Gość: MAR IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 09:15 Dlaczego dziennikarze portalu Gazety robią takie błędy "Boston Bruins", a dotyczy to drużyny grającej w NBA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mario29 Re: Błędy IP: 157.25.192.* 17.04.02, 09:21 Gość portalu: MAR napisał(a): > Dlaczego dziennikarze portalu Gazety robią takie błędy "Boston Bruins", a > dotyczy to drużyny grającej w NBA. hihihihi - wyobrazam sobie 'niedzwiadka' (pare kilo plus ochraniacze' :-))) latajacego pod koszem :-)))) i robiacego efektowne wsady :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Błędy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 14:11 Jeszcze jedno, może coś się zmienło a ja nie wiem. W dzisiejszym wydaniu Echa Dnia, gazety ukazującej się w Świętokrzyskim rówwnież była taka nazwa klubu. Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mario29 Re: Błędy 17.04.02, 14:28 Gość portalu: Mar napisał(a): > Jeszcze jedno, może coś się zmienło a ja nie wiem. W dzisiejszym wydaniu Echa > Dnia, gazety ukazującej się w Świętokrzyskim rówwnież była taka nazwa klubu. > Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić !!! widocznie Echo sciaga z GW ... Ale co Ci wyjasnic ?? co to jest za klub 'Boston Bruins' ??? ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławekp Re: Błędy IP: *.eds.com 17.04.02, 14:32 Ludzie! Czy wy jestescie zdrowi? W NBA to grają Boston Celtics Boston Bruins to drużyna hokeja ligi NHL. Odpowiedz Link Zgłoś
mario29 Re: Błędy 17.04.02, 14:38 lhp napisał(a): > Brawo!!!!!!!!! > > pzdr hihihihiih .... no wlasnie ... tylko GW tego nie wie ??? Ja chce na newsmana w GW !!! Panowie redakcja www.gazeta.pl - prosze - wezcie mnie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAR Re: Błędy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 15:16 Może dziennikarze GW i Echa Dnia nie widzą różnicy pomiędzy NBA a NHL. Nie pamiętam już na jaki to byl mecz, ale pan Zydorowicz myślał, że obrotowy jest w koszykówce. Ja sądze że z naszymi dziennikarzami sportowymi jest źle !!! WSZYSTKIMI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mario29 Re: Błędy 17.04.02, 15:25 Gość portalu: MAR napisał(a): > Może dziennikarze GW i Echa Dnia nie widzą różnicy pomiędzy NBA a NHL. Nie > pamiętam już na jaki to byl mecz, ale pan Zydorowicz myślał, że obrotowy jest w > > koszykówce. Ja sądze że z naszymi dziennikarzami sportowymi jest źle !!! > WSZYSTKIMI !!!! bo moze mysla ze 'pivot' to to samo co 'pivotal' :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławekp Re: Błędy IP: *.eds.com 17.04.02, 15:35 Nie wiem czy znacie tę anegdotę. W ramach rozgrywek piłkarskich pucharów Dynamo Kijów grało usiebie z Bayernem Monachium. Komentował śp. Stefan Rzeszot. Dopiero po 10 minutach zorientował się (lub dostał podpowiedź), że to Bayern gra w czerwonych, a nie Dynamo (wówczas radziecka drużyna). Aby nie był wątpliowości. Bayern jak zawsze naszpikowany był sławami, których zdjęcia do woli oglądać można było w codziennej polskiej prasie sportowej. Widziałem to słynne zdarzenie na własne o czy i do dziś pamiętam jak popłakałem sięze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Błędy IP: *.orion.pl 17.04.02, 16:37 Gość portalu: sławekp napisał(a): > Nie wiem czy znacie tę anegdotę. > W ramach rozgrywek piłkarskich pucharów Dynamo Kijów grało usiebie z Bayernem > Monachium. Komentował śp. Stefan Rzeszot. Dopiero po 10 minutach zorientował > się (lub dostał podpowiedź), że to Bayern gra w czerwonych, a nie Dynamo > (wówczas radziecka drużyna). Aby nie był wątpliowości. Bayern jak zawsze > naszpikowany był sławami, których zdjęcia do woli oglądać można było w > codziennej polskiej prasie sportowej. Widziałem to słynne zdarzenie na własne o > > czy i do dziś pamiętam jak popłakałem sięze śmiechu. Zeby bylo smieszniej, bylo to wkrotce po zdobyciu przez Niemcow mistrzostwa swiata, w Bayernie gralo cos z siedmiu reprezentantow w tym Maier, Vogts, Breitner, Schwarzenbeck, Beckenbauer i Miller, ktorzy pare miesiecy wczesniej stoczyli dramatyczny "mecz na wodzie" z nasza reprezentacja. A tak na marginesie, jeszcze dwadziescia lat temu na centra w koszykowce mowilo sie "obrotowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Błędy IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 15:20 Minnesota Timberwolves - Boston Bruins 90:93, Jescze tego nie poprawili, a mieli przecież cały dzień !!! GRATULACJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: Błędy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 16:15 Naprawde nie wiem, o co Wam chodzi?! Czepiacie sie i juz! Obie druzyny sa ze Stanow? Obie. Obie z miasta Boston? Obie. Obie graja w amerykanskich ligach zawodowych? Obie. Obie naszpikowane sa jednymi z najlepszych zawodnikow na swiecie? Obie. Obie zdobyly kiedys mistrzostwo swojej ligi? Obie. ...wiec chyba, do cholery, mozna sie pomylic, prawda? No! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Błędy IP: *.orion.pl 17.04.02, 16:40 Gość portalu: macias napisał(a): > Naprawde nie wiem, o co Wam chodzi?! Czepiacie sie i juz! > > Obie druzyny sa ze Stanow? Obie. > Obie z miasta Boston? Obie. > Obie graja w amerykanskich ligach zawodowych? Obie. > Obie naszpikowane sa jednymi z najlepszych zawodnikow na swiecie? Obie. > Obie zdobyly kiedys mistrzostwo swojej ligi? Obie. > > ...wiec chyba, do cholery, mozna sie pomylic, prawda? > No! Poza tym obie ligi nazywaja sie na eN! Kazdemu sie moze zdarzyc, a tu zaraz pelna nienawisci nagonka. Widze wyrazne akcenty antysemickie, bo informacja na pewno pochodzi z Timesa! Odpowiedz Link Zgłoś