Gość: ewasione IP: *.bib.uni-mannheim.de 17.07.02, 19:07 ratunku!czy ktos wie jak sie pozbyc cellulitu,czyli tzw. skorki pomaranczowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madziaz Re: CELLULIT STOP! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 07:59 Tak, ja się pozbyłam. Po pierwsze - od roweru. Ładnie ukształtowane mięśnie nóg i pośladków powodują, że tkanka tłuszczowa inaczej się układa. Po drugie - zainwestowałam rok temu 8 zł w szczotkę. Część z włosiem i uchwytem można zdjąć z długiego trzonka, bo przede wszystkim służy do mycia pleców. Do nabycia w Realach i Rossmanach (tam widziałam). Szoruje się tym uda, biodra, tyłek, brzuch i co popadnie do czerwoności. Moje okłady tłuszczu na początku nie chciały się czerwienić. Moim zdaniem to znak, że z krążeniem w tych miejscach coś nie tak. Potem wciera się żel anty- nie musi być z drogich. Ja kupuję Bielendy z morszczynem i kofeiną (max 11 zł). Ma takie zielone kuleczki zawieszone w żelu, zielona tubka. Mimo jeszcze nadwagi w te wakacje po raz pierwszy od czasów podstawówki (mam 29 lat) założyłam dwuczęściowy strój na plażę i miałam tę satysfakcję, że mój tłuszcz, chociaż tłuszczem niewątpliwie jest i za dużo go, to jest ładniejszy niż u innych i dupa nie marszczy mi się jak kalafior. Więc marsz po szczotkę, na razie możesz wcierać zwykły balsam ale ze szczotki nie rezygnuj. W razie czego nie będziesz potrzebowała pomocy przy myciu pleców. Jeżeli będziesz używała jej porządnie (np. pośladki szoruję ok minuty), to efekty powinnaś zobaczyć już po tygodniu-dwóch. życzę powodzenia i samozaparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mung25 Re: CELLULIT STOP! IP: 213.17.165.* 18.07.02, 09:29 Fakt szczotka bardzo pomaga. Proponuje jeszcze aerobik ABS - ćwiczenia na brzuch, biodra i posladki. U mnie powoli widać efekty. Ćwicze 3 tydzień. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toolie Re: CELLULIT STOP! IP: *.wp.mil.pl 20.07.02, 17:20 Gość portalu: mung25 napisał(a): > Fakt szczotka bardzo pomaga. Proponuje jeszcze aerobik ABS - ćwiczenia na > brzuch, biodra i posladki. U mnie powoli widać efekty. Ćwicze 3 tydzień. > pozdrawiam A ile razy na tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaz Re: CELLULIT STOP! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 12:36 Na początku codziennie, później 2-3 razy na tydzień. Skóra musi się zaczerwienić. Wyraźnie czuć rozgrzanie w szorowanych miejscach. U mnie na początku cellulit był taki, że skóra była cały czas blada, zaczęła się czerwienić po tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: CELLULIT STOP! IP: *.koof.com.pl 06.10.02, 16:01 Czy w/w szczotka trzeba masowac cialo na sucho czy w trakcie kapieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewasione Re: CELLULIT STOP! IP: *.wifo.uni-mannheim.de 18.07.02, 11:54 Dzieki! Sprobuje i roweru i przede wszystkim tej szczotki! To krzepiace,co napisalas,ze widac efekty! Odpowiedz Link Zgłoś
ew.ka Re: CELLULIT STOP! 18.07.02, 12:38 Ja co prawda celulit jeszcze mam ale to nic w porównaniu z tym co miałam zimą i jeszcze wiosną. Dziewczyny dobrze Ci radzą: rowerek, ćwiczenia i masowanie i skórka pomarańczowa znika. Ja pozbyłam się jej przede wszystkim dzięki temu, że schudłam (2x dieta kopenhaska);teraz staram sie jeść zdrowiej niż dotychczas i przede wszystkim woda, piję dużo wody. Wieczorem trochę ćwiczę (podobno dobre ćwiczenie na celulit: stoisz na palcach opierając sie plecami np. o furtynę i robisz wymachy nóg w bok, najwyżej jak dasz radę). No i masowanie a potem żel wyszczuplający; przy kupowaniu przyrządu do masażu bądź ostrożna: jeśli masz kłopoty z naczynkami to nie kupuj szorstkiej rękawicy czy drapiącej szczotki ale coś bardziej miękkiego (ja używam takiej gumowej szczotki z avonu). I niechaj każda dziewczyna uwierzy, że celulitu można się pozbyć, jeśli tylko się tego chce. Pozdrawiam serdecznie Ewka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: CELLULIT STOP! IP: *.wifo.uni-mannheim.de 18.07.02, 12:59 dziewczyny, a czy to prawda,ze tabletki antykoncepcyjne zwiekszaja cellulit? widzialam taki program,w ktorym specjalista mowil,ze glownym powodem cellulitu jest estrogen,ktory ma wplyw na uksztaltowanie naczyn krwionosnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaz Re: CELLULIT STOP! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 13:37 Coś nie tak. Estrogen faktycznie wpływa na to, że tłuszcz odkłada się w newralgicznych punktach (biodra, brzuch, pośladki), ale to już natura zadbała o to, żeby nam nie zabrakło zapasów na okres ciąży. Ponadto włókna kolagenu, odpowiedzialne za sprężystość skóry u kobiet układają się równolegle w pionie. Stąd rozstępy i słabsze podtrzymywanie tkanki tłuszczowej od zewnątrz, co z kolei prowadzi do jej deformacji, wspomagane ogólnym brakiem ruchu. Oprócz tego w tłuszczyku gromadzą się toksyny (m.in. postęp cywilizacji i niewłaściwe odżywianie). Ale od wypłukiwania toksyn są znakomici specjaliści - 2l mineralki dziennie, zielona herbata na czczo, zamiast kawy może herbatka z guarany, bo też ma kofeinę. A defermacje wyrównuje się szczotką, masażem. Tak ciągle wracam do tej szczotki, bo zwracam uwagę na kasę a to najtańszy sposób. Co do pigułek to u mnie wyglądało to tak: najpierw pani doktor patrząc na mnie z uwagą przepisała mi Cilest. Na uwagę bratowej, że jem tyle, co ciężko pracujący chłop, nie zwróciłam uwagi. Później rzuciłam. Później inny pan doktor, również patrząc na mnie z uwagą przepisał mi Logest, jako ten z najniższą dawką hormonów. Na pytanie, czy nie przytyję, powiedział, że tyje się od jedzenia. W sumie miał rację bo mimo hormonów to raczej chudnę (18 kg rok). Na początku roku zmieniłam tabletki na trochę mocniejsze. Przez pierwsze dwa tygodnie jadłabym ciągle, ale już wiedziałam, co jest grane i zawzięłam się. Od tamtej pory schudłam 6 kg. Pamiętaj: estrogen estrogenem ale można wszystko. Ja też lubię słodycze (uwielbiam), ale na coś tam pozwalam sobie jak mam w planie zaraz przejechać na rowerku 60-80 km. Wszystko musi być wliczone w ogólny bilans, niezależnie od Kopenhaskiej, Atkinsa i wszystkich innych. Trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
ew.ka Re: CELLULIT STOP! 18.07.02, 14:04 No, na taką wypowiedź czekałam. Jak to dobrze, że jest to forum! Hejka! Odpowiedz Link Zgłoś
ew.ka Re: CELLULIT STOP! 18.07.02, 13:49 Kurcze nie wiem; coś mi się obiło o uszy na ten temat... Może ktoś mądry się wypowie? A nawet jeśli tabletki mają taki wpływ, to przecież nie zrezygnuję z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaz Re: CELLULIT STOP! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 07:40 Ja właśnie nie zrezygnowałam. Trzeba tylko mieć w pamięci, że one potrafią wyczyniać z nami różne sztuki i nie poddać się. Ja za nic na świecie nie chcę z powrotem moich zrzuconych osiemnastu kg, ale z tabletki też nie zrezygnuję. Jak wszystko ustalisz na poziomie i wszystko wyrównasz, to będzie dobrze. Forum będzie cię podtrzymywało na duchu. Wczoraj, jak tylko wyrwałam się z pracy i z pod zbawiennego wpływu netu, poszłam na spacer po mieście. Obok cukierni wychodziłam z siebie i za rękę odciągałam się od klamek. WŁAŚNIE, ŻE BĘDĘ JESZCZE W TYM ŻYCIU CHUDA. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
charissa Re: CELLULIT STOP! 18.07.02, 19:32 od dzis zaczynam szorowanie. MAM WLASNIE TAKA SZCZOTKE (niby do plecow, ale mozna zdjac z reala ;-)))))) przypadek?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: CELLULIT STOP! IP: 217.119.69.* 27.08.02, 20:40 Ale temat! gratuluję przywracania dobrej wiary innym kobietkom! A na marginesie - mam straaasznie popękane naczynka, czy takie coś, co kiedyś było w Oriflamie, może pomóc (gumowe i dosyć łagodne chyba dla skóry)? Pozdrowionka! A wiecie, czytałam i słyszłam, że to jest temat nie do zwalczenia, a tu proszę! :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
charissa Re: CELLULIT STOP! 18.07.02, 23:01 poszczotkowalam pupe i uda i brzuszek (troszke) i zasprayowalam diorem -bikinia anty cellulite chyba juz czuje poprawe ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaz Re: CELLULIT STOP! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 07:35 Ta szczotka jest idealna. Mi brakuje tylko tego, żeby mi ktoś tak wyszczotkował plecy, bo właśnie tam najmniej chudłam, ale już nie muszę zakładać drugiego biustonosza tyłem do przodu. Moj mąż, niestety, jak na masażystę, jest za leniwy i nie ma właściwego podejścia do sprawy. Teraz jestem czwarty dzień na Kopenhaskiej i najwięcej chudnę właśnie z pleców. Chwała Ci Panie!! Przy szczotce trzeba mieć trochę samozaparcia, więc niech moc będzie z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinowa Re: CELLULIT STOP! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 12:59 ja tez juz od jakiegos czasu walcze z TYM czyms okropnym( ble). teraz po przeczytaniu o szczotce zaczelam sie masowac rekawica (, bo akurat mam rekawiczke)i musze przyznac ze skore mam dzis taka milutka w dotyku , ze chodze po mieszkaniu z rekami na pupie:) no wiec teraz mam taki plan do walki z celuitisem: 1. cwiczenia (zaczytane w claudii albo olivii no i na forum ) 2.rowerek - to jako sprawa wymagaja ca oddzielnego punktu , rowerek to chyba cwiczenie ktore sie najbardziej czuje 3.zimny prysznic przyprawiajacy o lzy w oczach 4.masaz rekawiczka 5.masaz zelem antyceluitisowym - ja mam zel firmy norel mam zamiar zapisac sie na aqua aerobik ale jakos nie mam czasu ostatnio zeby sie tym zajac moze nam sie kiedys uda i zalozymy forum "kobiet wygranych" powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: CELLULIT STOP! IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 14:15 ja tez sie pozbylam i to mimo ciaglego zazywania pigulki. nie wiem co najbardziej na to wplynelo, wiec wylicze kilka mozliwosci. chodzilam dosc czesto na silownie [ok.4 razy w tygodniu], odstawilam alkohole inne niz wino, zaczelam jesc wiecej jarzyn. kupilam tez cellesse, ale uzywalam go w sumie krotko bo cellulit tak szybko sie pozegnal :) czeka w szafie na lepsze [gorsze] czasu. powodzenia, naprawde mozna to dziadostwo pozegnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: CELLULIT STOP! IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.1.* 22.07.02, 09:33 Co to jest cellesse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: CELLULIT STOP! IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 10:42 Gość portalu: aga napisał(a): > Co to jest cellesse? urzadzenie philipsa do masazu bioder i ud. zasysa skore i dzieki temu ma zapobiegac cellulitowi. wg mnie dziala. kosztuje ok.300 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: CELLULIT STOP! IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.1.* 22.07.02, 12:51 Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: CELLULIT STOP! IP: *.zapis.net.pl 30.08.02, 12:10 Niezmiernie mi miło, że podjełyście ten temat.Borykam sie ciągle z tym kłopotem. Może macie jakiś ciekawy zestaw ćwiczeń?będę dozgonnie wdzieczna.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubaska Re: CELLULIT STOP! IP: *.wyborowa.pl 30.08.02, 14:39 Czytam te Wasze uwagi na temat cellulitu, bo ja tez oczywiscie na to cierpie. A wszystko chyba przez tabletki, wprawdzie zawsze mialam problemy z waga, w jadlam za duzo glownie z nerwow i braku wiary w sama siebie, udalo mi osiagnac w miare normalna wage ok. 3 liceum dopiero, przy czym przez jakis czas nie mialam miesiaczki, a jak wrocila to z potwornym bolem, Tak sie meczylam przez 5 lat, co miesiac, az wreszcie poszlam po tabletki, dostalam Diane 35, bylo wspaniale, bo wreszcie przestalam mdlec, ale po kilku miesiacach zaczelam tyc i tak pozostalo do dzis. Wprawdzie odstawilam Diane, teraz biore Cilest, ale za nic w swiecie nie moge schudnac (przytylam ok 18 kg). W miedzyczasie wyszlam za maz i do dzis nie moge odzalowac ze na wlasnym slubie bylam paczkiem. Maz sie nie przejmuje na szczescie, ale mi jest zle psychicznie i fizycznie.Nie moge odstawic tabletek, bo poki co nie chce decydowac sie na dziecko, jem naprawde niewiele, chodze 3 razy w tygodniu na stepa i aerobik, jezdze na rowerze, ostatnio zaczelam tez chodzic na basen, i nic. Najgorsze ze tyje "na gorze", w plecach i na brzuchu. Wszystkie ubrania nagle zrobily sie za male. Mowie Wam tragedia. Wszedzie tluszcz w nadmiarze, cellulit mam nawet na ramionach. Co kilka tygodni zabieram sie za siebie jeszcze mocniej (po przeplakanym wieczorze) i obiecuje sobie ze juz w ogole bede jesc minimum. Ale jak moge nic nie jesc skoro chodze na super intensywne zajecia sportowe? Czy ktos ma takie doswiadczenia jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: CELLULIT STOP! IP: 217.119.69.* 30.08.02, 14:59 Witaj!!! Polecam Tobie i wszystkim "Wyobraz sobie że jesteś szczupła"- świetna książka o tym, jak wizerunek własny w wyoraźni moze zmienić wizerunek rzeczywisty, jest naprawdę wspaniała. Kupiłam ją w Empiku, nie wiem, czy jeszcze jest. Życzę Ci pogody ducha i uśmiechu takiego "pomimo wszystko". A z tego co piszesz, widać, ze jesteś wytrwała, więc jesteś na najlepszej drodze. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga31 Re: CELLULIT STOP! IP: 149.156.60.* 30.08.02, 15:04 Witajcie! Stawiam pierwsze kroki na forum i od razu udalam sie na "babska" strone. Poruszacie tu wazny dla mnie problem. Ja jestem szczupla, nie stosuje tabletek antykoncepcyjnych i nie stosowalam/moja decyzja, tak sobie obiecalam do pierwszego dziecka/, tylko nie zarzuccie mi, ze jestem staroswiecka i gdzie ja sie uchowalam! a mimo tego mam cellulit gigant i tak prawde powiedziawszy nie wierze, ze moge sobie z tym problemem poradzic! Ale moze czas zmienic zdanie, sadzac po Waszych wygranych! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iska Re: CELLULIT STOP! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 05.09.02, 23:52 Mam ten sam problem, szczupła, fatalny cellulit a jak cwiczę to chudnę wszędzie tylko nie tam gdzie on jest... co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: CELLULIT STOP! IP: 195.94.219.* 30.08.02, 20:31 Czesc, Jezeli faktycznie jest tak jak mowisz, ze zjadasz niewiele, cwiczysz i tyjesz to wybierz sie do endokrynologa (zorientuj sie w srodowsiku, gdzie jest jakis dobry w poblizu Ciebie, bo mozna zle trafic i wtedy szkoda pieniedzy na takiego wydawac, a hormony to delikatna sprawa), bo moze masz cos z hormonami (tyje sie naprzyklad od niedoczynnosci tarczycy, ale wtedy tez sa inne objawy - typu such skora, lamliwe wlosy, "brudne lokcie"). Ale najlepiej lekarz oceni, wysle Cie na badania i albo zaleci kuracje hormonalna, albo rozkaze zamknac lodowke na klodke. Pozdrawiam i zycze powodzenia, Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nici Re: CELLULIT STOP! IP: 62.233.188.* 09.09.02, 21:15 Iśka , ja mam ten sam problem. I wiesz co, to wcale nie musi być sprawa hormonów, bo to raczej od kobiecych czyli estrogenow sie cellulit robi. ja u endokrynologa nie bylam, ale mam takie objawy jak bym byla kobietą hiperandrogenną. Piq i cio ja mam zrobic?? Chyba na jakąś głodówkę przejdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniczka Re: CELLULIT STOP! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 21:43 Gość portalu: kachna napisał(a): > Gość portalu: aga napisał(a): > > > Co to jest cellesse? > urzadzenie philipsa do masazu bioder i ud. zasysa skore i dzieki temu ma > zapobiegac cellulitowi. wg mnie dziala. kosztuje ok.300 zl cze ja tez mam to urzadzonko! ale nie mam motywacji zeby z niego korzystac? ile czasu uzywalas go ? po jakim czasie zniknal cellulit do konca?? Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_102 a co to jest cellulit? 10.09.02, 14:29 Nie jestem pewna, czy ja to mam, czy nie ;-))) Nie mam żadnej "skórki pom.", jak ścisnę skórę na udzie też raczej zwyczajnie się marszczy. Ale na saunie moje uda wybarwiają się w taką piękną siatkę o dużych oczkach (nie zaczerwieniają się równo). Przypuszczam, że to właśnie jest ów tajemniczy cellulit i to pewnie jakaś jego najgorsza odmiana. Może ktoś opisałby różne objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka27 Re: a co to jest cellulit? IP: *.astercity.net 25.09.02, 19:27 Zaczełam uzywac oprocz cwiczen zel na celulitis firmy Vichy i moj pan zauwazył ze na udach (a raczej na ich tylnej czesci tam gdzie sie ich nie widzi samemu) dosyc mocna popekały mi naczynka. Dalczego? boje sie masowac ze tylko pogorsze sprawe. Nigdy nie miałam problemu z pekajacymi naczynkami. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: a co to jest cellulit? 26.09.02, 19:20 A może te nacznka się ukazały spod pom. skórki? Zobacz • cwiczenia a naczynka (2) Gość: starlette Odpowiedz Link Zgłoś
as2008 Re: a co to jest cellulit? 27.09.02, 13:37 Cellulit da się zwalczyć, ja też biorę pigułkę - zero wpływu na wagę (+/- 1 kg ale to się nie liczy). Jestem wysoka i szczupła tylko te uda :(, ale cóż praca siedząca nie sprzyja ładnemu wyglądowi. Zaczęłam w ubiegłym roku od maja : 1. codzienny zimny prysznic na uda i tyłek (teraz juz mam końcówkę z 5 biegami - warto zainwestować) 2. bieganie po parku - 3-4 razy w tygodniu, do pierwszych chalp (teraz juz mi się niechce) 3.aeorobik od 2 do 4 razy w tygodniu (zalezy ile mam czas) od prawie roku - BS, ABF i Magic Bar 4.żel antycell - na noc AVON (super uczucie chłodu) i na dzień Bilenda-zielona herbata, z lekkim masażem 5. dziennie wypijam ok.2-3 litrów napojów - 0 kawy i czarnej i zielonej herabty, głównie mineralka, herbatki owocowe i ostatnio herbatka czerwona. Oprócz pkt 2 wszystko stosuje , efekty są, mąż zachwycony , koleżanki zazdroszczą , a ja mam satysfakcję. Życzę wszystkim powodzenia :) 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: a co to jest cellulit? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 09:46 Ja mialam tez tak jak bylam mlodsza, a potem niestety rozwinal mi sie piekny, zwykly cellulit :( ruda_102 napisała: > Nie jestem pewna, czy ja to mam, czy nie ;-))) > Nie mam żadnej "skórki pom.", jak ścisnę skórę na udzie > też raczej zwyczajnie się marszczy. > Ale na saunie moje uda wybarwiają się w taką piękną siatkę o dużych oczkach > (nie zaczerwieniają się równo). > Przypuszczam, że to właśnie jest ów tajemniczy cellulit > i to pewnie jakaś jego najgorsza odmiana. > Może ktoś opisałby różne objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
paulocoelho Re: CELLULIT STOP! 08.03.03, 16:41 Hey moim zdanie GORĄĆĘ KĄPIELE bardzo źle wpływają na skóre , czyli nie kąp się ty bież prysznice , nie będziesz wiedzieć co to jest celitisis , ważne jest też nawilżanie , czyli codziennie po prysznicu jakiś kremik !! Co wy na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
adebe Re: CELLULIT STOP! 08.03.03, 17:40 Mam 30 lat a to cholerstwo mam już chyba wszędzie nawet pod łopatkami na plecach, masaże rzeczywiście dają dobry rezulat ale pozbyć się celulitu na tyle by nie był widoczny na piewszy rzut oka chyba nie zdołam. Wybieram się za to na siłownie i proszę o odpowiedź na ile dobre rezultaty dają takie ćwiczenia przy dość zaawansowanym celulicie bo nie chcę się męczyć jeśli nie widać będzie efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: CELLULIT STOP! 10.03.03, 11:39 Na cellulit siłownia może pomóc, jeśli będziesz ćwiczyć naprawdę siłowo (na masę mięśniową) bo wydzielany wtedy z nadnerczy testosteron jest naturalnym antagonistą estrogenu. No i w diecie trzeba ostro ograniczyć tłuszcz (kilka postów obok pisałem o diecie 'antyhormonalnej' - skorzystaj z wyszukiwarki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: CELLULIT STOP! IP: *.zlo.cxt.pl 11.03.03, 11:38 Mam dużo popękanych naczynek krwionośnych. Są praktycznie wszędzie. Czy to faktycznie oznacza, że nie powinnam szorować się szorstką rękawicą i podobnymi? Od jakiegoś czasu to właśnie rękawicą sięmyję i nie wiem czy sobie nie szkodzę. Proszęo poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: CELLULIT STOP! IP: *.zlo.cxt.pl 14.03.03, 14:43 Czy nikogo już ten temat nie interesuje? Jakoś nie chce mi się wierzyć. Szkoda, że nikt nie odpowiedział na ważne dla mnie pytanie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: CELLULIT STOP! IP: *.acn.pl 14.03.03, 17:52 Oczywiście,że interesuje. Mam pytanko o szczotkę czy ma być z włosiem, czy z drewnianymi grubymi "ząbkami". Mam nadzieje do lata pozbyc sie go.Pozdrawiam i błagam w imieniu swoim i Magdy o odp. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: CELLULIT STOP! IP: *.tychy-sikorskiego.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 12:11 Czyli podsumowywujac: - jak ktos ma popekane naczynka to nie moze sie masowac ta szczotka, tak? - a czy ten masaz pomaga na rozstepy? Dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agick wiecie co... 17.03.03, 16:26 ja to jednak jestem łoś w kosmosie.... tytuł wątku przeczytałam jako CELLULIT STÓP.... i tak siedzę i sama do siebie gadan - jak to możliwe, cellulit na stopach dziewczyna ma..??? i zaglądam.... no dobra, do rzeczy. U mnie się zmniejszył po: - diecie - codziennych ,masażach kremem VICHY D block. - basenie ale szczotki nie używałam..... fuj, fuj.... nie mogłabym się drapać po skórze....:((( jak na razie zniknął...:) Odpowiedz Link Zgłoś
anusiag cwiczenia z SHAPE'a 17.03.03, 16:56 w zeszlym roku (wiem, wiem, dawno temu) na wiosne w Shapie byla taka mala ksiazeczka z zestawem cwiczen przeplatanych automasazem antycelulit - czy ktoras z was tego probowala??? ja w zeszlym roku zawalilam sprawe, no ale znowu wiosna, wiec moze tym razem ta wojne z celulitem dociagne do konca:))) (a ksiazeczka sie cudem uchowala...) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: krem 17.03.03, 20:47 Ostatnio widiałem krem Norela antycellulitowy specjalną wersję dla kruchych naczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia76 Re: cwiczenia z SHAPE'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.03, 16:20 Ja cwiczylam z ta ksiazeczka. Ku mojemu zdziwieniu efekty zobaczylam bardzo szybko. Bardzo polecam ta ksiazeczke. Dla mnie to byly najbardziej skuteczne cwiczenia. Kiedy po zimie znowu nabralam masy;) wrocilam do nich. Sa naprawde dobre. Polecam. Buziaki anusiag napisała: > w zeszlym roku (wiem, wiem, dawno temu) na wiosne w Shapie byla taka mala > ksiazeczka z zestawem cwiczen przeplatanych automasazem antycelulit - czy > ktoras z was tego probowala??? > ja w zeszlym roku zawalilam sprawe, no ale znowu wiosna, wiec moze tym razem ta > > wojne z celulitem dociagne do konca:))) (a ksiazeczka sie cudem uchowala...) > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: wiecie co... IP: *.acn.pl 17.03.03, 21:01 Co wyeliminowałaś z diety lub lepiej jaka stosowałaś? dzięki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio Re: wiecie co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.03, 22:02 nie wiem dokładnie jak Agick, ale ja pisalam o mojej diecie w poscie o diecie antycelulitowej :-) u mnie zaskakujaco szybko poskutkowalo bez D-stockow i innych specyfikow, z niereguralnymi(ale jednak) masazami i spora dawka cwiczen. pozdrawiam i zycze powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio Re: wiecie co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.03, 22:15 o tutu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=4847888&a=4847888 Odpowiedz Link Zgłoś
agick precz.. 18.03.03, 17:08 poszły węglowodany, cukry i bardzo tłuste żarcie... ostatnia dieta - kopenhaska. obecnie - nie łączę, jem mniej węgli. jem - dużo zielonych warzyw, raczej chude mięso, jog nat bez cukru, jajka, grzanki z razowca (tylko na śniadanie) z taką masą miodową słodzoną fruktozą lub z dzemem słodzonym fruktozą (do wyboru w sklepie bomi w klifie na przykład). Żabych sosów zawiesistych - wszystko raczej krótko obrabiane termicznie, nie piję czarnej herbaty tylko czerwoną, nie jem pieczywa (nie licząć dwóch grzanek na śniadanie), nie używam cukru...żadnych margaryn - jak już smaruję to tylko odrobiną normalnego masła. Nie wierzę w margaryny - myślę, że są bardziej trujące niż zdrowe. Jem więcej ryb - pstrąga, łososia, makrela. I czuję się bardzo dobrze - lekko i nie głodno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: wiecie co... IP: *.ptr.net.pl 17.03.03, 23:04 agick napisała: > ja to jednak jestem łoś w kosmosie.... > tytuł wątku przeczytałam jako CELLULIT STÓP.... heheheeee.....udało Ci się mnie rozbawić tym cellulitem stóp! soły dziewczyny że tak się tu wwalam i nic na ten temat nie pisze........no dobra to napisze masować masować i jeszcze raz masować (kto tu mówi o drapaniu? no chyba że ktoś ma zapędy sadomaso...;) to naprawde pomaga tylko trezba systematyczności! +dietka i jakieś ćwiczonka! ehhh...... chyba nic nowego nie wymyśliłam :( Odpowiedz Link Zgłoś
agick alka...:) 18.03.03, 17:10 no dałam do pieca..:))) też się nie drapałam żadną szczotą... masażyk i dieta - efekt namacalny..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaia Re: wiecie co... IP: *.pgi.waw.pl 21.03.03, 13:33 agick napisała: > ja to jednak jestem łoś w kosmosie.... > tytuł wątku przeczytałam jako CELLULIT STÓP.... i tak siedzę i sama do siebie > gadan - jak to możliwe, cellulit na stopach dziewczyna ma..??? i zaglądam.... > hahaha a ja sie smiac nie moge bo mnie brzuch po wczorajszych brzuszkach boli, ale mnie rozbawilas:) to tak jak ja ostatnio z ksiedzem ktory kazal mi zgadnac swoje imie i mowi: mam na imie tak jak najwiekszy przywodzca radziecki...a ja sobie mysle:" cholera! jak ksiadz moze miec na imie Lenin?" :)heehe powiedzcie mi prosze bo za cholerke nie wiem : KIEDY TA SZCZOTA DO CZERWONOSCI MAM SCIERAC SKORE?:) w wannie na mokro czy na sucho? plis madziaszek czy ktos inny bo ja juz nie moge z tym co mam na tylko i udach....z checia zrzucilabym skore jak waz:) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: wiecie co... 24.03.03, 12:50 Agick, > ja to jednak jestem łoś w kosmosie... ciekawe jak trafiło do Ciebie to powiedzenie, bo wydawało mi się, że 'łosie w kosmosie' było bardzo środowiskowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga* Re: CELLULIT STOP! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 13:31 Polecam serię kosmetyków LipoCell Ziaji (naszej polskiej, kochanej). W jej skład wchodzi peeling myjacy do ciala z komplekcen antycelullitowym, żel wyszczuplająco-ujędrniający z kompleksem anty i oliwka do masazu. Wszystkie kosztuja ok 10 zl, oliwka do 15,00 ale 500 ml. Działanie prawie jak Vichy, a myślę, ze z upływem czasu stosowania będzie takie samo. Poza tym przy tych cenach można sobie nie załować :)) Wiadomo, że od samego smarowania jeszcze nic nie zniknęło, trzema się trochę pougniatać. Poza tym wszystkie kosmetyki Ziaj sa super. Polecam stronkę www.ziaja.com.pl Stosuje od jakichs 3 tygodni i efekty są naprawe rewelacyjne. Chodzę tez na aerobic TBC i ACT - 2 razy w tygodniu. Jem wszystko na co mam akurat ochotę, wyeliminowałam jedynie wszelkie smażeniny i żółte sery (czasami jem, ale tak skromnie). Odpowiedz Link Zgłoś
anusiag szczotka czy drewniane wypustki??? 19.03.03, 23:48 naczytalam sie ostatnio w ktoryms z watkow, ze szczotka drazni skore, i ze lepszy na cellulit jest taki specjalny przyrzad, ktory wyglada jak szczotka, ale zamiast wlosia ma drewniane wypustki do masazu (sorry, nie wiem jak sie to to fachowo nazywa, dlatego tak obrazowo...) no i od jutra chce zaczac sie masowac, ale NIE WIEM CZYM, bo mam i jedno i drugie!!! moze ktoras z Was wie, co lepsze i poradzi mi, cobym nie byla co ten osiol u zloba, co mu dano trawe i siano, a on biedny nie wiedzial co wybrac i zdechl z glodu (a mnie zabije cellulit ;-) POMOCY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: szczotka czy drewniane wypustki??? IP: *.zlo.cxt.pl 20.03.03, 09:01 Ja bym wybrała to z drewnianymi wypustkami. Drogie? Gdzie kupiłaś bo szukam dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
anusiag Re: szczotka czy drewniane wypustki??? 20.03.03, 10:21 Gość portalu: Magdalena napisał(a): > Ja bym wybrała to z drewnianymi wypustkami. Drogie? Gdzie kupiłaś bo szukam dla > > siebie? tez po wstepnym probach stwierdzilam ze to przyjemniejsze od szczotki (nie drapie!!!) - choc nie wiem czy lepsze na cellulit, a szczotka wydaje mi sie lepsza na gladkosc skory... kupilam to cudo w sieci drogerii Natura (sa we Wroclawiu, nie wiem, czy w innych miastach), kosztowalo to chyba jakies 15-17 zl (wiec niedrogo, ale jest to b. prostackie urzadzenie ;-) to bylo rok temu,wiec nie pamietam dokladnie ceny) wydaje mi sie, ze jak poszukasz w tanszych drogeriach, to cos podobnego znajdziesz. moze Rossman? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: szczotka czy drewniane wypustki??? IP: *.zlo.cxt.pl 20.03.03, 18:34 Dzięki za odpowiedź. Niestety w moim mieście mie ma tej sieci :( A w Rossmanie są, zle jakieś gumowe. Obejrzałam je i nie wydają mi się najlepsze, ponieważ kleją się do ciała i będąciągnęły. Jutro zobaczęw Realu. Może coś będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: szczotka czy drewniane wypustki??? IP: *.crowley.pl 21.03.03, 10:10 Jeżeli mogę wtrącić swoje trzy grosze to właśnie zamówiłam sobie w AVON-ie żel antycellulitowy, który wg reklamy ma w 28 dni odchudzić mnie o 2,5 cm. Dostanę go dopiero 11 kwietnia, juz nie mogę się doczekać pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena CELLULIT STOP !!! IP: *.zlo.cxt.pl 21.03.03, 10:30 A ja chyba jednak kupię serię LipoCell Ziaji, tylko na razie bez tego do mycia. Nie pracuję, więc kasy nie mam a nie chcę naciągać rodziców na Avon. Ziaja jest tańsza, niestety nie wiem jaki skutek, ale jedna z Was poleca tąfirmę, więc zaryzykuję. Chcękupić też coś do masażu. Plastikowego albo drewnianego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: CELLULIT STOP !!! IP: *.zlo.cxt.pl 21.03.03, 19:49 Już kupiłam. Masażer drewniany też. Odpowiedz Link Zgłoś
anusiag do Magdaleny - pytanko:) 23.03.03, 17:18 Gość portalu: Magdalena napisał(a): > Już kupiłam. Masażer drewniany też. Magdalena, powiedz, jakie wrazenia po tym masazerze? Bo ja jakos tak nijako ;-) Moze za malo wkladam w te moje masaze serca/energii??? A Ty jak dlugo sie masujesz jednorazowo? I jak czesto? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena odpowiedz IP: *.zlo.cxt.pl 24.03.03, 21:13 Masuję codziennie. Zawsze wieczorem a czasem nawet rano. Ile czasu mi to zajmuje? Nie wiem. Robięto przed snem, jak oglądam telewizję aż mnie ręce bolą. Efektów jeszcze nie ma bo to za szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: CELLULIT STOP! IP: 157.25.119.* 18.04.03, 11:17 A od tych intensywnych i mocnych masaży ciała nie ściera się skóra, tj. nie narusza się włókien kolagenowych, nie rozciaga się skory ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś