Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP!

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 10:47
    Juz jakis czas temu pogodzilem sie z mysla, ze TVP nie pokaze meczow Kadry na
    wyjezdzie w standardzie LIVE, ale popularnym ostatnio (za sprawa Eurosport)
    RELIVE... Takze pomyslalem sobie, ze zasiade przed telewizorem wczesniej, coby
    mnie nie kusilo, zeby gdzie indziej wynik sprawdzac albo - nie daj Boze - od
    kogos zaslyszec.

Mysle sobie - zobaczymy, co tam panie w polityce... Traf chcial, ze zaczela sie
    Panorama. Bardzo milo - Leszek Miller udal sie na wakacje nad Sekwane, Lepper
    po raz kolejny mial komplet widzow na swoim cyrkowym przedstawieniu i nie
    wypral krawata od ostatniego razu, itd., itd.

Ukojony informacjami zgola odbiegajacymi od pilki noznej czekam sobie spokojnie
    na mecz. A tu prosze! Surprise! TVP2 robi kibicom prezenty, bo nie moze
    zdzierzyc, ze biedni siedza przed ekranami i nie wiedza, co sie dzieje z
    naszymi kopaczami.

Dlatego wystawiaja katarynce (nie wiem - czy tak sie okresla prowadzaca w
    zargonie?;-) Dorocie Warakomskiej cudnie spreparowana plansze, a rzeczona czyta:

"Przypominamy jeszcze, ze o 22.05 w Dwojce retransmisja meczu Bialorus-Polska.
    DO PRZERWY NASI PILKARZE PRZEGRYWAJA 1:0."

...no! Zrobione! Teraz to juz naprawde podalismy wszystkie informacje,
    mozna spokojnie zasnac. ZENADA! ZENADA! I jeszcze raz: ZENADA!

Robimy akcje na Polsat - mysle, ze TVP juz nie raz zasluzylo sobie na podobny,
    przynajmniej emailowy protest. Moze jesli dostana chociaz 50 takich listow, to
    ktos sie tam zastanowi?

Ja wysylam juz teraz:

Do: panorama@waw.tvp.pl,dzial.kontaktow.z.widzami@wor.tvp.com.pl,TVP@tvp.pl,
    feedback@tvp.pl,robert.kwiatkowski@waw.tvp.pl,witold.knychalski@waw.tvp.pl,
    jan.dworak@waw.tvp.pl,krystyna.jedrzejewska@waw.tvp.pl
    ----
    Tresc:

Telewizja Polska SA juz wielokrotnie popisywala sie zenujacym poziomem
    programow sportowych i niemala ignorancja wobec swoich widzow. Reklamy, ktore
    obecnie Panstwo emitujecie, a ktore zapowiadaja "sport na najwyzszym swiatowym
    poziomie jedynie na antenie TVP" moga jedynie smieszyc.

Lecz to wszystko wydaje sie niczym w porownaniu z "cudami", ktore jeszcze
    jestescie w stanie wymyslec! Pomijam fakt, ze juz samo to, iz tylko
    retransmitujecie mecze polskiej reprezentacji pilkarskiej jest porazka
    medialna. Okazuje sie jednak, ze spartaczyc mozna wszystko, nawet cos, czego na
    zdrowy rozum juz bardziej zepsuc nie mozna.

Jak macie zamiar przyciagnac kibicow przed telewizory, skoro fundujecie im
    takie kwiatki jak wczorajsza (5.09, godz. 21.00) Panorama, w ktorej to p.Dorota
    Warakomska jakby nigdy nic uprzejmie oswiadcza, ze za pol godziny bedziemy
    mogli obejrzec retransmisje meczu i ze do przerwy przegrywamy 1:0?!

Dlaczego nie pomysleliscie o dopelnieniu informacji? Nie lepiej bylo zrobic
    jeszcze jedno "wejscie" tuz przed pierwszym gwizdkiem i podac wynik meczu,
    minuty, w ktorych padaly bramki i ich strzelcow, a najlepiej przeprowadzic
    pomeczowy wywiad z trenerem oraz pilkarzami? To bylby fenomen na skale
    swiatowa! Polska telewizja zyskalaby rozglos! Dlaczego tego nie zrobiliscie?
    Zawiodlem sie srodze!

Wczoraj moglem sie pochwalic rodzinie wiedza, ale jedynie do konca pierwszej
    polowy, a ja tak marzylem, zeby znac wynik calego meczu, zanim on sie jeszcze w
    ogole zaczal. Nastepnym razem prosze sie poprawic, bo naprawde to niemile, gdy
    podaje sie niepelna wiadomosc.

A powaznie: taka sytuacja zdarzyla sie nie po raz pierwszy. Malo tego! Takie
    sytuacje jeszcze do niedawna byly nagminne. Do dzis pamietam te "Sport
    Telegramy", w ktorych p.Jonca uzupelnial nasza wiedze wynikami spotkan, ktore
    dopiero za 10 minut mialy wejsc na antene. Ze nie wspomne o glosnym fakcie
    przerwania finalu ligi koszykowki spowodowanego koniecznoscia emisji
    Teleexpressu i innych tego typu zenujacych przypadkach.

Na dzien dzisiejszy zaluje, ze finaly Mistrzostw Swiata bede zmuszony sledzic w
    Polsacie, ale nie jestem pewien, czy bylbym mniej zasmucony, gdyby to TVP
    uzyskala do nich prawa. Niestety z przykroscia musze stwierdzic, ze w Polsce
    nie ma publicznej stacji telewizyjnej, ktora bylaby w stanie podolac
    profesjonalnej obsludze medialnej imprez sportowych. Wszedzie szerzy sie
    amatorka, samowola i ignorancja.

Zalowalem, ze place abonament. Od dzis nie zaluje... bo nie place.
    Z powazaniem.
    (imie i nazwisko)

PS. Nie spodziewam sie odpowiedzi - wiem, ze to nie w Waszym stylu.

----
    Jesli ktos jeszcze bedzie wysylal ten lub inny list, prosze dopisac sie do tego
    watku - to bedzie znak solidarnosci (moze zle slowo?) w protescie przecie tej
    glupocie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: macias Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 11:05
        Poprawka - mialem nadzieje, ale adresy prezesunia
        Kwiatkowskiego i Jana Dworaka sa "out of order" :(

Ale przynajmniej reszta sobie poczyta...
      • Gość: przyp. Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 12:06
        Naprawde nie rusza Was opieszalosc schorowanej publicznej TV?
      • Gość: macias Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 15:17
        Kurcze, przeciez oni potrafia spaprac nawet to, co juz dawno jest spaprane.
        Nawet glupia, zenujaca retransmisje. Nie rusza Was to?

Kurcze, a moze nikt tu juz nie oglada TVP? ;)
        • Gość: Paweł Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: *.chello.pl 06.09.01, 16:06
          Macias, nie przejmuj się tak. Pewnie, że TVP spaprała, ale czy to pierwsza
          rzecz, którą oni spaprali? A ludzie (ja też) mają widać lepsze rzeczy do
          roboty, niż pisać mejle do TVP.
      • Gość: Jarek Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 06.09.01, 16:11
        Spokojnie Stary z tym abonamentem?-to może pójdżmy dalej i nie płaćmy
        podatków????!
        Redakcją sportową TVP od dawna rządzą Szaranowicz i Szpakowski, obaj wytrawni
        kibice(nie dyletanci, bo tacy również tam pracowali np.teraz taka ładna
        blondynka...beztalencie)wspaniali gospodarze studia(chociaż ostatnio
        przeprowadzali wywiad z Olim a Oli chociaż Polak mówi po angielsku no i plama
        nie ma komu tłumaczyć...tacy specjaliści tyle olimpiad mistrzostw...kpina...czy
        widział to prezes tvp) wypadają beznadziejnie podczas komentarza zawodów na żywo
        obojętnie czy Szaranowicz lekkoatletykę czy Szpakowski piłkę nożną nie widać
        ich wtedy ,nie wiem czy piją alkohol ale to co mówią jest żałosne i jak ludzie
        ci ,którzy mieszją fakty,osoby mówiąc krótko gadają głupoty i jeszcze się tego
        nie wstydzą (a zdarzyło się to milion razy) jak tacy ludzie mają się orientować
        jak właściwie wydać nasz telewizyjny budżet???
        Pozdrawiam!!!
      • Gość: Mario29 Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: 195.136.95.* 06.09.01, 16:21
        Mam to szczescie ze poprzez pewne koneksje i znajomosci wiem troche wiecej co
        sie dzieje ''inside'' Redakcja Sportowa TVP.

A wiec, generalnie wladze TVP traktuja Redakcje Sportowa po macoszemu, z
        roznych powodow. Nie ma kasy na transmisje wydarzen sportowych bo telewizje
        prywatne przebijaja oferty TVP.

W TVP powszechnie znane sa bledy redaktorow typu Szaranowicza i Szpakowskiego,
        tam jak wszedzie kraza na ten temat dowcipy.

Z drugiej strony - sama Redakcja Sportowa broni sie rekami i nogami przed
        zmianami - ''starzy'' redaktorzy nie dopuszczaja mlodych, a jak sie juz tamci
        dostana to ich zaszczuwaja - normalne polskie piekielko. Czy ktos z Was
        zauwazyl ze w RS TVP pojawila sie mloda ladna dziewczyna ??? Pewnie czesc tak -
        miala byc ''nowa fala'' - na razie paleta sie przy wydarzeniach z 5 rzedu
        waznosci....

Sport w prywatnych telewizjach to przyszlosc (niestety) - jak wszedzie na
        swiecie. To towar, ktory mozna sprzedac i dobrze zarobic. I taki POLSAT, TVN,
        WIZJA, EUROSPORT na tym zarobi, bo TVP nie chce, nie umie i nie ma wewnetrznej
        mocy, zeby to zrobic.

Jedyne co mozemy uzyskac to walczyc o repreze w powszechnie dostepnych
        kanalach. POLSAT i tak sie ugnie (a moze to jest w ogole bicie piany przez
        Solorza w celach biznesowych), chyba ze zlamac umowe bedzie sie oplacac. Niech
        mu dadza 10 miliono USD kary, i co z tego .. Jak zarobi wiecej niz straci -
        zrobi tak. Jak uzna ze nie - to nagle bedzie ''dobrym wujkiem'' i pusci w
        otwartym. Solorz to biznesmen - liczy i kalkuluje a nie sie emocjonuje (ja
        wiekszosc tutaj).

Podrawiam
        • Gość: goostaff Solorz biznesmen IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 00:43
          Zgadzam sie, ze Solorz kalkuluje zimno. Bardzo dobrze, jego prawo i talent
          tylko nie zniose robienia interesow niuczciwie i bez grosza przyzwoitosci.
          Kupil mistrzostwa - swietne posuniecie, na pewno na nich zarobi, tylko ze jest
          cos takiego jak godziwy zysk /no dobra pierdole teraz idealistycznie i pewnie
          nikt tego nie zrozumie/. Niech handluje Anglikami, Argentyna i czym tam chce
          ile wlezie ale polska reprezentacja /pomimo tego jakie mamy prawo, jak pozno
          sie pojawilo i czy w ogole Solorz ma racje mowiac ze jego ono nie obowiazuje bo
          pojawilo sie pozniej niz jego prawa do transmisji/ powinien dysponowac z
          szacunkiem dla wszystkich zainteresowanych. HOWGH
          • Gość: Mario29 Re: Solorz biznesmen IP: 195.136.95.* 07.09.01, 09:26
            Masz racje !!!

I wcale stwierdzenie ''godziwy zysk'' nie jest tu na miejscu. Etyka w biznesie to
            wazna rzecz.

Tylko ze czym innym jest etyka a czym innym rachunek ekonomiczny. Solorz nigdy
            sie jakos specjalnie nie przejmowal etyka w biznesie. Wiec dlaczego mialby
            teraz ? Ja tam wcale go nie popieram tylko sie staram myslec racjonalnie. Ja
            sadze ze Solorz sie ugnie bo zobaczy ze mu sie to nie oplaca. A nie dlatego ze
            uniesie sie honorem ''dobrego wujka''.. jakkolwiek bedzie o tym mowil.....
      • Gość: Mario29 Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: 195.136.95.* 06.09.01, 16:23
        Notabene - uwaga z tym abonamentem .. Ludzie douczcie sie i sluchajcie co mowie
        juz od jakiegos czasu - abonament to nie oplata na rzecz TVP ale PODATEK na
        rzecz Skarbu Panstwa. Wiec nieplacenie lub nawolywanie do nieplacenia
        abonamentu jest przestepstwem skarbowym.
        • Gość: macias Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 17:05
          Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> Notabene - uwaga z tym abonamentem .. Ludzie douczcie sie i sluchajcie co mowie
          > juz od jakiegos czasu - abonament to nie oplata na rzecz TVP ale PODATEK na
          > rzecz Skarbu Panstwa. Wiec nieplacenie lub nawolywanie do nieplacenia
          > abonamentu jest przestepstwem skarbowym.

Z abonamentem rzeczywiscie sie troche pogoraczkowalem, bo po prostu nie moglem
          zdzierzyc, ze jakis palant zepsol mi wieczor, gdyz pracuje na premie i musial
          podac _wszystkie_ informacje - nawet te, ktore dla widzow TVP beda jasne dopiero
          za pare godzin. Dla mnie to kretynizm totalny - proponuje, zeby zaczeli opowiadac
          fabule filmow, wydarzenia w "Zlotopolskich" czy "Klanie" i innych...

Wracajac do abonamentu - nazwac to sobie mozemy jak chcemy, ale fakt faktem, ze
          60% abonamentu zasila kase TVP SA i jest to jednoczesnie 30% jej budzetu! Takze
          malo mnie obchodzi, czy to jest podatek, a jego nieplacenie scigane z urzedu czy
          nie. Sek w tym, ze te pieniadze trafiaja do kiesy ludzi, ktorzy powinni je w
          nalezyty sposob wykorzystac, bo sa to moje(nasze) pieniadze!

Haracz z przedsiebiorstwami przestepczymi (czyt. mafia) tez rozliczany jest nie
          jako haracz, a jako wyrownanie kosztow ochrony lokalu lub inne cuda...
      • Gość: SzaryKot Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 19:10
        Wysłałem. Szkoda że napisałeś bez polskich liter, a mi nie chciało się
        poprawiać.
      • foxy_lady Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! 06.09.01, 23:38
        wysłałam
        mecz z białorusią widziałam w wizji w pubie ale za to nie ominęło mnie jak p.
        Orłoś w teleexpresie powiedział że Ormianie strzelili wyrównującą bramkę
        no a mecz jak wiadomo skończył się 1:1 więc nie pooglądałam sobie...
        popieram
      • Gość: zvezdar Re: PIETNUJMY TANDETE I GLUPOTE TVP! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 03:48
        Po co tyle pisac, przecez kazdy wie ze te stare kondony z debilem Szpakiem na
        czele nic nie potrafia... Nawet jak sa na meczu to nic nie widza a slychac ich
        jakby byli w sraczu u Wlodka Lubanskiego. Ja juz nie mowie o jakosci obrazu -
        mozna porownac jak TVP daje macz live (nieraz tez im sie udaje!) z ARD lub
        EUROSPORT, ale dzwiek jest jakby Szpak komentowal z kibla, bo stac ich tylko na
        kabine 3 kategorii poza stadionem. Moze by tak puszczac mecz bez komentarza?
        Ale te zlote mysli Szpaka i Zydorkiewicza...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka