Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:15
    A może wystarczyłoby pogonić Tajnera? Aż strach otworzyć lodówkę, żeby
    stamtąd nie wylazł...
    Obserwuj wątek
      • Gość: bolo Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:21
        rozczarowany? to przecież jego dzieło. a w zasadzie brak dzieła....
        • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: 80.51.255.* 28.02.05, 06:31
          A może by tak pogonić tego Włodarczyka i kumpli, którzy nie potrafią dać sobie
          rady z takimi zasrańcami jak np.Rutkowski.
          • Gość: cs Czasy sie zmienily IP: 195.215.5.* 28.02.05, 09:55
            Starym komuchom wydaje sie, ze ciagle jeszcze uscisk reki prezesa wystarczy,
            zeby ludzie dawali z siebie wszystko.
            A dzisiaj trzeba lozyc kase na sztab fachowcow, sprzet i medykamenty.
            Ale nasi prezesi wola lozyc forse na popijawy i wycieczki.
            • hiob102 Pogonić PZN a za pensje kupić narty dzieciom. 28.02.05, 11:01
      • Gość: fifura Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: 213.155.191.* 27.02.05, 16:22
        Proponuje jeszcze utworzyć trzy stanowiska dyrektorów do niczego, rozwiążać
        umowe z firmą która ubiera skoczków, Zorganizować 5 konkursów o mistrzostwo
        polski w jednym sezonie. A potem ogłosić bankructwo - nieudacznicy. Gdyby nie
        Małysz to nikt by o was nie słyszał. Itaka jest prawda.
        • Gość: jacek_8 Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:28
          Jestem rozczarowany od dłuższego czasu działaniami PZN i SITN. Ekipy kolesiów,
          które tam się zagnieździły hamują rozwój narciarstwa w Polsce.
          Dobrze, że w Polsce pojawiły się takie zjawiska jak choćby Stowarzyszenie
          SPORT XXI. Ci ludzie tchnęli nowego dobrego ducha w narciarstwo w Polsce.
          Cieszy mnie również fakt, że rodzice inwestują w dzieci i stwarzają im
          odpowiednie warunki dla uprawiania sportu i treningów.
          Sam jestem instruktorem narciarskim i rodzicem. Uważam, ze stare pryki z PZN i
          SITN powinny spakować walizki. Panowie Wasz czas już się skończył.
      • sender66 Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków 27.02.05, 16:29
        Tajnera pogonili rok temu dzięki takim debilom jak ty. W efekcie tego jest
        niedoświadczony trener, który zgłupiał podczas mistrzostw świata i nie daje
        żadnych gwarancji sukcesu na olimpiadzie.
        • Gość: Schuja Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 16:38
          Prosze mi tu tylko nie naskakiwac na prezesa. On wie co robi. Jest cala moja
          nadzieja. Tylko tak dalej , panie Prezesie. Nie dac sie temu tlumowi . Ja z
          Panem( calkiem powaznie).
          • Gość: bolo rozczarowany postawą prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:49
            nikt nie naskakuje na prezesa. Tylko na jego działania. Raczej brak działań. Jak
            to mozliwe by nie wykorzystać takiej koniunktury na skoki w Polsce...
            • Gość: uchachany Re: rozczarowany postawą prezesa IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 27.02.05, 19:09
              Gość portalu: bolo napisał(a):

> nikt nie naskakuje na prezesa. Tylko na jego działania. Raczej brak działań.
              Ja
              > k
              > to mozliwe by nie wykorzystać takiej koniunktury na skoki w Polsce...

No jak to nie wykorzystał? Odstawił NIE SWOICH Blecharza i Żołędzia, i powołał
              swoich WYPRÓBOWANYCH TOWARZYSZY do ekipy, ich TEŻ sukces Małysza OPROMIENIŁ!
          • Gość: jedenzwielu :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:47
            zas udawany kinic Jaska A.
        • Gość: atkm Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.tor.dsl.tht.net 27.02.05, 18:21
          alez ty jestes palant,
      • Gość: aciu Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: 213.199.193.* 27.02.05, 16:35
        zamienił stryjek/włodarczyk/ siekierkę/tajner/ na kijek/kuttin/.
        pogonić ich w pizdu, a trenerem zrobić Miklasa z Szaranowiczem + Bartosz Heller
        od PR.
        • Gość: Arek Re: Pod warunkiem, ze Heller nie zrezygnuje ze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:57
          swoich fajowych czapek. A jak juz uzdrowia wspolnie narciarstwo - to Bartek
          bedzie mogl otworzyc z nimi sklep! Moze Schuja cos kupi;-)
          • Gość: Schuja Re: Pod warunkiem, ze Heller nie zrezygnuje ze IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 18:10
            Do Arek. A pewnie ze cos bym kupil. Stac mnie na to.Anajchetniej to bym kupil
            paczke albo nawet trzy polskich , dobrych , grubych prezerwatyw.Ale tylko pod
            jednym warunkiem , ze z podobiznami panow , co to ostatnio w sporcie dostaja
            takie sromotne lanie.Mysle tutaj o panach A.M: od niedoskoku, pan D.M. od
            dostawania po pysku i pad J.D. od puszczania dziecinnych bramek. Czuje ze
            mialbym o wiele wieksze powodzenie w tym moim tutaj , forumowym haremie.
            • Gość: Arek Re: Schuja, czy ty przypadkiem nie jestes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:27
              nieslubnym dzieckiem E.Steinbach, ze tak nas Polakow nie lubisz???
              Jakies urazy z dziecinstwa, za ktore probujesz sie rewanzowac? Przeciez w
              sporcie tak jest, ze wygrywa tylko jeden (poza zespolowymi) a to znaczy, ze nie
              tylko Polacy przegrywaja?
              • Gość: Schuja Re: Schuja, czy ty przypadkiem nie jestes IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 19:16
                Do Arek.Nie , nie jestem ani slubnym ani pozamalzenskim dzieckiem pani
                Steinbach.Interesujaca kobieta , niewatpliwie. Nie mysle przy tym o jej
                dzialalnosci spolecznej czy tez politycznej. Z jej dzialaniem nie jest
                zwiazany zaden moj interes prawny , tak ze jest mi to w pelni obojetne.Urazow
                zadnych z dziecinstwa ani okresu pozniejszego nie mam. Zadnego. Ani na ciele
                ani na umysle . Dzieki za troske , ktora wyczuwam w twoim pytaniu ale czuje sie
                swiwtnie.Zycze Ci tego samego.Apolacy , ktorych nie wiem czemu wciagasz jako
                pojecie narodowe do naszej rozmowy sa mi calkowicie obojetni.Odnosze sie tylko
                do pewnych zachowan tej , mowiacej tym jezykiem grupy ludzi. I to
                wszystko.Jakby dyskutanci na tych forach rozmawiali o Chinczykach, byc moze tez
                wzialbym udzial w rozmowie.Chociaz w tym wypadku byloby to o wiele nudniejsze,
                dyskutantom nie wychodzilaby tak piana na usta jak to sie dzieje w przypadku
                rozmow na tematy polskie.I jak widzisz , nikogo by to nie interesowalo tutaj ,
                jakby to Chinczyk dostal po pysku albo Argentynczyk tak zapapral Mistrzowstwa
                Swiata w skokach narciarskich.
                • Gość: Arek Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:29
                  Naigrywanie sie z kibicow po skokach Malysza bylo na b. niskim poziomie. To tak
                  jakby ktos nalewal sie z kibicow Bayernu po przegranym pechowo finale LM z ManU.
                  Pewnych rzeczy sie nie robi. A Malysz jest Polakiem, jest z tego dumny,
                  podkresla to wielokrotnie i chyba zaden inny sportowiec nie jest tak w moim
                  kraju utozsamiany z bialoczerwona flaga jak on. I zaden nie jest tak lubiany
                  jak on, za nikogo innego tylu ludzi kciukow nie trzyma.
                  Nikt nie jest maszyna. I Malysz moze miec w karierze doly (mial je i Jahne).
                  Wyszedl z tego raz i jesli naprawde bedzie chcial, to wroci po raz kolejny,
                  pomimo staran roznych prezesow. I nie nalezy obwieszczac koncow innych.
                  Skoro niby nic nie masz do Polakow czemu tak ciesza cie polskie porazki???
                  Wkurzeni slinia sie wszyscy - bez wzgledu na narodowosc.

Pozdro
                  • Gość: Schuja Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 20:56
                    Do Arek.Cos mylisz w moim przypadku , kolego . mnie jest obojetne Bayern
                    Monachium ,Niemcy , Grenlandia czy Finlandia , na przyklad. Ja kibicuje Janne
                    Ahonenowi , jako czlowiekowi a nie dlatego , ze jest czlonkiem takiej czy innej
                    wspolnoty utworzonej wg . pewnych kryteriow (jezykowych, zawodowych czy tez
                    oplotkowych). I nie mam nic np. do Malysza ,Michalczewskiego czy np . Dudka
                    osobiscie.Pewnie sa to mili i kulturalni ludzie.Mam natomiast cos naprzeciw
                    wszystkiemu , co traci nacjonalizmem . I to w kazdej postaci i pod kazdym
                    plaszczykiem albo z kazdego powodu , jak np . nacjonalizm bioracy za kryterium
                    narod albo grupe. I tylko na te ludzkie zachowania tutaj ja reaguje. A ze
                    czasem trzeba sie znizyc do poziomu tych wszystkich oszolomow , nie moja wina.
                    Wasz piosenkarz , Sojka , spiewa ladna w calosci piosenke , gdzie m . in. mowi
                    zeby ""nie pluc na godlo i nie deptac flagi bo tak was wychowano". Odbieram to
                    prawidlowo , jako czysty sarkazm.Ja robie duza kupe na godlo i flage wszystkich
                    zreszta panstw, takze tego , do ktorego jestem przymuszony nalezec.Tak ze nie
                    pisz mi juz dalej tekstow w tym tonie.Pozdro.
                    • Gość: Ewunia 28 Re:do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:36
                      Mam pytanie- dlaczego wykluczas, ze czesc kibicow Adama Malysza kibicuje mu za
                      to jakim jest czlowiekem co?
                      Czy kibicowanie sportowcom swojego kraju trąci nacjonalizmem? A dlaczego Schuja?
                      To po co w ogole olimpiady, druzyny narodowe? Mozemy jasne ze, zrobic Lige
                      Mistrzow w LA ale od wiek wieków ludzi podnieca sport i wiaze sie on z poczuciem
                      dumy narodowej. Ale nie do jasnej ciasnej z nacjonalizmem! Skad takie
                      dalekosiezne stwierdzenie co?
                      • Gość: Schuja Re:do Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 23:03
                        Do Ewunci.Czesc Malenka.Zawody sportowe maja za cel wynik i wygranie czegos a
                        nie kretynstwa , ktore tu nazywasz duma narodowa.Aolimpiada , MS , ME czy tez
                        inne imprezy to tylko FORMA przeprowadzenia tych ZAWODOW. Pa.
                        • Gość: Ewunia 28 Re:do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:15
                          Ej Schujak, maleńki! odpowiedz na pytania a nie migaj sie:-) I zadne mi tutaj pa
                          pa! hihi
                          czy dla kretynstwa dla Ciebie oznaczaja kretynstwa dla wszystkich? trąci mi to
                          jakims dyktatorstwem Schujka!
                    • Gość: echtom Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:13
                      A ja w przeciwieństwie do Ciebie nie wstydzę się swojej narodowości ani
                      przynależności państwowej, do której zresztą nikt mnie nie przymuszał, i nie ma
                      to nic wspólnego z nacjonalizmem. 17 lat temu, kiedy Polska była dalej od
                      Europy, miałam okazję zmienić tę przynależność, ale z niej nie skorzystałam.
                      Tożsamość narodowa i językowa to ważne rzeczy i odrzucanie ich jest bardziej
                      znakiem wewnętrznej pustki niż nowoczesności i postępowości. To bardzo wygodne -
                      do niczego nie należeć i za nic nie czuć się odpowiedzialnym, ale czerpać
                      korzyści z wszystkiego, co się da. Szanuję wszystkie godła, choć mam różne
                      narodowe sympatie i antypatie, nie zawsze racjonalne, i lubię patrzeć na twarze
                      sportowców, którzy stojąc na podium słuchają swego hymnu narodowego. W PŚ w
                      skokach narciarskich nie robi to takiego wrażenia, bo ceremonia wypada średnio
                      dwa razy w tygodniu, ale np. na olimpiadzie widać autentyczne wzruszenie.
                      • Gość: Ewunia 28 Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:16
                        Echtom ładnie to napisałas. Ale Schuja i tak nie zrozumie. On ma JEDYNIE SLUSZNE
                        POGLADY. Chyba ze sie myle?
                        • Gość: echtom Do Ewuni 28 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:25
                          I zostawmy w spokoju doskonałego Narcyza z jedynie słusznymi poglądami, i dajmy
                          mu umrzeć z miłości do własnego odbicia.
                          • Gość: Ewunia 28 Re: Do Echtom (ki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:27
                            Racja! Jak skonczy sie PŚ Schuja zniknie z firmamentu naszego Forum, by pojawic
                            sie pozną jesienią, obwieszczać nam swoje sądy. A moze powieje nuda bez Niego?
                            • Gość: Schuja Re: Do Echtom (ki) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 23:36
                              Do Ewuni.Naprawde?. Bedziesz tesknila za mna moja przemadrzala?Ale musze to
                              pierw przemyslec.Bede cierpial , nie mogac przez tak dlugi czas wymieniac uwag
                              z dziewczyna , ktora juz mi sie p oddala.
                              • Gość: Ewunia 28 Re: Do Schujki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:44
                                Schujka jasne! Nie jestem przemądrzała-rzeczywiście posiadam pewna wiedze, nie
                                tylko o skokach! Twe cierpienie mnie martwi- a jakze! Mozesz wpasc w depresje i
                                nie pojawic sie w nowym sezonie?
                                Co rozbilam Schujka? poddalam? oddalam? Pierwsze odpada, bo niestety znana
                                jestem ze swej nieustepliwosci (to moja wada)
                                Oddalam? hymmm a gdzie? pijana nie bywam, zeby nie pamietac:-)
                                • Gość: Schuja Re: Do Schujki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 00:01
                                  Do Ewuni.Chyba bysmy , sliczna, doszli do porozumienia , mimo Twojej
                                  nieustepliwosci.Mowia o mnie chlopak krew i mleko, Rosjanka jedna mowila mi
                                  krasiwyj molodiec a i dziewczyny w waszym kraju mnie nie odrzucily.Zeby bylo
                                  jasne , nie mowimy tu o platnych uslugach.Nienawidze tego.Pasuje mi u Ciebie
                                  wszystko.Nie lubie pijanych.A nad ta nieustepliwoscia to bysmy obydwoje
                                  popracowali.Lubie nad tym pracowac.Pa , nieustepliwa.
                      • Gość: Schuja Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 23:28
                        Do Echtom.Tak.I znowu mi cos probujesz imputowac. Ja sie niczego nie wstydze .
                        Ajuz na pewno nie mojej przynaleznosci panstwowej . Ja ja po prostu mam gleboko
                        w dupie. I od innych ludzi tez.Jakbys troche sie zastanowil , doszedlbys szybko
                        do jedynego slusznego wniosku , ze te wszystkie nieszczescia tego swiata , ich
                        najglebsza przyczyna bylo i jest odczucie przynaleznosci narodowej ludzi ,
                        podporzadkowania okreslonemu panstwu oraz ,co wcale nie stoi na koncu jako
                        powod , religii, obojetnie jakiej masci. Dalsza dyskusje na ten temat uznaje za
                        zbedna.Adlaczego?. Ano dletego , ze albo rozmawiam z kims kto rozumie o czym
                        mowimy albo dalsza rozmowa nie ma dalej sensu.
                        • Gość: Ewunia 28 Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:34
                          A widzisz Schujka, ja Cie do muru troszku przycisnac, to od razu sie migasz od
                          odpowiedzi...
                          • Gość: Schuja Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 23:44
                            Do Ewuni.Oj Ewka. Ewka. Moje ty malenstwo.Ale to nic.Wrozmowie z Toba chodzi mi
                            przecierz o zupelnie cos innego. Tak ze zostaw te moje dywagacje .Nie zaprzataj
                            nimi Twojej slicznej glowki.Pa.
                            • Gość: Ewunia 28 Re: do Schujki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:46
                              ooo a to ciekawe:-) A głowke mam sliczna ta fakt- szkoda, ze nie widziales. A na
                              pytania nadal nie odpowiadasz dlaczego?
                          • Gość: Schuja Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.02.05, 23:50
                            Do Ewuni.A poza tym , jak mnie juz tak do tego muru przyciskasz, nawet tak
                            troszke , to od razu cos sie ze mna dzieje. Uwazaj Ewka , bo jak przekroczymy
                            pewna granice , nie bede sie wtedy wiecej opanowac i wstapi we mnie ten
                            odwieczny , prymitywny samiec.Pa, najbardziej pozadana.
                            • Gość: Ewunia 28 Re: Schuja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:52
                              Uchhh- az myslec nie chce, co sie moze wydarzyc. To znaczy zaczniesz znowu mi
                              wrzucac? ej- jak juz poznalam Twa "prawdziwa" twarz hahaha?
                        • Gość: Raszpla Schuja domorosly filozof - jedyny sluszny wniosek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 00:51
                          Schuja napisal:
                          >doszedlbys szybko do jedynego slusznego wniosku , ze te wszystkie nieszczescia
                          >tego swiata ,ich najglebsza przyczyna bylo i jest odczucie przynaleznosci
                          >narodowej ludzi,podporzadkowania okreslonemu panstwu oraz ,co wcale nie stoi
                          >na koncu jako powod , religii

No stary ales sie wysilil na historiograficzne podsumowanie. Musisz jeszcze
                          troche popracowac umyslowo nad ta twoja teoria genezy nieszczesc ludzkosci.
                          Gdzie tu miejsce na trzesienia ziemi, tsunami itd.-ktos nie lubil Azjatow?
                          Jesli sadzisz sie na takiego ponadnarodowego apostola to moze przejdz sie na
                          dowolny stadion pilkarski i nawracaj kiboli. Poznasz prawdziwy sens
                          slow 'dalsza rozmowa nie ma sensu'
                          • Gość: Schuja Re: Schuja domorosly filozof - jedyny sluszny wni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 08:06
                            Do Raszpla. Kolego pomysl jednak troche.Troszeczke.Nie chodzi przeciez o
                            nieszczescia powodowane przez nature lecz poprzez socjologicznie uwarunkowane
                            zachowania ludzi.Czlowiek nie zawsze brzmi dumnie.Czlowiek bardzo czesto brzmi
                            jak np. bydle.A wskazujac na rodzaj czlowieczy w kategori " kibola" mowisz o
                            grupie zachowujacej sie wlasnie jak bydlo (niekontrolowane wybuchy emocji,
                            dzialania instynktowe a nie przemyslane itd.). Moj wniosek: dalsza rozmowa z
                            toba rzeczywiscie jest bez sensu. Nie potrafisz pewnych zjawisk czy sytuacji ze
                            soba kojarzyc. Nie potrafisz tez wyciagac prawidlowych wnioskow.Dajesz sie
                            kierowac nielogicznymi, emocjonalnymi przeslankami.
                            • zszywaczem podziały a rozwój... 28.02.05, 08:57
                              he he he

a dla mnie dodatkowy smaczek sportowej walce dodaje właśnie kontekst klubowo-
                              narodowy. Nie potrafiłbym kibicować np. Chelsea bo dla mnie kupienie sobie
                              najlepszych zawodników i granie taką zbieraniną nie ma nic wspólnego ze
                              sportem... Tak samo i w innych dyscyplinach (a szczególnie w grach zespołowych,
                              gdzie z definicji kibicujesz jakieś grupie, odrębnej od innych grup)

a co do narodowości, symboli itp., które kwestionujesz - wg. mnie postep i
                              rozwój cywilizacyjny dokonywały się własnie dzięki tym podziałom! Większość
                              rzeczy i idei które wytworzył człowiek powstały z prostej motywacji -
                              przypieprzyć innej grupie, społeczności, innemu narodowi... pokazać że jest się
                              lapszym, silniejszym, mądrzejszym itp.
                              gdyby nie te podziały nadal siedzielibyśmy na drzewach, bo po co rywalizować
                              skoro wszyscy byli w jednej "grupie"???
                              • Gość: Schuja Re: podziały a rozwój... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 09:07
                                Do Zszywacza.Mnie nie przkonales tym co napisales, ta teoria Darwina przelozona
                                na spoleczne reakcji ludzi.Ja , jak juz napisalem jestem niepoprawnym
                                indywidualista i grupy , wszelkiego rodzaju , narodowe tez , a moze szczegolnie
                                te, mam bardzo gleboko w dupie.Ale prosze bardzo , zszywaj sobie nadal model
                                tego swiata taki ktory ci pasuje.
                            • Gość: Raszpla Re: Schuja domorosly filozof - jedyny sluszny wni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 11:36
                              Z twego pseudo-intelektualnego belkotu wyciagnac jednak mozna logiczny wniosek,
                              ze jestes indywiduum jakich pelno na kazdym z forów, starajacym sie zakrzykiwac
                              innych, szokowac 'oryginalnoscia' pogladow. Koronny twoj argument to 'nie
                              umiesz wyciagac wnioskow' lub 'nie warto dalej rozmawiac'. A mam proste
                              pytanko - jak mozna bedac miernota krytykowac ludzi ktorzy byli mistrzami
                              swiata czyli najlepszymi w swojej dziedzinie. Byles chociaz raz najlepszy w
                              czyms, chocby w kapsle w swojej dzielnicy? Przeciez na prezerwatywe z twoja
                              podobizna przeciez nikt by nawet nie spojrzal. I taka jest roznica miedzy toba
                              a A.M. czy D.M. Ty mozesz jedynie podejmowac proby brylowania na anonimowym
                              forum, zbijajac punkciki na krytykanctwie slawnych osob. To takie polskie, a ty
                              przeciez nie lubisz przyporzadkowania do nacji...
                      • lalka_01 Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo 28.02.05, 09:07
                        Wewnetrzna pustka - to jest wlasnie to, o co chodzi w tym temacie :-).
                        Oddaje sie paszport swojego kraju i bierze sie inny. Idzie sie na calosc,
                        zamyka sie za soba drzwi...a w nowym kraju jest sie cudoziemcem. I to gorszej
                        kategorii, bo udajacym kogos, kim sie nie jest. Znam tu w Niemczech takich
                        nieszczesliwych ludzi, kilka takich chorych nickow plata sie po roznych forach
                        GW.
                        MOze z szuja jest wlasnie tak. Jego nienawisc i agresja jest forma odreagowania
                        w miejscu, do ktorego (juz) nie nalezy. Im silniej sie pluje, tym silniej sie w
                        sobie zagusza tesknote za przynaleznoscia. Gdyby wladal niemieckim tak jak
                        polskim dowalalby podobnie ludziom na niemieckich forach.
                        "To bardzo wygodne do niczego nie nalezec" - napisales. Mysle dokladnie
                        odwrotnie.
                        • Gość: Schuja Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 09:26
                          Do Laluni.Czesc slodka.A ty ciagle probujesz mi tym starym tekstem sie
                          przypominac.Znowu mi imputujesz jakies Niemcy,znajomych ,
                          nieznajomych.Probujesz sie bawic we wzieta pania doktor - psycholog, koniecznie
                          chcesz mi wmowic uczucia i odczucia ktorych nie mam , malo chcesz mi wmawiac
                          jakie posiadam albo nie posiadam porozumiewania sie w innych jezykach , niz
                          polskim. Zauwazylem przy tym , ze masz szczegolne upodobanie do jezyka
                          Goethe`go , ciagle zalujesz , ze nim nie wladam .A po co . Przeciez tak ladnie
                          rozmawia sie nam w Twoim jezyku, Laleczko.Ale tak do calosci Twojego postu ,
                          mysle ze masz jednak jakies problemy z tym co ja tutaj pisze .Cos Cie boli .Cos
                          Ci dopieka. Chyba nie ja , malenka?.Tak wiec , zeby Cie slodka
                          uspokoic.Zapomniej o nurcie niemieckim w Twoich dziewczynskich
                          przemysliwankach.Nie interesuje mnie to i nie dotyczy mnie to . Co innego Twoja
                          osoba. Pa.
                          • Gość: Schuja Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 09:30
                            Do Lalusi. A tak nawiazujac do Twojej pasji zabawy w doktora to chetnie wezme
                            razem z Toba w niej udzial Jeden warunek .Ja bede panem doktorem , i to nie
                            doktorem psychologii.Pa , moja ty maluska pacjentko.
                          • lalka_01 Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo 28.02.05, 10:09
                            to jest dosc oczywiste - jesli natrafiamy na wkurzajace posty to sie
                            zastanawiamy - stoja za nimi ludzie wkurzajacy czy tylko wkurzeni.

Napisalam juz kiedys ze jestes typem uwielbiajacym bycie na swieczniku - cena
                            nie jest istotna. W realu o to trudniej, jesli dodamy cala "hipoteze" o
                            prznyaleznosci narodowej wyjdzie bardzo smutna historia. Kobiety w gruncie
                            rzeczy tez cie nie chca - stad meskoszowinistyczne slinienie sie tutaj.
                            Ponizaja innych na forach ludzie, ktorzy doswiadczaja tego na codzien w realu -
                            i to nie jest zadne psychologizowanie, to kobieca intuicja mi tak mowi,a ja jej
                            wierze :-).
                            Watek niemiecki jest chyba dosc oczywisty - oboje piszemy z tego kraju, wiec
                            sila rzeczy w taki czy inny sposob jestesmy z nim zwiazani.

Mimo ze jestem stara forumowiczka nie nauczylam sie jeszcze do konca nie
                            reagowac na takich jak ty. Moge nawet napisac o ignorze; i tak nie dotrzymam.
                            Zeby nie robic sobie wiec z geby cholewy znikam stad - dla mnie z toba jest nie
                            do zniesienia.

• Gość: Schuja Re: Schuja, sorki ale troche mnie nie bylo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 11:03
                              Do Laluni przemilej.Tak , o znikajaca.Dobrze. Podoba mi sie. P ? oddalas sie
                              mi jak Ewusia.To dziecko tez cos krecilo.Nadaje z USA , pewnie zawsze jak
                              wrocila z pracy .Po godznach zajec przypuszczam , ze jest to zajecie z sektora
                              higieny i utrzymywania czystosci. Aco do Ciebie laleczko , nie lacz mnie z soba
                              zadna inna nitka jak tylko nitka naszego wzajemnego uczucia.Bo lubisz mnie
                              przeciez .Czuje to w kazdej zglosce ktora do mnie skierowalas .Akceptuje Cie
                              nawet taka ,do jakiej sie przyznajesz , osoba z Niemiec , niech Ci
                              bedzie .Chociaz wymarzylem sobie Twoja osobe bardziej jako taka co to nie
                              chciala Niemcow .Ale coz , moze byc tez Niemka uzywajaca dobrze jezyka
                              Mickiewicza.W koncu liczy sie czlowiek . Niech juz tak bedzie.Zcala reszta
                              twoich hipotez lezysz calkiem daleko od prawdy. Tylko nie napisz , ze masz na
                              imie np . Hildegarda.Imie jak imie ale troche w polskiej mowie twarde i
                              nieerotyczne.Pa.
                    • Gość: Stach Schuja, ty faktycznie jesteś SCHUJA !!!!! IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 02:08
                      • Gość: Schuja Re: Schuja, ty faktycznie jesteś SCHUJA !!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 07:51
                        Do Stacha.Piekne dzieki Stachu.Z rana taki komplement i od razu swiat pieknieje.
      • Gość: Y_Sam Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:58
        Hehe, obudził się nasz pan prezio :-) Dobrze chociaż że tego Małysza mamy, bo
        pozostałość od dawien dawna skacze na swoim normalnym poziomie, czyli: wali o
        bulę. Moim zdaniem nie jest to wina trenerów - po prostu do tej dyscypliny
        trzeba mieć A) talent oraz B) zapał do pracy. Talent ma Rutkowski, ale co z
        tego, kiedy lubi dobrze się zabawić. Zapał do pracy ma Mateja, ale co z tego,
        skoro talentu brak. Pozostali nie mają ani jednego ani drugiego, no - chociaż
        może może ze Stocha będą ludzie, o ile będzie miał ambicję równać do Małysza a
        nie do pozostałych kolegów.
      • Gość: damian Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 18:24
        ja uwazam ze polsat ma najlepsza telewizje bo lubie ogladac lisa i
        kiepskich.dlatego ciesze sie ze solorz wygral z francuzami boj o elektrim.tak
        jak moj dziadek bil francuza pod werde w 1916 roku,ale zginal.teraz solorz bije
        francuza razem z niemcem.ale francuz jak wybuchla wojna to nie napadl na
        hitlera,a tak byl umowiony z nami polakami-to teraz niech ma.jestem bardzo
        zadowolony ze moj ulubiony portal gazeta.pl napisala o boju solorza z
        francuzem,a przeciez my pomagalismy napoleonowi jak szedl na moskala.
        • Gość: Jaro Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 28.02.05, 16:00

> ja uwazam ze polsat ma najlepsza telewizje bo lubie ogladac lisa i
          > kiepskich

Gratuluję idoli. Uzasadniają doskonale poziom przebijający się z wypowiedzi.

Polsat to parodia telewizji.
      • Gość: pr Re:czas przestać wysyłać nieudaczników weteranów IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 27.02.05, 18:40
        trzeba postawić na młodych
        • Gość: chris Re:czas przestać wysyłać nieudaczników weteranów IP: *.132.203.62.cust.bluewin.ch 27.02.05, 18:50
        • Gość: chris Re:czas przestać wysyłać nieudaczników weteranów IP: *.132.203.62.cust.bluewin.ch 27.02.05, 18:59
          Dziwi wypowiedz faceta,ktory reprezentuje polskie narciarstwo.Toz to beznadzejny
          typ.Zadnych rezultatow w swojej pracy procz brania forsy za nic.
          Czy nie rozumie ze obecnosc Malysza na szczycie to czysty przypadek,ktory powtarza
          sie moze raz na 50 lat!
          Dopoki nie wymrze ta generacja mozna liczyc tylko na przypadek losowy.
          Smutne to ale jakze prawdziwe.
      • Gość: uchachany Chłe chłe! Był team z Blecharzem i Żołędziem IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 27.02.05, 19:06
        i wszystko dobrze szło - to prezesunio musiał go rozpieprzyć, bo to nie SWOI
        byli;
        A teraz tak się pięknie krokodyle łzy leje...
      • Gość: Trener Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.26.11.vie.surfer.at 27.02.05, 19:18
        Panie Prezesie!
        Napewno wśród polskich trenerów narciarstwa jest wielu wybitnych specjalistów
        od treningu ogólnorozwojowego i kształtowania cech motorycznych. To co wyprawia
        Pan Kuttin jest trochę niepoważne. Jak można 4 dni przed takimi zawodami jak
        Mistrzostwa Świata, aplikować zawodnikom trening siłowy, kiedy od lat wiadomo,
        że optymalną formę osiągnąć można na bazie szybości i świeżośći, której tak
        Adamowi Małyszowi i całej ekipie brakowało! Nadmierne gadulstwo i dyskutowanie
        z prasą na temat formy i ostatnich treningów przed zawodami - niepotrzebnie
        psychicznie obciąża zawodników! Udawanie "mądrego" przez trenera nic dobrego
        zawodnikom nie przynosi. Rozumiemy nacisk dziennikarzy i sponsorów na wywiady,
        ale przecież lekcję taktyki w tym zakresie daje nam od dawna Ahonen, który wie
        jak ważna jest koncentracja przed zawodami a nie gadulstwo, jakie uprawia
        Kuttin. Napewno należy on do dobrych fachowców, ale przecież jego doświadczenia
        trenerskie są mizerne! Nie wolno mu dawać wolnej ręki we wszystkich sprawach.
        Powinien on swoje plany treningowe konsultować z innymi specjalistami, których
        u nas nie brak!!! Start w Oberstdorfie naszych skoczków dowiódł,jak łatwo można
        zawodników zadołować i to jest główną przyczyną ich niepowodzeń na
        Mistrzostwach Świata. Jako trener (nie narciarstwa) z 40 letnią praktyką radzę
        zmienić system treningowy tak, aby zespół szkoleniowy był zdecydowanie szerszy
        i aby w nim byli ludzie wszwechstronnie wykształceni a nie tylko specjaliści od
        skoków. Pozdrawiam i życzę sukcesów i podoba mi sie to, że z oceną należy
        poczekać do końca sezonu.
        • Gość: Ewunia 28 Re: do Trenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:31
          Panie Trenerze!
          dziekuje za te slowa! Tak sobie wlasnie mysle, choc profesjonalista nie jestem.
          Uwazam jednak, ze wywiadow bylo o niebo za duzo- przypomnijmy sobie, jak bylo za
          czasow Pola, Blecharza i Zoledzia! Nie bylo mowy o tym, zeby rozmawiac z Adasiem
          przed zawodami. I trening silowy byl ograniczony do minimum! Bo Malysz mial
          trening silowy z Mikeska i jakie byly efekty???? Adam to brylant i nie wolno go
          poddawac eksperymentom Kutina. A to stwierdzenie, ze Adasiowi nie potrzeba
          psychologa? Coz to za absurd?? Przeciez to widac, ze ma klopoty z koncentracja!
          A reszta zawodnikow? Kutin powiedzial, ze psycholog nie jest im potrzebny! A
          czesc zawodnikow odmawia pracy z psychologami. Toz to porazka na calej linii!
          Nie mam nic do Kuttina- ale racja, to trener bez sukcesow, ktory dostal wielka
          szanse treningu Mistrza i zaprzepascil szanse. Albo nie trafil z forma!
          A Polo Tajner? Coz- mial swoje bledy. Syn, rozbicie ekipy (chyba ze to nie Jego
          wina)- nie mniej jednak to On jest tworca sukcesow Mistrza.
          Martwie sie jednak, ze jak tak dalej pojdzie zloty medal w Turynie przejdzie
          Adasiowi kolo nosa. A stac Go na to!
          Pozdrawiam serdecznie
      • dwpp Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków 27.02.05, 20:23
        prezes sam powinien podac się do dymisji,gdyz polityka związku całkowicie nie
        zdała egzaminu.
      • Gość: Valetz Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:33
        A moim zdaniem to przez pana Włodarczyka i resztę nic nie robiących prezesów,
        szefów szkoleń itp. Małysz skacze jak skacze :( PO CO?! Pytam: PO CO ZWALNIAŁ
        PAN PSYCHOLOGA I FIZJOLOGA?! Był dobry zespół, który zdobył i był w stanie
        zdobywać wszystko! I co?! I rozwalił pan to! Lepiej zatrudnić młodą cizię, która
        weźmie dużo mniej... I takie są efekty. WŁODARCZYK DO DYMISJI!!!
      • bazyliszek_i_jego_pies a ja jestem rozczarowany postawą prezesa... 27.02.05, 22:13
      • Gość: judge_kalosch DOŚĆ OLEWEK JAŚNIEPANA MAŁYSZA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 22:56
        Powinni się wreszcie wziąć za tego Małysza. Albo skacze albo gdacze: dać mu
        ostatnią szansę i ma wygrać, albo przestać zawracać d... prawdziwym kibicom.
        W zeszełym roku zrobliśmy sobie z kumplami taką małą
        skocznię na górce szczęśliwickiej. Sam skakłem więc wiem że to rzadna
        filozofia. Jedziesz i skaczesz. Wystraczy chcieć. Małyszowi się nie chce. JEST
        DO ZUPY.

• Gość: Harnaś Bałwany, tym razem zóbcie 3 razy mistrzostwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:09
        Polski! A skoczków będzie oceniał Kutin a nie związek; przestańcie się
        wpieprzać człowiekowi z butami do pościeli !!
        • Gość: ABC Re: Bałwany, tym razem zóbcie 3 razy mistrzostwa. IP: *.ztpnet.pl 28.02.05, 00:27
          PREZES too swinia Powinien powiedziec ze jest pod ogromnym wrazeniem,ze
          podziwia naszych skoczkow.Wtedy masa idiotow nie czepiala by sie
      • Gość: X Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 00:27
        LOL. I ciekaw jestem kogo wyciągną tym razem z kapelusza. O tym jak są
        organizowane zawody w Zakopanym można przeczytać co roku, o tym że mamy 4 czy 5
        mistrzostw polski w skokach (latem i zimą) - w tym w okresie gdy wszyscy czołowi
        zawodnicy odpoczywają lub "szlifują" formę, to tylko przypadek i Związek nie ma
        z tym NIC wspólnego. Tak samo jak nie ma NIC wspólnego z tym, że nie potrafi
        załatwić rzeczy o które prosił Kuttin.
        A ile nowych skoczni Związek wybudował....hoho... a ile klubów otworzył
        korzystając z małyszomanii... hoho... sam chciałbym pracować w takim związku i
        brać pieniądze za NIC NIE ROBIENIE I PIERDZENIE W STOŁEK. Dziękuje za uwagę.
      • Gość: Stach TRENEJRO IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 01:58
        Heinz Kuttin musi odejść !!!!!!!! Vasja Bajc na trenera polskich skoczków !!!!!!
      • Gość: Alexx a ja jestem rozczarowany Prezesem PZN. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 08:22
        Panu już dziękujemy.
      • Gość: zawodnik Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:49
        Panie Włodarczyk , Nie trzeba było Małysza zmuszać do konkursów gdy był chory.
        Ale, cóż przecież on jest zawodnikiem Wisły Ustronianka .Jeśli tacy ludzie jak
        Pan są prezesami to najwiekszy talent zmarnują .Miłego dnia .
      • merit2 Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków 28.02.05, 09:17
        panie Włodarczyk!! Może najwyższa pora przyznać się do błędu( zwolnienie
        doktorów Ptaka i Żołądzia - podobno z braku kasy)i jak honorowy męszczyzna
        odejść.
      • Gość: esen2 Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.tvp.pl 28.02.05, 09:45
        Sądzę, że skoczkowie i ich trenerzy powinni być rozczarowani kretyńską postawą
        Prezesa PZN... To on odpowiada za ustalenie terminu mistrzostw Polski, a tym
        samym przerwania zgrupowania kadry w Austrii, tuż przed Mistrzostwami Świata. A
        zatem niech Pan Prezes teraz nie mydli wszystkim oczu. Rozumiem, że Finowie,
        Norwegowie i Austriacy (z wyjątkiem naszego trenera) chcieli utrudnić Małyszowi
        obronę tytułów Mistrza Świata. Ciekawe jednak, że robił to również PZN. Trochę
        więcej obiektywizmu w ocenie przyczyn porażki, Panie Prezesie.
        • Gość: echtom Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:07
          Zapomniałeś/aś o mafii słoweńskiej na średniej skoczni. Na szczęście na dużej
          nie dali im manipulować wiatrami i nasi przegrali sprawiedliwie. Co do
          Mistrzostw Polski - w kalendarzu na przyszły rok oprócz Mistrzostw Tatr i
          Beskidów należy jeszcze umieścić Mistrzostwa Sudetów, Gór Świętokrzyskich,
          Bieszczadów, a do tego Pomorza, Wielkopolski i Mazowsza, żeby kibice z nizin
          nie byli dyskryminowani. Osiem tytułów mistrza Polski to więcej niż jeden tytuł
          mistrza olimpijskiego.
          • Gość: Schuja Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 11:37
            Do Echtom.Witam .Tak powolutku, powolutku schodzisz , przynajmniej w pewnych
            kategoriach spraw do krytykowania , na moje lub bardzo moim zblizone
            pozycje.Witam.Jeszcze przyjdzie czas , ze twoj jezyk nabierze odpowiedniej
            ostrosci.Czytaj to co ja pisze a reszta przyjdzie Ci juz samo.Pozdrawiam.
            • Gość: echtom Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:42
              Ten post nie był do Ciebie. Na Twoje pozycje nie zejdę, bo na większość spraw
              mamy zasadniczo odmienne poglądy. Nie muszę się inspirować Twoim językiem, bo
              mój jest wystarczająco bogaty, bym mogła nim wyrazić to, co myślę. Wracając do
              meritum: zasadnicza różnica jest taka, że widzę skoki narciarskie całościowo, a
              nie przez pryzmat jednego zawodnika, stąd nie ma w moich postach ani
              bałwochwalstwa ani poniżania zawodników i ich kibiców. Jest natomiast sporo
              rzeczowych obserwacji, które potrafił docenić Twój sojusznik Pablo.
              • Gość: Schuja Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 13:37
                Do Echtom.Wiem , ze ten post nie byl do mnie, ale tak sobie myslalem , ze jak
                Ci tak dobrze podslodze, to moze zawrzemy taki czasowy zaczepno-odporny
                sojusz.Szukam i szukam jakas pokrewna dusz i nie moge znalezc.Pablo zamilkl.A
                inni , ktorymi przy odrobince dobrej woli z ich strny moglbym tutaj pokierowac
                stawiaja sie , ze tak to jak wedkarz sformuluje, okoniem.A niektorzy z nich,
                wydaje im sie , ze musieli by zchodzic na moj poziom albo pozycje, moze powinni
                sie troche wysilic i wejsc albo wdrapac sie na moj poziom czy tez
                pozycje.Chetnie sluze tutaj pomoca, warunek :uczen rokuje dobre nadzieje.
                • Gość: Wujek dobra rada He, he Schuja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 15:36
                  To dobre - sojusz megalomanow z syndromem malego S-ch..ka...
                  • Gość: Schuja Re: He, he Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 16:17
                    Do Wujka co dobre rady daje. Do sojuszu megalomanow to chyba nie, bo widze , ze
                    jestes skromny i niesmialy ( piszesz tak z przerywnikami , jakbys sie tego
                    slowa slicznego bal albo wstydzil);ALE JAK MASZ MALE PROBLEMY ZE SWOIM
                    MALYM ;nic to ,utworze dla ciebie osobny zwiazek .Moze sie ci do niego jeszcze
                    jacys towarzysze niedoli zglosza. Bedzie wam razniej , a juz na pewno DLUZEJ.
                    • Gość: Wujek dobra rada Re: He, he Schuja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 17:11
                      Zle wyszlo z tym przerywnikiem w slowku (slicznym czy nie-rzecz gustu) ale
                      niestety tak dziala forum - cenzura. Ale zawiodles mnie,po mojej lekkiej
                      prowokacji liczylem na jakas bardziej kreatywna wypowiedz, celna riposte. A co
                      dostalem, tekscik jakich pelno na roznych forach. Upadek...
                      • Gość: Schuja Re: He, he Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.05, 17:42
                        Do Wujka. Sorry Wujku ale troche sie juz starzeje i kondycja nie ta co
                        kiedys.Obskakuje za duzo tych tematow na raz , to i nie dziwota.Pomoz
                        mi.Dolacz .A ja z mojej strony obiecuje poprawe.
      • Gość: tifoso JAKI PAN TAKI KRAM !!! IP: 195.187.51.* 28.02.05, 11:43
        Największe rozczarowanie to sam "fachowiec" od siedmiu boleści WŁODARCZYK !!!
      • Gość: RUM zadaniem prezesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:59
        .. jest miec zdrowy rozsądek .... który powinien podpowiadac ..
        że .... Małysz może być zmęczony np .. po kolejnych mistrzostwach polski .. i
        że
        do pracy z efektami trzaba czasu...
        rada:
        chłopie nirch Kutin pracuje
        i daj spokój ....niech bed mistrzostawa w Zakupcu i basta ..
      • Gość: MAGNUM Re: Prezes PZN rozczarowany postawą skoczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:58
        Od kilku lat część naszej kadry skacze poniżej krytyki a i tak nadal oglądam
        ich na konkursach Pucharu Świata! Radzę zastanowić się naszym działaczom nad
        swoim postępowaniem i swoim tokiem rozumowania a trenera Kuttina zostawić w
        spokoju! Przestańcie lizać sobie krocze!
      • Gość: asd Kibice rozczarowani PZN-em IP: *.waw.prokom.pl 28.02.05, 13:17
        j.w
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka