > komunistyczne rozumowanie, że komuś coś się za darmo należy.

Mecz otwarcia, wszystkie mecze polaków, półfinały i finał należą się nam ZA
          DARMO. Czy to dociera do ciebie. Takie jest postanowienie FIFA. Niech sobie
          Polszmat zorganizuje turniej i go zakoduje dla wszystkich i da możliwość odbioru
          Solożowi, tobie i niejakiemu hrabiemu val go Deską.

>Polsat wyłożył
          > ogromną kasę na prawa i każdy by miał to w dupie, gdybyśmy nie awansowali.

Gówno mnie interesuje ile wyłożył Polszmat ja nie mam zamiaru dokładać się do
          ich nieprzemyślanych operacji handlowych. Mogli lepiej negocjować.

> a tak zaczęła się nagonka w wykonaniu TVP (to już kurwa bezczelność),
          wpieprzyli
          > się w to nasi politycy od siedmiu boleści, zaczęto szantażować Polsat
          > odebraniem koncesji, itp. itd. żenada

Proponuję Ci cofnąć się do czasu przetargu na prawa do transmisji i sprawdzić:
          1 Jakie stacje (tylko ogólnodostępne czy także kodowane) mogły z Polski
          zaznaczam jeszcze raz z Polski stanąć do przetargu?
          2 Jaką stacją (ogólnodostępne czy kodowaną) był wtedy Polszmat?

• Gość: Damian Re: Polsat robi w ch... IP: *.chello.pl 13.04.02, 17:56
            sardo napisał(a):

> Gość portalu: berserk napisał(a):
            >
            > > w ch... to zrobiono Polsat. niestety u nas ciągle funkcjonuje bandyckie
            > > komunistyczne rozumowanie, że komuś coś się za darmo należy.
            >
            > Mecz otwarcia, wszystkie mecze polaków, półfinały i finał należą się nam ZA
            > DARMO. Czy to dociera do ciebie. Takie jest postanowienie FIFA.

Nie całkiem za darmo, bo mamy obowiązek płacić abonament.

>
            > Proponuję Ci cofnąć się do czasu przetargu na prawa do transmisji i sprawdzić:
            > 1 Jakie stacje (tylko ogólnodostępne czy także kodowane) mogły z Polski
            > zaznaczam jeszcze raz z Polski stanąć do przetargu?

Otóż to!
            Mnie jeszcze jedna rzecz tutaj interesuje. Czy TVP ma prawo zataić przed
            telewidzami, którzy na nią łożą, informację o tym ile zapłaci Polsatowi? To jest
            bardzo poważna suma, a TVP nie jest własnością pana Kwiatkowskiego.
      • Gość: aero Re: Polsat robi w ch... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.02, 16:52
        Tez mysle nadal, ze solorz moze w ostatniej chwili wrzucic wszystko na polsat i
        tv4, bo:
        1) wczesniej podpisze sobie w cholere umow reklamowych, z klauzula tajnosci do
        ostatniej chwili,
        2) nagle solorz bedzie dobrym wujkiem narodu i sprezentuje nam cale mistrzostwa
        3) bedzie miec techniczna przewage nad publiczna i mysle ze w otwartym polsacie
        moze byc profesjonalniejsza transmisja i ludzie tam beda ogladac reklamy, a nie
        reklamy tvp.
        wszystko fajnie i pieknie. Wszyscy beda zadowoleni , co nie zmienia faktu, ze
        solorza bym zaj.. za calokszatlt :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka