Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cupial kupuje puchar UEFA!!!!!

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 08:25
    No bo przeciez nieprzypadkowo bynajmniej sedzia mylil sie na korzysc Wisly i
    podyktowal dwa karne, ktorych po prostu nie bylo. No bo przeciez
    nieprzypadkowo Schalke 1:4, Parma i Lazio wystawily na mecze z Wisla swoje
    drugie sklady, ktore na codzien graja w czwartych ligach... Prawda jest taka,
    ze Cupial sprzedal pod i lzy ludu pracujacego miasta Ozarowa oraz okolicznych
    wsi - znaczy maszyny do ciagniecia drutu - i za te pieniadze kupuje sobie
    puchar UEFA. Tu sedzie go, tam trenera przekupi... podobno ustalone sa juz
    wyniki spotkan Wisly z Liverpoolem - w Anglii Wisla wygra 2:0 a Dudek bedzie
    gral z czarna opaska na oczach a jedna jego reka bedzie kajdankami przykuta
    do slupka bramki...
    I po co to wszystko on, Cupial znaczy, robi? To proste. Chodzi o to, zeby
    zaklocic przygotowania pilkarzy Legii do sezonu. Chodzi o to by popsuc ich
    nastroje, skwasic ich karme, spowodowac by Okuka dorzucil im kolejne sto
    kilogramow na sztange i kolejne sto kilometrow do porannego marszobiegu - no,
    zeby zajezdzil ich tak jak kiedys Smuda Wisle...
    No bo przeciez wiadomo nie od dzis, ze prawdziwym celem jaki stawia sobie
    Wisla w pucharze UEFA jest utarcie nosa Wielkiej Legii. No bo przeciez wcale
    nie chodzi o to zeby puchar UEFA zdobyc tylko zeby pokonac Legie. Zdobyc
    tytul mistrza Polski.

Tiak, taki to on jest, ten zelazny wilk cupial. Nawet mace robi z krwi
    niewinnych kibicow Legiunii

czuj duch!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Geezoos Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 09:57
        :)))))
        Taaaaaaak, poniedzialki zawsze sa trudne :)))
        Pozdro
      • Gość: wylom Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.03, 10:00
        Chlopie, powinienes sie leczyc!!!!!
      • Gość: www Re: sfałszowany podpis IP: 157.25.125.* 24.02.03, 10:26
        Są trzy mozliwości:
        1/ oczy mnie mylą i cos mi się plącze przy czytaniu
        2/ tekst powinien byc podpisany "bzyk" 77 czy inne 999
        3/ olaboga miał cięzki weekend (jeszcze nie wytrzeźwiał)a ponadto ciężki
        tydzień go czeka w pracy
        Osobiscie obstawiam wersje 2. Wersje 1 wykluczam bo czytałem ten tekst 3 razy.
        Wersja 3 mało prawodpodobna (jużci by chyba wytrzeźwiał o tej godzinie).
        • Gość: duch olabogi Re: sfałszowany podpis IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 10:52
          Nope to 1 and 2 and 3... ja tylko rozwijam watki myslowe zaprezentowane przez
          NIEKTORYCH kibicow Legii rowniez na tym forum...

a co do kolejnego dnia pracy to najlepiej kwituje go powiedzeniem z
          Dreamcatcher, powiesci Stephena Kinga - nie wiem czy i pod jakim tytulem
          zostala przetlumaczona na polski. Na pytanie jak leci bohaterowie tej powiesci
          zwykli odpowiadac do siebie - SSDD ( skrot od Same Shit Different Day).

czuj duch!!!!
          • Gość: www Re: sfałszowany podpis IP: 157.25.125.* 24.02.03, 11:08
            Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> Nope to 1 and 2 and 3... ja tylko rozwijam watki myslowe zaprezentowane przez
            > NIEKTORYCH kibicow Legii rowniez na tym forum...

Wydaje mi się, że co najmniej kilka z tych watków były rozwijane przez kibiców
            z innych miast (np. wątpliwy 1 karny, sklad Lazio). Jeżeli rozwijasz te wątki
            to znaczy, ze stoi ci cos "koscią w gardle" bo robisz to w sposób prezentowany
            także na tym forum przez NIEKTÓRYCH kibiców Wisły. Nie wiem dlaczego uważasz,
            ze nie mozna spojrzec na niewątpliwy sukces Wisły z lekkim dystansem tylko
            popadac w "lukrowane" samozachwyty.
            P.S. Wisła ten mecz mogła i powinna była wygrać!!! Bez względu na liczbę
            karnych słusznie czy nieslusznie podyktowanych.

• Gość: duch olabogi Re: sfałszowany podpis IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 11:52
              no bo ja mysle, ze z pucharowych sukcesow Wisly powinni cieszyc sie kibice
              wszystkich druzyn - no bo one moga sie przelozyc na sukcesy reprezentacji.
              Tymczasem w wielu postach - wpisywanych w internet szczegolnie przez kibicow
              Legii - usiluje sie umniejszyc sukces druzyny z Krakowa. Nie zwaraca sie uwagi
              na to ze w pierwszym meczu po zimowej przerwie druzyna z polskiej ligii zagrala
              jak rowny z rownym z druzyna z ligii wloskiej. Podkresla sie natomiast a to, ze
              Uche byl na spalonym, karnych nie bylo, a Lazio gralo zawodnikami znalezionymi
              gdzies na podworkach rzymskich peryferii. I moj - nieobiektywny oczywiscie -
              uczuciowy felietonik byl reakcja na takie wlasnie opinie.

no bo obiektywizm to zupelnie cos innego niz zwyczajna zawisc.
            • Gość: anson wisła góra forsy IP: *.acn.pl 25.02.03, 16:55
              Cupiał kupuje puchar za pieniądze z ożarowa (...) a i tak Legia ogra wisłe w
              lidze. Jak sie krakusom skończą pieniądze to 2 liga przyjmie ich z otwartymi
              rękoma.
      • Gość: Porter Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.infor / 192.168.1.* 24.02.03, 10:37
        Pewnie wiesz to lepiej...
        Mnie sie wydawalo, ze w meczu z Schalke i Parma Wisla miala po prostu mnostwo
        szczescia, natomiast Lazio zagralo drugim skladem (osmiu zawodnikow spoza
        pierwszej jedenastki zaczelo mecz, a na boisku znalezli sie gracze, ktorzy nie
        maja normalnie miejsca nawet na lawce), do tego grali za kare, natomiast sedzia
        pomylil sie przy pierwszym karnym dla Wisly, bo nie nadazyl za akcja. No, ale
        skoro twierdzisz, ze to Cupial zaplacil komu trzeba, to pewnie wiesz lepiej...
        • Gość: duch olabogi Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 10:45
          no wlasnie... kiedy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o...
          • Gość: Razorfan Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 13:47
            Duchu blad w twoim rozumowaniu jest oczywisty. Rozstrzasasz to co powiedzieli
            Legionisci o Wisle nie zauwazasz ze przyjumujesz jedna rzecz za prawdziwa dla
            wszystkich mimo iz tak nie jest. Uznajesz mianowicie ze wszyscy czyli kibice
            Legii tez mysla tak jak ty. Jest to jednak nieprawda. My Legionisci mamy
            zdecydowanie inny swiatopoglad. Dla nas istnieje tylko Legia i de facto to co
            robi Wisla interesuje mnie tak samo jak rozszyfrowywanie numerow bocznych
            autobusow. Dla ciebie to moze byc niezrozumiale gdyz 70 % twojej aktywnosci na
            forum dotyczy Legii.
            Co do meczow w pucharach to oczywiscie kibicowalem Wisle ale nie popadlem tez w
            jakis narkotyczny niemal stan euforii. Oceniam mecz trzezwo i potwierdzam ze
            Wisla zagrala wielki mecz ale nie ustrzegla sie bledow stale popelnianych przez
            polskie druzyny. Na poczatku meczu dala sie zepchnac do obrony i tracila
            frajersko bramki, wypracowala sobie wiele dogodnych pozycji ale ich nie
            potrafila wykorzystac. Gol padl po pierwszej skladnej akcji i to im pozwolilo
            nabrac rozpedu. Potem sedzia dal 2 krane co sie polskiej druzynie nie zdazylo
            chyba od 20 lat. Gdyby ten sedzia sedziowal np. Legia Valencia to skonczylo by
            sie 3:0 dla Legii. nie chodzi nawet zeby podarowal jakies karne tylko zeby
            gwizdal to co jest (choc Kuzba chyba troche podskoczyl co nie zmienia faktu bo
            i tak dobil by Kosowski). Przeciez gdyby choc 2 z tych 12 spalonych machneli na
            odwrot to bylo po balu.
            Pozdrawiam i zycze Pucharu UEFA i nieco wiecej trzezwosci w ocenach.
            • Gość: duch olabogi Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 14:43
              Gość portalu: Razorfan napisał(a):

> Duchu blad w twoim rozumowaniu jest oczywisty. Rozstrzasasz to co powiedzieli
              > Legionisci o Wisle nie zauwazasz ze przyjumujesz jedna rzecz za prawdziwa dla
              > wszystkich mimo iz tak nie jest. Uznajesz mianowicie ze wszyscy czyli kibice
              > Legii tez mysla tak jak ty. Jest to jednak nieprawda. My Legionisci mamy
              > zdecydowanie inny swiatopoglad. Dla nas istnieje tylko Legia i de facto to co
              > robi Wisla interesuje mnie tak samo jak rozszyfrowywanie numerow bocznych
              > autobusow. Dla ciebie to moze byc niezrozumiale gdyz 70 % twojej aktywnosci
              na
              > forum dotyczy Legii.

A mnie sie mimo wszystko wydaje, ze ten post byl reakcja na zawisc NIEKTORYCH
              kibicow Legii. Polecam lekture postow na tym forum i na forum Legii. Uwagi
              krytyczne pod duch adresem duch przyjmuje do wiadomosci - przydadza mu sie do
              kolejnego seansu spirytystycznego duchoanalizy... to ze duch poswieca tyle
              uwagi Legii to chyba normalne bo to najgorzniejsza konkurencja na lokalnym
              podworku dla Wisly. Podobnie postepuje wielu kibicow Legii. A ze - do niedawna
              przynajmniej - duch musial bronic honoru Wisly prawie ze samotnie na forum GW
              to i tych postow troche sie nagromadzilo...
              Obiektywnie rzecz analizujac to jednak wydaje mi sie ze sukcesy Wisly - tak
              samo jak dobra postawa w tegorocznych pucharach Legii i Amici - maja
              przelozenie na lepsze pozycje startowe polskich druzyn w kolejnych edycjach
              pucharow. Polskich druzyn - a nie tylko Wisly. Dlatego zupelnie niezrozumiala
              jest dla mnie zawisc prezentowana przez NIEKTORYCH kibicow Legii - ktora
              ujawnia sie zawsze po kolejnym wygranym meczu Wsily w pucharach. Tak bylo po
              Parmie po Schalke, a teraz po Lazio...

> Co do meczow w pucharach to oczywiscie kibicowalem Wisle ale nie popadlem tez
              w
              >
              > jakis narkotyczny niemal stan euforii. Oceniam mecz trzezwo i potwierdzam ze
              > Wisla zagrala wielki mecz ale nie ustrzegla sie bledow stale popelnianych
              przez
              >
              > polskie druzyny. Na poczatku meczu dala sie zepchnac do obrony i tracila
              > frajersko bramki, wypracowala sobie wiele dogodnych pozycji ale ich nie
              > potrafila wykorzystac. Gol padl po pierwszej skladnej akcji i to im pozwolilo
              > nabrac rozpedu. Potem sedzia dal 2 krane co sie polskiej druzynie nie zdazylo
              > chyba od 20 lat. Gdyby ten sedzia sedziowal np. Legia Valencia to skonczylo
              by
              > sie 3:0 dla Legii. nie chodzi nawet zeby podarowal jakies karne tylko zeby
              > gwizdal to co jest (choc Kuzba chyba troche podskoczyl co nie zmienia faktu
              bo
              > i tak dobil by Kosowski). Przeciez gdyby choc 2 z tych 12 spalonych machneli
              na
              >
              > odwrot to bylo po balu.
              > Pozdrawiam i zycze Pucharu UEFA i nieco wiecej trzezwosci w ocenach.

OK. Ale nalezy zauwazyc rowniez i to, ze polska druzyna klubowa zagrala bardzo
              dobry pierwszy mecz po zimowej przerwie.

PS. Ja chyba jednak inny mecz Legii z Valencia ogladalem...
              • Gość: Razorfan Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 21:40
                Pewnie chodzi ci o rewanz czyli mecz Valencia Legia czyli najsmutniejszy mecz
                jaki widzialem :(
                A w I meczu bylo 1:1 ale okolicznosci byly dosc ciekwe. Po pierwsze karny dla
                hiszpanow czyli totalna pomylka. Po pierwsze nawet nie jestem pewien czy byl
                faul Szali na Carew ale za to jestem pewien ze bylo to przed linia pola
                karnego. Po drugie 2 niepodyktowane karne dla Legii z czego jeden 100% co
                potwierdzil Zelazko. Bylo rowniez kilka watpliwych spalonych i caly stadion
                spiewajacy Shweine striackiemu Haiderowi. No i jeszcze 100% Yahai ktory potkal
                sie o wlanse nogi.
                Pozdrawiam
              • Gość: Porter Czapka gore? IP: *.infor / 192.168.1.* 25.02.03, 23:26
                Nie bardzo rozumialem, dlaczego kibic Wisly mialby rozpoczac watek. W koncu nie
                ma powodu, zeby zwracac uwage na to, jak duze mozliwosci ekonomiczne p. Cupiala
                przenosza sie na np. sposob sedziowania meczow Wisly w naszej lidze. Jest w
                koncu Wisla wszechswiatrowym liderem w ilosci wykonywanych karnych, jest tez
                jedynym klubem na swiecie, ktorego wladze zatrudniaja osobe odpowiedzialna za
                obsade sedziowska ligowych meczow, nic wiec dziwnego, ze przodownictwo w tabeli
                na polmetku rozgrywek Wisla zawdziecza skandalicznemu sedziowaniu dwoch meczow:
                Amica-Wisla i Legia-Odra. Dla wszystkich jest oczywiste, ze jezeli Legia chce w
                tym roku zdobyc tytul, to musi byc o wiele lepsza od Wisly, tak, jak w zeszlym
                roku. Jezeli sytuacja bedzie wyrownana, wplywy p. Cupiala przewaza.
                Tak wiec dziwilo mnie, po co Olaboga zainicjowal ten watek.
                Kiedy wczoraj obejrzalem program "Forum sportowe" (C+) zrozumialem w czym
                rzecz. Oto Cupial kupi wszystkie (poza nagroda dla najlepszego bramkarza)
                nagrody. Sam dostanie nagrode dla najlepszego prezesa, choc w zasadzie
                nagradzani powinni byc prezesi z branzy futbolowej, a nie kablociagawczej. Jak
                to powiedzial p. Atlas, bohatersko walczac z uporczywa czkawka, walka o
                mistrzostwo Polski byla dawno, a najwazniejsze sa mecze z Schalke. One
                pokazaly, ze Wisla jest lepsza. Nie liga, nie brezposrednie mecze, nie final
                pucharu ligi. Tylko mecz z Schalke.
                Otoz to jest tak paskudna nieuczciwosc, ze prawde mowiac rzygac mi sie chce.
                Panowie Krakusy! Mozecie kupic kazda nagrode, bo macie duzo pieniazkow. Ale te
                nagrody staja sie tym samym g... warte. Wlasnie dlatego, ze mozna je kupic,
                zamiast wywalczyc. Mozecie wynajac dowolnego zapijaczonego dziennikarza, ktory
                wybelkocze, ze decyduje spotkanie z Schalke (niby czemu?), ale tym samym
                niszczycie polski sport. To dzieki wplywom Cupiala nie da rady zbudowac
                reprezentacji (Kosowski z Zurawskim nie nadaja sie do niczego, a musza grac).
                Przez Cupiala nasza reprezentacja gra w kazdym meczu w dziewiatke! Zas w
                telewizorze nie ma takiego odwaznego, ktory by to powiedzial glosno.
                Tak, ze kolego Olabogo nie przesadzaj. Na UEFA, to jeszcze Cupial jest za
                krotki. Ale na PZPN jest bardzo silny. Niestety.
                • Gość: Geezoos Re: Czapka gore? IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 00:03
                  Troszke sie zagalopowales chyba w swoich wywodach. Tak naprawde pewne jest
                  tylko to ze Wisle przyznaje sie o wiele wiecej karnych niz innym druzyna. Nie
                  mozna wysuwac pochopnych wnioskow, bo to nie sa domysly nawet a pomowienia. Czy
                  istnieja jakiekolwiek naciski ze strony zarzadu Wisly w sprawie obsad
                  sedziowskich tego nie dowie sie nikt i trudno o tym dyskutowac. Wiekszosc
                  nagrod nalezy sie Wislakom i tu, choc z zalem, ale musze przyznac racje osobom
                  takowe wyroznienia przyznajacym. Zgodze sie z Toba w sprawie reprezentacyjnych
                  wyczynow pana Kosowskiego i Zurawskiego. Nie pamietam meczu, w ktorym zagraliby
                  na przyzwoitym poziomie. Nie wiem o czym to swiadczy, i nie o to tu chodzi.
                  Zastanawiam sie tylko jak dlugo beda powolywani zawodnicy, ktorzy procz tego ze
                  sa na topie stanowia tylko i wylacznie tlo dla reszty kolegow z reprezentacji.
                  Najwieksze pretensje mam do gry Kamila Kosowskiego. Co z tego ze zachwyci
                  pieknym rajdem przy linii bocznej boiska, skoro jego dosrodkowanie wywoluje
                  smiech/placz (niepotrzebne skreslic)? Wydaje mi sie ze czasy zawodnikow jak
                  Overmars skonczyly sie. Coraz mniej takich, coraz wiecej akcji zaczyna sie w
                  srodku boiska i w linii pomocy sa rozpoczynane akcje ofensywne. Reprezentacji
                  potrzeba spokoju w srodkowej strefie, nie szarpania po skrzydle, z ktorego
                  procz niezlego zamieszania nic nie wychodzi. Zurawskiemu dalbym jeszcze szanse,
                  Kosowskiemu bym podziekowal. Ile jeszcze meczow ma nam wszystkim udawadniac ze
                  styl jego gry kompletnie nie nadaje sie na reprezentacje? Zeby oddac czesc
                  sprawiedliwosci, jak najbardziej jestem za powolywaniem Glowackiego. Wyrasta na
                  zawodnika doskonalego, choc jego styl troszke przypomina styl T.Hajto - kiedy
                  juz nie moze zatrzymac szarzujacego zawodnika potrafi go paskudnie sfaulowac.
                  Tak czy inaczej to zawodnik doskonaly na swojej pozycji. To chyba wszystko co
                  mialem do powiedzenia. Jak mi sie jeszcze cos przypomni to naskrobie. Pozdrawiam
                  • Gość: Porter Re: Czapka gore? IP: *.orion.pl 27.02.03, 13:12
                    Gość portalu: Geezoos napisał(a):

> Troszke sie zagalopowales chyba w swoich wywodach. Tak naprawde pewne jest
                    > tylko to ze Wisle przyznaje sie o wiele wiecej karnych niz innym druzyna. Nie
                    > mozna wysuwac pochopnych wnioskow, bo to nie sa domysly nawet a pomowienia.

Co jest pomowieniem? Stwierdzenie, ze Telefonika zatrudnia(la) p. Saksa, ktory
                    w PZPN odpowiada za obsade sedziowska? To, ze przodownictwo w tabeli na
                    polmetku Wisla zawdziecza pomylkom sedziowskim? Toz to fakty, nie domysly, nie
                    mowiac juz o pomwieniach.

> istnieja jakiekolwiek naciski ze strony zarzadu Wisly w sprawie obsad
                    > sedziowskich tego nie dowie sie nikt i trudno o tym dyskutowac. Wiekszosc
                    > nagrod nalezy sie Wislakom i tu, choc z zalem, ale musze przyznac racje
                    > osobom
                    > takowe wyroznienia przyznajacym.

Ja tam nie wiem, ale jezeli decydujemy sie na przyznawanie nagrody zima, a
                    potem mowimy, ze walka o mistrzostwo Polski byla dawno i trudno ja brac
                    powaznie, zas decydujacy wplyw na ocene Legii i Wisly maja mecze z Schalke, to
                    mi sie wydaje, ze to jest naduzycie. Bo dlaczego maja nie decydowac mecze
                    bezposrednie? Albo pozycja w tabeli na koniec rozgrywek?

Ponadto, wsrod kandydatow do tytulu "prezes roku" jest Cupial. A prezesem Wisly
                    jest Basalaj, ktorego wsrod kandydatow nie ma. Moim zdaniem, to jest paskudne
                    wlazidupstwo dziennikarzy.

> Zgodze sie z Toba w sprawie reprezentacyjnych
                    > wyczynow pana Kosowskiego i Zurawskiego. Nie pamietam meczu, w ktorym
                    zagraliby
                    >
                    > na przyzwoitym poziomie. Nie wiem o czym to swiadczy, i nie o to tu chodzi.

A wlasnie, ze o to: jak to jest, ze Zurawski zawala kolejny mecz - ja
                    powtarzam - on nie mial zadnego udanego _ZAGRANIA_ w reprezentacji od roku - i
                    jest powolywany na kolejny mecz. A trener Janas zamiast kopnac go z pozlacana
                    d... twierdzi, ze Zurawski powinien czuc na karku oddech konkurencji (nawiasem
                    mowiac, czucie goracego oddechu na karku to ponoc pierwsza oznaka AIDS).
                    Przeciez w porownaniu z tym paralitykiem Niedzielan, czy Rasiak grali po prostu
                    rewelacyjnie. No, ale oni grali przeciwko slabej Macedonii... A czyja to wina?
                    Dlaczego Janas, wiedzac na co stac Zurawskiego, nie dal im pograc z Chorwacja?
                    Moze bysmy wygrali? Tu sie powtarza historia z meczu z USA: "Owszem,
                    wygralismy, ale ta druzyna juz drugiego takiego meczu by nie zagrala" - madrzyl
                    sie Engel. A Boniek czym predzej zaczal odgrzebywac gorace kupki, co kontynuuje
                    Janas. Tylko po co rozgrywa sie takie mecze, jak z Macedonia?

[...]

> Najwieksze pretensje mam do gry Kamila Kosowskiego. Co z tego ze zachwyci
                    > pieknym rajdem przy linii bocznej boiska, skoro jego dosrodkowanie wywoluje
                    > smiech/placz (niepotrzebne skreslic)? Wydaje mi sie ze czasy zawodnikow jak
                    > Overmars skonczyly sie. Coraz mniej takich, coraz wiecej akcji zaczyna sie w
                    > srodku boiska i w linii pomocy sa rozpoczynane akcje ofensywne. Reprezentacji
                    > potrzeba spokoju w srodkowej strefie, nie szarpania po skrzydle, z ktorego
                    > procz niezlego zamieszania nic nie wychodzi. Zurawskiemu dalbym jeszcze
                    szanse,
                    >
                    > Kosowskiemu bym podziekowal.

No to ja odwrotnie. Bo Kosowski czasem cos pokaze. Rzecz w tym, ze Kosowski
                    dobrze gra w Wisle, gdzie atakuje tylko czterech zawodnikow, reszta zas raczej
                    broni. Wowczas po lewej stronie nie tworzy sie luka, zreszta przez znaczna
                    czesc sezonu za Kosowskim grali Kaliciak i Stolarczyk. W reprezentacji trudno
                    byloby tak ustawic gre, wiec Kosowski generuje klopoty, chocby w meczu z Dania,
                    gdzie za cale zlo oskarzono Ratajczyka, bo nikt w telewizji nie osmielil sie
                    powiedziec, ze Kamil nie bronil i na Ratajczyka wypadal Rommedahl na szybkosci.
                    Gdyby z gry Kamila z przodu wynikaly korzysci, mozna by jakos taka dziure
                    latac. Problem jednak w tym, ze tych korzysci nie ma. Dlatego ja uwazam, ze
                    Kosowski powinien grac w reprezentacji ale w ataku, tym bardziej, ze dobrze gra
                    glowa.

Natomiast Zurawski... Ja nie wiem, czy jemu brak ambicji, czy twardosci, ale to
                    jakby malo istotne. Boniek, wsrod istnych wodospadow wygadywanych glupot, mowil
                    czasami rzeczy sensowne. I powiedzial on kiedys, ze pilkarz powinien z
                    perspektywicznego gracza stac sie wartosciowym zawodnikiem w 6 miesiecy. Jesli
                    to trwa dluzej, to zwykle mamy do czynienia z wiecznym talentem. Przeciez to sa
                    juz dorosle chlopy: Kosowski ma skonczone 25, a Zurawski 26 lat. Jezeli dotad
                    nie zaczal nadawac sie do reprezentacji, to juz raczej nie zacznie. Deyna w tym
                    wieku byl jednym z najlepszych (o ile nie najlepszym) rozgrywajacych w Europie,
                    a Boniek przechodzil do Juventusu jako gwiazda.

I teraz - ja nawet przez ulamek sekundy nie wyobrazam sobie, ze lepiej znam sie
                    na pilce nic Boniek, czy Janas. Jestem wiec przekonany, ze dla nich tez bylo i
                    jest oczywiste, ze z tych dwoch asow nie bedzie w reprezentacji pozytku.
                    Dlaczego zatem ich wystawiali? Ja nie potrafie odpowiedziec na to pytanie, ale -
                    jako wyznawca spiskowej teorii dziejow - nie wierze w przypadki tam, gdzie w
                    gre wchodza duze pieniadze, albo wladza. Mysle, ze gra w kadrze jest srodkiem
                    promocji zawodnikow i ze selekcjoner dostaje za to kase. Tak bylo za Engla, tak
                    bylo za Bonka, tak jest i teraz.

> Ile jeszcze meczow ma nam wszystkim udawadniac ze
                    > styl jego gry kompletnie nie nadaje sie na reprezentacje? Zeby oddac czesc
                    > sprawiedliwosci, jak najbardziej jestem za powolywaniem Glowackiego. Wyrasta
                    na
                    >
                    > zawodnika doskonalego, choc jego styl troszke przypomina styl T.Hajto - kiedy
                    > juz nie moze zatrzymac szarzujacego zawodnika potrafi go paskudnie sfaulowac.
                    > Tak czy inaczej to zawodnik doskonaly na swojej pozycji. To chyba wszystko co
                    > mialem do powiedzenia. Jak mi sie jeszcze cos przypomni to naskrobie.

Zgadzam sie, Glowacki to bardzo wartosciowy zawodnik. Brak mu jeszcze
                    doswiadczenia, wiec czesto nienajlepiej sie ustawia i ratuje faulami, no i
                    niewielki pozytek z niego w ofensywie, ale to kwestia czasu.

Ogromne postepy zrobil Baszczynski. Jest naprawde coraz lepszy.

A Stolarczyk... No coz, nieporozumienie.

• Gość: duch olabogi Re: Czapka gore? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 08:49
                  tia, Cupial podaje czekoladki a swistak zawija papierki...

ale bardzo zgrabnie to Porter ujales - sam bym nie zrobil lepiej - to sa
                  wlasnie te kryptopoglady NIEKTORYCH kibicow Legii z ktorymi walka przypomina
                  starcie z wiatrakami...

niestety, jest kilka szwow w tym Twoim zgrabnym felietoniku - relegowanych z
                  repy Wislakow raczej nie zastapia gracze Legii, bo poniewaz na kluczowych
                  pozycjach w Legii gra import

Pozdro

PS. Dawno juz sie tak nie usmialem czytajac czyjs post :))))))

czuj duch!!!!
      • Gość: dexter Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.acn.pl 24.02.03, 22:04
        Znowu ataku dostałeś? Zażyj może jakiś ziółek, czy kropelek na uspokojenie. Nie
        przejmuj się, jutro będzie lepiej.
      • Gość: Kiwny Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.chello.pl 25.02.03, 15:29
        olaboga uspokuj siębo zniżasz siędo poziomu bzyka
        • Gość: duch olabogi Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 16:44
          tia? a to wytlumacz mi prosze co w Twoim pojeciu znaczy "lekko przesmiewczy
          styl wypowiedzi" - licencia poetica na obrazanie wszystkiego co tylko sie wiaze
          z Krakowem i z Wisla?
          • Gość: anson Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.acn.pl 25.02.03, 17:00
            A co ty piszesz ?
            A każdy pisze to w co wierzy.
            BO LEGIA JEST LEPSZA OD TEJ WSTAWIONEJ WISEŁKI.
          • Gość: Kiwny Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.chello.pl 25.02.03, 18:50
            Nie mówie o obrażaniu jakiegoś klubu.
            Ta wypowiedź o Gucwie oznaczała że on pisząc swoje posty robi sobie żarty
            wysówając błędne wnioski z różnych wydarzeń. Ty zawsze piszesz że twoje
            wypowiedzi to są wnioski po przeczytaniu postów innych użytkowników forum
            (którzy są kibicami Legii). Posty Gucwy nie wywołują zamieszania bo on sam się
            nie kłóci z innymi w obronie swoich opini. Ty wywołujesz ostre dyskusje często
            uogulniając że wszyscy kibice Legii źle życzą Wiśle w pucharach a kto tak nie
            robi to na pewno nie jest kibicem Legii, a każdy kto źle jej życzy jest kibicem
            Legii. Tak jakby były tylko dwa kluby w naszej lidze.
            Na tym forum prawie wszyscy kibice Legii cieszą się z sukcesu Wisły a ty z
            uporem maniaka piszesz o zawiści kibiców Legii. Widzisz tylko to co chcesz, a
            jak ktoś podejdzie do komentowania meczu Wisły z lekkim dystansem i wytknie
            jakiś błąd to od razu nie jest patriotą i prawdziwym kibicem.
            Posty Gucwy tak jak i twoje są prowokacją ale on nie pisze że to są spisane
            opinie kibiców innych drużyn tylko jego własna opinia. On chce tylko zaistnieć
            i na forum publicznym pisząc cokolwiek. Ciebie miałem kiedyś za bardziej
            obiektywnego ale ostatnio twoje poglądy mocno się zawęziły i zaczynasz stawać
            się coraz bardziej napastliwy w stosunku do Legii i jej kibiców. Mam nadzieję
            że jes to spowodowane ważnymi meczami Wisły i zmieni się jak wystartuje liga.
            • Gość: duch olabogi Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 08:53
              mimo calego Twojego wywodu wydaje mi sie ze stosujesz podwojna miare
              interpretacyjna wypowiedzi zamieszczanych na forum - inna dla kibicow Legii, a
              inna dla kibicow innych druzyn...

starania o obiektywizm wypowiedzi najlepiej rozpoczac od wlasnego podworka
              • Gość: Kiwny Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.chello.pl 26.02.03, 20:52
                Może masz racje że trochę było to podejście zbyt subiektywne, ale w okolicach
                meczów Wisły w Pucharze UEFA jeśli ktokolwiek napisze coś krytykującego Wisłę
                to od razu kibice Wisły piszą że to niepatriotyczne i że tak nie postępuje
                prawdziwy polski kibic. Działo się tak nawet jeśli nie były to wypowiedzi
                obraźliwe tylko wygłoszenie swojej wątpliwości (np. przy pierwszym karnym,
                który chyba był słuszny ale dużo osób miało tam problem). Niestety ostatnio
                wielu kibiców Wisły nie potrafi przyjąć słów krytyki pod adresem ich drużyny,
                więc też twoje "wyciąganie wniosków" z wypowiedzi kibiców Legii jest mocno
                denerwujące.
                Na tym forum naprawdę prawie wszyscy kibice Legii w europejskich pucharach
                kibicują Wiśle więc jeśli są to wnioski wyciągnięte z wypowiedzi na innych
                forach to pisz je tam a nie zaogniaj sporu na tym. Część użytkowników tego
                forum nie wie że jesteś kibicem Wisły i myślą że tak idiotyczne teorie tworzą
                kibice Legii.
      • Gość: Lolo Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: 217.153.60.* 25.02.03, 19:27
        Tiaaa... Rozumiem mechanizm obronny który się włączył, ale może nie ma nad czym
        się rozwodzić. Fanatycznych idiotów nie brakuje po obu stronach barykady i
        nigdy ich nie będzie brakowało. Obiektywnie jest to sukces Wisły bez względu na
        wynik drugiego spotkania. Lazio zagrało drugim składek, ale jest to skład o
        którym polskie druzyny mogą tylko marzyć (nawet te które mają kasę z kabli).
        Lazio zagrało nędznie, Wisła dobrze jak na początek sezonu, ale też
        nienajlepiej. W formie z meczu z Schalke powinna rozjechać rzymian. Błędy
        sędziowskie były czy się komuś podoba czy nie. Ale też Wisłę stać na
        udowodnienie że i bez głupich pomyłek sobie poradzi, no chyba że Lazio
        podciągnie wszystkie odwody, ale moim zdaniem to jest verrrrrrrrrry unlikely.

Pzdr.
        • Gość: anson Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.acn.pl 25.02.03, 21:01
          Legia nie maży i wisełke ogrywa ...
          • Gość: Geezoos Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.acn.waw.pl 25.02.03, 23:29
            Czego Legia nie robi???
            • Gość: duch olabogi Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 08:50
              nie mazy... co Ty, Gezoos.... czytac nie umiesz :)))))
              • Gość: Geezoos Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 10:58
                chyba nie smazy? Ale to sie kupy nie trzyma :(
                • Gość: m04 Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 26.02.03, 22:29
                  Nie maże. Się. Bo chlopaki nie płaczą.

pzdr
                  • Gość: Geezoos Re: Cupial kupuje puchar UEFA!!!!! IP: *.acn.waw.pl 27.02.03, 00:26
                    chyba chlopaka nie placa, hehe
                    • Gość: Geezoos ups, wtorny analfabetyzm pod wplywem forum :) IP: *.acn.waw.pl 27.02.03, 00:28
                      chlopakOM :(
        • Gość: Lolo Sorka... IP: 217.153.60.* 27.02.03, 10:22
          Gość portalu: Lolo napisał(a):

> Tiaaa... Rozumiem mechanizm obronny który się włączył, ale może nie ma nad
          czym
          >
          > się rozwodzić. Fanatycznych idiotów nie brakuje po obu stronach barykady i
          > nigdy ich nie będzie brakowało. Obiektywnie jest to sukces Wisły bez względu
          na
          >
          > wynik drugiego spotkania. Lazio zagrało drugim składem, ale jest to skład o
          > którym polskie druzyny mogą tylko marzyć (nawet te które mają kasę z kabli).
          > Lazio zagrało nędznie, Wisła dobrze jak na początek sezonu, ale też
          > nienajlepiej. W formie z meczu z Schalke powinna rozjechać rzymian. Błędy
          > sędziowskie były czy się komuś podoba czy nie. Ale też Wisłę stać na
          > udowodnienie że i bez głupich pomyłek sobie poradzi, no chyba że Lazio
          > podciągnie wszystkie odwody, ale moim zdaniem to jest verrrrrrrrrry unlikely.
          >
          > Pzdr.

Lazio jednak podciągnęło wszystkie odwody. Będzie ciężko.

Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka