Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

A nie mowilem....

IP: *.g.pppool.de 22.06.05, 07:51
    Bezpieka rządzi polskim futbolem

Andrzej Placzyński
    Fot. Małgorzata Kujawka / AG

ZOBACZ TAKŻE

• Z kim konsultuje swoje decyzje Listkiewicz? (10-12-04, 03:00)

Tygodnik "Wprost", 26.06.05 21-06-2005 , ostatnia aktualizacja 21-06-2005
    22:02

"PRZEDWCZORAJ PRZECZYTANE". Kim jest Andrzej Placzyński, szara eminencja
    polskiego futbolu, szef polskiego oddziału firmy SportFive? Okazuje się, że
    Placzyński to były porucznik Służby Bezpieczeństwa, który nadzorował m.in.
    ojca Konrada Hejmę - napisał poniedziałkowy "Wprost".

W latach 80. Placzyński był kadrowym oficerem wywiadu PRL. Ustaliliśmy, że w
    aktach MSW był zarejestrowany nie pod swoim nazwiskiem, ale jako porucznik
    Andrzej Kafarski.

Placzyński w latach 80. przebywał w Wiedniu jako wicedyrektor Instytutu
    Polskiego. Nieoficjalnie pracował dla XIV wydziału I Departamentu MSW. - To
    była jednostka do zadań specjalnych. Oficerowie z tego departamentu
    uczestniczyli w najtrudniejszych grach operacyjnych polskiego wywiadu -
    tłumaczy Paweł Piotrowski z IPN.

Nazwisko Kafarskiego znajduje się m.in. w aktach sprawy ojca Hejmy. Część
    notatek operacyjnych była przez Kafarskiego (czyli Placzyńskiego)
    podpisywana. - Dzień wczorajszy już minął, nie chcę o tym rozmawiać -
    usłyszeliśmy od Andrzeja Placzyńskiego.

Andrzej Placzyński to postać numer jeden w polskiej piłce nożnej. To on
    decyduje o kontraktowaniu meczów towarzyskich reprezentacji Polski oraz
    transmisjach ze wszystkich spotkań. Umowy SportFive z TVP są tajne. Kilka
    miesięcy temu "Gazeta Wyborcza" ujawniła, że w ciągu sześciu lat firma
    otrzymała za prawa do transmisji meczów reprezentacji 15 mln dolarów. Do tego
    dochodzą prowizje za poszukiwanie sponsorów i prawa do relacji z pucharów.

Sprawa Placzyńskiego dowodzi, jak mocną pozycję w polskim futbolu mają ludzie
    wywodzący się z komunistycznej bezpieki. Kilka tygodni temu okazało się, że z
    SB współdziałał szef polskich sędziów Janusz Hańderek. Według zdobytych przez
    nas informacji w IPN znajdują się dowody na współpracę z SB dwóch byłych
    trenerów reprezentacji Polski w piłce nożnej oraz kilku prezesów polskich
    klubów.

Obserwuj wątek
      • Gość: Porter Nowość! IP: *.orion.pl 22.06.05, 08:24
        Królowa Bona czuje się słabo i kto wie, czy całkiem nie umarła.
        • Gość: Cyfra Re: Nowość! IP: *.g.pppool.de 22.06.05, 10:40
          Gość portalu: Porter napisał(a):

> Królowa Bona czuje się słabo i kto wie, czy całkiem nie umarła

Nie,Legia,Wisla jeszcze zyja i maja sie jak narazie dobrze....
          • Gość: Porter Re: Nowość! IP: *.orion.pl 22.06.05, 12:54
            To gdzie tu nowość? Że Placek jest ubolem, to wiedzą wszyscy.
            • Gość: Cyfra Re: Nowość! IP: *.g.pppool.de 22.06.05, 13:34
              Ale jest jeszcze wielu innych w roznych klubach...
              • Gość: Porter Re: Nowość! IP: *.orion.pl 22.06.05, 13:43
                O Filipiaku różnie się mówi, ale ja bym nie przesądzał...
                • Gość: Cyfra Re: Nowość! IP: *.g.pppool.de 22.06.05, 15:05
                  No tak najlepsza obrona jest atak...
                  • Gość: Porter Re: Nowość! IP: *.orion.pl 22.06.05, 15:24
                    Tak tez zrozumiałem założenie przez Ciebie tego wątku i napisanie w tym
                    kontekście o Wiśle i Legii. Jakbyś się pytał, to na profesora F. mówią mały
                    Krauze nie tylko z powodu sukcesów w branży informatycznej, ale i z powodu
                    źródeł tych sukcesów.
                    • Gość: Cyfra Re: Nowość! IP: *.g.pppool.de 22.06.05, 15:31
                      Tak,tak Porter ty jestes specjalista od robienie czarnego z bialego.Niedlugo
                      uslyszymy ze to Legia i Wisla caly czas walczyly z bylym ustrojem ,a Cracovia
                      z Polonia i Warta czerpaly korzysci....
                      I znowu sie klania gruba kreska....No ale mysle ze Kaczynski wreszcie zrobi
                      porzadek i kazdy dostanie na co zasluzyl...
                      • Gość: Bonhart Re: Nowość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:01
                        Gość portalu: Cyfra napisał(a):

> Tak,tak Porter ty jestes specjalista od robienie czarnego z bialego.

A czy to przypadkiem nie ty jestes osoba ktora czesto widzi cos czego nie bylo
                        i wiecznie wietrzy [antypasiaste] spiski?
                        Plis, nie rob ze wszystkich forumowiczow ofiar swojej manii przesladowczej.
                      • Gość: Porter Re: Nowość! IP: *.orion.pl 22.06.05, 16:32
                        Żaden klub sportowy nie walczył z komuną.
      • Gość: mmm Nie podobaja mi sie te... IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 22.06.05, 09:42
        ...harce z teczkami. Wyborcza na pierwszej stronie wykrzykuje 'stop dzikiej lustracji!' a na ostatnie przedrukowywuje tekst 'według zdobytych przez nas informacji w IPN znajdują się dowody (...)'

Bo jak Giertych urzadza sobie konferencje prasowe i mowi, ze Belka skłamał to działa w mysl zasady "poobrzucać wroga błotem, ile się da, a coś na pewno przylgnie". Ale jak to my dotrzemy do tajnych materiałów to jedynie spełniamy swój dziennikarski obowiązek.

Itd.

Ja chciałem tylko napisać, że takie osoby jak Hańderek to są dla mnie skompromitowane nie dlatego, że ktoś twierdzi, że gdzieś tam przeczytał... tylko dlatego, że widzę efekty (znaczy sie szkody) ich pracy.
        • Gość: Porter Biedny p. premier i wstrętny Giertych IP: *.orion.pl 22.06.05, 10:11
          Przypominam, że Giertych obrzuca niecnie p. premiera błotem za taki drobiazg,
          jak oświadczenie: "nie podpisywałem żadnego zobowiązania o współpracy z SB, nie
          zobowiązywałem się do współpracy z SB", podczas, gdy w teczce p. premiera
          znalazł się dokument mówiący: "W związku z wyjazdem do USA przyjmuję do
          realizacji następujące zadania na rzecz Służby Bezpieczeństwa Ministerstwa
          Spraw Wewnętrznych:
          1. Rozpoznawanie poznanych osób pod kątem ich ewentualnych powiązań z wrogimi
          służbami specjalnymi.
          2. Typowanie i opracowywanie osób ze środowisk opiniotwórczych oraz różnego
          rodzaju specjalistów przychylnie nastawionych wobec naszego kraju,
          posiadających realne możliwości dostarczania interesujących nas informacji.
          3. Zobowiązuję się do utrzymywania ścisłej tajemnicy, także przed najbliższymi
          osobami, faktu utrzymywania kontaktów z SB MSW oraz wszelkich informacji z tego
          wynikających". Niżej: Łódź, dn. 10.09.1984r. i podpis - Marek Belka.
          W nagłówku dokumentu także jest: Łódź i data 10.09.1984. Pod datą "tajne. spec.
          znaczenia". Niżej "egz. poj."

Biedny p. premier i wstrętny Giertych
          • Gość: mmm Re: Biedny p. premier i wstrętny Giertych IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 22.06.05, 10:19
            Moja zona dzis wyraznie zdziwiona powiedziala, ze nie rozumie o co ten halas. No bo skoro podpisal, ze bedzie to utrzymywal w scislej tajemnicy, to na co oni teraz liczyli, ze sie przyzna?
            • Gość: Cyfra Re: Biedny p. premier i wstrętny Giertych IP: *.g.pppool.de 22.06.05, 10:43
              Gość portalu: mmm napisał(a):

> Moja zona dzis wyraznie zdziwiona powiedziala, ze nie rozumie o co ten halas.
              N
              > o bo skoro podpisal, ze bedzie to utrzymywal w scislej tajemnicy, to na co
              oni
              > teraz liczyli, ze sie przyzna?

Spytaj swojej zony czy by nie chciala kandydowac...
              • Gość: mmm Re: Biedny p. premier i wstrętny Giertych IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 22.06.05, 19:50
                A na kogo/gdzie?
                • Gość: Cyfra Re: Biedny p. premier i wstrętny Giertych IP: *.g.pppool.de 23.06.05, 07:42
                  No niedlugo beda wybory do sejmu,prezydenckie...a pewna partia ma problemy z
                  kandydatem na prezydenta....
                  • Gość: Porter Re: Biedny p. premier i wstrętny Giertych IP: *.orion.pl 23.06.05, 08:24
                    Chodzi o tą partię, która rozkleja plakaty z wizerunkami jakichś ludzi o
                    przyjemnym wyrazie twarzy (co ma odwrócić uwagę od oblicza Frasyniuka), czy o
                    tą, w której zasłużony dla budowy autostrad polityk, były premier, broni się
                    ostatkiem sił przed rolnikami, górnikami, hutnikami, emerytami, rencistami,
                    wojskowymi, policjantami, nauczycielami, tkaczami, zdunami, kominiarzami,
                    lekarzami od ludzi i od zwierzątek, pielęgniarkami, babciami klozetowymi,
                    hydraulikami, inżynierami, technikami, kierowcami, pieszymi, działkowcami,
                    ekspedientkami, masarzami, działkowcami, lokatorami, bezdomnymi, menadżerami,
                    biznesmenami, które to grupy usiłują go skłonić do kandydowania na najwyższy
                    stolec w państwie?
                    Jeśli chodzi o pierwszą możliwość, to istnieje już kandydatka, zasłużona
                    specjalistka p. Bochniarz, a co do dugiej, to myślę że poczucie
                    odpowiedzialności weźmie górę i zasłużony dla budowy autostrad polityk, były
                    premier, ulegnie rolnikom, górnikom, hutnikom, emerytom, rencistom, wojskowym,
                    policjantom, nauczycielom, tkaczom, zdunom, kominiarzom, lekarzom od ludzi i od
                    zwierzątek, babciom klozetowym, inżynierom, technikom, kierowcom, pieszym,
                    działkowcom, ekspedientkom, masarzom, działkowcom, lokatorom, bezdomnym,
                    menadżerom, biznesmenom, hydraulicy zaś wyjadą do Francji, a pielęgniarki do
                    Szwecji. Tak, że żona nie ma szans.
                    • Gość: mmm Re: Biedny p. premier i wstrętny Giertych IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 24.06.05, 08:26
                      Moja zona nie chce i nie musi [kandydowac].

Dzis znowu dala wyraz swojej nadprzecietnej inteligencji. Mowie jej, ze Filipiak podnosi ceny bo obliczyl sobie, ze wejsciowka kosztuje 22.22zl czyli - jak mowi profesor - tyle co wejscie do kina na film z Hollywood, a mecz pilkarski jest dodatkowo na zywo! I ma racje - mowi mi zona - wiekszosc z tych filmow to tez straszne chały.
                      • Gość: Cyfra Re: Biedny p. premier i wstrętny Giertych IP: *.g.pppool.de 24.06.05, 08:36
                        Bilet na sobotni mecz Niemcy - Brazylia 70 Euro i trzeba bylo stac 3 godziny.U
                        konia 200 Euro.
                        No ale mysle ze to bedzie inna klasa spektaklu...
      • fle_xx Selekcjonerzy- eSBecy? 25.06.05, 19:55
        Ja bym tu widzial Wójcika i hmmm...?
        • Gość: Razorfan Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 20:10
          Mi sie cos wydaje ze Wojcik za mlody i on w latach 80-tych to jeszcze biznesy po
          bazarach robil ale moze sie myle. W sumie to tak dokladnie nie wiem ile on ma
          lat. Co do esbekow to ja bym tam raczej widzial Apostela. On taki zawsze niby w
          cieniu a jednak zawsze na wierzchu.
          • fle_xx Re: Selekcjonerzy- eSBecy? 25.06.05, 21:49
            Gość portalu: Razorfan napisał(a):
            > Co do esbekow to ja bym tam raczej widzial Apostela. On taki zawsze niby w
            > cieniu a jednak zawsze na wierzchu.

No tez o Apostelu pomyslalem. O Koncewiczu sie nie wypowiadam bo "za moich
            czasów" to on juz dawno byl na emeryturze, Górski na bank nie, Gmoch? troche
            podobny do Hejmy hehe..., Kulesza nie sadze, Piechnik tak samo, Lazarek chyba
            nie chociaz przeciez wyjezdzal do Trelleborga, Strejlau tez odpada. A moze
            Cmikiewicz? Nie wydaje sie zbyt silny psychicznie...Ale prawda czesto zaskakuje
            szczególnie w tych sprawach.
            • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:05
              Panowie, naprawdę nie należy snuć takich rozważań.
              • Gość: Razorfan Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:14
                Porter zadziwiasz mnie. Do tej pory jawiles sie jako zwolennik wynajdowania
                trupow w szafie. Myslalem ze ochoczo podejmiesz temat czerwonej pajeczyny ktora
                jak sie okazuje dreczy juz nie tylko polska gospodarke ale i sport.
                • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:29
                  Ale to jak sobie wyobrażasz? Przecież nie mamy danych. Piszesz, że jeden może
                  tak, inny na pewno nie, a przecież nie ma żadnej podstawy, żeby tak twierdzić.
                  Bo nie znamy śladów takiej działalności.
                • fle_xx Re: Selekcjonerzy- eSBecy? 25.06.05, 22:31
                  Gość portalu: Razorfan napisał(a):

> Porter zadziwiasz mnie. Do tej pory jawiles sie jako zwolennik wynajdowania
                  > trupow w szafie. Myslalem ze ochoczo podejmiesz temat czerwonej pajeczyny
                  ktora
                  > jak sie okazuje dreczy juz nie tylko polska gospodarke ale i sport.

No tak, ja nie widze przeciwwskazan do takich rozwazan, przeciez z tego forum
                  taki organ "opiniotwórczy" (jesli by mialo komus zaszkodzic) jak z Bohumila
                  Panika wielki trener.
                  • Gość: Razorfan Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:48
                    Ja tam ogolnie takie rozwazania o teczkach uwazam ze g.... warte a wlaczylem sie
                    w nie jedynie z nudow. Ot tak wyrazilem swoja opinie na temat Wojcika i
                    dorzucilem od siebie Apostela (cos w stylu prorokowania kto bedzie mistrzem
                    Polski:) ).
                    Juz nie chcialem sie odnosic do rozwazan o Belce bo to nie to forum ale przyznac
                    trzeba ze wielkie zagroznie stowrzyl on nie tlyko dla RP ale i dla USA a to
                    czyni z niego niemal Mate Hari w oczach posla Giertycha.
                    • Gość: Razorfan Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:57
                      Zapomnialem odniesc sie do braku danych. otoz Porter dane nie maja tu nic do
                      tego. One tylko utrudniaja cala sprawe. Przeciez na podstawie tej samej teczki
                      Niezienski orzekl ze ktos jest czysty a ktos inny ocenil go jako groznego TW.
                      Wiec w sporcie byloby podobnie. nikt nigdy do konca nie pozostal i nie
                      pozostanie czysty, szczegolnie w oczach niektorych. A w kontekscie oczu to juz
                      wiem jak to naprawic. Otoz wystarczy ze Kaczynski na kogos spojrzy i juz wie czy
                      ktos jest przestepca i to nawet wielokrotnym. Tylko wredne sady nie chca tego
                      uznawac (pewnie tez oplecione czerwona pajeczyna) i zadaja jakichs twardych
                      dowodow (jakby byly jakies twardsze dowody niz ocena blizniakow). Ale skoro w
                      polityce nie chca uznac tego autorytetu to moze do sportu chociaz jednego z
                      braci na weekendy mozna by wynajac. Tu nie potrzeba zadnych sedziow wystarczy ze
                      cala Polska widziala (tzn teraz wystarczyl by tlyko Kaczor) i juz mozna
                      odejmowac punkty i przyznawac tytuly.
                      Pozdr
                      Sorry ze taki zaczepliwy jestem ale trzeba rozruszac forum :) a ze sezon
                      ogorkowy to flexx ma racje chocby o dyzurnym temacie teczek mozna podyskutowac
                      przeciez Placzynski nie mogl byc jedyny w calym tym towarzystwie.
                      • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:44
                        Ja nie jestem elektoratem Kaczyńskiego, ale zwracam uwagę, że nazwanie
                        Wachowskiego "przestepcą", to była opinia wygłoszona w wywiadzie, a nie
                        sentencja wyroku, jaki Kaczor wydał bez postepowania na rzeczonego
                        Wachowskiego. Słowo przestępca ma po polsku jedno znaczenie: jest to ktoś, kto
                        popełnił przestępstwo. Sąd ośmieszył sie na całego, zmieniając definicję na
                        potrzeby tego postepowania i nie dopuszczając do prezentacji dowodów, jakie
                        Kaczor miał na poparcie swojej tezy. I - mimo, że Kaczyński jest mi zupełnie
                        obojętny, to czuje się z lekka zagrożony tym postepowaniem. Jeżeli ktoś
                        wyciągnie mi portfel, a ja krzyknę "łapać złodzieja", to ten może wytoczyć mi
                        proces, bowiem nazwałem go złodziejem, zanim sąd skazał go prawomocnym wyrokiem
                        za kradzież. Człowiek, którego nazwiemy oszustem, pozwie nas i wygra, choćbyśmy
                        przedstawili dowód rzeczowy, że sprzedał nam świadomie kradziony samochód. Itd.
                        Bardzo zmartwił mnie wyrok sądu, natomiast Kaczyński na tym oczywiście
                        skorzysta.
                        • fle_xx Re: Selekcjonerzy- eSBecy? 25.06.05, 23:55
                          Ale ja nie mówie kto wedlug mnie jest tylko móglby byc wspolpracownikem SB.
                          Wyraznie zaznaczylem ze to sa moje przypuszcenia poparte pewna analiza zachowan
                          i postaw bylych selekcjonerów (badz zartu z wygladem zewnetrznym Jacka Hej..
                          tzn Gmocha:P)a zycie moze przyniesc zaskakujace rozwiazanie, jesli oczywiscie
                          te dane zostana ujawnione.
                          Jest to ciekawy temat na sezon ogórkowy bo przeciez selekcjoner pilkarsiej
                          reprezentacji to jedna z najbardziej eksponowanych funkcji w kraju.
                        • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 26.06.05, 00:30
                          Ech, cos mi sie wydaje, ze z tymi dowodami to jakas sciema. To ma Kaczynski te dowody czy nie ma? Podobno ma, zeby sie bronic, ale nie na tyle, zeby udowodnic, ze Wachowski jest przestępcą (bo tajne?!). To tak troche brzmi 'wiem ale nie powiem" i jest wg mnie niepoważne.

Ta sytuacja ze złodziejem też mnie nie przekonuje, bo nie kazdy jest min. sprawiedliwosci i co innego krzyknąc coś pod wplywem impulsu a co innego powtarzać to wielokrotnie z premedytacją. Ale probuj dalej moze mnie przekonasz.

PS. Co do Kaczyńskiego to nienawidzę jak ktoś stosuje moralność Kalego, a to już drugi raz w przeciągu 10 dni.
                          • Gość: sardo Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 00:54
                            I dasz sobie rękę uciąć, że Wachowski jest czysty?
                            • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 26.06.05, 01:15
                              Ale co to ma do rzeczy?
                              • Gość: sardo Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 01:20
                                W gruncie rzeczy kazdemu z nas szaraków przestępcą łatwo jest zostać w naszym
                                policyjnym państwie. Za to wałkarzom takim jak W. nic nie udowodnisz skoro sąd
                                wytrąca ci z ręki wszyskie atu.
                                • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 26.06.05, 02:01
                                  Jak wytraca z reki atuty? Jesli Kaczynski ma dowody na to, ze zostalo popelnione przestepstwo to niech zlozy zawiadomienie do prokuratury. Przeciez to jest szczeniackie, ze Kaczynski rozglasza w wywiadach, ze ten i tamten jest przestepca a nie potrafi tego udowodnic. Takiego czlowieka nawet na forum bysmy wysmiali. Nie rozumiem tego zachowania.
                                  • Gość: sardo Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 02:07
                                    Tylko, że sąd (z tego co słyszałem) odrzucił w całości materiał dowodowy
                                    obrony. A nazwisko pana W. dziwnie często występuje w powiązaniu z osobnikami
                                    conajmniej podejrzanego autoramentu.
                                    • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 26.06.05, 05:38
                                      > Tylko, że sąd (z tego co słyszałem) odrzucił w całości materiał dowodowy
                                      > obrony.

Tak wiem. Nie potrafie powiedziec dlaczego tak sie stalo. Sad wydal podobno jakies uzasadnienie, ale nie widzialem, zeby ktos je publikowal. Na prawde nie widzę problemu w tym, żeby Kaczyński zawiadomił prokurature jeśli ma dowody na to, że Wachowski jest przestępcą. Jeśli je ma i tego nie robi łamie prawo.

> A nazwisko pana W. dziwnie często występuje w powiązaniu z osobnikami
                                      > conajmniej podejrzanego autoramentu.

Nadal nie rozumiem do czego probujesz mnie przekonac. Ze Kaczynski zostal nieslusznie skazany, czy, ze Wachowski jest "wielokrotnym przestepcą".

Zwracam uwage, ze to juz drugi proces, ktory Kaczynski przegral w tej sprawie.

"Rok temu w procesie cywilnym, Sąd Najwyższy orzekł, że Kaczyński zniesławił Mieczysława Wachowskiego i dlatego ma go publicznie przeprosić. Wyrok jest prawomocny, ale pomówiony Wachowski w żaden sposób nie może wyegzekwować od prezydenta stolicy przeprosin."

Kaczyński za to bimba sobie z tego i mówi:

"Oczywiście, że bym [to] powtórzył, bo mówię prawdę, a to jest w Polsce towar wyjątkowo deficytowy."
                                      • Gość: Razorfan Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 12:05
                                        Dokladnie zgadzam sie z mmm. W tej sprawie sad nie rozstrzygal czy Wachowski
                                        jest przestepca tylko czy Kaczor go pomowil. Skoro mial dowody to do prokuratury
                                        powinien to zaniesc.
                                        Przyklad ze zlodziejem jest zupelnie nie porownywalny. Kiedy ktos ukradnie ci
                                        radio to jestes nie dosc ze swiadkiem to jeszcze ofiara przestepstwa. Na dodatek
                                        nakryles sprawce na goracym uczynku. Poza tym nie jestes osoba publiczna,
                                        politykiem i nie mowisz tego w wywiadzie w tv tylko biegnac za sk....
                                        W interpretacji Kaczynskiego kazdy polityk moglby pomowic kazdego innego
                                        polityka. Tak praktycznie by to wygladalo. Zapewne jednak Kaczynskiemu chodzi o
                                        co innego. Tu problemem nie byl fakt ze Kaczynski bronil wolnosci wypowiedzi. On
                                        bronil wolnosci wypowiedzi Kaczynskiego no bo przeciez Kaczynski to Kaczynski i
                                        jemu sad powinien wierzyc na slowo bo on jest Kaczynski. Kto sluchal jego
                                        chorych wypowiedzi po tym zdarzeniu mogl wyraznie dostrzec ta "subtelna" nute w
                                        jego komentarzach.
                                        A na koniec nalezy tlyko wyrazic zal ze kiedys nie skazano za pomowienia Leppera
                                        czy nawet wczesniej Macierewicza. Moze wtedy pozniej politycy trzymali by jezyk
                                        za zebami. Aha a propos MAcierewicza. JEdnym z powodow dla ktorych bym skonczyl
                                        na zawsze jakiekolwiek rozmowy o teczkach jest fakt ze zeruja na nich takie
                                        indywidua jak "gonczy" Antoni. Przeciez juz byl spokoj przez kilka lat nie bylo
                                        go w tv a teraz znowu weszla zastepcza tematyka teczek to on i jemu podobni
                                        wyplyneli.
                                        O i jeszcze jeden wniosek otworzmy archiwa wtedy to dopiero bedzie fajnie. Wtedy
                                        sie wszystko wyjasni tak jak sie wyjasnilo po otwarciu teczki Belki.
                                        Pzdr.
                                        P.s. do Portera - zdaje sie ze mowiles ze nie jestes elektoratem zadnego
                                        ugrupowania cwaniaku bo w ogole nie chodzisz do wyborow. Ale chyba w tych
                                        nadchodzacych wyborach to ciezko bedzie zastosowac bardziej ofensywna strategie
                                        bo wybor kiepski oj kiepski.
                                      • Gość: sardo Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:09
                                        Ja nie chcę bonić Kaczora chociaz ostatnio nie mam mu nic do zarzucenia, w
                                        sumie wystarczy mi TKM żeby tego pana traktować z dystansem. Ale nie sądzę żeby
                                        był w błędzie mówiąc to co powiedział i tyle.
                                        • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 02:12
                                          TKM to był tekst, który Kaczor wygłosił do Janusza Tomaszewskiego, kiedy poznał
                                          koncepcje obsadzania spółek skarbu państwa przez AWS i sam nie zdecydował się
                                          do AWS przyłączyć (jak twierdzi właśnie z tego powodu).
                                    • Gość: m04 Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lublin.mm.pl 26.06.05, 12:14
                                      Gość portalu: sardo napisał(a):

> Tylko, że sąd (z tego co słyszałem) odrzucił w całości materiał dowodowy
                                      > obrony.

Widocznie byly to dowody li tylko w odczuciu Kaczana.
                                      • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:37
                                        ... przy czym pani sędzina wyczuła to intuicją kobiecą, bo uniemożliwiła ich
                                        przedstawienie.
                                  • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:35
                                    Ale to jest stawianie sprawy na głowie: Kaczyński nie ma obowiązku składać
                                    zawiadomienia o przestępstwie.
                                    • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 26.06.05, 21:07
                                      Jako minister sprawiedliwości?

Ja sie boje tego, ze choc tych dowodow (o ktorych nie wiem, ale przypuszczam) nikt rozsadny by nie bral pod uwage, to jak Kaczynski dorwie sie do wladzy sprawa sie calkowicie zmieni.
                                      • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:32
                                        Ja myślę, że gdyby Kaczyński zaczął, jako prokurator generalny ścigać przy
                                        pomocy prokuratury swojego przeciwnika politycznego, to byłby skończony. Bo na
                                        zdrowy rozum, Wachowski to rzezimieszek, a nie poważny kryminalista. A
                                        prokurator generalny nie powinien zajmować się rzezimieszkami, nawet, jeśli ich
                                        osobiście nie lubi.
                                        • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 27.06.05, 00:38
                                          Byc moze masz racje - Wachowski to tylko rzezimieszek, a Kaczynski wymyslil, ze go pomowi, zostanie skazany i w efekcie jego notowania podskocza.

Problem tylko w tym, ze takie postepowanie budzi jeszcze wiekszy niesmak.
                                          • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 02:16
                                            Ty sobie przeczytaj tekst wywiadu, którego Kaczor udzielił, nazywając
                                            Wachowskiego przestępcą, to zobaczysz, że to, co napisałeś, to nonsens. No i
                                            przypomnij sobie, że to było w czasach, kiedy Kaczyński nie mógł nawet śnić o
                                            wzięciu udziału w wyborach prezydenckich. Chyba, że uważasz, iż to Wachowski
                                            działając ręka w rękę z Kaczyńskim celowo pompuje mu notowania.
                                            • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 27.06.05, 06:55
                                              Zle mnie zrozumiales. Myslalem, ze to Ty sugerujesz, ze odbylo sie to tak jak pisalem w poprzednim poscie. Widac sie pomylilem.

Co do wywiadu to odbylo sie to chyba w programie radia Zet. Olejnik (o ile sie nie myle) zapytala "czy zgadza sie ze swoim bratem, ze Wachowski to wielokrotny przestepca" i padla odpowiedz "tak". Jesli pamiec mnie myli to prosze mnie poprawic. To chyba bylo jakies 4 lata temu, pod koniec rzadow AWS. Ja wtedy juz nie mieszkalem w Polsce wiec moglem cos przekrecic.
                                              • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.orion.pl 27.06.05, 09:30
                                                Poprawiam. Olejnik zapytała: "Czy zgadza się pan z wypowiedzią swego brata w
                                                sprawie ministra Wachowskiego?" Wypowiedź brzmiała: "tak".
                                                • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 27.06.05, 18:57
                                                  To troche poza tematem, ale dlaczego pisales, ze nie mial szans wtedy kandydowac?
                                                  • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:41
                                                    Na kogo? Na prezydenta? Kwaśniewski rok wcześniej zaczął drugą kadencję.
                                                    Kaczyński znajdował się w politycznym niebycie. Został ministrem
                                                    sprawiedliwości, ale co to za urząd? Przed każdymi wyborami telewizja puszczała
                                                    zeznania Pineiro, opisującego ze szczegółami, jak bracia Kaczyńscy założywszy
                                                    Art-B, ukradli FOZZ, tworząc firmę Telegraf. PiS miał niewielkie szanse, żeby
                                                    dostać się do parlamentu, a czerwoni byli u szczytu. Wówczas nikt nie mógł
                                                    dawać Kaczorowi szans na jakiekolwiek poważne stanowisko.
                                                    • Gość: mmm Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 27.06.05, 22:35
                                                      Acha, czyli jednak mogl, ale mial male szanse. Bo myslalem, ze mu ktos zabronil (zona?)
                                      • Gość: Cyfra Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.g.pppool.de 27.06.05, 08:36
                                        Gość portalu: mmm napisał(a):

> Jako minister sprawiedliwości?
                                        >
                                        > Ja sie boje tego, ze choc tych dowodow (o ktorych nie wiem, ale przypuszczam)
                                        n
                                        > ikt rozsadny by nie bral pod uwage, to jak Kaczynski dorwie sie do wladzy
                                        spraw
                                        > a sie calkowicie zmieni.

I oby jak najszybciej bo jak narazie tp prawa w Polsce nie ma...
        • Gość: Porter Re: Selekcjonerzy- eSBecy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 20:13
          Weź na wstrzymanie, pls.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka