Gość: dyszek IP: *.62-97-248.bkkb.no 20.10.05, 01:51 czy ktos wie cos na temat szkoly wspinania Marcina Gali? Czy warto? Robia podsatwowy kurs skalkowy w 4 dni, a pza uwaza, ze powinien trwac minimum 6? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinia Re: szkola wspinania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:12 ja miałam dwa i pół dnia w rzędkach + dwa dni w sokołach, uważam że cztery dni w zupełności wystarczą pod warunkiem że jest to intensywne wspinanie od 8 do 20 a nie jakieś obijanie i co chwile odpoczynki. zresztą wszystko zależy od partnerów na jakich trafisz w zaspole, czy nie będą opóźniali wspinania/zjazdów. jeśli już sie wspinasz i masz jakieś podstawy to pogadaj z instruktorem żeby doczepił cie do kogoś dla kogo też nie bedzie to pierwszy kontakt ze skałą, wtedy masz szanse że w cztery dni faktycznie zrealizujecie program. ale jeśli bedziesz czuł że nie wszystko w te cztery dni zostało wyjaśnione, wyuczone to lepiej zmuś instruktora żeby przedłużyć kurs dzień lub dwa, w końcu pośrednio chodzi o twoje zdrowie. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adzi Re: szkola wspinania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:30 ja kurs robilam jakies 5 lat temu..u piotra kruczka-nie wiem czy jeszcze uczy..ale powiem ci ze kurs super..i trwał 6 dni. jesli chodzi o czas, to chyba i 4 dni wystarcza jesli masz smykalke do tego..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś