Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ReDaKcJO!!!

19.04.06, 13:34
    Czy nie wypadałoby zajac jakiegos stanowiska w sprawie postow dotyczacych
    zmiany punktacji w przyszlej edycji pikarzykow? Punkty za lidera wypaczaja
    wyniki. Podawałem już przyklad, ze sklad oparty na zawodnikach lidera
    wygrywajacy 1:0 zdobywa wiecej pkt w kolejce niz sklad oparty na zawodnikach
    druzyny wygrywajacej 3:0. Ponadto Tomasz Kłos 2 bramki i asysta ma tyle samo
    punktow zdobytych co szala z 1 asysta, Iwanski 3 bramki + asysta - 34 punkty
    jest niestety gorszy od surmy - 3 asysty i punktow 37. Wlodarczyk jak gra
    kazdy widzi. W efekcie zdobyl 1 bramke i asyste, ale punktami odbiego tylko o
    kilka oczek czolowym strzelcom ligi (brozek, kryszalowicz, chalbinski),
    ktorzy na koncie maja po 4 bramki i asyste. Czy moze redakcja chociaz raczyc
    odpowiedziec, ze przemysli sprawe, ewentualnie poda powodu dla ktorych obecne
    zasady punktacji maja zostac niezmienione.
    Obserwuj wątek
      • marwi75 Re: ReDaKcJO!!! 19.04.06, 13:37
        przecież oni nie mają pojęcia czy wogóle będzie następna edycja a TY chcesz żeby
        Cię zapewnili że będą lub nie zmiany... Nie bądź naiwny !!!
        • patrax Re: ReDaKcJO!!! 19.04.06, 14:41
          O ile ta edycja dotrzyma do końca:)
      • potop4 Re: ReDaKcJO!!! 19.04.06, 15:29
        mysle ,ze max4 zawodnikow z jednej drozyny i sprawa lidera jest zalatwiona.
      • boballl Re: ReDaKcJO!!! 20.04.06, 11:09
        Słuchaj facet ja jestem liderem piłkarzyków i sugerujesz ze to tak łatwo jest
        obstawiac???? to sie mylisz jak zauwazyles popatrz na punktacje zawodników
        jesli bys sobie wziaoł pierwszych 11 zawodników bys miał cos koło 550 pkt wiec
        bys był samotnym liderem . Poprostu przed startem ligi wiedziałem ze Lagia
        zdobedzie mistrza Polski wiec postawiłem na nich i tak po 1,2,3 kolejce
        musiałem korygowac zesół a to ze jestem liderem to zawdzieczam tylko i
        wylaczenie Legii!!!!!! Jestem Fanem Wisły od 7 lat ale wiem ze Legia zdobedzie
        mistrza wiec postawiłem na nia, jesli chcesz wygrac ta zabawe umiejetnie
        trafiaj w zawodników ktorzy strzela bramki i miej nosa do Kapitana druzyny
        Pozdrawiam
        • grubawashi Re: ReDaKcJO!!! 20.04.06, 12:05
          Według mnie powinny być punktowane indywidualne dokonania zawodników, a nie
          przynależność klubowa. Absolutnie nie twierdze, ze to ze jestes lideram bylo
          sprawa latwa do osiagniecia. Tym niemniej wg. mnie nie jest logiczne, zeby
          druzyna wygrywajaca 3:0 miala mniej punktow niz lider wygrywajacy 1:0.
          • maly982 Re: ReDaKcJO!!! 20.04.06, 18:23
            grubawashi ma racje tak byc nie moze. Wlodarczyk jest fatalny i tylko dlatego ze
            gra w legii ma zdobywac wiecej punktow?
      • edson21 Re: ReDaKcJO!!! 20.04.06, 11:17
        dokladnie zgadzam sie z toba kazdy mogl sobie dac zawodnikow jakich chcial a
        teraz maja wielkie ale ze nie punktuja im gracze tak jak z Legii pozdro
        • schumacher44 Re: ReDaKcJO!!! 20.04.06, 11:59
          Tez uwazam, ze nic nie trzeba zmieniac. Pierwszy raz sie tak trafilo ze mozna
          bylo kupic prawie cala druzyne za 24 miliony, kto to zrobil byl bo prostu
          bardzo przewidujacy. W nastepnej edycji ceny zawodnikow Legii pojda do gory i
          problem sam sie rozwiaze. A co do zmiany zasad to mozna duzo zmieniac tylko ze
          jak sie zmieni jedna rzecz to zaraz bedzie raban zeby wszystko zmienic
          najlepiej na modle Fantasy Football. Uwazam ze teraz zasady sa okej i kazdy ma
          takie same szanse, nie kombinujcie jak konie pod gore, wszyscy nie moga byc w
          czolowce, w pierwszej setce zawsze bedzie tylko stu graczy :-) Zycze wszystkim
          sukcesow w tej i przyszlych edycjach.
          • marwi75 Re: ReDaKcJO!!! 20.04.06, 12:09
            zrozumcie w końcu że to nie chodzi o to że w obecnej edycji można kupić sobie
            całą Legię ale o to że już od momentu gdy może zgarnąć kasę od sponsora składy
            są bardzo podobne (akurat w tej edycji opierają się głównie o Legię). Co z tego
            że w nastepnej edycji podniosą ceny Legii jak i tak składy będą oparte na
            zawodnikach drużyn z pierwszej 4-5 (niezależnie kto to będzie). To ograniczenie
            ma na celu by składy się od siebie różniły (jak jest max 3 zawodników to na
            wynik Twojej drużyny wpływaja wyniki minimum aż 6 drużyn ligowych), by było
            więcej przetasowań w klasyfikacjach i po prostu by było ciekawiej aż do samego
            końca zabawy a nie tylko przez pierwsze kilka kolejek. Tego typu ograniczenia są
            we wszystkich tego typu grach i dzięki temu jest ciekawiej.
        • pasjola2 Re: ReDaKcJO!!! 20.04.06, 12:07
          Myslę, że jednak nie chodzi tu o zazdrość, że ktoś ma Legię a inny nie. Chodzi
          o to, że gra straciła na atrakcyjności przez to, że zostały zaniżone ceny
          zawodników Legii. Dlatego swtorzyła sie sytuacja, że można było utworzyć
          drużynę składającą się w całości z legionistów. Wiadomo było, że Legia ma
          aspiracje mistrzowskie i można było ceny zawodników dostosować do ich poziomu
          gry. W poprzednich edycjach takich problemów nie było, bo ceny Wisły były az za
          bardzo wyśrubowane. Mam nadzieję, że w nastepnej edycji coś sie zmieni, a co do
          punktów za liderowanie, to już dawno takie propozycje do redakcji były, ale
          redakcja jest głucha na wszelkie sugestie. A do czołówki mam pytanie: czy
          naprawdę sprawia Wam taka wielką frajdę rywalizacja w identycznych drużynach.
          Proponuję wizytę u wróżki, aby wywróżyła kto ma byc kapitanem, bo tylko trafny
          wybór kapitana będzie decydował o końcowym sukcesie.
      • boballl Re: ReDaKcJO!!! 20.04.06, 17:39
        Słuchajcie chłopcy to ze mam cała legie to nie znaczy ze wygram. Nastepnie sami
        zobaczycie ze jak legia przegra to jak polece:) bo wtedy i tak wygra ten co ma
        pomockników i napastników tych co wala bramki dlatego nie przejmujcie sie . Ze
        Legia wygrywa to sami ligowcu nie moga uwierzyc jak to sie dzieje :)
        • wezysko3 głupis bobal bardziej niż ustawa przewiduje 20.04.06, 19:25
          niestety, ale taka jest prawda...przykre to i tragiczne
        • wezysko3 i z całego serca życze tobie buraku za takie tekst 20.04.06, 19:31
          y do mnie,żebyś swoją zdyszaną drużyną wtopił i w ostatniej kolejce wylądował w
          okolicach setki.Widać że jesteś typowy wislak,heheheh , twoja słoma z butów sie
          po całym foum boball wala
          • boballl Re: i z całego serca życze tobie buraku za takie 20.04.06, 22:11
            Wiesz pomodle sie za Ciebie na najblizszej mszy mozesz z sobie podac reke ze
            Stalinem i Hitlerem jesli sugeryjesz ze rolnik to nizsza klasa człowieczenstwa
            pozdrawiam Cie z całego serca i zycze najlepszego w zyciu .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka