Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sposob na Koree

IP: *.cs.ucr.edu 21.05.02, 20:45
    Po meczach Pol-Jap i Kor-Szk zaczynacie pewnie wyrabiac
    sobie jakies zdanie na temat azjatyckiego futbolu... No
    wiec jak powinna Polska zagrac 4 czerwca ze zwinnymi i
    szybkimi Koreanczykami, majacymi za soba tlumy kibicow,
    sprzyjajacy klimat i przychylne oczy sedziow? Jakie
    atuty polskiej reprezentacji pomoga nam w odniesienu
    zwyciestwa?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lubanski AEROBAK IP: *.upc-b.chello.nl 21.05.02, 20:50
        • Gość: WWW Re: AEROBAK IP: *.cs.ucr.edu 21.05.02, 21:25
          No nie. Ja powaznie pytam... Jesli bylo tyle krytyki
          pod adresem Engela, to pewnie kazdy ma swoja wlasne
          teorie na wygranie tego meczu.

Nawiasem mowic to zastanawiam sie czy wygranie tego
          meczu jest takie wazne. Wolalbym zeby go np.
          zremisowali i szczyt formy przyszedl po fazie grupowej
          (zakladajac ze uda im sie z grupy wyslizgnac) niz zeby
          przeszli przez grupe jak burza i potkneli sie np. na
          Meksyku
          • Gość: sd Re: AEROBAK IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 23:27
            długie podania, gra piłką a nie dryblingami, broń Boże przetrzymywać piłkę we
            własnej połowie. I rada dla polskich piłkarzy - nie wdawać się w pojedynki 1;1.
            Są tak szybcy i zwinni że piłka za nimi nie nadąża a co dopiero Hajto. Ogólnie
            nie powinno być problemu-byle z głową. Wierzę w Engele-kuż on coś wymyśli...
            ale warunek jeden: muszą przynajmniej w 75% posiadać tej wytrzymałości
            szybkościowej i startu do piłki co Korea - i bedzie dobrz
            • mindo Re: AEROBAK 22.05.02, 08:36
              Modlitwa i duchowe wsparcie Ojca Świętego bo o grze nie ma co dyskutować.
              • Gość: Luxc Re: AEROBAK IP: 213.17.164.* 22.05.02, 12:09
                mindo napisał(a):
                > Modlitwa i duchowe wsparcie Ojca Świętego bo o grze nie ma co dyskutować.

A jeśli Ojciec Święty przyjedzie na MŚ w koszulce z numerem 10 i napisem TOTTI???
                (w ramach umowy reklamowej Watykan-Roma;))
                pozdr
            • Gość: benk Re: AEROBAK IP: 195.94.206.* 22.05.02, 11:33
              Gość portalu: sd napisał(a):

> długie podania, gra piłką a nie dryblingami, broń Boże przetrzymywać piłkę we
              > własnej połowie. I rada dla polskich piłkarzy - nie wdawać się w pojedynki 1;1.
              >
              > Są tak szybcy i zwinni że piłka za nimi nie nadąża a co dopiero Hajto. Ogólnie
              > nie powinno być problemu-byle z głową. Wierzę w Engele-kuż on coś wymyśli...
              > ale warunek jeden: muszą przynajmniej w 75% posiadać tej wytrzymałości
              > szybkościowej i startu do piłki co Korea - i bedzie dobrz

a ja dodam do tego, że jak dlugie podania to pomijamy 2 linie - mozna wiec
              pomyslec o wystawieniu trojki napastnikow... moze nie bedzie to styl zbyt
              wyszukany ale moze okazac sie skuteczny.
              Generalnie po obejrzeniu Koreanczykow w meczu z Anglia moja glowana refleksja
              jest taka ze robia oni(Koreanczycy) duzo wiatru swoim bieganiem ale nie
              koniecznie musi sie to przekladac na skuteczna gre - bramke strzelili Anglikom
              glowa(!) po stalym fragmencie i zagapieniu sie obroncow angielskich.

• campo Re: Sposob na Koree 22.05.02, 09:07
        Przetrzymac pierwsze 30 min. Koreanczycy w tym czasie beda wychodzic ze skory
        zeby strzelic na bramke. Nie znaczy to ze mamy murowac bramke, ale zagrac
        bardzo bardzo uwaznie w obronie. Jezeli chodzi o atak to dwie, trzy nasze
        kontry powinny zalatwic sprawe...:-)
        Podejrzewam ze to bedzie podobny mecz do tego ktory rozegralismy z Norwegia w
        Chorzowie(przynajmniej 1 polowa).

pzdr.
        • Gość: Dave Re: Sposob na Koree IP: 203.134.26.* 22.05.02, 09:26
          Nie wiem czy Koreanczycy zdecyduja sie na taki presing. To moze byc ich zguba,
          a Hiddink nie jest glupi.
        • Gość: WWW Re: Sposob na Koree IP: *.cs.ucr.edu 23.05.02, 02:29
          Mi tez sie wydaje ze mecz bedzie podobny to tego z Norwegia. Pilka bedzie sie
          losowo odbijala od zawodnikow przez pierwsza polowe, az wrescie ktos
          szczesliwie ja wepchnie do bramki rywala. W drugiej polowie bedzie juz widac
          tylko jeden zespol na boisku (drugim beda jeszcze miotaly posmiertne drgawki,
          ale nic nie wskura :) )
      • Gość: artur Re: Sposob na Koree IP: *.localnet 22.05.02, 10:29
        Koreanczycy zagraja bardzo agresywnym pressingiem od 1 do 90 minuty

spodziewm sie, ze pierwsze 20 minut to bedzie oblezenie naszej bramki i amok na
        trybunach

jak sobie wtedy nie damy nic strzelic, a jeszcze daj Boze cos sami wkopiemy z
        kontry, to moze byc dobrze...

nie wierze w zadne wydumane koncepcje taktyczne - trzeba po prstu grac swoje z
        starac sie zlapac swoj rytm gry, a to w tym meczu bedzie bardzo trudne
        • Gość: pwaszkie Re: Sposob na Koree IP: *.citicorp.com 22.05.02, 10:43
          To proste powinni zagrac tak jak zagrali z Norwegia. Sukces gwarantowany.
          pzdr
        • Gość: WWW Re: Sposob na Koree IP: *.cs.ucr.edu 23.05.02, 02:32
          Ja najbardzie sie boje pierwszych 10-15 minut. Pamietacie mecz z Ukraina
          (ostatni) z eliminacji. Mielismy niezlego farta, oby tak w Koreii...
      • wichura Re: Sposob na Koree 22.05.02, 12:22
        Wydaje się proste: stałe fragmenty gry, głównie wolne z 25-30 metrów. Silne
        wbicie w kierunku bramki i może Radek Kałużny coś strzeli.
        • Gość: Krzywy Re: Sposob na Koree IP: *.marketscore.com / 66.119.34.* 23.05.02, 06:05
          Witam!

Ostatnio zapytalem o to Kosowskiego kiedy byl czacie gazety. I odpowiedzial
          jednym slowem na pytanie: Jak powinnismy zagrac z Korea? odp: "Skutecznie".
          To fakt, to jest najwazniejsze, pamietam mecz wyjazdowy z Norwegia, wtedy
          Polacy, zagrali chyba najskuteczniejsze spotkanie eliminacji...i wygrali.

Teraz sa dwie mozliwosci poczatku meczu:

1. Korea sie na nas rzuci, pokaze wszystko co ma najlepsze,zacznie atakowac i
          grac presingiem na 3/4 powierzchni boiska - co zrobia wtedy polscy pilkarze?

a) Albo bede sie rozpaczliwie bronic i czekac na kontre, w postaci dlugiego
          wyrzucenia pilki do szybkiego Olisadebe....

b)zagraja otwarta pilke, czyli mecz bedzie bardzo emocjonujacy i szybki przez
          pierwsze 10-20 min....kiedy padnie kilka bramek...dla kogo? dla tego kto bedzie
          celniej podawal i skuteczniej strzelal....wynik meczu szybko bedzie sie
          zmienial...wygra ten komu starczy sil...

2. Hiddink rozkaze swoim pilkarzom rozpoczac spokojnie, rozpoznawczo (jak sam
          przyznaje sie publicznie - najbardziej obawia sie meczu z Polska), wiec
          Koreanczycy nie rzuca sie na nas, tylko beda grali atakiem pozycyjnym i
          szybkimi rajdami skrzydlowych....wtedy wynik meczu bedzie do konca nie
          wiadoma...bedzie mniej widowiskowy dla oka, bardziej taktyczny...

Nie wiem jak bedzie, moze jest jeszcze jakas trzecia mozliwosc...osobiscie nie
          wierze w taki scenriusz jak np. Korea strzela szybko gola i sie broni, bardziej
          uwierzylbym w odwrotnosc, ze Polacy, gdyby udalo im sie strzelic szybko gola,
          przejada do "obrony Czestochowy" a to zazwyczaj zle sie konczylo w
          przeszlosci...

Pamietam tylko ze Norwegia u siebie miala nas zjesc, rozszarpac i malo kto
          wierzyl w sukces naszych pilkarzy ( tak jak teraz z Korea) - a jednak stalo sie
          inaczej...caly urok pilki noznej.....

Ja postawie 50 zl w STS na Korea, ze wygra - obym stracil te
          pieniadze...przewaznie wtapiam - wiec mam nadzieje ze i teraz ;))

pozdrawiam....
          • Gość: WWW Re: Sposob na Koree IP: *.riv-dyn.charterpipeline.net 23.05.02, 07:26
            A ja mam nadzieje ze jesli Hidding kaze im grac 1. to bedziemy ogladac bieganie
            koreanczykow bez pomyslu na gre. Jesli wybierze 2. to nie ma sie co martwic
            koreanczycy az takimi wirtuozami nie sa zeby cos nam wkopac.

W sumie jednak przegrasz te pieniadze.
            • Gość: Krzywy Re: Sposob na Koree IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 23.05.02, 10:30
              Jesli nie wygralbym w ten dzien w STS, bylbym (paradoks) najszczesliwszym
              czlowiek w Polsce, choc..nie, wszyscy fani pilkarscy byliby szczesliwi a ja
              wraz nimi.....jesli moje obstawienia pomoga naszym pilkarzom wygrac, to i
              postawie 50zl na Portugalie, a potem konsekwentnie na kolejne mecze, ale wtedy
              moze spelnic sie powiedzenie do 3 x sztuka co oznaczaloby, ze kiedy przyjdzie
              nam grac z USA....powinniem obstawic juz wygrana POLSKI ;)))

pozdrawiam
      • Gość: Zezik Re: Sposob na Koree IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 12:36
        Zagrac presingiem i caly czas starac sie atakowac i jak najdluzej przetrzymywac
        pilke.Po 1 polowie sie zmecza Koreance a w drugiej jakis rajd Olisadebe i
        poznieje nadal spokojnie to moze cos po stalym fragmencie obstawiem 2:0.
      • mmpm Re: Sposob na Koree 23.05.02, 18:18
        Ostatnio w jakiejś reklamówce Roberto Carlos pokazuje, jak należy radzić z
        Azjatami...;-)
      • sfuj_hlop Re: Sposob na Koree 23.05.02, 19:30
        Nasi pilkarze goruja na Koreanczykami umiejetnosciami, doswiadczeniem i sprytem
        pilkarskim. Ilu koreanskich pilkarzy gra w solidnych ligach europejskich?
        Pytanie raczej retoryczne.
        Jesli natomiast o mecz chodzi, to raczej nie spodziewam sie wielkiego
        widowiska. Bedzie to pewnie typowa przepychanka pod szyldem "Byle nie
        przegrac". Nalezy tez wziac pod uwage fakt, ze jest to turniej, a nie impreza
        jednego meczu. Trzeba wiec od poczatku grac bardzo ekonomicznie i oszczedzac
        sily na kolejne spotkania. Nasi powinni przede wszystkim szanowac pilke, dlugo
        ja przetrzymywac i rozgrywac miedzy soba, czym powinni zmeczyc walecznych ale
        grajacych bez glowy Koreanczykow, oraz zdobywac teren dlugimi podaniami (byle
        celnymi!!!) do napastnikow. Generalnie nie powinno byc zle.

pzdr. sfuj hlop
        • Gość: WWW Re: Sposob na Koree IP: *.cs.ucr.edu 23.05.02, 20:47
          Calkowicie sie zgadzam. Oby mecz byl nudny jak flaki z
          olejem, byle nasi wygrali. To by mi w zupelnosci
          wystarczylo (byleby mnie nie uspili... bede musial
          wstac przed 4 rano zeby mecz zobaczyc na zywo, jak
          bedzie nudny to sen mnie dopadnie...moge nie dotrwac do
          konca)
          • Gość: wojtek Re: Sposob na Koree IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 21:06
            A ja będe musiał wstać przed 13.30 ...poważnie ,nie raz się zdarzało że
            wstawałem o 14
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka