Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lech nie ma prawa przegrać?

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.05.02, 22:27
    Czy Lech nie ma prawa przegrać meczu? Te dwie porażki w całym sezonie to według
    niektórych dwa sprzedane mecze. Kompletna bzdura. Już od kilku spotkań było
    widać, że piłkarze są zmęczeni. Mecz z ŁKS-em był 18 spotkaniem w ciągu dwóch
    miesięcy, a dodatkowo Lech wystąpił w nieco innym składzie niż zwykle. A przede
    wszystkim Lech NIE MUSIAŁ wygrywać tego spotkania. Już dawno piłkarze
    wywalczyli to co mieli wywalczyć w tym sezonie. W meczu z ŁKS-em nie musieli, a
    nawet nie mieli, ryzykować kontuzji.
    Lech przegrał mecz i od razu znalazło się wielu ekspertów, którzy na 100%
    wiedzą, że Lech sprzedał ten mecz. O ile rozumiem takie podejrzenia ludzi z
    Białegostoku (każdy woli swoje niepowodzenia tłumaczyć złą wolą innych), to
    wkurzają mnie (bardzo delikatnie mówiąc) podejrzenia kibiców Lecha. Może by tak
    choć trochę zaufania do swojej drużyny? Po co Lech miałby sprzedać ten mecz?
    Na pewno meczu nie sprzedali działacze. Jak wiadomo, członkowie zarządu
    zarabiają ok. 5000 zł miesięcznie, więc chyba nie muszą dorabiać na boku. A
    poza tym, za ile mogliby sprzedać taki mecz? Za 100 000 zł, może więcej? Myślę,
    że dla ŁKS-u byłoby taniej kupić zwycięstwa z innymi zespołami.
    Nie sądzę również by mecz został sprzedany przez piłkarzy. Za kilka dni
    rozstrzygnie się, którzy z nich będą mieli szansę grać na Bułgarskiej w
    przyszłym sezonie. Chyba tylko idioci ryzykowaliby utratę kontraktu w Poznaniu
    na rzecz paru złotych z Łodzi.
    Na pewno wynik nie był również rewanżem za 1998 rok. Lech walczył wtedy o
    utrzymanie. Ale ostatni mecz w Łodzi z ŁKS-em nie decydował wtedy o
    czymkolwiek, bo tydzień wcześniej Lechici zapewnili sobie utrzymanie w meczu z
    Legią (3:0).
    Pozdrawiam tych, którzy wierzą w swój klub, w uczciwość piłkarzy i działaczy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: portalud Re: Lech nie ma prawa przegrać? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.05.02, 23:05
        no mozna byc tez naiwnym czemu nie
        • misza01 Re: Lech nie ma prawa przegrać? 06.05.02, 09:13
          Niestety zespół wygrywający ligę z 15 pkt przewagą nad drugim miejscem, 22 pkt
          nad trzecim i chyba 30 pkt przed piątym miejscem przegrać z 15 czy 16 miejscem
          w tabeli nie ma prawa.Dlaczego? Bo to różnica nie klasy ale conajmniej kilku
          klas. Czy w Łodzi Lech mecz sprzedał? Nie wiem, choć Augusta (po jego
          przedszkolnych błędach padły obie bramki dla Ełksy)pamiętamy jak należał do
          wielkiej trójcy i z Urbanem i Suchym kupczyli jeszcze w pierwszej lidze.
          Natomiast ja glapami karmiony nie byłem i wiem,że mecz z ostatnią wtedy w
          tabeli Odrą był przekręcony (zero gry zero sytuacji zero zaangażowania), ale
          nie przez Lecha jako klub i działaczy tylko przez niektórych piłkarzy (połącz
          to z faktami np w następnym meczu z Tłokami nie gra pewniak Remień, odsunięto
          od składu jeszcze dwóch innych zawodników w trybie natychmiastowym na ten
          mecz, a gra np do tej pory wchodzący raz na ruski rok na ogon niedoświadczony
          Białek, gdzie mecz jest wielką fetą, 80-lecie klubu, 16 tys kibiców itp). Do
          tego fakt,że klub kiepściutko płaci....

Ja pozdrawiam wszystkich naiwniaków i fanatyków wierzących,że wszystko jest be,
          ale nasz Kolejorz to kryształ.
      • Gość: M druzyna, ktora szanuje swoich kibicow gra do konca IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 06.05.02, 10:36
        Popatrzcie na reprezentacje Niemiec - oni szanuja swoich kibicow i nawet w sytuacji beznadziejnej graja do konca. Jak graja o pietruszke, to tez graja na maxa (inna sprawa, ze czasami ten max nie jest najlepszy ;)
        Ale jakos nie wiem czemu, ale odnosze wrazenie ze mecz byl sprzedany.
        Przez pierwsze 20 min bramka, dominacja Lecha calkowita, a potem klapa i 2 bramki po idiotycznych "bledach" obrony... Jakbym chcial sprzedac mecz za jak najlepsza cene, to zrobilbym DOKLADNIE TAK SAMO.
        Sorry, moge uwierzyc w uczciwa przegrana z Orlenem (gdyby taka byla), z GKS-em Katowice, z druzynami I ligi, ale w uczciwa przegrana z LKS-em (zespol na poziomie III ligi, z nozem na gardle, a Lech grajacy o pietruszke) jakos mi nie pasuje...
        • Gość: canemuto ja jebie...>:((( IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.05.02, 12:00
          panowie, przeciez tego sie czytac nie da!!! te ciagle bzdurzenia tylko
          przyciagaja kolesi, ktorzy wyciagaja watki z serii "za ile Lech sprzedal mecz
          z...". no jak wiecie, ze sprzedal to do prokuratury a nie po raz SETNY
          (misza!!!) wyciagacie ten temat!!! mam zastrzeenia do pewnych klubow
          pierwszoligowych, napisalem o tym i KONIEC.
          pilkarze, ktorzy waszym zdaniem sprzedaja, NIE CZYTAJA tego forum, ja zas tak
          i mam dosyc!!! juz uslyszalem te opinie i nie chce mi sie ich czytac po raz
          setny (misza!!! pisanie tego samego w dwoch watkach to juz przegiecie!!!).
          PRZESTANMY ZASMIECAC FORUM, bo tego sie czytac nie da. problem istnieje, ale
          te ciagle JEKI sa meczace i sprawiaja, ze z niesmakiem musze "filtrowac" to co
          jest na forum, bo spora czesc watkow jest o handlu, skandalach, przesmiewkach -
          NA TO SAMO KOPYTO, BEZ ZADNYCH CIEKAWYCH WNIOSKOW I CIAGLE KLEPANIE TEGO
          SAMEGO... mam wrazenie, ze nawzajem nie czytamy swoich postow i powielamy
          opinie przez kogos juz sto razy powtarzane...
          w kazdym razie dzisiaj otowrzylem forum, przejrzalem watki i zniechecony
          spadam stad... na ra i pozdro:)
          • Gość: MaciejK Re: ja jebie...>:((( IP: *.radiomerkury.pl 06.05.02, 12:32
            Też mi się chce rzygac jak to wszystko czytam. Frustratów z Bialego jeszcze
            mogę zrozumiec ale "kibicow" Lecha i ich słomiany zapał-szczególnie na forum na
            stronie Lecha.
            Jak takie jest Wasze podejście to dajcie sobie spokój z kibicowaniem zabierzcie
            zabawki i zmiencie piaskownice np. na hokej na trawie.
            mimo wszystko PZDR
          • feelgood Re: ja jebie...>:((( 06.05.02, 12:37
            Właśnie, właśnie. Zaczynałem już pisać, że jeśli ktoś wypisuje bez przerwy o
            różnych spiskach w jego głowie, to proponuję zebrać w sobie trochę odwagi i po
            treningu podejść do piłkarzy i postawić im te wydumanie zarzuty prosto w twarz!
            Do kurwy nędzy, Warsau, idź do Augusta i powiedz mu, że twierdzisz, że handluje
            punktami !!! Net jest miejscem, gdzie wielu frustratów leczy swoje chore
            kompleksy. A może zaczniecie się pod tymi zarzutami podpisywać imieniem i
            nazwiskiem, tak aby posądzani z imienia i nazwiska piłkarze mogli roztrzygnąć
            spór przed sądem cywilnym?

Tak, Canemuto masz rację - dość śmieciowych wątków, bo na forum coraz mniej
            fajnej atmosfery i dyskusji, a coraz więcej błazenady!

I tak zupełnie na marginesie: bardzo się cieszę, że ŁKS utrzymał się w II
            lidze, żałuję, że spadły Odra, Sosnowiec, Hutnik i Jaga, a utrzymały się jakieś
            Tłoki, Łęczne, Jaworzna czy inne Bełchatowy. Ale - i tu celowo powtórzę za
            Miszą - o ostatecznych ich miejscach w tabeli nie decydowały pojedyńcze mecze z
            Lechem.
            Tyle.
            nARKA
            • warsau ja cie nie rozumiem f. 06.05.02, 13:15

2 raz nie doczytales, tego co napisalem. ubzduralo cos ci sie w twojej glowce i
              teraz piszesz farmazony. ja nie napisalem, ze to augustyniak sprzedal, lecz to
              ze jego nalezy sprzedac, bo po prostu jest slaby i bardzo wolny. przez niego
              lech traci mase bramek.
              • feelgood Re: ja cie nie rozumiem f. 06.05.02, 13:34
                I tu masz rację: winienem napisać "Do kurwy nędzy, WSZYSCY, którzy..." itd.
                Ty tego WPROST nie napisałeś, a więc przepraszam.
          • misza01 Re: towarzyszu 06.05.02, 13:18
            Wytycz więc "jedynie słuszną linię". Jesli o czyms nie mówimy to tego nie ma.
            Nie piszemy nic złego na Lecha, bo jakiś buc podchwyci będzie trąbił na lewo i
            praw.Jesli nie możesz pisać dobrze nie pisz w ogóle? Dzis Błoński w Poligonie
            znów jedzie,że w II lidze ponoć dzieją się rzeczy niesłychane jeśli chodzi o
            przekręty.Jutro napisze o tym Zarzeczny, Janek Tomaszewski czy inny. Podkulić
            uszy, zamknąć oczy i udawać,że wszystko jest cacy?Dziękuję nie dla mnie, albo
            idąć Twoim tonem wypowiedzi "ja jebię". Też spadam. na razie
            • Gość: canemuto nie czytasz chyba tego co pisze... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.05.02, 13:29
              ...oj misza, naprawde nie kumasz o co mi chodzi? czy napisalem, ze Lech jest
              swiety? NIGDY! po prostu powielanie watkow o sprzedajnosci Lecha czy polskiej
              ligi jest pisaniem o niczym. toz to tajemnica poliszynela! ja to wiem, ty to
              wiesz... ale po co pisac o tym po raz setny? po co pisac o tym dwa razy W
              NIEMAL TEN SAM SPOSOB (przyznasz, ze twoje dwa posty roznia sie minimalnie:)))
              jesli ktos ma jakis pomysl, jak uleczyc ta sytuacje, ktos chce zrobic cos
              konkretnego to NIECH PODAJE!!! ale dosyc mam ciagle mamrotania... nie jestem
              za wybielaniem i dobrze o tym wiesz, takze bez argumentow na tym poziomie
              prosze:) po prostu takie posty o niczym wnosza tylko balagan na forum (i
              zniechecaja do czytania). masz pomysl jak poprawic sytuacje? chetnie poczytam.
              pozdro.

PS osiwiejesz;) jesli bedziesz sie gryzl wypocinami janka t. czy
              zarzecznego... to tylko DZIENNIKARZE SPORTOWI (mowie o zarzecznym)!!! na boga,
              nawet w tym wykletym fachu uwazani sa za pariasow, beztalencia i tepakow:)))
              rownie dobrze mozemy pekac, ze de-de znowu cos napisze na forum poznania!!!
              calm down:)
              • Gość: Radost Re: nie czytasz chyba tego co pisze... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 14:02
                Niektorzy chyba urodzili sie z wrodzoną instynktem do szukania dziury w
                calym...Lech nawet jesli by wsszytko wygral to okazalo by sie ze papierki leza
                na sektorach , ze ktos w 6 sektorze krzyknal "kurwa"....dwa mecze przegrane(na
                wyjezdzie) i robice wiele halasu! Polecam wobec tego lekture "Wiele halasu o
                nic" a pilkarskie (prezentowane na tym forum) teorie spiskowe juz dawno mnie
                znudzily...jest wiecje ciekwszych vide jezuici w Szwecji , masoni ,
                wolnomularze...
                • Gość: GODS Radost IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.05.02, 15:03
                  Radost to jest forum jakbys niewiedzial,i kazdy ma prawo mowic co chce
                  • Gość: Radost Re: Radost IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 15:55
                    Gość portalu: GODS napisał(a):

> Radost to jest forum jakbys niewiedzial,i kazdy ma prawo mowic co chce

Doskonale wiem ze to jest forum! a to ze kazdy ma prawo mowic to co chce to i
                    owszem zgodze sie ale oczywisce musie sie to odbywac w granicach prawa!
                    Poza tym to co ja pisze w swoich postach (wiele halasu o nic) jest blizsze prawdy
                    niz wasze zale , paranoje na tematy zwiazane z Lechem...a wiesczono na forum
                    przegrana z Jagielonia(LAzarek) , z Hutnikiem( za ktoregos z zawodnikow) , z
                    Zaglebiem( za pieniadze)a nawwet z Tlokami(poszukajcie na forum) nie musze chyba
                    przypominac wam "drodzy" i "wierni" kibice LEcha jakie byly wyniki tych
                    potyczek...Slow przepraszam ze strony tych wszystko- wiedzacych jakos nie
                    czytalem na zadnym forum... i teraz gdy przyszla porazka to jak weze w plonacej
                    beczce probujcie kasac...tyle ze wasz jad nie jest grozny i predzej "sploniecie"
                    z bezsilnosci ze wasze teorie nijak sie maja do rzeczywistosci..

P.S Jestem ciekaw co byloby gdybsmy wygrali z LKS?:) Fani LKS wrzucali by tutaj
                    posty ze bylismy zmotywowani prze Jage i ze to to samo co sprzedany mecz...heheeh
                    jesli ktos chce zawsze znajdzie dowody swoich teorii...a teraz zjem kiszonego
                    ogorka i zaloze sie ze gdzies w Europie dojdzie do wypadku z udzialem 3
                    samochodow... i tka bedzie zwasze ilekroc zjem kiszonego ogorka...
                    • Gość: GODS Re: Radost IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.05.02, 16:04
                      smacznego i pozdro :)
      • kome Re: Lech nie ma prawa przegrać? 06.05.02, 14:12
        kurwa oszukujecie samych siebie. db znacie prawde a wypisjecie same glupoty.
        ok , taka polska liga . ale dlaczego kurwa baniak pierdoli ; ze w opolu db ze
        przegral bo cos...., w sob w gazecie ze bedzie fair do samego konca w stos do
        swojego przyjaciela Lazarka, itp itd
        PS. a tak szczerze ; jak sie czujecie ; w sr spiewaliscie ; Wojciech
        Lazarek!!! a 4 dni pozniej spuszczacie go do 3 ligi, CO ???
        • Gość: Alchem Re: Lech nie ma prawa przegrać? IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 14:37
          > PS. a tak szczerze ; jak sie czujecie ; w sr spiewaliscie ; Wojciech
          > Lazarek!!! a 4 dni pozniej spuszczacie go do 3 ligi, CO ???
          niniejszym chcialbym bardzo przeprosic Ciebie i wszystkich kibicow Jagi za to, ze
          swoja bezczelna obecnoscia na stadionie w Lodzi przyczynilem sie do spuszczenia
          JAgi do trzeciej ligi. Tymbardziej mi wstyd, ze pare dni wczesniej skandowalem
          nazwisko W.L. w Poznaniu :{

jestem dupa a nie kibic :{

przezuce sie na carling, canemuto zalozymy klub? moze ktos sie dolaczy?
          • Gość: Camara Re: Lech nie ma prawa przegrać? IP: 217.96.35.* 06.05.02, 14:43
            Ja. Zwyczajnie lody lubię.
          • kome Re: Lech nie ma prawa przegrać? 06.05.02, 14:48
            Gość portalu: Alchem napisał(a):

> > PS. a tak szczerze ; jak sie czujecie ; w sr spiewaliscie ; Wojciech
            > > Lazarek!!! a 4 dni pozniej spuszczacie go do 3 ligi, CO ???
            > niniejszym chcialbym bardzo przeprosic Ciebie i wszystkich kibicow Jagi za to,
            > ze
            > swoja bezczelna obecnoscia na stadionie w Lodzi przyczynilem sie do spuszczenia
            >
            > JAgi do trzeciej ligi. Tymbardziej mi wstyd, ze pare dni wczesniej skandowalem
            > nazwisko W.L. w Poznaniu :{
            >
            > jestem dupa a nie kibic :{
            >
            > przezuce sie na carling, canemuto zalozymy klub? moze ktos sie dolaczy?

nie chodzi o jage, ani lks....- chodzi o dobre imie LECHA POZNAN
            • feelgood Re: Lech nie ma prawa przegrać? 06.05.02, 15:09
              Kome, ponawiam propozycję, którą złożylem (parę postów wyżej) wszystkim
              internetowym spiskologom: nasi piłkarze i trenerzy oraz zarząd są obecni w
              miejscu wykonywanej pracy bardzo często. Dla przypomnienia - przy ul.
              Bułgarskiej 5/7. Zamiast pierdolić na necie rusz tyłek i powiedz im to
              wszystko, co wiesz. Odwagi i odpowiedzialności za słowo życzę!
        • Gość: Pcheła Re: Lech nie ma prawa przegrać? IP: *.pkobp.pl 06.05.02, 15:00
          kome napisał(a):

> kurwa oszukujecie samych siebie. db znacie prawde a wypisjecie same glupoty.
          > ok , taka polska liga . ale dlaczego kurwa baniak pierdoli ; ze w opolu db ze
          > przegral bo cos...., w sob w gazecie ze bedzie fair do samego konca w stos do
          > swojego przyjaciela Lazarka, itp itd

Z całym szacunkiem do Wojtaka Łazarka, lecz niestety spuścił się do III ligi sam,
          podejmując pracę w tak beznadziejnym zespole jak Jaga. W II lidze było 38 meczów
          nie jeden!! Jaga ze swoimi umiejętnościami zasłużyła niestety na spadek. I nie
          mów nikomu jak ma myśleć. Uważasz, że KOLEJORZ sprzedał to twoja sprawa, lecz nie
          kreuje się na herosa, którego nie da się przerobić, gdyż jesteś ponad innymi
          (głupkami wypisującymi głupoty) naiwnymi szaraczkami. Tego typu uwagi zachowaj
          dla siebie. Być może masz rację ale pewności nie masz, tak więc może Ty sam
          siebie oszukujesz i coś Tobie się tylko wydawało. Pozdrawiam i życzę niższego
          poziomu adrenaliny!

• misza01 Re: Lech nie ma prawa przegrać? 06.05.02, 15:38
            Jeden punkt Lech Jadze podarował w tym sezonie i starczy. A swoją drogą teraz
            płaczesz a jakby sytuacja była odwrotna Jaga grałaby z Lechem w ostatniej
            kolejce sam byś zbierał pieniądze na kupienie meczu z lepszym o dwie klasy
            rywalem.Przestań pieprzyć o dobrym imieniu Lecha, bo obchodzi Cię to tyle samo
            co mnie dobre imię Jagi Białystok. Każda porażka Lecha po awansie zostałaby
            okrzyknięta wielkim szwindlem. W lidze można bylo zdobyć 111 pkt. Jaga zdobyła
            45 i spadła.Koniec i kropka. W przyszłości postarajcie się o lepszych piłkarzy
            i obrotniejszych działaczy. A piłkarze Kolejorza być może zarobili na dobre
            wakacje albo odprawy dla tych co muszą opuścić klub. Załużyli sobie.I kij w
            dupę tym którzy chcą się utrzymywać w wyższej klasie rozgrywek dzięki
            zwycięstwom innych drużyn a nie swoim.
            • Gość: xxx Re: Lech nie ma prawa przegrać? IP: *.futuro.pl 06.05.02, 15:41
              Co za ton wypowiedzi, no nie poznaje kolegi:)
        • Gość: Radost 2 liga zasady jak bb2? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 15:30
          kome napisał(a):

> kurwa oszukujecie samych siebie. db znacie prawde a wypisjecie same glupoty.
          > ok , taka polska liga . ale dlaczego kurwa baniak pierdoli ; ze w opolu db ze
          > przegral bo cos...., w sob w gazecie ze bedzie fair do samego konca w stos do
          > swojego przyjaciela Lazarka, itp itd

Czy druga liga ma takie zasady jak bb2? tam bodajze o wyniuku rozgrywki
          skladajacej sie z 5 rozgrywek -decyduje ostatnia! Czyli faktycznie nawet jakby
          Jaga miala 80 ptk. to i tak bysmy ja zrzucili z ligi!
          • feelgood Re: 2 liga zasady jak bb2? 06.05.02, 15:40
            No i nie zapominajmy o tym, że przecież "WSZYSCY WIEDZĄ", że Jaga KUPIŁA mecz
            ze Świtem, ale to akurat dziwnym trafem im nie przeszkadza...
            nARKA
            • Gość: otumenac MILCZEC NIEDOBRZY!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.05.02, 19:03
              biedna jagiellonia, klub na swiatowym niemal poziomie spada do III ligi dzieki
              waszej nieudolnosci a wy osmielacie sie jeszcze bronic?!? przeciez wasza wina
              jest oczywista!!! sam prawda plynie ze slow bialostockich erudytow...

Lech kupil wszystko i wszystkich i, co najgorsze - rownoczesnie wszystko i
              wszystkich sprzedal... on jedyny w calej pilkarskiej polsce zhanbil sie
              handlem i ukladami i tylko dzieki niemu brylant pilkarskiej europy w ostatniej
              chwili zeslizgnal sie z II-go ligowego pokladu...

CZY KTOS W SWEJ PYSZE I NAWINOSCI SADZI, ZE WINE PONOSI JAGIELLONIA??? ZE MOZE
              ZLE GRAJA W PILKE? ZE KIBICE NA MECZE NIE PRZYCHODZA??? ohydne oszczerstwa...
              sam w poznaniu widzialem z jaka naturalna latwoscia przychodzi walecznym
              wojownikom z bialegostoku gra w pilke - TOZ TO SAME TALENTY!!!

nie przejmujcie sie, dzielne zuchy - w III lidze szybko znajdziecie
              zrozumienie, poklask i arene do zaprezentowania swoich nieziemskich talentow
              pilkarsko-organizacyjno-ultrasowskich. i pamietajcie o sentencji, ktora w tych
              ciezkich chwilach podtrzymuje was na duchu:

"BOZE SWIETY - ZA CO? DLACZEGO? TO NIE NASZA WINA, TO ONI!!!"

w ten sposob traficie tam, gdzie wasze...hmmm...miejsce.
              pozdrawiam was serdecznie moje dzielne bialostockie zuchy:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka