obraza.uczuc.religijnych 24.05.06, 19:01 www.youtube.com/watch?v=meLpuF9UMvk Nie to co te matoły u nas co to przejdą się na "reprę" w kapelutkach i z łosiówkami z bazaru i wydrą mordy: "Polskaaaa, biało-czerwoni..." bo tylko to umieją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdf401 Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! 24.05.06, 20:21 Akaruat hymn czyli Mazurek Dąbrowskiego to nam nieźle wychodzi. Zdaje się, że na meczu nie byłeś nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Wychodzi fatalnie. 24.05.06, 22:16 Być może po części dlatego że to po prostu żenujący utwór jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 hmmm... 26.05.06, 14:25 O Kanado! Nasz domu i rodzinny kraju Miłość prawdziwego patrioty prowadzi twych wszystkich synów. Z płonącymi sercami widzimy twe powstanie Prawdziwa Północy silna i wolna! Z bliska i z dala, o Kanado Stoimy na straży Twej. Boże, zachowaj ten kraj wspaniały i wolny, O Kanado, stoimy na straży Twej. O Kanado, stoimy na straży Twej! patrząc na słowa to hymn Kanady jest wyjątkowo grafomański i pospolity, wykorzystujący najbardziej oklepane motywy występujące także w innych hymnach. parę lat temu w "Gazecie na plażę" drukowano teksty róznych hymnów państwowych, od Korei Płd zaczynając na państwach afrykańskich kończąc, i zawsze ich teksty opierały się na tych samych motywach, obecnych także w hymnie kanadyjskim: 1. motyw domu 2. motyw rodziny ("rodzinny kraj", "synowie") 3. wzruszenie ("płonące serca") 4. motyw przyrody ("prawdziwa Północ") 5. standardowe odwołanie do Boga... nasz hymn akurat prezentuje się świetnie na tle innych, nie tylko z uwagi na dynamiczną muzykę, ale przede wszystkim ze względu na to, że nie powstał jako kolejna pioseneczka o "górach, dolinach i gorących sercach", lecz jako pieśń wojskowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: hmmm... IP: *.orion.pl 26.05.06, 14:28 A widziałeś te socrealistyczne freski, którymi ozdobiony jest kanadyjski parlament w Ottawie? Ja w pierwszej chwili myślałem, że urządzili sobie jakis wernisaz amatorów... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: hmmm... 26.05.06, 16:44 nigdy nie byłem w Kanadzie. ale to co widziałeś w Ottawie, to nie musi być wcale socrealizm, ale monumentalny neoklasycyzm, na którym socrealizm się wzorował (często w zwulgaryzowanej formie). nieprzypadkowo moskiewskie pałace przypominają niektóre amerykańskie drapacze chmur z końca XIX wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: hmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:02 Cos Pan, sarna? Chłop z grabiami, drugi z młotem, baba w chustce na głowie, jak na starej dwudziestozłotówce, traktor, na nim typ w bereciku, z tyłu kosiarka listwowa z babą na siodełku, obok ktos cos buduje z cegieł, na tle dźwigu, a wszystko w obrzydliwych mydlanych kolorkach. Jaki to neoklasycyzm? Obrzydliwy socrealizm, którego autor ze stalinowskiej Moskwy wysłany by został za brak talentu do Komsomolska, czy innego Ułan-Ude. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: hmmm... IP: *.ptr.terago.ca 26.05.06, 20:37 Przesadzasz. Grafomanski? Mlody kraj, mlody hymn. Pamietaj ze polski hymnem wcale nie byl i wybrany zostal prawdopodobnie bo nic lepszego nie bylo. Poza tym jest w duzej czesci 'nieaktualny', podejrzewam ze duza czesc spoleczenstwa nie wie o co tam chodz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: hmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:06 To oczywiste. Matoły stanowią znaczna część tzw. społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal co ma piernik do wiatraka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 01:47 "młode państwo, młody hymn". Rozumiem że hymny jak wino, im starsze tym lepsze, a młode państwa mają kiepskie hymny? Hymn Kanady niestety jest grafomański i za 100 lat raczej nic się w tej kwestii nie zmieni. Jeśli chodzi o wykonanie, to prawda że naszym kibicom gorzej idzie, ale nie zapominaj że ma trudniejszą melodię. A propos powtarzalności motywów: poniżej hymn Niemiec (obecnie oficjalnie jest nim już tylko 3.cia zwrotka) Zresztą nic dziwnego, bo 1.sza i 4.ta po doświadczeniach III Rzeszy są niebezpiecznie blisko nazistowskiej ideologii ubermenscha, a 2.ga jest hmmm podobna poziomem do hymnu Kanady :D 1. Niemcy, Niemcy ponad wszystko Ponad wszystko na świecie! Oby one zawsze, by się bronić i stawiać opór Po bratersku razem się trzymały! Od Mozy aż po Niemen Od Adygi aż po Bełt |: Niemcy, Niemcy ponad wszystko Ponad wszystko na świecie! :| 2. Niemieckie kobiety, niemiecka wierność Niemieckie wino i niemiecki śpiew Powinny w świecie zachować Swoje piękne, stare brzmienie By zapalać nas do szlachetnego czynu Przez całe nasze życie |: Niemieckie kobiety, niemiecka wierność Niemieckie wino i niemiecki śpiew! :| 3. Jedność, prawo i wolność Dla niemieckiej Ojczyzny! Niech do tego wszyscy dążymy Sercem i czynem, jak bracia! Jedność, prawo i wolność Są szczęścia oznakami |: Rozkwitaj w blasku tego szczęścia Rozkwitaj, niemiecka Ojczyzno! :| 4. Niemcy, Niemcy ponad wszystko A zwłaszcza w nieszczęściu! Tylko w nieszczęściu miłość może Pokazać, czy jest naprawdę trwała W nas powinno to ciągle rozbrzmiewać Od pokolenia po pokolenie: |: Niemcy, Niemcy ponad wszystko A zwłaszcza w nieszczęściu! :| Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: hmmm... 28.05.06, 12:49 rzeczywiście, może z tym "grafomańskim" przesadziłem. choć gdyby popatrzeć tylko na tekst, to literacko jest to bardzo kipeski i mało oryginalny utwór... co do wyboru polskiego hymnu to z tego co wiem konkurencja była spora. od "Boże coś Polskę" do "Roty". naturalne zresztą, że w kraju o dłuższej histori i tradycji było więcej "kandydatek" na hymn państwowy. Kanadyjczycy do 1980 posługiwali się przeróbką "God save the Queen"... a to, że jest "nieaktualny" to akurat żadna wada. co zresztą znaczy aktualny w kontekście pieśni historycznej czy historii w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: hmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:20 W półfinale znalazły się dwa wymienione przez Ciebie utwory, obecny hymn i Bogurodzica. Nawiasem mówiąc wątpliwosci budziły też barwy narodowe - biało- czerwone, czerwono-białe, szachowniczka, a także kilka innych propozycji, także nawiązujących do czasów stanisławowskich. Waluta, czyli marka polska (którą dopiero dużo później zastąpił złoty) miała poczatkowo nazywać się lech. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych W warstwie słownej to wszyskie hymny są do kitu 01.06.06, 22:42 bo mówią głownie o ojczyźnie i takich tam bzdurach. Natomiast w kwestii muzycznej to są prawdziwe perełki: włoski, francuski, brazylijski, kanadyjski. A jak fantastycznie brzmią pięknie wyśpiewane włoski i kanadyjski to aż mnie skręca z radochy. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 no wlaśnie... 02.06.06, 01:51 w wersji muzycznej hymn Polski jest znakomity - dlatego został wykorzystany w melodii hymnu wszechłowiańskiego, a potem hymnu Jugosławii. piosnka "O Canada!" raczej nie wzbudziła nigdzie entuzjazmu... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To mamy różne gusta muzyczne. 02.06.06, 14:08 Ja uważam polski hymn za beznadziejny-pompatyczny i agresywny ( muzycznie rzecz jasna). Z trudem go wysłuchuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 a no mamy... 02.06.06, 14:46 tym niemniej to polski hymn na tyle się ludziom podobał, że posłużył jako wzór dla paru innych narodów. i jest to chyba jedyny taki przypadek w historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Re: no wlaśnie... IP: *.vc.shawcable.net 03.06.06, 23:39 Wydaje mi sie, ze wzbudza entuzjazm w Kanadzie. A przeciez o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: W warstwie słownej to wszyskie hymny są do ki IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.06.06, 11:13 Jeśli idzie o muzykę to jednak najbardziej podobają mi się w takiej kolejności hymny: brytyjski, grecki, hiszpański i... rosyjski. A jeśli idzie o hymn Polski, to ja bym jednak wolał Rotę. Wykonanie kanadyjskiego z tej transmisji jest rzeczywiście niesamowite, ale o wiele bardziej niesamowiciewielokrotnie brzmiały wykonania "God save the Queen" na Wembleym Twickenham czy na innych stadionach. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Cóż. 17 tysięcy a, przynajmniej 70 tys, to różnica 04.06.06, 11:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Cóż. 17 tysięcy a, przynajmniej 70 tys, to ró IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.06.06, 15:48 Trudno mi przypomnieć sobie żebym kiedykolwiek słyszał hymn wykonywany przez kibiców angielskich w hali, więc trudno mi porównać :), ale biorąc pod uwagę akustykę pomieszczenia zamkniętego i co by tu nie mówić muzykalność tego narodu na pewno nie zabrzmiało by to gorzej niż na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Cóż. 17 tysięcy a, przynajmniej 70 tys, to ró 04.06.06, 15:54 Pięknie wykonany hymn na meczu Pogoń Szczecin - Legia Warszawa. Okazja: rocznica Powstania Warszawskiego. Plik do pobrania: www.legia.net/mp3.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: W warstwie słownej to wszyskie hymny są do ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:07 Ja pamiętam Mazurka Dąbrowskiego na Śląskim przed meczem Polska-Belgia w 1985 roku. Było jakieś 70 tysięcy na trybunach i Mazurek robił wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix z dzisiejszej wyborczej... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.06.06, 12:37 "Spotkanie w Rexall Place, które obserwowało 16.839 widzów, rozpoczęło się od nieprzyjemnych zgrzytów. Podczas odgrywania hymnów kibice zachowywali się wielce niesportowo, rzucali m.in. na lodowisko ... kawałki befsztyków" Hmmmm... jak na najlepszą publiczność to zachowanie jakby nie mówić niestosowne. Szczerze mówiąc zawiodłem się troche, bo bardzo lubię Edmonton Oilers. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: z dzisiejszej wyborczej... 11.06.06, 14:41 Byłem na meczu naszych w pubie niewielki przytulny lokal, może coś z 30 osób max, w zasadzie jedno pomieszczenie, i muszę przyznać że tak łądnie równo rytmicznie i melodyjnie hymnu odśpiewanego dawno nie widziałem. Nie było ryczenia ani zawodzenia, ale śpiewanie, głośne i kibicowskie. Aż się łęzka w oku zakręciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnnnnnnnnnnn Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:54 ns8.bitefight.pl/c.php?uid=79879 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-c Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:00 weź nie przesadzaj Polscy kibice (na meczach reprezentacji) to chyba jedni z najlepszych kibicow, tak samo w siatkowce. Ja osobiescie nie mam nic do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 16:04 Hymn przed meczem z Niemcami powinien odśpiewać Kazik Staszewski - w wersji z płyty "Los się musi odmienić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! IP: *.ptr.terago.ca 26.05.06, 20:34 100% sie z Toba zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! 28.05.06, 08:49 zapytajcie kiboli kto to był czarniecki ,dąbrowski i buonaparte{ci z hymnu}- gwarantuję że 85% nie odpowie. zwłaszcza ci z pokolenia dżipitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mck Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! IP: *.chello.pl 05.06.06, 23:09 Dał nam przykład dziś Kaczyński jak wykonywać mamy (kto oglądał wiadmości, ten wie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! 06.06.06, 01:46 jak to powiedział Daukszewicz w "Szkle kontaktowym" - "zesłancy na Sybirze śpiewali weselej"... i pewnie znali słowa - w przeciwieństwie do prezesa ("z ziemi polskiej" - sic!)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mck Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! IP: *.chello.pl 06.06.06, 20:37 www.smog.pl/wideo/992/mazurek_jaroslawa/ Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 06.06.06, 22:49 zenaaaada . naucz sie spiewac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 06.06.06, 23:00 Ja to myślę że to była zaplanowana akcja byłych SB-ków, którzy inwigilowali Jarka na początku lat 90-tych. Wmówili mu że mikrofon jest wyłączony i że może sobie śpiewać co ślina na języczek w dziobku przyniesie, a tak naprawdę to zrobili mega świństwo, jak kiedyś jakiś technik z TVN dla Enrike Pleksiglasa. I Jarek zaczął fantazjować i improwizować (stąd naprędce napisany trzeci głos i frywolna zmiana niektórych słów) a teraz wzorem Enrike trzeba będzie zorganizować jeszcze jeden występ, żeby pokazał jednak że umie śpiewać. Ale jeśli będzie miał troche pomyślunku to na support puści Mandarynę (live & unplugged) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 06.06.06, 23:16 Gość portalu: majrix napisał(a): > Ja to myślę że to była zaplanowana akcja byłych SB-ków, którzy inwigilowali > Jarka na początku lat 90-tych. niedawno jeden z polskich artystów wykonał ciekawą instalację na wystawie sztuki dotyczacej PRL-u. wchodzisz do dużego pustego pomieszczenia, w ktorym stoi mikrofon. podchodzisz, mówisz coś do niego, a z głośników płynie... przemówienie Gierka. z Kaczyńskim było tak samo - on na pewno śpiewa jak anioł... Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 07.06.06, 03:07 on na pewno śpiewa jak anioł... bo on jest aniolem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: *.orion.pl 07.06.06, 09:46 Oczywiście, że to akcja eSBeków. Przecież nie jest żadnym problemem ośmieszyć jakiegolwiek polityka za fałszowanie hymnu! Nie przypominam sobie żeby na ten przykład transmitowano odśpiewanie Mazurka przez trio Tłusk - Łokita - Głonkiewić - Wałcz z niedawnego kongresu Platformy Obywatelskiej. A przecież, na zdrowy rozum - mogło to byc bardzo ciekawe, choćby z logopedycznego punku widzenia. Nie słyszałem też, żeby kiedykolwiek transmitowano popisy wokalne Kwasa, czy wcześniej Wałęsy, nie mówiąc juz o Geremku, Oleksym, P\awlaku, czy Mazowieckim. A tu nagle okazuje się, że nie ma niemal ważniejszej kwalifikacji polityka, niż umiejętność odśpiewania hymnu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:26 Może i masz rację, ale bardziej żałosne niż pokazanie potknięcia Jarka w niektórych telewizjach,(potknięcie moim zdaniem bardziej jako ciekawostka), jest aktualna reakcja pani Kruk i i pozostałych przy...dup..sów z ostatniego awansu we władzach TVP i KRRiTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: *.orion.pl 07.06.06, 10:39 Jeżeli mam rację, to ta reakcja jest najzupełniej zrozumiała i rozsądna. Do tego, jeżeli nie powyrzuca się eSbeków z telewizji, to będzie nadal tak, jak było dotąd. Co do przydupasów z obecnego rozdania, to mnie się zdaje, że ludzie z konserwatywnym systemem wartości zawsze będą bardziej niezależni, niż ci, którzy pracuja w telewizji w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zblazowanydekadent Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: 80.72.40.* 07.06.06, 11:18 jeżeli konserwatyzm tych ludzi jest wyznacznikiem niezależności, to niechybnie się Tobie zdaje. Oni są tak samo niezależni. Od kogo? A to zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 07.06.06, 11:40 A to, co napisałes powyżej, to jest insynuacja. Co więcej - nieprzemyślana insynuacja. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zblazowanydekadent Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: 80.72.40.* 07.06.06, 12:00 o przepraszam, chodziło mi oczywiście o wyznacznik większej niezależności. I nie tych ludzi, a ludzi z konserwatywnym systemem wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: *.orion.pl 07.06.06, 12:14 Waćpan prawisz zbyt zawile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zblazowanydekadent Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: 80.72.40.* 07.06.06, 12:29 nie bądź taki skromny, Porter. Odpowiedz Link Zgłoś
bz.yk7 Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 07.06.06, 13:51 Ja nie jestem skromny. Nie zrozumiałem, o co Ci chodzi i gdybym był skromny, to domniemywałbym, że to z powodu moich ograniczeń, a że skromny nie jestem, to twierdzę, że to z powodu niedostatecznej przejrzystości Twego wywodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zblazowanydekadent Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: 80.72.40.* 07.06.06, 14:26 no cóż, tym razem się postaram. W miarę moich niestety bardzo skromnych możliwości. Choć czuję się lekko skołowany, jeśli wiesz o czym ja mówię. Nie wydaję mi się, żeby tylko to, że ktoś jest konserwatystą oznaczało od razu, że z pewnością jest bardziej niezależny od osób pracujących w telewizji w tej chwili. I dlatego właśnie napisałem, że zdaje się Tobie. Choć domyślam się, że ten Twój pogląd jest spowodowany nie najlepszą opinią o osobach aktualnie pracujących w telewizji. Jak dla mnie, takie osoby mogą być tak samo "niezależne". W każdym razie, bardzo chętnie przeczytam dlaczego osoby o konserwatywnych poglądach będą jednak bardziej. Odpowiedź, że aktualnie pracujący są do cna zależni raczej mnie nie usatysfakcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 07.06.06, 13:40 zeby bylo jasne esbekow w tv nie chce ale nie chce tez ludzi z opus dei czy jak to nazywasz " ludzie z konserwatywnym systemem wartosci " . nie wiem poza tym jak ci ludzie z opus dei mieliby byc mniej zalezni od tych ludzi ktorzy obecnie pracuja w tv ? i dlaczego uwazasz ze ci ktorrzy obecnie pracuja w tv i mowia zle o samym dobru kaczynskim to maja byc esbecy ? to co ja tez esbek bo mowie zle o kaczynskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
bz.yk7 Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 07.06.06, 14:20 Ale o szkodliwości ludzi z Opus Dei to możesz sobie jak dotąd przeczytać u Browna, a szkodliwość eSBeków masz, jak na dłoni. No i obecność ludzi z OD w telewizji też nie jest masowa, a eSBeków w tzw centralnych mediach było ponad tysiąc. Do tego - mnie się wydaje, że samo wnikliwe śledzenie i krytyczne komentowanie poczynań polityków przez media jest całkowicie w porządku. Nie w porządku jest stosowanie różnej miarki w ocenie polityków różnych opcji, czyli próba ośmieszenia Jarosława Kaczyńskiego za fałszowanie hymnu przez te same media, które nie zauważyły, jak Aleksander Kwaśniewski po pijanemu zataczał się na cmentarzu pod Charkowem. Naprawdę nie przypominam sobie, żeby telewizja przeprowadzała transmisję z odśpiewania hymnu na kongresie jakiejkolwiek partii, na ten przykład ostatnio PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zblazowanydekadent Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: 80.72.40.* 07.06.06, 11:16 a może to po prostu dlatego, że żadna z wymienionych przez Ciebie osób nie była prawdziwym polskim patriotą? Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 07.06.06, 11:42 Sądzę, że nie ma żadnego związku pomiędzy zdolnościami wokalnymi, a patriotyzmem. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zblazowanydekadent Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: 80.72.40.* 07.06.06, 11:59 ja za to uważam, że od wystąpienia Prezesa zdolności wokalne nie będę przeszkodą w byciu prawdziwym patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaruś Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa IP: *.chello.pl 07.06.06, 12:04 MARSZ MARSZ DOMBROSKI, Z ZIEMI POLSKIEJ DO WOLSKI...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 07.06.06, 13:45 Nie przypominam sobie żeby na ten > przykład transmitowano odśpiewanie Mazurka przez trio Tłusk - Łokita - > Głonkiewić - Wałcz z niedawnego kongresu Platformy Obywatelskiej pamietam dobrze jak transmitowano jak hymn spiewal Tusk na konwencji ale poprzedniej. Mysle tez ze mozna wymagac dobrego odspiewania hymnu od szefa partii ktora na swojej konwencjii hlubii sie jaka to ona jest polska , na konwencji ktorej powiewa z tysiac bialoczerwonych flag . Niby widac przywiazanie do symbolow. A z logopedycznego punktu widzenia to ciekawe byloby jakby transmitowac "spiewanie hymnu przez Ireneusza Jelenia". Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: zalosne. niech kaczynski juz nie spiewa 07.06.06, 14:07 żałosne jest to, że polityk, który w co drugim slowie mowi o OJCZYZNIE i TRADYCJI nie zna słów hymnu. Tusk zna. dziecko w przedszkolu zna. pewnie nawet Lepper zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: To się nazywa odśpiewanie hymnu! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 09.06.06, 20:09 Jest wiele przykładów pięknego wykonania hymnu przez kibiców przed meczem, za to dzisiejsze wykonanie było jednym z największych rozczarowań. Ledwo ich było słychać. Jestem przekonany że za godzinę będzie 100 razy głośniej. Odpowiedz Link Zgłoś