Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

'Menadzer' - Engel

12.06.02, 18:22
    Andrzej Olejniczak: Trenerze, niech Pan odejdzie

Andrzej Olejniczak 11-06-2002

1. Bo w ostatnich dziewięciu miesiącach pracował Pan źle albo nie pracował Pan
    wcale

To Pan miał czas na pisanie książki, promowanie jej, wizyty w supermarketach,
    restauracjach. To Pan prowadził mecze oldbojów, dopingował konie wyścigowe i
    dyskutował z kibicami w kukiełkowym teatrze Baj Pomorski. Nie miał Pan za to
    czasu na najważniejszy mecz sezonu w polskiej lidze (Wisła - Legia), na
    oglądanie piłkarzy w ligach zagranicznych czy choćby rozmowy z nimi.

2. Bo okazał się Pan słabym przywódcą i psychologiem

To Pan ogłosił już w zeszłym roku, że selekcja do kadry jest zakończona. Nie
    szukał nowych piłkarzy, nie próbował nowych rozwiązań. Nie dał Pan prawdziwej
    szansy Wichniarkowi, Rząsie czy Kosowskiemu. A choć gołym okiem było widać, jak
    fatalna jest forma pewnych wyjazdu na mundial Pana wybrańców, nie potrafił
    przekonać ich lub zmusić do ciężkiej pracy przed najważniejszą imprezą w życiu.
    To Pan nie walnął pięścią w stół, gdy gadali brednie w "sprawie Iwana" i gdy
    wyzywali dziennikarzy od kapusiów i pedałów.

A w końcu to Pan stracił konsekwencję i w ostatniej chwili wyciągnął, jak
    króliki z kapelusza, Kucharskiego, Sibika czy Murawskiego.

3. Bo był Pan słabym strategiem

To Pan decydował o wyborze rywali w meczach towarzyskich, twierdząc, że to
    próba generalna przed mundialem. Ale po porażkach twierdził, że te sprawdziany
    nie mają żadnego znaczenia. To Pan wybrał taktykę, z której ludzie znający się
    na piłce się śmieją. To Pana schematy gry zostały łatwo rozszyfrowane i
    boleśnie obnażone na mundialu.

4. Bo oszukał Pan kibiców

To Pan obiecał, że reprezentacja Polski będzie w stanie walczyć z najlepszymi
    jak równy z równym. To Pan zapewniał, że sparingowe mecze nie mają znaczenia,
    bo forma ma przyjść w Korei. To Pan rozgłaszał optymistyczne wieści o świetnych
    wynikach badań wydolnościowych.

A jeśli Pan nie oszukał, to znaczy, że nie zna się Pan na piłce. Bo odpadamy z
    mundialu po sromotnych porażkach nie z najlepszymi, ale z przeciętną Koreą i
    przeżywającą kryzys Portugalią. A ich siła Pana zaskoczyła.

Wiem, że "najmądrzejsi są ci, co tylko gadają, a i tak wszystko weryfikuje
    dopiero boisko". I wiem, że "trener broni się tylko wynikami, niczym innym".

Ale wiem też, kto to powiedział. Pan.
    Obserwuj wątek
      • lhp Re: 'Menadzer' - Engel 12.06.02, 18:25
        a od siebie nie masz nic do napisania????
        • zeenek Re: 'Menadzer' - Engel 12.06.02, 18:26
          A po grzyba mam się powtarzać
      • Gość: arco Re: 'Menadzer' - Engel IP: *.tnt2.st-petersburg.fl.da.uu.net 12.06.02, 18:27
        BRAWOOOOOOOOOOOOO!!! Swietnie napisane, wreszcie jeden rozsadny, ktory wie co
        pisze. Bo kim jest Engel? NIKIM. Trener z protekcji i nic wiecej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka