Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Żurawski dla Gazety: Walczyłem z bólem

IP: 80.51.255.* 21.02.03, 15:54
    kolana
    Obserwuj wątek
      • Gość: fiore Re: Żurawski dla Gazety: Walczyłem z bólem IP: 149.201.241.* 21.02.03, 16:15
        co za arogancja ty chamie - nikt mnie nie powalil sposrod
        rzymian na kolana. jeszcze za tydzien cie powala na kolana i
        bedziesz im tylko mogl robic loda.
      • Gość: :] Re: Żurawski dla Gazety: Walczyłem z bólem IP: *.gisz.pl 21.02.03, 16:22
        • Gość: Mike Żurawski !! Lider strzelców p. UEFA !! IP: *.biskupin.wroc.pl / 10.6.2.* 21.02.03, 16:32
          Lazio przypominało mi Schalke, wydawało im się, że łatwo wygrają
          z takimi frajerkami z Polski i pokażą gdzie ich miejsce w
          szeregu. A ludzie którzy kibicują przeciwnikom (w tym przypadku
          Wisły, a w niedalekim innym przypadku Małyszowi) są poprostu
          żałośni i tandetni. Ludzie jeżeli nie ma w Was patriotyzmu, to
          nikt Was w Polsce nie trzyma na siłę, droga wolna. Finał UEFA:
          Celtic - Wisła 1:3 !!
          • Gość: Mario Re: Żurawski !! Lider strzelców p. UEFA !! IP: 206.135.4.* 21.02.03, 17:24
            Jedno pytanie? Od kiedy patriotyzm liczyl sie w sporcie. Moim zdaniem to jest
            wlasnie tandetne myslenie, tym bardziej jezeli chodzi o sporty i kibicowanie
            klubowe. Lepiej pomysl co mowisz zanim otworzysz buzie. To znaczy ze wszyscy
            Polacy powinni tylko i wylacznie kibicowac Polskim klubom i prawdopodobnie w
            twoim mniemaniu nawet nie interesowac sie zagranicznymi klubami, oczywiscie z
            wyjatkiem gdy w tych klubach sa Polscy zawodnicy. Mieszkam w USA i bardzo
            czesto spotkalem sie z takim mysleniem tu, i nie ogranicza sie to do druzyn
            narodowych, ale ludzie mysla ze jezeli mieszkasz w Chicago to powinienes byc
            fanem Bullsow albo wynocha. A twoim zdaniem komu powinienem kibicowac Polsce
            czy Ameryce? Jestem obywatelem obu krajow i mieszkam w USA nawet dluzej niz w
            Polsce. A ja ci odpowiem: Komu mi sie zewnie podoba!! I wcale nie ma to nic do
            tego czy jestem czy tez nie jestem patriota. Jeszcze raz ci powtorze: Pomysl
            zanim cos powiesz.
            • Gość: krak Re: Żurawski !! Lider strzelców p. UEFA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.03, 20:12
              no z ciebie to ani polak ani amerykanin po prostu nikt, obywatel
              internacjonalista.

jednak mylisz się uważając że kibicowanie nie ma nic wspólnego z
              patriotyzmem, jeśli tego nie kapujesz to dowodzi tylko i
              wyłącznie że nie masz nawet bladego pojęcia co to jest patriotyzm
              właśnie.

powiem tak:

w lidze zjadłbym legię na śniadanie, ale gdy dostawała lanie z
              valencją czy zarozumiałymi helmutami z schalke było mi po prostu
              przykro, bo w zagranicznych stacjach używano określeń typu:
              "polski zespół", "polacy" itd itp. w polsce mieszkając np we
              wrocławiu można kibicować nawet legii tylko lepiej się z tym nie
              ujawniać, i to jest główna różnica wobec sportu w usa.

ja też spędziłem co nieco czasu w usa, i chodziłem na mecze
              "bullsów" i "blackhawks" i wiem jak tam wygląda kibicowanie.

w każdym narodzie są osobnicy którzy nie udali się panu bogu (dla
              zwolenników teorii darwina: nie zeszli jeszcze z drzew i nie
              odpadł im ogon) i to oni robią bydło na stadionach, ilu ich jest
              w warszawie 100, 200? na 2mln?

w krakowie 100, 200? na 800 tys.?

trzeba ich po prostu wyp... za bramę i to wszystko, my też
              potrafimy śpiewać i to lepij niż oni...
          • Gość: antyM Re: Diekujemy Maciek,tyle pozytywnych wzruszen! IP: *.tnt20.lax3.da.uu.net 21.02.03, 19:46
            DO Mario: tez mieszkam w Stanach,dlatego dziwi mnie jak jest w Chicago z tym
            kibicowaniem.W Kaliforni jest inaczej.Skad u Ciebie wziol sie pomysl ze Ty
            wiesz lepiej jak kibicowac i komu?Tez masz widze klopot z mysleniem a innych o
            to oskarzasz.Poza tym chce Wam powiedziec ze to amerykanski kibic ma wiele do
            nauczenia sie chocby od nas jak dopingowac,a nie my od nich.Publicznosc tu jest
            wyjatkowo dretwa i nie aktywna,zawsze wspomagana i jakby dyrygowana przez
            specjalnych spikierow,rozmaite efekty techniczne,muzyka i tancerki/cheer
            leaders/.Amerykanie dziwia sie i zazdroszcza ze w Europie bez tych wszystkich
            dodatkowych atrakcji ktos wogole na mecze przychodzi.Jeszcze tylko dodam, ze po
            raz pierwszy w zyciu slyszalem wspolne z pilkarzami odspiewanie hymnu w Korei w
            meczu z Polska,najwidoczniej zachecil ich przyklad naszych kibicow,ale tylko
            ten jeden jedyny raz.Sami nie spiewaja ,zawsze "ktos"jeden robi to za
            nich.Pozdrowienia
      • Gość: BSTOK Re: BRAWO MACIEK DZIĘKI ZA CHWILE EMOCJI IP: 81.15.237.* 21.02.03, 17:39
        WSPANIAŁA POSTAWA BRAWO MACIEK BRAWO KASPERCZAK BRAWO WISŁA
      • Gość: noiki ZEBY TYLKO JAKIS MENEL Z NOZEM NIE PRZYSZEDL.. IP: *.proxy.aol.com 21.02.03, 17:51
      • Gość: pe Powalił go !!! Bramkarz Lazio ;-) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 18:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka