Gość: szczecinek IP: 195.85.229.* 03.09.06, 19:09 Szmyd 10-ty w generalce po dzisiejszym 9-tym etapie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagapapa Startuje Tour de Pologne 04.09.06, 01:06 tiur de poloń? Cio to zia dziwna naźwa? Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Startuje Tour de Pologne 04.09.06, 07:14 pier....le ten caly tour pol miasta mi zamkna dzis oczywiscie o 16 zeby bylo ciekawiej, nie mam jak do domu dojechac - po co komu ten wyscig? mieszkancom na pewno nie niniejszym oswiadczam ze jesienia zaglosuje nawet na pis jesli zdecyduje sie wywalic ten wyscig z olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinek nie narzekać a ryszyć tyłki dla zdrowia troche IP: 195.85.229.* 04.09.06, 08:31 o sporcie nie słyszeliście czy jak? misto mu zamkneli? patrzcie! przecież ty z wichury jakieś jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: nie narzekać a ryszyć tyłki dla zdrowia troch 04.09.06, 08:51 slyszelismy...sport swietna sprawa, jogging tez , ale wybacz pod krawatem i z teczka w rece nie zamierzam popier...lac przez cala miasto przy padajacym deszczu poza tym kultury wiecej troche kmiocie zafajdany, nie przypominam sobie zebym cie obrazal w poscie wiec oczekuje tego samego ale to zdaje sie cie przerasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: nie narzekać a ryszyć tyłki dla zdrowia troch IP: 195.20.110.* 04.09.06, 12:22 Więc kulturalnie - o wyscigu trąbi się na okrągło. Miałeś milony możliwości i jeszcze więcej czasu, żeby przygotować sie na ten dzień i na wszystkie pozytywne i negatywne skutki jakie za sobą pociąga. Ja np. na dzień jak bedzie etap do mojego miasta, już od marca mam zabookowany urlop. I nie dość, że nie bede musial sie martwić korkami, to jak bedzie pieknie to se jeszcze pojade popatrzec na wyścig. Jak Ty nie potrafiłeś sobie z wyprzedzeniem zaplanować takiego dnia - wybacz za epitet - ale jesteś zwykła piz..a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachurska Startuje Tour de Pologne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:24 Bla, bla, bla zadnych konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Polskie kompleksy IP: 195.164.127.* 04.09.06, 10:06 Czy trzeba było nazwać ten wyścig " Tour de Pologne", a nie po prostu "Wyścig dookoła Polski" albo np. Polska Pętla. Bardzo żenująco to brzmi. Głupie naśladownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darklew Re: Polskie kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:40 Nieznajomość historii poraża. Tour de Pologne jest jednym z najstarszych wyścigów wieloetapowych. W tych czasach kiedy powstawał można rzec obowiązkowym językiem w świecie kolarstwa i nie tylko był francuski. To dobrze, że nazwa pozostała bo to jest szacunek do własnej historii, ludzi, itp. Z szacunku do własnego języka z pewnością można zamiennie używać Wyścig Dookoła Polski. Niedobrze zaś moim zdaniem jest kiedy w reklamówkach eurosportu nazwa jest podawana po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Polskie kompleksy 04.09.06, 13:30 dobrze, że jest podawana po angielsku, bo jakby to wyglądało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ceramica Flaminia a nie Flamina! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:45 pismaki z Wyborczej! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Polskie kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:22 Poprawnie, czyli tak jak nazwa wyścigu: Tour de Pologne. A nie Tour of Poland... zpierwszejpilki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Polskie kompleksy 04.09.06, 17:13 polskie kompleksy charakteryzują się od wieków tym, że używany jest w tym kraju język Francuzów, jako coś lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Startuje Tour de Pologne IP: *.strong-pc.com 04.09.06, 09:46 Szkoda,że nie mam ES2 bo bym sobie przynajmniej posłuchał świetnego komentarza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 78 Re: Startuje Tour de Pologne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:31 najlepsza relacja z touru na tdp.magazynrowerowy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PG Startuje Tour de Pologne IP: *.chem.uni.torun.pl 04.09.06, 15:29 Jak to możliwe, że III i IV etap kończa sie w Poznaniu, a zaznaczony jest Toruń??? Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Startuje Tour de Pologne 04.09.06, 17:14 widocznie Toruń nie wpłacił kaski i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś