Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jutro 20 rocznica zamordowania Piotra Majchrzaka

IP: 195.117.7.* 10.05.02, 18:40
    Z okazji 20 rocznicy zamordowania przez milicjantów Piotra Majchrzaka - brata
    prezesa Lecha "Naszość" organizuje jak co roku uroczystość z tej okazji.
    Zapraszamy wszystkich o 13.20. pod upamiętniający Piotra kamień przy ulicy
    Fredry - koło kościoła i WZ-etu. W manifestacji weźmie udział rodzina.

Sprawcy zabójstwa Piotra Majchrzaka nigdy nie zostali ukarani, a milicjant,
    który pisał meldunek z miejsca zdarzenia, w latach 90-tych nadal pracował w
    policji. Prokuratura czterokrotnie umarzała sprawę, część dokumentów jej
    dotyczących zniszczono.

Kto może, niech kupi znicze i kwiaty, do zobaczenia jutro.

Obserwuj wątek
      • Gość: guerra Re: Jutro 20 rocznica zamordowania Piotra Majchrzaka IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 19:53
        szczerze...niech ta Waszość się od tego odp.......
        • Gość: budzik do querry IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 20:38
          zamknij się, lepiej milcz komuchu
          • Gość: exe Re: do querry IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.05.02, 20:41
            Gość portalu: budzik napisał(a):

> zamknij się, lepiej milcz komuchu

Kolejny burak na forum :(
            • Gość: Sergio Re: do querry IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 10.05.02, 21:08
              Rozumiem krzywdę rodziny tego człowieka, popieram to o co walczył ale nie lubię
              koniunktury w polityce. Ktokolwiek by jej nie stosował. My w tym miejscu
              dyskutujemy o sporcie, jakbyście nie wiedzieli. Dlatego kwiatka przy tablicy
              złożę indywidualnie bez niczyjej pomocy, jeśli znajdę czas.
              A pan budzik budzi się na tym podforum wyłącznie wówczas gdy z jakiegoś powodu
              zbaczamy w kierunku polityki i komunistów.
              • Gość: KaczoR Re: do querry IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 10.05.02, 21:14
                Zgadzam sie z Sergio. Jestem ciekaw czy ktos chociaz na chwilke zatrzymal sie,
                a co lepsze zlozyl kwiatek przed tablica upamietniajaca Piotra Majchrzaka zanim
                jego brat zostal prezesem LECHA. Widac jazde na koniunkturze.
                Dlatego tak jak moj przedmowca zloze kwiatek bez niczyjej pomocy :-)
                Pozdro
              • Gość: budzik Re: do sergio IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 21:23
                nie tylko panie sergio, może trochę przesadziłem w odp. do guerry, ale macie
                dużo szczęścia że nie musieliście żyć w tych parszywych czasach, więc należy
                się trochę szacunku dla ludzi którzy walczyli o wolną ojczyznę i umierali za
                was. Przepraszam za moralizatorstwo, pozdrawiam starych kibiców Lecha
                • Gość: Sergio Re: do sergio IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 10.05.02, 21:31
                  mam 31 lat i co nieco zahaczyłem o tamte czasy, tak troszkę :)
                  a w organizowanym przedsięwzięciu nie będę mógł wziąć udziału jeszcze z innego
                  powodu, o którym wolałbym tu nie pisać; ogólnie chodzi o wykonywany przeze mnie
                  zawód.
                  pozdrawiam
                  • Gość: vivacee z tego co pamiętam... IP: *.cgs.poznan.pl 10.05.02, 23:07
                    a wczoraj przechodziłem koło tego kamienia,to rocznica była 2 maja...
                    pzdr
                    vivacee
      • Gość: YS Do KaczoRa IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.05.02, 23:31
        Do kaczoRa: Opowiadasz głupoty. W rocznicę zamordowania Piotrka Majchrzaka
        organizujemy manifestacje od wielu lat, z uporem i mimo tego, że przychodzi nas
        garstka, bo ogół zajmuje się robieniem kasy i takie sprawy olewa. Zarzut
        koniunkturalizmu jest więc absurdalny. Polecam wszystkim, by trochę dowiedzieli
        się o tym, jak wyglądała sprawa Piotrka Majchrzaka, tego jak go zabito, jak
        niszczono jego rodzinę i jak tuszowano zabójstwo i jak wśród znacznej części
        poznańskich elit zapanowała wokół niej zmowa milczenia. Z zarzutem
        koniunkturalizmu można wyjeżdżać wobec tych, którzy robią na polityce kasę, a
        nie wobec nas - masz prawo się z nami nie zgdzać, ale nie kwestionować fakt, że
        to co robimy, robimy z własnego przekonania. Z guerą polemizować nie będę, bo
        polemizować można z tym, kto ma jakieś argumenty oprócz przekręcania
        nazwy "Naszość"
        • Gość: KaczoR Re: Do KaczoRa IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 11.05.02, 00:10
          Spoko....ok.... nie znam sie....
          poprostu wydawalo mi sie ze to tak na fali idzie wszystko. Jezeli organizujecie
          od wielu lat chwala Wam za to i oddaje szacunek. Ale skoro chcesz krzewic
          pamiec o panu Piotrze Majchrzaku, masz ku temu wspaniale narzedzie jakim jest
          internet, bo potem sa takie sytuacje. O elitach nie mow bo wiadomo jak jest.
          Bardzo chetnie sie dowiem o tym jak bylo.... bo rocznik '79 nie wie nic o tej
          sprawie. Latwo powiedziec "dowiedzcie sie sami" - a niby skad?
          Wedlug mnie bardzo dobrze sie stalo ze brat zamordowanego robi teraz cos
          wielkiego w Poznaniu, ze pamiec o Piotrze dotrze do Poznaniakow (i nie tylko o
          Piotrze). Zyjemy teraz w wolnym kraju i mozna uswiadomic spoleczenstwo.
          Dyskusja o tym powinna jednak sie przeniesc gdzie indziej. To nie jest forum
          polityczne....
          Co do przekrecania nazw.... Naszosc tez przekreca nazwy innych "ugrupowan", nie
          majac zadnych argumentow... polecam do pzremyslen :-)
          Koniec tego politykowania :-)))
          Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: YS Do KaczoRa IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.05.02, 10:24
            Tym razem sluszne uwagi, tym bardziej, ze ukazalo sie w prasie kilka tekstow -
            m. in. w Gazecie Polskiej i w lokalnej Gazecie Wyborczej, postaramy sie o tym
            pomyslec. Co do dzialan prezesa Radoslawa Majchrzaka - tez pelna zgoda.
          • Gość: YS P.S. do KaczoRa IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.05.02, 10:27
            Informacje zamieściłem tu wczoraj po po południu, bo zadzwoniłem do jednego ze
            znajomych bywalców tego forum, który powiedzial mi, ze tu moze byc sporo
            zainteresowanych sprawą
            • Gość: vivacee ciekawe kim jest ten bywalec, że nie wiedział... IP: *.cgs.poznan.pl 11.05.02, 10:41
              że na tym forum polityce mówimy nie...
              pzdr
              vivacee
              Platforma Obywatelska
              • Gość: Radost Re: ciekawe kim jest ten bywalec, że nie wiedział... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.02, 13:44
                Przekomarzacie sie w takiej sprawie...beznadzieja...to forum sportowe..kto ma
                pamietac ten pamieta...
                • Gość: kolej Re: ciekawe kim jest ten bywalec, że nie wiedział... IP: *.stacje.agora.pl 12.05.02, 17:32
                  hmmmm...
                  Nie lubię Naszości - za radykalizm, gdy już nie ma obiektu nienawiści, za ich
                  syndrom mlodszych braci co wywołuje obsesje (”jak wśród znacznej części
                  poznańskich elit zapanowała wokół niej - śmierci - zmowa milczenia”), za
                  obrażanie porządnych ludzi. To prawda, że w ich wypadku można mieć obawy, czy z
                  imprezy o szczytnym celu nie zrobią polityki (myślę że to jest jeden z powodów,
                  dla których na ICH uroczystosciach rocznicowych jest tak malo ludzi; gdy
                  wszyscy razem zorganizowali w 96 40. rocznicę czerwca '56 - było 20 tys.
                  ludzi...)
                  Tak że dla Naszosci pewnie będę wrednym komuchem...
                  Ale totalnie nie zgadzam się z tym, co tu parę osób wypisuje - żeby nie wciskać
                  na to forum POLITYKI... Jakiej, do bani, Polityki???? Wspomnienie śmierci
                  niewinnego człowieka zatłuczonego przez ZOMO to polityka??? Może Czerwiec '56
                  też?? Może jeszcze Powstanie Wielkopolskie, i Styczniowe, i Listopadowe???
                  Pewne wydarzenia, pewni bohaterowie, pewne idee powinne być wspólne dla
                  wszystkich, którym polska tradycja państwowa, kulturowa i narodowa jest bliska.
                  I tyle. Dlatego żenują mnie posty: precz z tą polityką.
                  Tak więc dla mlodszych kolegów pewnie będę zwapnialym kombatantem...
                  You must always walk alone!!!
                  • cromm Re: ciekawe kim jest ten bywalec, że nie wiedział... 12.05.02, 21:18
                    ......a ja byłem - złożyłem kwiatki.....kobieta zapaliła znicz, uczciliśmy to
                    wydarzenie minutą ciszy i gwizdam,czy ktoś to uważa za polityke......to przykry
                    kawałek historii i tragedia tej rodziny.....i nieistotne czyja to rodzina, pana
                    Majchrzaka czy kogoś innego...liczy się pamięć..... szacunek dla ofiar i ich
                    rodzin......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka