Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polonia przegrywa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:13
    ale i tak nie spadnie z ligi. Zobaczycie.
    Obserwuj wątek
      • adam81w Re: Polonia przegrywa 23.04.06, 19:00
        spadnie spadnie :)

jeeeeee super ze przegrala .
        • Gość: Porter Re: Polonia przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:06
          Lech i Górnik nie dostana licencji - i Polonia zagra w barażach. Wygra i się
          utrzyma.
        • Gość: Cyfra Re: Polonia przegrywa IP: *.w.pppool.de 23.04.06, 19:12
          adam81w napisał:

> spadnie spadnie :)
          >
          > jeeeeee super ze przegrala .
          a mozesz jeszcze wyjasnic dlaczego?Bo mnie sie wydaje ze jest zle jak spadaja
          stare uznane firmy...
          • berserk75 Re: Polonia przegrywa 23.04.06, 19:19
            uznane firmy hahahahahaha

a spadku Polonii chcę dlatego, że w II lidze jest kilka zespołów, które mają
            kibiców a mecze z nimi wywołują u mnie większe emocje
          • Gość: Porter Re: Polonia przegrywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:23
            A co to za firma, jak nie ma kibiców? Ja sam kiedys kopałem w juniorach
            Polonii, więc mi szkoda, ale fakt pozostaje faktem. Teraz JW przejęło klub,
            będzie budować apartamentowce i watpie, żeby im na drużynie zależało. SP.
            Janowi Ranieckiemu zależało, ale on nie miał dość kasy, żeby móc zbudowac silny
            klub.
      • bazyliszek4 Re: Polonia przegrywa 24.04.06, 01:35
        jako mieszkaniec Warszawy życzyłbym sobie co roku tytułu mistrza dla Legii i
        wicemistrza dla Polonii. ale widocznie nie jestem "prawdziwym" kibicem Legii
        jak berserk czy adam81...
        • berserk75 Re: Polonia przegrywa 24.04.06, 08:33
          wprawdzie ja niczego takiego nie powiedziałem, ale skoro sam przyznajesz, że nie
          jesteś, to nie zamierzam się z Tobą na ten temat spierać.
          • Gość: Krzyś Re: Polonia przegrywa IP: *.pke.pl 24.04.06, 09:35
            trzymam kciuki za Górnikiem ;0 16 koła na meczu z ... Amiką. Wystarczy obniżyć
            ceny biletów do np. 5 zeta i już mit że Polska jest be(w tym przypadku Śląska)
            jest obalony ;). Brawo kibice Górnika, szacunek!

A Polonia??? Co to jest (ostatnio)?!

Będą jaja na końcu rozgrywaek. Komu awans, komu spadek. Nie moge się już wręcz
            doczekać!!!:)))

Ale jak napisał Porter, jeżeli Górnik jakimś cudem pitnie ze stryczka, to z
            licencji nici (ponad 7 baniek długu!).
          • bazyliszek4 Re: Polonia przegrywa 24.04.06, 14:29
            ja naiwnie myślałem, że kibica Legii interesują wyniki Legii, a nie Polonii. i
            że fajnie grac co roku derby Warszawy.
            tak to już jest, że mam pecha do "prawdziwków", typu "prawdziwy
            Polak", "prawdziwy kibic Legii" etc...
            • Gość: ed Takie derby to nie derby IP: *.chello.pl 24.04.06, 15:00
              Co to za derby na które na K6 przychodzi 2,5 tys kibiców, a pseudoklubik
              Polonia utrudnia wejscie normalnym warszawiakow puszczając informacje, ze nikt
              kto był wczesniej choc raz na Łazienkowskiej nie wejdzie, wstrzymujac
              kilkukrotnie przedsprzedaz biletow, w koncu wystawiajac jakis dwoch bandytow w
              chustach jako "selekcjonerow" kto wejdzie na mecz, a kto nie mimo posiadanego
              biletu (to jeden z nich
              www.legialive.pl/galeria/foto.php?id=167&f=190 ).
              Co roku z reszta to samo, nie mowiac chocby o frekwencji Polonistów na Ł3.
              Takie derby to wstyd dla stolicy, Polonia to mentalnie i organizacyjnie klubik
              góra II ligowy, więc niech spadają na należne im miejsce.
              • Gość: KSPfan Re: Takie derby to nie derby bo legia to ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:24
                nie warszawski klub(wiec mowy o prawdziwych derbach nie ma),to tylko swołocz z
                prowincji,taki sztuczny twor narzucony przez komuchow w celu pognebienia
                stolicy,trzeba było rozprawic sie ze wszystkim w stolicy co kojarzyło sie z
                czasami przedwojennej mieszczanskiej Warszawy
                Ps.dresy z legły nie plujcie sie tak,miernotami jestescie i takimi
                pozostaniecie :(
                • rekin19 Re: Takie derby to nie derby bo legia to ... 24.04.06, 17:34
                  Gość portalu: KSPfan napisał(a):

> nie warszawski klub(wiec mowy o prawdziwych derbach nie ma),to tylko swołocz
                  z
                  > prowincji,taki sztuczny twor narzucony przez komuchow w celu pognebienia
                  > stolicy,trzeba było rozprawic sie ze wszystkim w stolicy co kojarzyło sie z
                  > czasami przedwojennej mieszczanskiej Warszawy

To według Ciebie przed wojną Legia to gdzie grała?Chyba jednak w Warszawie.A
                  gdzie kibicują Polonii?Na Muranowie,który został wybudowany po wojnie i też
                  jest zamieszkany przez przyjezdnych.Bo chyba nie powiecie,że wasi przodkowie
                  tam mieszkali jeszcze przed wojną.
                  • Gość: KSPfan Re: Takie derby to nie derby bo legia to ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:01
                    legia nie powstała przeciez w Warszawie,jak tak to czemu podajecie nieprawdziwa
                    date powstania ? nie powinno sie wiec dodawac członu Warszawa(miejsce
                    pochodzenia) skoro w 1916 r predzej białe niedzwiedzie widzieli w stolicy,niz
                    klub o nazwie legia,jak myslisz,ze Polonii kibicuja tylko na muranowie to musze
                    cie rozczarowac i wyprowadzic z błedu(ja np. nie jestem z muranowa:),i jeszcze
                    wazna uwaga dla "warszawskich"kibicow legii heheh,stadion Polonii znajduje sie
                    na STARYM MIESCIE (dokładniej obrzezach nowego miasta-czesci starowki:),jak
                    przyjedziecie nastepnym razem do stolicy,to bedzie jak znalazł
                    • rekin19 Re: Takie derby to nie derby bo legia to ... 25.04.06, 11:47
                      Gość portalu: KSPfan napisał(a):

> legia nie powstała przeciez w Warszawie,jak tak to czemu podajecie
                      nieprawdziwa
                      >
                      > date powstania ? nie powinno sie wiec dodawac członu Warszawa(miejsce
                      > pochodzenia) skoro w 1916 r predzej białe niedzwiedzie widzieli w stolicy,niz
                      > klub o nazwie legia,jak myslisz,ze Polonii kibicuja tylko na muranowie to
                      musze
                      >
                      > cie rozczarowac i wyprowadzic z błedu(ja np. nie jestem z muranowa:),i
                      jeszcze
                      > wazna uwaga dla "warszawskich"kibicow legii heheh,stadion Polonii znajduje
                      sie
                      > na STARYM MIESCIE (dokładniej obrzezach nowego miasta-czesci starowki:),jak
                      > przyjedziecie nastepnym razem do stolicy,to bedzie jak znalazł

No i co z tego,że Legia nie powstała w Warszawie?Co to zmienia skoro przez
                      większość swej historii występowała w Warszawie?Co do Muranowa to pisałem
                      tak,dlatego,że jedynie tam kibic Legii może nie czuć się bezpiecznie.Jeśli
                      chodzi o inne dzielnice to jest chyba na odwrót.Większość kibiców Legii jest
                      obojętna wobec Polonii.W przeciwieństwie do kibiców Polonii,którzy ciągle muszą
                      podkreslać swoją warszawskość,historię,by ukryć za tym mizerię
                      sportową.Osobiście mimo,iż jestem kibicem Legii,wolałbym,żeby Polonia się
                      utrzymała(tak myśli chyba większość kibiców Legii).Wolałbym także,żeby w lidze
                      wygrywała Polonia jako warszawski klub niż np.Wisła,Lech czy kluby śląskie.Ale
                      większość z was nie rozumie takich niuansów i ciągle prowokujecie awantury.
                • Gość: Porter Re: Takie derby to nie derby bo legia to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 01:47
                  No i po co sie żołądkujesz? Zobacz sobie, jak wyglądała Polonia w meczu z
                  Grodziskiem: na trybunach pod transparentem "Młodzież Szemrana" siedzi pareset
                  osób, piłkarze graja, że się rzygać chce, Żurek wystawił sześciu obrońców w
                  meczu, który trzeba wygrać, kapitan Dźwigała zniechęcił sie po pięćdziesięciu
                  paru minutach na krzyż... Polonia może i jest warszawskim klubem, a Legia nie
                  (bo Legia jest klubem ogólnopolskim), ale nie ma kibiców, którzy mogliby
                  zapełnić stadion, a derby są bardziej mdłe, niz mecz Legia II - GLKS Nadarzyn w
                  Pucharze.
                  Ja akurat grałem w juniorach Polonii i życzę jej jak najlepiej, ale przecież
                  fakt pozostaje faktem...
              • Gość: Cyfra Re: Takie derby to nie derby IP: *.w.pppool.de 25.04.06, 08:00
                a Ty ed Warszawiak od lat 10 czy ojce sie sprowadzily....
            • berserk75 Re: Polonia przegrywa 24.04.06, 18:17
              o jakich derby Ty mówisz? o tych na które na prośbę kibiców Polonii nie wpuszcza
              się kibiców Legii? a może o tych na które sprzedaje się kibicom Legii bilety w
              cenie 20 złotych, chociaż cena ustalona przez PZPN wynosi 15, a następnie się
              ich nie wpuszcza i przywłaszcza pieniądze? a może masz na myśli takie derby na
              które poloniści nie przychodzą, bo walą wielkiego focha i nagle stają się
              wielkimi przeciwnikami kart wyjazdowych? daj Pan spokój z takimi derby.
              prawdziwe derby to te z Widzewem

wolę też mecze z ŁKSem, Jagiellonią, Śląskiem, Zagłębiem, Lechią czy nawet
              Ruchem. GieKSa niech wróci szybko, ale za Polonią nie zatęsknię.

i dajże sobie już spokój z tym wkładaniem w moje usta pierdoł o 'prawdziwych
              kibicach'. dla mnie możesz chodzić na oba stadiony. nic mi do tego, ale pozwól
              mi też nie lubić Polonii, ok?
      • Gość: Razorfan Re: Polonia przegrywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:48
        Sonda na jednej z legijnych stron ujawnila ze zdaje sie 66% kibicow Legii
        chcialoby aby Polonia sie utrzymala.
        Ja tam przyznam szczerze ze w lidze jest wiele mniej atrakcyjnych druzyn od
        Polonii. Jednak w II czekaja druzyny ktore moglyby podniesc nieco frekwencje w
        lidze. Polonii sie to nie udalo wiec pewnie sie juz nie uda. Moze to czas aby
        skonczyc dziadowanie w I lidze i przestac udawac ze Polonia to klub z trwale I
        ligowymi aspiracjami?
        Mimo wszystko szkoda by bylo derbow choc to raczej namiastka w porownaniu z
        prawdziwymi derbami.
        • Gość: obii Re: Polonia przegrywa IP: *.starnettelecom.pl 24.04.06, 22:04
          A jednak dla Legii lepiej, by Polonia się utrzymała. Patrząc na ostatnie lata,
          zawsze to dla Legii 6 pewnych punktów w sezonie :)
          • Gość: Gucwa stawiam na kasę construction.... IP: 62.173.207.* 25.04.06, 14:54
            polonia się utrzyma spokojna czaszka, no najwyżej plan oddania kolejnego domku
            z kart w wykonaniu jw construction ulegnie przesunięciu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka