Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    20.04.05, 23:41
    Śledząc dyskusję zauważyłem, że istnieje powszechne domniemanie, iż zarząd PFC, wyłączając naturalnie jednostki ocalałe, głoszące dobrą nowinę, jest tworem wirtualnym, a co najmniej silnie zakonspirowanym, sterowanym przez nieznane siły powiązane z tajemnym bractwem Lodu i Kamienia. Chcąc to sprawdzić, rozpocząłem na niespotykaną skalę, prace wykopaliskowe. I oto dzisiaj, pomiędzy najbardziej zakurzonymi folderami, wśród plików których rozszerzenia zapomnieli nawet najstarsi mieszkańcy Kaukazu, znalazłem skarb. Nie powiem wam jaki, ale jest to obiekt powstały pomiędzy epokami późnego Marcina i wczesnego Marka. Za chwilę wyślę go spakowanego i zbezpieczonego 0 bitowym hasłem do głównego Cenzora strony www.curling.pl i jeżeli będzie łaskaw to zobaczymy >> ZARZĄD <<. Wstrzymujcie oddech.
    Obserwuj wątek
      • hit_and_roll Apel do członków Zarządu PFC 21.04.05, 01:52
        ... hmmmm ja wstrzymam oddech ale dopiero w piątek wieczorem, gdy będzie miało
        się odbyć Zebranie Zarządu... a zanim to nastąpi to apeluję:

Panowie, Członkowie Zarządu PFC!!!

- nie czas i miejsce na jakieś animozje i aluzje pomiędzy Wami, gdy za dwa dni
        niespełna czeka Was odpowiedzialne zadanie stworzenia Regulaminu rozgrywek MP
        A.D.2005!!! i omówienie innych istotnych dla rozwoju curlingu w Polsce tematów
        - dyskutujcie konkretnie i na temat, biorąc pod uwagę obecny stan curlingu w
        Polsce, ale niech Waszym celem będzie budowanie wreszcie solidnych podstaw,
        które posłużą nam wszystkim przez długie lata
        - wsłuchujcie się w opinie "rodziny curlingowej" z całej Polski, bo to jej
        członkowie, mający różne, codzienne doświadczenia curlingowe są cennym żródłem
        pomysłów (co uwidacznia to forum), ale są też zarazem najbardziej "narażeni" na
        Wasze pomysły...
        - w piątkowy wieczór i noc sobotnią, gdy zasiądziecie w Waszym pełnym, 9-cio
        osobowym gronie (mam taką sczerą nadzieję), "grajcie" po dżentelmeńsku jak
        wymaga tego etykieta curlingu i spełnijcie nasze oczekiwania wobec Was. Byśmy w
        weekend już mogli "jasno" spoglądać w przyszłość (znając rozsądny Regulamin MP i
        inne ustalenia Zebrania) oraz zabrać się za spokojne przygotowania do kolejnej
        ważnej imprezy curlingowej w naszym kraju.

Pamiętajcie, cała rodzina curlingowa czeka niecierpliwie na Wasze decyzje!!! :)

Pozdrawiam i życzę owocnych obrad w piątek...

• zielgora piękne przesłanie......... 21.04.05, 09:24
          .......bardzo mi się podoba takie ujęcie kwintesencji nadziei i "wskazanie
          drogi”, która powinniśmy znać " >grajcie< po dżentelmeńsku jak wymaga tego
          etykieta curlingu i spełnijcie nasze oczekiwania wobec Was". Panowie myślę, że
          nie tylko Śląsk, oczekuje od was zaprzestania animozji..., które uwidaczniacie,
          aż nazbyt....

Również życzę samych smacznych owoców, bez robali i nadgniłych bulw.
          Trzymam za waz kciuki, powodzenia
      • pntb1 Re: Zarząd 21.04.05, 08:15
        > Śledząc dyskusję zauważyłem, że istnieje powszechne domniemanie, iż zarząd PFC,
        > wyłączając naturalnie jednostki ocalałe, głoszące dobrą nowinę, jest tworem wi
        > rtualnym
        Piękne, historyczne zdjęcia. Dobrze, że mi przypomniałeś jak niektórzy
        wyglądają. Bo dawno się z nimi nie widziałem. Przesyłam zdjęcia AS, by mógł je
        dołączyć do galerii na stronie. Ciekawe tylko, czy będzie je potrafił opisać?
        Nie! Skoro to jest Prężnie Działający Zarząd bez Skazy z jednym narwanym (jak to
        było - "stukniętym w główkę"?) krytykiem, to z pewnością nie będzie miał
        kłopotu. Jak zresztą żaden z innych curlerów, którzy świetnie znają zarząd i
        będą mogli ocenić co kto robi.
        Paweł
      • arekmcc Foto na stronie www 21.04.05, 13:25
        Witam,
        W FotoGalerii na stronie federacji
        (www.curling.pl/foto/foto_0306_PFC.html)
        znalazły się odnalezione, archiwalne materiały.
        Łza się w oku kręci...
        • ranter Re: Foto na stronie www 21.04.05, 13:56
          nie wiem jak innym, ale mi nie dziala ten link
          • zielgora link 21.04.05, 13:59
            ponieważ nawias "(" wcina się w adres.....
        • ccckhangoor Re: Foto na stronie www 21.04.05, 14:31
          aby zobaczyć zdjęcia kliknij <a
          href="www.curling.pl/foto/foto_0306_PFC.html" target="_blank">TUTAJ</a>
          • ccckhangoor Re: Foto na stronie www 21.04.05, 14:32
            no taaaa.... lamerstwo pierwsza klasa... :(((
            • zielgora Re: Foto na stronie www 21.04.05, 14:37
              hehehe :) wlasnie tym razem " ;-)))
            • damiahn Re: Foto na stronie www 21.04.05, 15:05
              Żeby nie było niedomówień, kolega "cupiacy" na kolanie pierwszy z prawej i
              koledzy z Krakowa i niektórzy inni np.: z Piechowic nie są w zarządzie -
              znaleźli się tylko za aktywność... :) i pomoc chociażby w liczeniu głosów... :)
              pozdrawiam,
              Damian
        • karolajna-cocktail Re: Foto na stronie www 21.04.05, 15:09
          Komu łza się w oku kręci temu się kręci...

Ja mam smutną refleksję po obejrzeniu zdjęcia "grupowego". W curling gram od
          stycznia 2004, zdjęcie jest datowane na 14.06.2003 (a więc pół roku wcześniej)
          tymczasem na prezentujących swe wdzięki 20 panów znam 8. Pozostałych w życiu na
          oczy nie widziałam.

Pozdrawiam
          Karolina
          • hit_and_roll Re: Foto na stronie www - konkurs 21.04.05, 15:41
            Ogłośmy konkurs :), kto poprawnie rozpozna wszystkich 9 członków Zarządu PFC i
            wskaże ich na zdjęciu!!! :P (nie mogą brać w nim udział udział osoby ze zdjęcia...)

Moja wiedza niestety kończy się na 5 członkach Zarządu przedstawionych na
            zdjęciu (Marek J., Arek D., Andrzej J., Paweł K. i Paweł B. - pozdrawiam Panów)
            a przecierz pozostała czwórka teoretycznie też się na nim znajduje i powinna być
            znana w naszym środowisku...
            Jeszcze dodam, że z pozostałej ekipy "niezarządowej" rozpoznaję 5 osób co daje
            razem równą połowę z całości 20 osób...

Wniosek - czas płynie, może już nie wszyscy interesują się curlingiem tak samo
            jak 2 lata temu.... :(((

Pozdrawiam
            K.B.
            • slawek_deron Re: Foto na stronie www - konkurs 21.04.05, 15:53
              Witam,
              no to jestem lepszy bo rozpoznaję sześciu (z nazwiska), o rany nawet ośmiu z
              widzenia!
              ale nic z tego na szczęście czy też niestety nie wynika.

Sławek
          • kwak4 Re: Foto na stronie www 21.04.05, 15:57
            Karolajno Miła, takie są prawa dżungli - a może raczej taki jest los pionierów
            ;-) Najsłabsi ?giną? w pomroce dziejów...
            W 1602 r. na pokładzie statku Mayflower przybiło do brzegów Ameryki 102
            osadników, zwanych Pielgrzymami. Pierwszej zimy nie przeżyło 46 z nich...
            Pionierom zawsze najtrudniej ? zwłaszcza gdy brakuje wszystkiego (lodu,
            kamieni, butów, wystarczająco dużego zapału). Sam miałem taki okres, kiedy nie
            pojawiałem się na torze, i to dość długi.
            Dobrze, że wróciłem do curlingu... I poznałem m.in. Ciebie :-)
            Może i ci ?nieznajomi? ze zdjęcia kiedyś wrócą. Dlatego moje refleksje nie są
            smutne :)
            Pozdrawiam
            Krzysztof KWAK Czwarty
            PS. A z tych, którzy ruszyli w podróż z Magellanem, przetrwało jeszcze mniej.
            Ot, los pionierów...
            • slawek_deron Re: Foto na stronie www 21.04.05, 16:01
              Bardzo dziwne porównanie zważywszy, że zarząd ponoć dalej liczy 9 osób, a
              ostatnia zima nie była aż tak ostra, nie było również problemów z
              przepłynięciem cieśniny Magellana ani atakami krajowców.
              • kwak4 Re: Foto na stronie www 21.04.05, 17:17
                Sławku, nie pisałem o ludziach z zarządu, tylko o tych nieznajomych, o których
                wspominała Karolajna :))) To prawda, że okazało się, iż dla większości z tych
                panów zima spędzana na curlingowym torze jest zbyt trudna do zniesienia
                (przetrwania), ale czy mam się z tego powodu smucić? Wolę sobie powspominać,
                jak wyglądał polski curling Anno Domini 2003 i jak wygląda teraz. I uśmiecham
                się przy tym :-))) Zwłaszcza do Karolajny...
                Krzysztof KWAK Czwarty
                • karolajna-cocktail Re: Foto na stronie www 21.04.05, 18:53
                  Dziękuję Krzysiu za Twój optymizm i miłe słowa.:)
                  Serdecznie pozdrawiam wszystkich, dla których zima nie okazała się zbyt długa i
                  zbyt ciężka.
                  Karolina
                  • kasia_cocktail Re: 25.04.05, 10:51
                    • kasia_cocktail Po zebraniu 25.04.05, 10:53
                      Kiedy można się spodziewać (mniej lub bardziej) oficjalnych informacji z
                      zebrania Zarządu Federacji?

Pozdrawiam
                      • pntb1 Info z Zarządu na stronie www.curling.pl 25.04.05, 11:51
                        > Kiedy można się spodziewać (mniej lub bardziej) oficjalnych informacji z
                        > zebrania Zarządu Federacji?
                        Pierwsze informacje na stronie www.curling.pl jeszcze dziś, czyli w
                        poniedziałek: uchwalone przez Zarząd regulaminy - Regulamin Rozgrywek PFC i
                        Regulamin Mistrzostw Polski kobiet i mężczyzn 2005. Reszta równie szybko.
                        Karolina spisuje protokół, po szybkim zatwierdzeniu go przez Zarząd, skrót
                        zostanie zamieszczony w części ogólnodostępnej, szczegółowy w katalogu na hasło
                        dla członków Federacji.
                        Paweł
                        • karolajna-cocktail Re: Info z Zarządu na stronie www.curling.pl 25.04.05, 13:06
                          Protokół jest już gotowy i został wysłany sekretarzowi PFC.
                          Karolina
                        • arekmcc Info z Zarządu na stronie www.curling.pl 25.04.05, 14:22
                          Oba wspomniane regulaminy znajdują się na stronie:
                          Organizacja / Federacja -> Informacje dla klubów
                          Miłej lektury
                          Arek
                  • bartoszsit Re: Foto na stronie www 29.04.05, 22:53
                    cóż,
                    może i jednemu z "młodszych" członków curlingowej rodziny,
                    ale jednak bywalcowi największych, dotychczasowych imprez curlingowych w kraju
                    mam na myśli Mistrzostawa Polski,
                    Ci Panowi z foto są, w większości, nie znani...
                    a szkoda i chyba tak być nie powinno!
                    łezka się w oku kręci ale chyba z innego powodu...
                    cóż jak to mówił Franz Mauer "czasy się zmieniają a Pan dalej w komisjach" hehe
                    ale... nie jedna jeszcze zima przed nami i od nas zależy jak się do niej
                    przygotujemy
                    pozdrawiam wszystkich którzy doprawdy chca, w tym oczywiście część Zarządu...)
                    z pewnością wieci sami o kim piszę, za Waszą postawę gorąco dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka