Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Startuje Tour de Pologne

IP: 195.85.229.* 03.09.06, 19:09
    Szmyd 10-ty w generalce po dzisiejszym 9-tym etapie
    Obserwuj wątek
      • gagapapa Startuje Tour de Pologne 04.09.06, 01:06
        tiur de poloń?
        Cio to zia dziwna naźwa?
        • koprofag4 Re: Startuje Tour de Pologne 04.09.06, 07:14
          pier....le ten caly tour
          pol miasta mi zamkna dzis oczywiscie o 16 zeby bylo ciekawiej, nie mam jak do
          domu dojechac - po co komu ten wyscig? mieszkancom na pewno nie

niniejszym oswiadczam ze jesienia zaglosuje nawet na pis jesli zdecyduje sie
          wywalic ten wyscig z olsztyna
          • Gość: szczecinek nie narzekać a ryszyć tyłki dla zdrowia troche IP: 195.85.229.* 04.09.06, 08:31
            o sporcie nie słyszeliście czy jak?
            misto mu zamkneli? patrzcie! przecież ty z wichury jakieś jesteś.
            • koprofag4 Re: nie narzekać a ryszyć tyłki dla zdrowia troch 04.09.06, 08:51
              slyszelismy...sport swietna sprawa, jogging tez , ale wybacz pod krawatem i z
              teczka w rece nie zamierzam popier...lac przez cala miasto przy padajacym
              deszczu

poza tym kultury wiecej troche kmiocie zafajdany, nie przypominam sobie zebym
              cie obrazal w poscie wiec oczekuje tego samego ale to zdaje sie cie przerasta
              • Gość: Q Re: nie narzekać a ryszyć tyłki dla zdrowia troch IP: 195.20.110.* 04.09.06, 12:22
                Więc kulturalnie - o wyscigu trąbi się na okrągło. Miałeś milony możliwości i
                jeszcze więcej czasu, żeby przygotować sie na ten dzień i na wszystkie pozytywne
                i negatywne skutki jakie za sobą pociąga. Ja np. na dzień jak bedzie etap do
                mojego miasta, już od marca mam zabookowany urlop. I nie dość, że nie bede
                musial sie martwić korkami, to jak bedzie pieknie to se jeszcze pojade popatrzec
                na wyścig.
                Jak Ty nie potrafiłeś sobie z wyprzedzeniem zaplanować takiego dnia - wybacz za
                epitet - ale jesteś zwykła piz..a
      • Gość: stachurska Startuje Tour de Pologne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:24
        Bla, bla, bla zadnych konkretów.
        • Gość: piotr Polskie kompleksy IP: 195.164.127.* 04.09.06, 10:06
          Czy trzeba było nazwać ten wyścig " Tour de Pologne", a nie po prostu "Wyścig
          dookoła Polski" albo np. Polska Pętla. Bardzo żenująco to brzmi. Głupie
          naśladownictwo.
          • Gość: darklew Re: Polskie kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:40
            Nieznajomość historii poraża. Tour de Pologne jest jednym z najstarszych
            wyścigów wieloetapowych. W tych czasach kiedy powstawał można rzec obowiązkowym
            językiem w świecie kolarstwa i nie tylko był francuski. To dobrze, że nazwa
            pozostała bo to jest szacunek do własnej historii, ludzi, itp. Z szacunku do
            własnego języka z pewnością można zamiennie używać Wyścig Dookoła Polski.
            Niedobrze zaś moim zdaniem jest kiedy w reklamówkach eurosportu nazwa jest
            podawana po angielsku.
            • gagapapa Re: Polskie kompleksy 04.09.06, 13:30
              dobrze, że jest podawana po angielsku, bo jakby to wyglądało?
              • Gość: Ceramica Flaminia a nie Flamina! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:45
                pismaki z Wyborczej! :P
              • Gość: z Re: Polskie kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:22
                Poprawnie, czyli tak jak nazwa wyścigu: Tour de Pologne. A nie Tour of Poland...

zpierwszejpilki.blox.pl
                • gagapapa Re: Polskie kompleksy 04.09.06, 17:13
                  polskie kompleksy charakteryzują się od wieków tym, że używany jest w tym kraju
                  język Francuzów, jako coś lepszego
      • Gość: waldi Startuje Tour de Pologne IP: *.strong-pc.com 04.09.06, 09:46
        Szkoda,że nie mam ES2 bo bym sobie przynajmniej posłuchał świetnego komentarza:)
        • Gość: 78 Re: Startuje Tour de Pologne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:31
          najlepsza relacja z touru na tdp.magazynrowerowy.pl/
      • Gość: PG Startuje Tour de Pologne IP: *.chem.uni.torun.pl 04.09.06, 15:29
        Jak to możliwe, że III i IV etap kończa sie w Poznaniu, a zaznaczony jest
        Toruń???
        • gagapapa Re: Startuje Tour de Pologne 04.09.06, 17:14
          widocznie Toruń nie wpłacił kaski i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka