Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wisła - potęga trenersko-menagerska!!!

24.06.05, 09:06
    Co to za gra z tym Engelem? Będzie trener - Liczka, niby trener Kasperczak i
    treneiro-menadżeiro Engel? Nie za dużo? Co ten Engel tam ma niby robić?
    Wogóle to już przestaje się orientować w tej wiślackiej plątaninie trenerów-
    menadżerów-dyrektorów-kierowników...
    Obserwuj wątek
      • Gość: yeti Re: Wisła - potęga trenersko-menagerska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:14
        Nie ty jeden.
        • Gość: Porter Re: Wisła - potęga trenersko-menagerska!!! IP: *.orion.pl 24.06.05, 10:34
          Mnie się wydaje, że jeżeli Engel pójdzie do Wisły, to przejmie wszystkie
          obowiązki Basałaja z zakresu spraw sportowych, a Mielcarski będzie jego
          podwładnym. To nie jest zły koncept.
          • rasheed Re: Wisła - potęga trenersko-menagerska!!! 24.06.05, 11:10
            To nie jest zły koncept, pod warunkiem że Basałaj pójdzie raus...
            • Gość: Porter Re: Wisła - potęga trenersko-menagerska!!! IP: *.orion.pl 24.06.05, 11:15
              Mnie się zdaje, że jak Basałaj ograniczy się do spraw pozasportowych, to będzie
              OK. No, bo Engel, jako prezes nie miałby pokjęcia o F/K, inwestycjach,
              zarządzania spółką.
              • Gość: yeti Re: Wisła - potęga trenersko-menagerska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:22
                Gdzies wczoraj wyczytałem że Bobo Kaczmarek ma zostac w Wisle szefem od
                pozyskiwania młodych talentów.
                • Gość: Porter Kosmiczny plan nr 9 IP: *.orion.pl 24.06.05, 11:35
                  Już wiem! Wisłą chce załatwić sobie kolejne sukcesy w naszej lidze,
                  zatrudniając wszystkich polskich trenerów z licencją pro!
                  • a.adas Re: Kosmiczny plan nr 9 24.06.05, 11:51
                    Chyba nie boisz się, że podbierze Wam Zielińskiego? Przecież przychodzi Jacek
                    Bąk z licencją trenerską, a zawsze można sprowadzić Hajtę na ławę:)

Jak tak dalej pójdzie, to Cupiał będzie musiał wynajmować Salę Kongresową na
                    posiedzenia szefów Wisły:)
                    • Gość: yeti Re: Kosmiczny plan nr 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:58
                      Po co? Na trybunach sie zmieszcza.
                      • a.adas A jak deszcz spadnie?:) 24.06.05, 18:16
              • Gość: SEVEN Re: Wisła - potęga trenersko-menagerska!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.06.05, 17:25
                > Mnie się zdaje, że jak Basałaj ograniczy się do spraw pozasportowych, to będzie
                >
                > OK. No, bo Engel, jako prezes nie miałby pokjęcia o F/K, inwestycjach,
                > zarządzania spółką.

basalaj niestety nie da sie zepchnac w kat i nawet jesli nie bedzie to nalezec do jego
                obowiazkow to bedzie sie wpierniczal w sprawy sportowe. najlepsze przyklady byly zima, kiedy
                to on robil w wisle za rzecznika prasowego, prezesa, dyrektora i ch.. wie kogo jeszcze - po
                prostu mowil o wszystkim i za wszystkich. poza tym coraz bardziej rozpowszechnia sie opinia,
                ze jest on w wisle nietykalny :( musialaby sie stac naprawde katastrofa, zeby mu cupial
                podziekowal, jestem nawet sklonny stwierdzic, ze jesli basalaj odejdzie z wisly to dopiero razem
                z cupialem...
      • Gość: yeti Re: Wisła - potęga trenersko-menagerska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:44
        Myślałem że to żarty ale Engel naprawdę odbył dzisiaj miting z Cupiałem. No
        więc tak sobie myślę że jedynymi stanowiskami dla Engela w Wiśle moga byc tylko
        albo trener - menadżer (coś na kształt Kasperczaka) , no ale wtedy Liczka odzie
        precz, albo tzw dyrektor sportowy, cokolwiek to znaczy. Problem tylko w tym czy
        Engel chciałby byc dyrektorem sportowym o niezbyt jasnych kompetencjach i
        użerac się z całym stadem innych dyrektorów, prezesów i menadżerów (vide
        Mielcarski, Basałaj, Liczka, Kapka). I tak sobie myślę że Cupiał widząc ten
        cały wiślacki bajzel który zapanował za Basałaja postanowił wrócić do koncepcji
        Kasperczaka ale bez Kasperczaka - tzn jeden człowiek odpowiedzialny za sprawy
        sportowe włącznie z trenowaniem zespołu i jeden za pozasportowe. Ja szczerze
        mówiąc nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie Engel będąc np takim dyrektorem
        sportowym będzie decydował za Liczkę kogo kupi do druzyny a kogo sprzeda. I
        jeszcze tak sobie myślę że dni Liczki są raczej policzone.pzdr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka