Gość: r6 IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 24.02.05, 22:10 najpierw musi ogolic wonsa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Małyszomaniak Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:16 My też wierzymy! Adam, czy wygrywasz czy nie, my i tak kochamy Cie! Leć jutro jak najdalej, a jeśli się nie uda, to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Ale rozum podpowiada, że będzie klapa. IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 22:50 Małysz kompletnie zatracił formę z Zakopanego. To jedyny światowej klasy sportowiec, jakiego ma 40 milionowa Polska. I nie dziwie się mu, że nie dźwiga ciężaru oczekiwań kibiców. To cud, że jeszcze nie sfiksował jak Hannawald. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Ale rozum podpowiada, że będzie klapa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:05 Ciężar oczekiwań kibiców, mediów, działaczy sportowych... Przypomina mi się, jak Finowie parę lat temu wykończyli taką presją swojego świetnego biegacza narciarskiego Mikę Myllylae. Małysz rzeczywiście trzyma się nieźle jak na ten horror, który się rozgrywa wokół jego osoby. Od początku sezonu uważałam, że nastawianie się na kolejne medale MŚ jest bez sensu, skoro tyle ich już ma w swojej kolekcji. Znacznie bardziej emocjonowała mnie walka Adama o podium Pucharu Świata - jeszcze niedawno całkiem realne, a teraz wygląda na to, że i jedno, i drugie szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: nic z tego nie będzie. Małamysz zajmie 7 miej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 12:34 Prorokiem jestes Sloniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 22:18 Jakoś nie podzielam opinii Kuttina. Serce wierzy w Adama, ale rozsądek mówi "nie". Jednak życzę Adamowi przynajmniej ZŁOTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykuttin Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.chello.pl 24.02.05, 22:25 do dupy z kuttinem...agaś strzel sobie fryca na czeskiego piłkarza...wonsa już masz, wytstarzczy zapuścić karczek i z takim spoilerem wygramy nawet skoki drużynowe....399,99 m. gwarantowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.ri.ri.cox.net 24.02.05, 22:28 w Adama mozna wierzyc ale czy mozna wierzyc w Kuttina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.02.05, 22:56 Do Alfa.Ludzie! Co tutaj niektorzy za brednie wypisuja.Wierze, wiara, to mozna w boga , jak sie chce.Malysz sie skonczyl i tu zadna wiara nie pomoze. Albo sie umie dobrze skakac albo sie siedzi cicho w Wisle na chudej dupci.A Kuttin plecie co mu slina na jezyk przyniesie , bo czuje ze jego umowa o prace wlasnie powoli plynie splukiwana w toalecie. Chlop walczy jak moze , a ze malo moze to nie jego wina tylko tych co go zatrudniali.Slaby trener do slabego juz zawodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciasf Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: 80.48.103.* 24.02.05, 23:33 Jakie pseudo taka wypowiedz :] kolejny pan z kompleksami do leczenia co sobie nadrabia wypisujac cos na innych Byłes z tym u lekarza juz moze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.02.05, 23:44 Nastepny wierzacy malyszoman proboje tutaj podskakiwac.A kapliczke z figurka sw. Malyszka to juz poswiecil?A pomodlil sie juz do sw. Adasia?. Nie? To nie wypisuj tu swoich glupich wypocin , chlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciasf Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: 80.48.103.* 24.02.05, 23:54 Schuju!!! Nie nie postawiłem i pewnie nigdy nie postawie bo to nie moj bog Mam innego Boga. A Ty co biedaku prawdy sie o sobie dowiedziałeś i dalej jadem plujesz na innych?? Mam pytanie co osiagnąłeś w zyciu czym mogł bys sie z takim Małyszem np. konkurowac?? Bo nawet kultura własna Cie ten człowiek przebija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 24.02.05, 23:47 Sz.kol. Nie lacz Ty wiara z wyznaniem. Co to jest wiera? Mozna wierzy w wiele rzeczy. Wierzyc w spelnienie marzen, Wierzyc ze lakarze wyprowadza chore dziecko z choroby.Itd. I nie obce Ci jest powiedzenie "Wiara czyni cuda" Jezeli chodzi o skoki ,uwazam ze wiele bledow juz popelniono przez dzalaczy. Jak sie orjetuje to sa bardzo malo obrotni. Niewiem dlaczego obarcza sie trenera sprawami ktorymi sie nie powinien zalmowac. Za co oni zbieraja pieniadze? Ba nawet wybieraja sie wycieczki , delegacje z ktorych nic nie wynika. Adam wedlug mnie to powolne zakonczenie wielkiej karjiery ( obym sie mylil)Ale zastanawiam gdzie jest nasz mistrz juniorow? Czyzba sie spalil? Gdzie jest reszta zuawodnikow ktorzy rokowali nadziejami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert"Bula"Mateja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: 62.69.200.* 24.02.05, 23:54 Dodam swoją uwagę w kwestii pozostałych polskich skoczków: nie ma się co dziwić, że te "flegmy" i niedorozwoje intelektualne (posłuchajcie ich wypowiedzi) nigdy nic nie osiągna, bo to przeciez beztalencia z pseudousportowionych rodzin związanych z działaczami PZN, trenerami, zakopiańsko-wiślackich kacyków, itd. To jest ich przepustka do kadry, a nie osiagnięcia sportowe. Dopiero Kuttin coś tam próbuje się temu przeciwstawiać, ale widać, że jest "naciskany". Gdyby nie MŚ juniorów, to wogóle nie byłoby nowych twarzy w kadrze. Ja obserwuję skoki od czasów Fijasa, i nie tylko PŚ. Na mistrzostwach Polski zawsze tak było, że zwyciężał Małysz, zanim plasowali sie jakieś mniej znane "nazwiska", albo juniorzy -a na PŚ i tak ciagle jeździły Mateje, Skupienie, Tajnery, Bachledy, itd. I co? Całe pokolenia skoczów "zniknęły" , bo nie dawano im szans. Teraz nie ma sie co dziwić, że próżno w najbliższynm czasie wypatrywać następcy Małysza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.2studio.com.pl / *.2studio.com.pl 25.02.05, 10:12 brawo za odwage wypowiedzi zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax do szui IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 02:17 a ty dalej swoje. I nawet w komentarzach widac jak sam się odwracasz od swoich przekonań. nie ma już twojego "wszech JA" (Ahonena oczywiście miałem na myśli). Facet mówi rozsądnie, ma świadomość że nic nie może wyjść "nagle" tylko musi być efektem ciężkiej i żmudnej pracy. Tak jak i u twojego, do całkiem niedawna uwielbianego JA (póki wygrywał, a jak na MŚ czwarte miejsce to juz o nim zapomniałeś, mogę zapytać czemu? czyzby stał sie "słabeuszem, schodzącą gwiazdą" czy tez innym okresleniem tutaj zarzucisz?). A wierzyć trzeba. Że wyjdzie, że będzie fantastycznie jak w Predazzo. jak w Lahti. jak... (i tu mozna stworzyć listę z PŚ). bo poza warsztatem liczy się małe conieco więcej. musi dodatkowo powiać odpowiednio wiatr, musi byc trafiony próg.... hani wygrał TCS a na poczatku tego samego sezonu spadł ze skoczni. i ja wierzę że adasiowi powieje, i bedzie miał powera jak i w to że zdobędzie upragniony medal. I dodatkowo, że będzie mniej szujowatych na swiecie (tzn chorągiewek na wietrze). sorry stary, ale najwyraźniej jeszcze nie dorosłeś. chyba najwyższy czas. po raz kolejny powtarzam ci - zastanów się. co robisz, co mówisz, co piszesz. i przestań być szują, co bezsensownie jątrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do szui IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 08:58 Do Gromaxa.Nie CZWARTE miejsce na MS lecz BRAZOWY MEDAL zdobyl moj JANNE AHONEN - KING, i to po tak powaznej chorobie.I nadal jest moim faworytem.A dziwi mnie bardzo , ze nikt z malyszomanow nie probowal sie krytycznie zajac jego glupimi ,Malysza, uwagami , dlaczego to wygral Benkowic a nie pan Malysz.Ale to juz taka ogolna , polska metoda uprawiania moralnosci Kalego.Tak ze chlopie , skup sie lepiej na rzeczowych uwagach i nie opowiadaj mi tu legend co bylo kiedys.Ja pisze co jest teraz.A teraz to pan Malysz sie skonczyl , i nie potrafi sie w tej sytuacji honorowo zachowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: do szui IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 12:40 ok, masz racje - trzecie a czwarty był po pierwszej serii. na usprawiedliwienie powiem, że dopiero dzś mam trochę wolnego od trzech tygodni, a średnią skocznię "oglądałem" uszami z radia i mi po prostu umknęło. 2.co do wypowiedzi nt. Benkovica nie uwazam żeby była "głupia". ja na przykład nie uważam za słuszne żeby czepiać się kogoś, kogo nie lubię o wszystko co tylko powie/zrobi. btw, w końcu kazdy z nas jest człowiekiem i raz zrobi dobrze a raz źle. to jest chyba oczywiste. I jak źle - nagana, dobrze - pochwała. I na pewno nie mogę powiedzieć, że pierwsza dziesiątka (np. w skokach) na świecie jest do d.y tylko dlatego ze nie wszyscy są na pierwszym miejscu. 3. co było kiedyś, to nie legenda. co najwyżej historia. a z mojej strony to był tylko przykład jak się może różnie układać, że raz jest lepiej a raz gorzej. i nic tego bardziej nie podkreśli jak pokazanie na "żywym" przykładziedzysłowiu, żebyś się nie czepiał że o nie jest teraz tylko było rok, dwa czy pięć lat temu) 4. adaśko się nie skończył, tylko nie jest torpedą jak kilka sezonów (pod rząd) sezonów wstecz. są inni odrobinę od niego lepsi. nie na darmo w niemieckich komentarzach jest nazywany "magisch". ja wierzę, że tę torpedę w nogach odzyska. I że skoczy o te raptem 3 miejsca w PŚ do góry i w końcu 4, honorowe zachowanie. nie wiem czego sie czepiasz. zacytuję ci schmidta z "historycznego" sezonu - "chciałbym mieć taki kryzys". W swoim czasie mistrz świata itedeitepe. I jakoś nie ma zamiaru kończyć. Goldi. to źle że skaczą? a od kogo maja sie młodzi uczyć? Wychodząc z założenia, że "osiągnąc maksimum i odejść do lamusa", co chyba nie jest najlepszym wyjsciem (imho, bardzo imho), oznaczałoby "już nigdy nie mieć szansy się wykazać". a to, chyba przyzasz mi rację, dość niebezpieczna teza a na sam koniec, jak chcesz rzeczowo rozmawiac to zachowaj choć troche obiektywizmu. a nie sącz samego jadu niczym zmija (patrz na swoje zdanie - najpierw stawiasz swoją tezę o moralności kalego i zaraz mieszasz to do mojej drobnej pomyłki w miejscu które zajął JA) ja tak samo jak pewnie wielu kibiców adaska nie będe twierdził że adaś jest w tym sezonie najlepszy. ale dla mnie był, jest i pozostanie największym, najlepszym i nieprześcignionym. w swojej klasie, ale niedoscigniony. i wiem, że jeszcze nie raz pokaze takim niedowiarkom jak ty że nie na jedno go stać. nawet jak będzie miał wynik drugi czy trzeci. co oczywiście nie umniejsza osiągów innych, ahonena, schmidta, goldiego, haniego i wielu nie wymienionych przeze mnie. w końcu to tylko historia ppp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do szui IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 13:19 Do Gromaxa.Widze , ze starasz sie mnie punktowac , na zasadzie " tu masz racje a tu nie". Ja pisze bardzo spontanicznie i moge czasem cos przeakcentowac. Ijuz gdzies napisalem , ze absolutnie nie neguje bylych osiagniec Twojego faworyta, ale mnie interesuje tylko dzisiaj i przyszlosc.Denerwuje mnie np . takiGoldberger , ktory nie ma wyczucia kiedy trzeba skonczyc.A powinien byl to juz dawno zrobic.A co do zle-nagana, dobrze- pochwala, to chodzi mi o to , ze na temat tej przeciez NIESPORTOWEJ wypowiedzi Malysza o zwyciestwie Benkowicza , na tym tutaj i innych forach nie zajaknal sie NIKT , poza mna.Nie stac mnie dokladnie Ci odpowiedziec, co nie znaczy ,ze sie z tym co piszesz wszedzie zgadzam.Rozstanmy sie na razie , do dzisiejszych skokow bez urazow.Ja sie tutaj zglosze po uroczystosci wreczenia zlota Janne Ahonenowi.Na pewno.A z tym jadem zmiji to wiadomo przeciez , ze w mniejszych ilosciach jest on srodkiem leczniczym.Moja rada . Niech kazdy bierze tego do siebie tylko tyle , by mu nie zaszkodzilo.Ja lek na rozmaite narodowe i inne bolaczki stawiam do dyspozycji za darmo i w dowolnej ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: do szui IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:30 > [..] Denerwuje mnie np . > takiGoldberger , ktory nie ma wyczucia kiedy trzeba skonczyc.A powinien byl to > juz dawno zrobic. To co powinien robić Goldi zostaw Goldiemu. On ci na pewno nie mówi, że powinieneś przestać pisać na tym forum. Goldi jest piękną kartą w historii skoków narciarskich, żywą legendą, ludzie chcą go oglądać (choć nie skacze już daleko, to fakt),ale posłuchaj sobie podczas transmisji TV jaką dostaje owację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do szui IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 14:52 A mnie Goldie tyle interesuje , co zeszloroczny snieg.Liczy sie co jest i co bedzie.Reszta nie ma znaczenia.Trzeba zyc i przezywac aktywnie dana chwile.Co bylo to uluda czasowa,wspomnienie, nie liczy sie wiecej.Ma znaczenie tylko dla tych co byli w przodzie i juz odpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: do szui IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 15:49 bynajmniej, nie mam zamiaru nikogo punktować. Źle mnie rozumiesz. ja ci tylko pokazuję, że nie potrzeba jadu w niemalże każdym poście żeby dyskutować. co do AM i Benk. się nie wypowiadam, bo nie wiem co masz na myśli a rzekomo niesportowej wypowiedzi po prostu nie kojarzę. i wiem że się ze mną nie zgadzasz. nie musisz, a nawet byłbym mocno zdziwiony jakby ktopś się ze mną w 100% zgadzał. mam swoje drogi którymi chodzę i tyle. I nie zabiegam o niczyje względy, mam je gdzieś. co najwyżej prezentuję swoje zdanie. tylko że, w odróżnieniu od ciebie, nie narzucam innym tego swojego zdania. nie uważam się za boga czy też "tylko" taiego co zjadł wzystkie rozumy, jest naj we wszystkich dziedzinach itede i może to zdanie narzucac innym. to mi pachnie dyktaturą tudzież innym totalitaryzmem. za bardzo. ok, możemy sie rozstać. tylko postaraj się niepotrzebnie nie obrażać, bo i po co. krw czy innych ktsów też potrafię nasłać. nie widze powodu żeby to robić. i nie czuję się urażony (nie jest ze mnie panienka która się obraża o byle słowo) po prostu staram sie tonowac ton wypowiedzi, nic więcej. dla mnie możesz mieć zdanie jakie chcesz. tylko że nie da się dyskutować jak ktos tego po prostu nie chce. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoczek Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 25.02.05, 07:51 Czy ty jesteś aż takim debilem czy tylko tak piszesz? Nie myśl - jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 10:05 A ty ,biedny skoczku, to rzeczowo nic nie umiesz wypocic, tylko w taki ordynarny sposob umiesz sie odreagowac .A fe.Na twoje ble , ble juz nie odpisze wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Za duzo o Malyszu IP: *.sympatico.ca 25.02.05, 03:02 Skoki narciarskie nie sa sportem swiatowym. Interesuja sie to dyscyplina tylko w kilku krajach. Podchodzmy z rozsadkiem do Malysza i spolki i nie przesadzajmy z iloscia informacji na ich temat. Poza kilkoma krajami w Europie, Malysz kompletnie nie jest znany w swiecie. Czas pisac wiecej o tenisie, hokeju i innych grach zespolowych. Zacznijmy w koncu promowac dyscypliny, ktore licza sie w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REX Re: Za duzo o Malyszu/do Toma IP: *.client.comcast.net 25.02.05, 06:04 Zgadzam sie z toba tylko w jednym, ze polska prasa przesadza i to mocno w sztucznej relacji prasy, a to nie pomaga, a wrecz spala zawodnika, to tez czlowiek, ktory dzwiga na sobie ogromna presje, wiec nie trzeba podgrzewac napiecia. Co do innych dyscyplin sportu, to nie bardzo jest o czym, bo o ile sie orientuje to i hokej i tenis, to nie mocne w Polsce dyscypliny.Co do skokow, to jest to dyscyplina olimpijska, a pamietasz jeszcze nie tak dawno na olimpiadzie tenis byl "zakazany" Ponadto w Polsce nie ma nadmiaru dobrych sportowcow, zaledwie garstka, a ze skoki sa widowiskowa dyscyplina,a na dodatek Adam jest ich swietnym promotorem. Pozdrawiam, zycze Adamowi zwyklej ludzkiej zyczliwosci, a tego na tym Forum czasem bardzo brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pug Do internautów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:56 A Małysz ciągnie druty i ssie jaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciasf Re: Do internautów IP: 80.48.103.* 25.02.05, 08:19 A co ciagnał tobie?? I jak było ?? Dobrze Ci Zrobił?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoczek Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 25.02.05, 07:54 Wonsa napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoczek Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 25.02.05, 07:56 Adam to MAŁY WIELKI CZŁOWIEK. Leć i skocz tak daleko jak dasz radę a te wszystkie smrody mogą ci już zawsze czyścić na narty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.aster.pl 25.02.05, 09:12 Chciałbym wierzyć, ale rozum co innego podpowiada. Napewno Małysz nie obroni tytułu mistrzowskiego. Obawiam się tego, że apogeum jego formy już minęło. Trzeba popracowac nad Kamilem Stochem, oby mu nie odbiło, jak kiedys Rutkowskiemu i do tej pory nie może dojść do formy z zeszłego sezonu. Zastanawia mnie też, czy Heinz Kuttin to odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Czy oby napewno dobrze przygotował Małysza i resztę do mistrzostw. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 10:00 Halo Miki.Ciekawe, piszesz to samo co ja jezeli chodzi o forme i przyszlosc Malysza, a nikt na Ciebie nie pluje.Nie wiem co tych malyszomanow tak w mojej skromnej osobie denerwuje.Bo ze mnie nie lubia, to juz zauwazylem.Chyba ich denerwuje , ze osmielam sie miec innego idola i faworyta.No coz, ja po prostu sie lepiej znam na tych sprawach i postawilem na lepszego konia.A ze do tego doszly ostatnie , bardzo chamskie wypowiedzi Malysza na temat zwyciestwa tego przeciez przesympatycznego Benkowicza , to tylko dobitnie pokazalo charakterek pana Malysza , jak mu fortuna przestala sprzyjac.A niektorzy to od razu pisza o mnie ze chce tylko jadzic i sklocac.Ato nieprawda.Ja chce pisac tylko prawde.Awyjdzie ta prawda na wierzch dzisiaj , kiedy wygra mistrz jedyny , JANNE AHONEN - KING. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.aster.pl 25.02.05, 10:32 Mnie też nie wszyscy lubią. A ja swoją tezę opieram na tym, co ostatnio obserwuję i widzę, w jakiej formie jest Adaś. Co do Ahonena, to nie byłbym taki pewny, czy oby napewno wygra. No, jak bym chciał, aby wygrał Małysz, ale czy pewne jest to, że wygra, czy pewne jest to, że wygra Ahonen - nie wiem? Nie są to ich optymalne formy. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Małysz to cienias i kropka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:16 Do gnoju a nie do boju. Wstyd Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:59 do Schuja: Od dłuższego czasu śledze Twoje wypowiedzi na forum i nie przeszkadza mi to że kibicujesz Ahonenowi, to w koncu wspanialy zawodnik. ale tym razem przesadziles i jestem gleboko rozczarowana Twoja postawa. niczym sie nie roznisz od tych burakow, na ktorych wyowiedzi tak czasem narzekasz, żółć z jakiegos tajemniczego powodu zalewa Ci oczy. a szkoda bo wydawalo sie ze jestes myslacym facetem. Adam Malysz juz jest wielkim zawodnikiem i wydaje mi sie ze ahonen jeszcze takich wynikow nie osiagnal (chociaz moze sie myle i umknely mi jakies zlote medale na ms czy medale olimpijskie??). a zreszta pisze to bo mnie wkurzyles i nie mam zamiar Ci niczego udowadniac bo szkoda czasu... ciekawi mnie tylko czy Ty naprawde wierzysz ze forma Ahonena bedzie trwac wiecznie i czy jak juz przestanie dobrze skakac - nie wazne czy dzis, jutro czy za rok, to bedzie Ci milo, jak wszyscy beda na niego pluc, tak jak ty (szujo) dzisiaj na adama...pozdrawiam tez innych szujopodobnych i zal mi was, ale co zrobic. musza tacy byc zeby inni wiedzieli ze sa normalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 10:28 Do Alexis.Odpowiem na Twoj post , mimo , ze uzywajac w tekscie mojego nicka " Schuja" , napisalas go rozmyslnie w polskiej , obrazliwej pisowni.Otorz ja NIGDZIE i NIGDY nie napisalem nic klamliwego o BYLYCH osiagnieciach pana Adama Malysza. Nie jestem przeciez glupi.Wszystko co pisze dotyczy OBECNEJ formy wspomnianeych zawodnikow , i ewentualnej prognozy na najblizsza przyszlosc. Od piania hymnow o wczesniejszej karierze Malysza sa inni tzw .malyszomani.Problem jest w tym , ze ja , dyskutujac o chwili obecnej , w ktorej Malysz juz nie blyszczy , musze zawsze wysluchiwac idiotycznych i nie na miejscu argumentach , co bylo kiedys.A jak proboje mimo wszystko pozostac przy obecnej rzeczywistosci , to z braku lepszych argumentow, a takze dlatego by nie przyjmowac obecnego stanu rzeczy do swiadomosci rzeczeni malyszomani wylewaja na mnie kubly pomyj. A jak te buraki leja na mnie te szowinistyczne , polskie pomyje, nie zostaje mi nic innego jak wlewac im je do ich koryt spowrotem. A ty popelniasz ze mna ten sam blad. Chcesz mi mowic , co bylo kiedys . Ja to wiem . Mnie interesuje stan obecny.Imam nadzieje , ze nie bedziesz juz wiecej probowala mnie obrazac.Ja tego nikomu nie czynie.Ajak ktos sie nie zgadza z trescia tego CO pisze to nie musi .Ale to nie jest zaden powod aby mnie , Schuje osobiscie obrazac.A wygra dzisiaj JANNE AHONEN- KING. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenzwielu a fuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:55 typowy polaczek co nigdy nic i zawsze oni jego az zygac sie chce jak sie czyta twoje narcystyczne wypowiedzi jedz juz do tej cudnej i krysztalowej finlandi gdzie biegacze w lahti brali doping i nie wracaj i nie pdol ze niekogo nie obrazasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: a fuj IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 12:32 Do Jednegozwielu, ale i do wszystkich. Nie jestem ani typowym ani polaczkiem jak bys chetnie chcial.Potrafie sie tylko w tym jezyku wyslowic, mam nadzieje , ze nie najgorzej. Aco do twoich potrzeb zwiazanych z jedzeniem i z trawieniem czy tez nietrawieniem to mam dobra rade dla ciebie. Wloz w swoje gardlo dwa palce , gleboko.Powinno nastapic to , czego tak bardzo pragniesz.Finlandi nie znam za bardzo , ale mam gleboka pewnosc , ze ludzie tamtejsi umieja w bardziej kulturalny, europejski sposob wyrazic swoje odczucie akceptacji czy tez negacji okreslonych sytuacji.Nie musza do tego uzywac proponowanej przez ciebie tej staropolsko-szlacheckiej metody pawiego piorka.Aciebie na pewno nie chcialbym obrazic . Bylby to dla mnie osobisty afront musiec zejsc na twoj poziom intelektualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: do Schujki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:01 Czesc Schujka- Ty jak zwykle na froncie co? hihih Poprzedni post- jakze postepowy! Ale przypomnij sobie posty inne twe- hymmm mam watpliowsci co do tego, ze szanujesz osiagniecia AM. Jane najlepszy w tym sezonie w PS to jasne. Nikt z malyszomanow tego nie kwestionuje- tj. rozsadnych malyszomanow. Biegne do pracy a szkoda bo bym Ci troszke "nawtykala" jeszcze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do Schujki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 13:57 Do Ewuni.Witaj skarbie.Tobie wolno wszystko , jako dziewczynie , ktora mi sie juz p oddala.Ale prosze , nie wykorzystuj zanadto tej pozycji, bo tak i tak nie odpowiem Ci agresywnie.Taki juz jestem.Ao Twojej pozycji i innych mozemy porozmawiac bardziej szczegolowo po zawodach.Szkoda , dziewczyna a musisz po poludniu pracowac.Jak ja bym byl twoim pracodawca, co nie jest takie niemozliwe, na pewno nie pozwolil bym ci pracowac do nocy. Znam lepszy sposob spedzania godzin nocno-popoludniowych.Chyba przyjemniejszy.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.02.05, 10:10 Kibice mogą tylko dopingować naszych "orłów" i wierzyć w fachowość Kuttina; mnie jednak nie daje spokoju porównanie prędkości na progu podczas kwalifikacji: Benkovic 94.5 km/h, pozostali czołowi skoczkowie w granicach 93.5...93.9 km/h, podczas gdy ADAM 92.4 km/h (!), Kamil i Robert po 92.9 km/h i tylko Marcin i Mateusz po 93.4 km/h! Prędkość ponad 94 km/h miał jeszcze tylko Bogataj 94.2 i Vassiliew 94.0; czyżby odkryli oni tajemnicę wysokiej prędkości najazdu? To oczywiste, że prędkość nie zawsze przekłada się na odległość, tak było np. z Vassiliewem, ale z niską prędkością - taką jak u ADAMa - nikt jeszcze skoków narciarskich nie wygrał! Odpowiedz Link Zgłoś
jedrzejtrabalski Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! 25.02.05, 10:27 Małysz wygra bez problemów dziś. Obstawiajcie kaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: 212.17.54.* 25.02.05, 10:33 CZY KTOS MOZE MI WYTLUMACZYC O CO CHODZI? NAJPIERW WSZYSCY MOWIA, ZE MALYSZ JEST W SWIETNEJ FORMIE ALE LADUJE NA 6 MIEJSCU, POTEM MOWI, ZE JEDNAK NIE BYL W SWIETNEJ FORMIE. KIEDY INDZIEJ MALYSZ WYGRYWA MIMO RUMORU ZE NIE JEST W SWIETNEJ FORMIE POCZYM SAM MOWI, ZE STAC GO NA JESZCZE WIECEJ. GDZIE TU LOGIKA...I TRENER, KTORY NIE POTRAFI NIC WYJASNIC A CO GORSZA TRENOWAC. CZESKI FILM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemoki Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 25.02.05, 10:46 nie wierzyliscie Tajnerowi to jest jak jest ja nie wierze kuttinowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Schuji Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 10:55 nie chcialam Cie obrazic, wyszlo nieswiadomie, choc staram sie kontrolowac to co pisze, zreszta twoj nick w kazdej formie brzmi obraziwie (w jezyku polskim)i nie moja to wina...co do kibicow to jestes wydaje mi sie hipokryta, bo zachowujesz taki sam brak obiektywizmu w stosunku do Ahonena jak malyszomani do Malysza i nic dziwnego, emocje itd.(w koncu to ty zachowujesz sie tak jakby Ahonen byl skoczkiem wszech czasow, a jeszcze mu do tego daleko - ma dobry sezon, nawet swietny, ale wielu skoczkow ma wielkie osiagniecia - schmitt byl mistrzem, hannawald jako jedyny wygral 4 konkursy na TCS)Mnie zastanawia tylko Twoja agresja w stosunku do kibicow Malysza i do samego skoczka...czemu to Ci tak przeszkadza?? a moze w ogole nie lubisz ludzi i dlatego tak sie zachowujesz? i nie mow ze nikogo nie obrazasz, bo z Twoich wypowiedzi wynika ze Malysz to zero i smiec, a mnie na przyklad obraza to osobiscie. trzeba uszanowac wielkosc sportowca, nawet jezeli juz tak nie skacze. czy jak ahonen bedzie w pierwszej 5 PS to tez bedziesz uwazal, ze jego czas juz sie skonczyl i ze powinien przestac skakac bo przynosi wstyd kibicom?? swoja droga wydaje mi sie ze Ty chyba lubisz byc obrazany...piszesz na polskim forum do Polakow obrazliwe teksty na ich ulubionego sportowca i spodziewasz sie oklaskow??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:07 Pewnie, że Adama stać na wiele i nie raz będzie mistrzem tylko niech te pal... ze zwiąsku się nie wpierd... a szczególnie poan prezes który na niczym się nie zna. Gdzie jest Blecharz, Żołądź złoty skład któremu zależało na dobrym skakaniu Adama??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:09 DO Schuji: swoja droga dodam jeszcze, ze ta opinia wczesniejsza do Ciebie to moja i widze ze ty tez chciales mnie troszke obrazic co?? alexis?? hehe zabawne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 12:16 Do Alexis. Na pewno nie chcialem Ciebie obrazic.Po Twoim sposobie wyrazania sie , przyjalem , ze jestes dziewczyna, i to pewnie ladna w dodatku a troche i zlosliwa , jak ta filmowa Alexis.I Alexis mi lepiej do dziewczyny pasuje niz Alex. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyidol A ja wierzę w święte jeże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morti Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: 193.109.212.* 25.02.05, 11:19 Bo traci na aerodynamice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Schuja, dawaj!!! Czadu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Schuja, dawaj!!! Czadu!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 12:50 Do Observera.Lubisz mnie ,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Mela Apoloniusz "Malowany Wąs" Tajner IP: 195.150.224.* 25.02.05, 11:44 Ty stary qtasie! Nie maluj tego wąsa bo i tak wyglądasz kiepsko a do tego pierdzielisz straszne bzdury. Ty dziadu, buraku, podobno naturalnie jesteś rudy!! To powiem ci: lepiej być łysym niż rudym ale na miłość boską nie maluj wąsa!!! Co ty jakiś pedoł jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablkowita Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 12:33 Słusznie: tylko wiara nam się ostała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ PERWERSYJNY MASOCHIZM Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:09 W nawiązaniu do kilkunastu wcześniejszych twoich wypowiedzi, z których, wbrew temu, co tutaj wypisujesz, WSZYTSKIE były równie oszczercze i obraźliwe, zarówno dla Małysza jak i kilkorga z nas personalnie (mówię tu o sobie, Ewuni28, Matyldzie, Sentarze, gąszczuportalu itd.), pozwolę sobie odpowiedzieć. Bez cytowania płodów twojej umysłowości, bo i szukać mi się po archiwach nie chce. Nigdzieśmy się nie przyczaili, żeby rozpamiętywać małyszowe porażki. Jak Polska długa i szeroka, mamy w ostatnich tygodniach KANIKUŁĘ! I niektórzy skrzętnie to wykorzystują, na przykład czynnie uprawiając sporty zimowe. Z resztą, bezmyślne dłubanie palcem w nosie, bardziej jest twórcze od dyskusji z tobą. Miałam wrażenie, że wyjaśniliśmy sobie już wszystko - jesteś TĘPY i NUDNY oraz NUDNY i TĘPY. Dwie jedynie możliwe kombinacje. Przez ostatnie 2 miesiące zdążyłeś przecież ZDEMASKOWAĆ naszego Mistrza, jako skończoną już personę bez krzty honoru. Zdążyłeś także po tysiąckroć ośmieszyć się. Czego jeszcze szukasz ? Następnych policzków ? CZY TO NIE JEST ABY SPRAWA DLA DOBREGO TERAPEUTY ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: PERWERSYJNY MASOCHIZM Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 13:30 Do Malpy. A ty jak zwykle , jak zejdziesz z twojego drzewka, zapominasz o wszystkim.Tyle razy juz mowilem, nie rozmawiam z ZEREM i zwierzetami: hu, hu , hu , hu - zrozumiales moze przynajmniej to na koncu, co?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: SKOŃCZCIE KOMENTOWAĆ SZUJĘ!!!! IP: 195.243.11.* 25.02.05, 13:55 Nie warto. Gość szuka centrum uwagi, próbując być na siłę oryginalnym. Czy musicie mu odpowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Święte słowa Piter. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:08 Jak mantrę powtarzałam sobie sto razy "Szuja to idiota, nie daj się sprowokować". Ale sarmackie warcholstwo czasem jednak wylezie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: SKOŃCZCIE KOMENTOWAĆ SZUJĘ!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 14:09 Do Pitera. Kolego, nie badz taki wredny.Nie chcesz to nie rozmawiaj ze mna ale za co chcesz mnie tak srogo ukarac, o panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Mój Boże... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:06 czemuś go tak ciężko doświadczył...??? Dlaczegoś tak nierówno podzielił talenty między swoją trzódkę - jednym dałeś wszystko, Szui nie dałeś nic. ps. Szuja, tłumoku, końcówka -łam w języku polskim oznacza rodzaj żeński ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Mój Boże... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 14:30 Do Malpeczki.Sorry, ale nie zauwazylem , ze koresponduje z dziewczyna.Ato zmienia calkowicie sytuacje.Oczywiscie nie bede sie z Toba klocil ani tym bardziej w sposob mi wlasciwy zachowywal.Inie uzywaj ciezkiej artylerii w stylu tlumok, kretyn , debil itp , bo nie podejmuje tej rekawicy.Jak juz to spotkajmy sie na innym,neutralnym forum a zdziwisz sie jaki ze mnie mily czlowiek.I bardzo przystojny jak to mowia znajome miod i mleko. A jakbys sie chciala tez ,tak jak Ewunia poddac , to natychmiast.Pa , skarbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ No, no , robi się ciekawie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:42 Po raz pierwszy, czytając Twojego posta, usta wykrzywił mi grymas uśmiechu ;) ps. Aż wierzyć mi się nie chce, żeby Ewka zrejterowała okadzona oparami twoich komplimętów... Żebyś był boski i piękny jak sam Apollo, języka zaczął używać przewybornego, zdania na okołomałyszowe tematy nie zmienię. Taka to już rogata, skorpionia dusza we mnie drzemie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: No, no , robi się ciekawie.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 15:10 Do Malpeczki.Alez malenka.Adas czy tez Janek obchodza mnie najmniej jak z Toba rozmawiam.A Apollo to u mnie moglby mi buty czyscic i podawac.Bylbym nawet gotow w stosunkowo krotkim czasie wrocic do tych strasznych Karpat , gdzie graf Drakulla mowi dobranoc, gdyby to mialo sprzyjac malej aranzacji naszego osobistego spotkania.Ajakbys jednak tak jak to juz zrobila Ewunia - skarb, zasygnalizowala , ze jednak tez wolisz sie poddac , to bylbym gotow w trakcie naszego spotkania chwalic razem z Toba wielkosc i geniusz ADAMA. Zegnam i na odpowiedz , niecierpliwie czekam.Pa, pa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:15 Do Schuji: jednak wole alex...poza tym, hm...widze ze atakujesz facetow...i od razu zmieniasz ton w dyskusji z kobietami. ciekawe. ale to nawet pogorsza sytuacje, bo oznacza ze potrafisz zachowywac sie normalnie i wypowiadac sie bez zbednego jadu i nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 15:30 tia... na miejscu kobiet to akurat nie poczytywałbym tego w pozytywie. zwróć uwagę - jak się okazuje że dyskutuje z płcią piękną (a nie do końca zauważa jej piękno, żętelmen od siedmiu boleści) to jedno co jest w stanie zaproponować to pójście do łóżka. czyli seksista. z kobietą nie ma co dyskutować, wazne jest żeby mu antena nadawała na falach długich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 15:50 Do Gromaxa.Rozumiem cie kolego,zazdroscisz mi pewnie ewentualnych sukcesow u naszych pan. No coz , sam jestes sobie winien. Do dziewczyn , to trzeba byc zetelmenem,nawet od 7 bolesci.One to po prostu lubia.I nie tylko to.Aco do tej dlugosci , no powiedzmy tez fal , to nie masz pojecia chyba jakie to wazne.Anie masz , bobys tak nie pisal.I przepraszam , ja nie proponuje pojscia ny ny , to mnie proponuja.Ja nie odmawiam, jak juz.Ado dziewczat to ja tak i tak bede zawsze uprzejmy i przyjemny i nikt i nic mi w tym nie przeszkodzi. Nawet twoje zazdrosne insynuacje , kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 16:13 o co mam być niby zazdrosny??? rozśmieszyłes mnie tą swoja wypowiedzią, wywodem jakze logicznym:) pomnę tylko ze spotu reklamowego "cześć jestem Ania mam 12 lat" a że może jestes alfonsem, to sory, nic na to nie poradzę. każdy mierzy według swoich możliwości. i nie da się ukryć ze dla płci pięknej jestes żętelmanem. zwłaszcza dla tych dziuń z twojej (prenir dysko) budy. w różu i kilogramach fluidu nie gustuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 16:23 Do Gromaxa. Ajednak mnie rozczarowales , kolego.Udajesz , ze umiesz zachowac bon ton w dyskusji , a potem nagle , jak argumentow nie stoi , wychodzi jednak chamstwo. Przeczytaj swoja wypowiedz do mnie jeszcze rar, potem idz do kata i wstydz sie. Nie moge zrozumiec ,co chciales swoimi porownaniami do polskiego programu telewizyjnego , bo go nie ogladam , a to z tej przyczyny , ze go nie mam.Musialbym wrocic do Karpat , a tego mam , po ostatnim pobycie , na dluzszy czas serdecznie dosyc.TAK ; ZE NIE BEDE WIECEJ Z TOBA KORESPONDOWAL.Rozczarowales mnie, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 16:50 ok, przyjmuje że możesz nie wiedzieć o co chodzi z reklamówką. powiem wprost - przez internet to sobie możesz opowiadać. wszystko. ja tez mogę napisać że jestem ania i mam 12 lat. juz zrozumiałeś?, tak na marginesie, to telewizji nie oglądam od prawie roku. nie mam na to czasu i nie rozśmieszaj mnie. wiem, teraz powinienem ci napisać "zazdroszczę ci bo masz metrowego pytona owiniętego wokół lewej kostki". poczułbyś się dowartościowany. ale ja bynajmniej nie jestem dziunią z dyskoteki. a ty najwyraźniej w takich gustujesz. ja tylko stwierdzam fakty tak jak je widze. a że masz inne zdanie, to jest twój problem. ja mam to gdzieś. i powtórzę - nie jestem dziunią której zaimponuje czyjś wypchany portfel albo rozporek. takie wartościowanie jest dla mnie po prostu śmieszne. Wiem, że dziunie są dla ciebie damami. i jest to twój wybór, może nieświadomy. nic mi do tego. i cieszę się, jak choć trochę zrozumiałeś z tego co piszę. bo tylko w ten sposób mogę sobie wytłumaczyć twoje fochy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax i na marginesie IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 16:53 w próbie tuż przed pierwszą turą - małysz piaty (133), ahonen szósty(132), a pierwsze cztery odległości to bystoel(139), hautameki (136,5), benkowic (136,5) i hoellwarth(136) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kuttin: wierzę w medal Adama! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.05, 15:33 Do Alex. Nic nie poradze. Tak mnie juz w domu wychowano, do kobiet byc miekkim , oczywiscie za wyjatkiem sytuacji gdy twardos jest niezbedna i konieczna.Ale na to mam juz mniejszy wplyw. Dziala wtedy mianowicie pewnien automatyzmus natury.Melduje sie po skokach na biezacym forum . Ten plac juz opuszczam i nie beda zadne posty wiecej odczytane , tak ze prosze tutaj dac sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś