Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

NBA: komu kibicujecie?

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.11.01, 18:16
    Ciekaw jest komu kibicujecie. Czy wasze preferencje czesto sie zmieniaja?
    Zauwazylem, ze w Polsce jest to nagminne. Kibicuje sie tylko zespolom ktore
    maja szanse na mistrzostwo.

Ja od poczatku lat 90tych jestem zwolennikiem dwoch zespolow: New York Knicks i
    Chicago Bulls. Zawsze podobaly mi sie zespoly Pat'a Reiley ze wzgledu na obrone
    (Knicks, Heat). Teraz po rozpadzie Bulls z sentymentu sledze rowniez poczynania
    Blazers i Wizards.

Nigdy nie przepadalem za Jazz i przede wszystkim Lakers, ze wzgledu na styl gry
    ich gwiazdorow. Niegdys Jabbar i Magic, teraz Shaq i Kobe. Ale to jest moje
    subiektywne zdanie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kostor Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 10.11.01, 21:01
        ja od 13 lat kibicuje pistonsom
        na dobre, czy na złe
        • Gość: LskerFan Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.chello.pl 10.11.01, 23:20
          a ja od 12 lat Lakersom. i zawsze będę im kibicował
          • Gość: kostor Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 10.11.01, 23:57
            to obydwaj kibicujemy od finałów lakers-pistons i to od przegranych przez nasze
            drużyny :)))
            • Gość: LakerFan Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.chello.pl 11.11.01, 06:17
              ale warto było czekać. teraz nasza era :-)))))))
        • Gość: Magic32 Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.legmet.com.pl 13.11.01, 07:14
          Kibicuję LA Lakers od 12 lat i jestem podobnym fanatykiem jak Jack Nicholson.
        • Gość: pm Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 22:05
          Ja od 40 lat kibicuje Toronto Raptors i jestem z tym zespołem na dobre i na
          złe... (:
      • Gość: Matt Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.11.01, 14:21
        Pozdrawiam prawdziwych kibicow.
        • Gość: Frey Re: NBA: komu kibicujecie? IP: 158.93.105.* 14.11.01, 18:25
          Jazz. Nie ma napompowanych gwiazdorow, jest za to druzynowa gra (jade dzisisaj
          zobaczyc Jazz vs. Hawks). Uwaga; AK-47 to moze byc zabojcza bron.
          • Gość: LB Re: NBA: komu kibicujecie? IP: 217.11.142.* 15.11.01, 09:34
            Ale nie w tym meczu :-))
            Fatalna porażka z Atlantą. No comments.
            Kurde, wiedziałem, że z Jazz nie jest dobrze, ale żeby było aż tak fatalnie...

LB
      • Gość: Wilt Re: NBA: komu kibicujecie? IP: 172.16.0.* 12.11.01, 14:20
        Gość portalu: Matt napisał(a):

> Ciekaw jest komu kibicujecie. Czy wasze preferencje czesto sie zmieniaja?
        > Zauwazylem, ze w Polsce jest to nagminne. Kibicuje sie tylko zespolom ktore
        > maja szanse na mistrzostwo.
        >
        > Ja od poczatku lat 90tych jestem zwolennikiem dwoch zespolow: New York Knicks i
        >
        > Chicago Bulls. Zawsze podobaly mi sie zespoly Pat'a Reiley ze wzgledu na obrone
        >
        > (Knicks, Heat). Teraz po rozpadzie Bulls z sentymentu sledze rowniez poczynania
        >
        > Blazers i Wizards.
        >
        > Nigdy nie przepadalem za Jazz i przede wszystkim Lakers, ze wzgledu na styl gry
        >
        > ich gwiazdorow. Niegdys Jabbar i Magic, teraz Shaq i Kobe. Ale to jest moje
        > subiektywne zdanie.

Myślałem, że Pat Riley trenował również Lakers... :-) Co do mojej opinii;
        również od początku lat 90., skłaniałem się coraz bardziej w kierunku Lakers (a
        zdecydowałem się ostatecznie wtedy, gdy byli na dnie upadku, więc żaden
        koniunkturalizm chyba w grę nie wchodzi). Ale muszę zaznaczyć, że póki Lakers nie
        mieli na to szans, kibicowałem innym zespołom, które miały szanse na pokonanie
        chicagowskiego Imperium Zła, najsłabiej może Sonics, natomiast szczególnie mocno
        Suns i Jazz (u mnie grają dużą rolę względy personalne; lubiłem Barkleya,
        Malone'a i Stocktona, natomiast nie przepadałem za Paytonem - to drugie potem mi
        przeszło).
        Co do innych zespołów oprócz Lakers, z którymi sympatyzuję niezależnie od
        aktualnego składu i trenera, na drugim miejscu są u mnie Sixers; cenię również
        Warriors, a z drużyn o mniejszym dorobku - Pacers i Timberwolves. Natomiast
        kluby, które darzę równie trwałą niechęcią, to Knicks (mogłem kibicować im tylko
        przeciw Bulls i to głównie ze względu na Rileya) i właśnie Bulls. Wyszła mi
        odwrotność twoich upodobań, Matt ;-) - ale po prostu tak czuję.
        Pzdr
        P.S. Lakers three - peat! Lakers three - peat! Lakers three - peat!
      • Gość: LB Re: NBA: komu kibicujecie? IP: 217.11.142.* 12.11.01, 15:24
        Jeśli o mnie chodzi, to ponieważ nie mieszkam w USA, nie czuję się związany z
        jakąś tam drużyną, która akurat ma halę w moim mieście. Dlatego nie kibicuję od
        lat jednej i tej samej drużynie.

Bardziej niż klubom - kibicuję poszczególnym zawodnikom. No i drużynom, w
        których grają.
        Na pierwszym miejscu - Chris Webber - od samiutkiego początku mój ulubieniec. A
        więc teraz Kings.
        Potem Ray Allen – Bucks, Allan Iverson – 76, Eddie Jones – Heat, Szczerbiak –
        Wolves, oraz Chris Mihm – Cavs (żartowałem ;-)

Pzdr,
        LB

• Gość: woland Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.rz-kl.fh-kl.de 12.11.01, 15:30
        Ja tez kibicuje Bykom od 91 roku.
        teraz dodatkowo kibicuje Wizards z oczywistych wzgledow.
        Popieram twoje zdanie ze polscy kibice sa tam, w ktora strona wiatr zawieje.
        Cholera czy zmieni sie w koncu polityka kadrowa Bulls?
        Czekam na to 3 rok.
        Po co oddawali Branda.
        Pozdro.
        woland
        • Gość: luke Re: NBA: komu kibicujecie? IP: 216.216.141.* 13.11.01, 04:12
          bulls na dobre i zle
          czemu oddawali branda - w jakims urojonym celu mr. krause
          ten czlowiek doprowadza mnie do szalu, z roku na rok jest grubszy i glupszy
          nalezy pozbyc sie oakleya, ktory za duzo miesza
          i nie wiem dlaczego, ale mam zaufanie do trenera floyda
      • Gość: Qba Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 17:39
        Zgadzam się z LB: nie mieszkając w USA ciężko być związanym z zespołem z
        konkretnego miasta, dużo łatwiej kibicować poszczególnym zawodnikom. Poza tym,
        bardzo dużo zależy też od tego konkretnego meczu, dajmy na to: Magic-Heat
        kibicuję Magic, ale przy Heat-Jazz "pozwlam se" na kibicowanie Miami.

No, ale jeżeli już mam coś wybierać, to będzie to:
        Kings - ze względu na Webbera, Peję i Divaca
        Philly - Iverson
        Bucks - Allen i Mason
        Magic - TMac i Hill
        Hornets - bez supergwiazd, ale solidni zawodnicy: Davis, Mashbourn, Brown

Tym zespołom nie kbicuję - tylko zawodnikom:
        Nets - Kidd
        Wizards - Jordan :-)))
        Indiana - Miller
        Wolves - Garnett i Szczerbiak

Beat L.A.! Beat L.A.! Beat L.A.!
        • Gość: fan#1 Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.sites.uiuc.edu 12.11.01, 20:31
          Od 1988 roku kibicuje Clevelend FoodStemps, najlepiej chyba grajacy zespol NBA
          w obronie, no i atak z takimi gwiazdami jak John Shmitt czy Patric Heidaim, cos
          niebywalego, szkoda ze przegrali 3 lata temu z Jazz w finalach. Mam nadzieje ze
          jednak sie odrodza, ten rok i final to LAKERS-FOODSTEMPS!
        • Gość: Qba Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 16:37
          Byłbym zapomniał o NYK, ale to już nie to co kiedyś... Play-off '99...
      • Gość: Casa Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 20:42
        Ja osobiscie kibicuje NY Knicks. Choc sezon rozpoczeli slabo wierze ze zaczna
        jeszcze wygrywac. Martwi mnie jedynie brak prawdziwego środkowego w zespole.
        LA Lakers lubie za to ogladac. Imponuje mi sposob prowadzenia druzyny przez
        Phila Jacksona. Dzieki dobrym graczom i znakomitej taktyce "Jeziorowcy" napewno
        rozpoczna nowa zwycieska dynastie.
      • Gość: Sobo Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 20:49
        Od 13 lat kibicuje jednej i tej samej druzynie-LA Lakers.Wszystko zaczelo sie
        od momentu kiedy pierwszy raz w TV zobaczylem Magica i jego podania.To bylo cos
        niesamowitego.A teraz jestesmy na szczycie i tak zostanie na dlugie,dlugie
        lata!!!
        • Gość: Morphie Re: NBA: komu kibicujecie? IP: 212.127.77.* 12.11.01, 22:41
          Ja od zarania dziejow ;) Bulls, nawet teraz gdy robia z siebie posmiewisko
          [brawa panowie za mecz z Timberwolves, w koncu mogliscie przegrac 60pkt :].
          Inne druzyny ktore lubie to Dallas Mavs i Sacramento Kings [bardzo efektowna i
          nastawiona raczej na atak gra - mile dla oka]. Za kim nie przepadam? Za
          Warriors [moze przez to brzydkie logo ;], za Blazers, za Lakers i 76ers.
          Byki jeszcze wroca i zarzadza... moze nie dzis, moze nie jutro, moze nawet nie
          za 10 lat ;))) ale kiedys moze, pod inna nazwa i z innego miasta [moze nawet w
          innej dyscyplinie - goooo Chicago Blackhawks ;] - wiec uwazajcie ;)
      • Gość: Misiek Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 22:59
        Ja od kilku lat kibicuje LAKERSOM.Nie zaleznie od składu.Podobami sie Dallas z
        Nowitzkim na czele.Taki bedzie finał konferencji(LAL-DAL).A Finał ligi?Pewnie
        LAL- Orlando.Czyż nie?
      • Gość: dempson Re: NBA: komu kibicujecie? IP: 192.168.1.* 12.11.01, 23:51
        Phoenix Suns od 10 lat, a wszyscy dookoła kiedyś Bulls, teraz Lakers
      • aj_scal Magic - Lakers wczoraj w Staples Center 13.11.01, 07:36
        mieszkam w LA, wiec zgadnijcie komu kibicuje ;-) Wczoraj bylem na Magic-Lakers.
        Musze powiedziec, ze spodziewalem sie lepszego meczu, szczegolnie po T-Mac'u.
        Mecz mial niezle momenty, dwa wsady Kobe'ego, szczegolnie jeden powalily.
        Shaq nie mial przeciwko komu grac, zalosne byly podskoki czterech graczy
        Orlando naokolo niego, a on i tak wsadzal. Ale generalnie Lakersi mieli slabe
        momenty, nie trafili np chyba z szesciu wolnych pod rzad (Horry, Kobe(!), Shaq)
        I co? I tak wygrali. Jak zaczna grac naprawde tak jak moga, nie maja
        konkurencji. W ogole bylo super, Staples Center pelen, super atmosfera, jak
        zwykle. Przywitano cieplo Granta, owacje dostal Fisher, gdy go pokazano na
        ekranie (podobno ma wrocic za tydzien). Ciekawe, bo ma teraz godna konkurencje-
        Huntera. Fox gral slabiej, Kobe'emu ktos rozbil nos, jeden facet swietnie
        zaspiewal hymn. Ogolnie jak zwykle super, Go Lakers, back-to-back-to-back!
        A Orlando jak narazie rozczarowanie. Moze sie zgraja i jeszcze cos pokaza, ale
        narazie mizernie. Dzis przegrali z emerytami z Utah! Obciach.
      • Gość: Mati Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 08:48
        Osobiście od 1988 kibicuje Lakersom kiedy grał tam jeszcze Jabbar Magic Worthy
        i tak juz zostanie chyba do końca życia
        • Gość: Hubert Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.zigzag.pl 13.11.01, 10:41
          Od 10 lat kibicuję Golden State Warriors i San Antonio Spurs (NA ZACHODZIE) i
          Washington Bullets/Wizards (NA WSCHODZIE). Ktoś wcześniej powiedział, że
          kibicuje Pistonsom na dobre i złe. W moim przypadku to jest chyba na złe. :)
          Jedynie Spursi coś zagrali w ciągu ostatniej dekady, ale mój ulubieniec David
          Robinson już się postarzał.
      • Gość: Wojtek Ofensywa IP: 213.189.86.* 13.11.01, 13:44
        wiem ze wiekszosc osob kibicuje lakersom bo wygrywaja ale mysle ze maja bardzo
        nuny styl grania. wszyscy podaja do shaqa i on robi slam dunk. za to lubie
        zespoly ktore graja bardzo ofensywnie tak jak kings i bucks. bucks kibicuje juz
        od 4 lat, wtedy zaczalem sie interesowac koszem.
      • Gość: bogo Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.unregistered.formus.pl 13.11.01, 15:22
        Ja od wielu wielu lat kibicuje duetowi Stockton - Malone, teamowi Utah Jazz.
        Ostatnio podoba mi sie jednak takze gra mlodych zespolow - Dallas i Sacramento.
      • Gość: Jordan Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.pp.rzeszow.pl 13.11.01, 16:10
        Zgadzam się z Tobą, że wielu ludzi w Polsce kibicuje drużynom, które aktualnie
        są na szczycie. Jednak są również tacy, którzy kibicują ulubionej drużynie
        niezależnie od tego jak jej się wiedzie w lidze. Do takich właśnie należę, od
        kilku lat śledzę losy NBA i cały czas kibicowałem trzem drużynom: Bulls,
        Lakers, oraz 76-ers. Obecnie dodatkowo kibicuję jeszcze Wizards, jednak tylko
        ze względu na Michaela.
      • Gość: petee Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 18:26
        Od dawna kibicuję Bullsom, a ostatnio Portland Blazers. Lakersi to cieniasy
        . O'Neal to kretyn nie lubie takich jak on i tak za nie długo straci formę a
        Lakersi nie obronia tytułu.
        • Gość: LakerFan Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.chello.pl 13.11.01, 18:51
          podobno jutro ją straci. ma być nawet specjalna konferencja prasowa w tej
          sprawie.

ty to się znasz na koszykówce petee, no i nie jesteś kretynem jak Shaq
      • Gość: Fuksik Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.dtvk.tpnet.pl 13.11.01, 20:52
        Utah Jazz i Utah Jazz :)) Choć teraz jestem skazany na same rozczarowania :((
        A także Detroit Pistons (to samo jak w przypadku Utah :( )
        • Gość: boniu WARRIORS!!!! IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 00:25
      • Gość: baker Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.mentorg.com 14.11.01, 00:24
        Portland od kiedy tutaj mieszkam:)
        • Gość: acton Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.jedwab.net.pl 14.11.01, 07:30
          Ci co kibicują Lakers- to w większości kibice-satelity. Parę lat temu
          kibicowali zapeewne Chicago Bulls.
          pzdr dla kibiców Knicks (jestem nim od zawsze- bez względu na to czy wygrywają,
          czy przegrywają)!
          • Gość: Maxec Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.icpnet.pl 14.11.01, 10:35
            Zgadzam się z tymi, którzy twierdzą, iż kibicowanie takim jak Bulls z MJ - em
            czy Lakers z Shaqiem i Bryantem to kwestia "ogladactwa" satelitarnego. Ja od 11
            lat jestem kibicem Utah Jazz, których miałem okazję, paradoksalnie na
            satelicie, na przełomie lat 80/90 oglądać w walce z LA z Jabbarem i Magikiem,
            Bostonem z Byrdem i Parishem czy Pistonsami z Thomasem i Lambeerem. Wtedy
            zakochałem się w stylu mormońsko-nowoorleańskiego Jazzu, gdzie prym wiedli
            Stocton i Jeff Malone (tak, był taki w Jazz, przed Hornackiem), Griffith i Karl
            Malone, Mark Eaton i Dantley. Teraz nie jest najlepiej z Jazzem, ale zawsze dla
            mnie sa debesciakami. I tyle.
            P.S. Gdyby nie MJ, to Mailman i Stocky mieli by "ringsy" na dwóch palcach
        • b3ut Re: NBA: komu kibicujecie? 26.11.01, 18:53
          TRAIL BLAZERS od czasu ich pamiętnego składu: Drexler Porter Kersey Williams
          Duckworth + najlepszy 6 zawodnik C. Robinson czyli bedzie jakies 9 lat
      • Gość: acton Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.jedwab.net.pl 14.11.01, 07:27
        Tylko NYK
      • Gość: Pap Re: NBA: komu kibicujecie? IP: 3.40.128.* 14.11.01, 10:27
        Zawsze byłem fanem Bulls, ale trudno nie zgodzić się z opinią iż to uwielbienie
        było skierowane na konkretnych panów (MJ, Pipen, Denis)Jeśli chodzi o inne
        zespoły to generalnie Wschód: NY, Indiana, Miami choć na Zachodzie darze
        sympatią SA za ich spokój o normalność.
        Jedyna drużynę którą nie cierpię to LA choć Phil stara się jak może zrobić tam
        drugie Chicago. Denerwuje mnie ta cała otoczka gwizdorska Hollywood która
        udziela się też zawodnikom (patrz Koby, O'Neal, i największy pajac Fox)
        • Gość: Matt Do Pap'a IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 16:21
          Swiete slowa: TYLKO WSCHOD. Szkoda,ze P.Jackson nie zostal w tej konferencji.
      • al-bundy DETROIT PISTONS !!! 14.11.01, 11:03
        Od jakiś 12-13 lat wiernie i nieprzerwanie kibicuję Tłokom. W końcu wyjdą z
        dołka! Jeszcze nawet lubiłem dosyć Lakersów i dobrze, że teraz są najlepsi.
        Nienawidzę Utah i BUlls!
        • Gość: mozdz Re: DETROIT PISTONS !!! IP: *.jest.kim.pl 14.11.01, 21:02
          Ja jestem za Detroit od 12 lat i się to nie zmieniło nawet gdy nie grali w play-
          off i gdy odszedł Hill. Zreszta nie za bardzo rozumiem polityke klubu,
          slyszalem jakis czas temu ze maja jednego z najbogatszych wlascicieli klubu. A
          jak chodzi o nie lubiane kluby to nr. 1 są chyba Jazz a później Indiana i
          Miami. Forza Pistons !!!
          • pc Re: DETROIT PISTONS !!! 01.12.01, 12:07
            Witam. Nie jestem jakims wielkim fanem koszykowki (wole
            pilke nozna - kill me), ale w NBA "od zawsze' podobnie
            jak moi dwaj przedmowcy (przedpiscy?) jestem wierny
            Detroit Pistons. Oni jeszcze zdobeda mistrza :) i to
            szybciej niz niektorzy sadza :))
      • Gość: rzepka NYK 4ever IP: 212.14.13.* 14.11.01, 11:45
        tylko najwspanialsi Knicski. Od 1991 roku. Wspanialy zespol, niesamowite
        momenty, przezycia. Kiedy walczyli jak rowni z Bullsami (2:2 w sezonie i
        odpadniecie po przekrecie z Miami, kiedy Pidzej Brałn przewrocil Warda i SAtern
        wykluczyl 5 graczy NY i przegrali 3:4), kiedy sklepali dupe miami 3x pod rzad,
        ach co wspaniale chwile! Lub moment kiedy dowiedzialem sie ze houston i LJ
        dolaczaja o skladu (1996), smutek po odejsciu Patricka i Lj-a. Albo czarna
        rozpacz po laniu od spurs w 1999. I szampan pity na ulicy z radosci, kiedy
        weszli do tychze finalow...
        I co prawda nie zanosi sie, aby zdobyli tytul w najblizszym czasie, to i tak
        ich uwielbiam.
        Innych graczy szanuje, ale nie lubie, bo graja przeciwko Knicksom. Szanuje
        Iversona (choc jego ciski do kosza momentami mnie draznia, 8/30 to przesada) i
        Shaqa (ktory juz nie jest miesniakiem bez umiejetnosci). T-Mac to fjuczer,
        wiekszy niz karter. Nie lubie Raya allena, aczkolwiek, gdyby zmienil klub, to
        bylby moim idolem.
        Nigdy nie lubilem Majtkiego Jordana, bo przez niego moje serce dalej cierpi
        (dekada 90), ale za to big respect!
        Pozdrawiam prawdziwych fanow
      • Gość: Pudelek Tylko TORONTO RAPTORS! IP: *.polsl.katowice.pl 14.11.01, 12:42
        Tylko TORONTO RAPTORS!
      • Gość: Memphis Re: NBA: komu kibicujecie? IP: *.d.ae.katowice.pl 14.11.01, 12:58
        Dawno temu kibicowałem Phoenix Suns z Barley'em i KJ'em na czele a pozniej z
        Jasonem Kidd'em , ale te czasy mineły bezpowrotnie i od dłuższego czasu sledze
        poczynania całej ligi. Ostatnio zaciekawiał mnie zespół Goden State, mimo
        wysokich miejsc w drafcie zaden zawodnik niezostal w nim na dłużej (może oprócz
        Chrisa Mullina), zarzad klubu musiał działać strasznie nieudolnie skoro
        pozwolił odejść takim zawodnikom jak M.Richmond, T.Hardaway, C.Webber, J.Smith,
        L.Sprewell, J.Jackson i wiele innych. Obserwując ten zespół przez ostatnie
        kilka miesięcy byłem troche zaskoczony kiedy pozyskali Jamisona na długoletni
        kontrakt i po ciężkich bojach wygrali spór z Houston o Marca Jacksona (ktory
        chyba nie jest specjalnie zadowolony ze wylądował w Oakland). Niezle prezentują
        sie również zawodnicy wybrani w tegorocznym drafcie, szczególnie pomocny bedzie
        Troy Murphy. Ich sytuacja przypomina mi troche Sacramento Kings trzy sezony
        temu kiedy przyjechał do nich niezadowolony Webber, sprawdzony weteran Divac i
        rookies: Williams i Stojakovic. Miło byłoby gdyby Wojownicy wywalczyli miesjce
        w playoff.
        • Gość: LB Re: GSW IP: 217.11.142.* 14.11.01, 15:29
          No i Jason Richardson...

LB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka