Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

A TAK P.S PISZE O WZMOCNIENIACH

IP: *.prodigy.net.mx 28.11.01, 05:42
    Casting Lecha

PROWADZĄCY w II lidze poznański Lech nie ustaje w poszukiwaniach wzmocnień
    składu. Listę kandydatów do zespołu otwierają nazwiska Marka Jóźwiaka, Macieja
    Mizii i Rafała Pawlaka.

- Skąd pomysł sprowadzenia tych strasznie już doświadczonych graczy? - pytamy
    trenera "Kolejorza" Bogusława Baniaka (na zdjęciu).

- W piątek i w sobotę robimy casting w Lechu. Zawodnicy sami się do nas
    zgłosili. Chcemy więc im się przyjrzeć na wybiegu. Mamy już zarezerwowany dla
    nich hotel w Poznaniu...

- Chodzi o hotel "Trawiński"?

- Nie, nie. Nie ten standard i nie te koszty. Casting w "Trawińskim"
    kosztowałby nas więcej niż ewentualne zakupy piłkarzy. Przygotowaliśmy coś
    skromniejszego, nie znaczy, że gorszego. Nazwiska są poważne, więc musimy ich
    tak samo poważnie traktować.

- Mówił pan, że zawodnicy sami się do was zgłosili...

- Ano. Maciek Mizia był na meczu w Poznaniu. Spodobała mu się bardzo atmosfera
    na trybunach. Jest już po rozmowie z działaczami. Raczej była to jednak
    przyjacielska rozmowa, a nie finalizująca transfer. Jacek Ziober przez Canal
    Plus polecił nam Jóźwiaka i Pawlaka, którzy właśnie wrócili z Chin. Nie chcemy,
    broń Boże, im robić żadnych testów. Są to na tyle sprawdzeni piłkarze, że wiemy
    na co ich stać. Właśnie Wojtali i Augustyniakowi kończą się kontrakty. I choć
    chcemy ich utrzymać w zespole, to musimy się też jakoś zabezpieczyć w razie ich
    odejścia. Szukamy obrońcy kryjącego, prawego pomocnika i napastnika.

- Żaden z wymienionej trójki nie jest przecież napastnikiem.

- Zgadza się. Ale nikt nie mówił, że tylko tych trzech piłkarzy poddamy
    castingowi. Kotrakt z Groclinem wygasa właśnie Araszkiewiczowi. Nasi działacze
    z nim rozmawiają. Poza tym szukamy zawodników w niższych klasach, w trzeciej i
    czwartej lidze. Nie obraziłbym się, gdyby pokazał nam się taki piłkarz jak
    filigranowy Moskała, który wylał nas z Pucharu Polski.

- To chyba musicie zapukać do trzeciligowego Ceramedu Bielsko-Biała.

- Tam też mamy swoich szperaczy talentów. Grzesiek Więzik jest tam przecież
    menedżerem, a ja przecież znam go jeszcze z Pogoni, z której dał kiedyś nogę.

Obserwuj wątek
      • Gość: walek Re: A TAK P.S PISZE O WZMOCNIENIACH IP: 150.254.98.* 28.11.01, 08:53
        Gość portalu: KKS napisał(a):

> Casting Lecha

> - Skąd pomysł sprowadzenia tych strasznie już doświadczonych graczy? - pytamy
        > trenera "Kolejorza" Bogusława Baniaka (na zdjęciu).
        >Jacek Ziober przez Canal
        > Plus polecił nam Jóźwiaka i Pawlaka, którzy właśnie wrócili z Chin. Nie chcemy,
        >
        > broń Boże, im robić żadnych testów. Są to na tyle sprawdzeni piłkarze, że wiemy
        >
        > na co ich stać.

Nie robić testów? A co, wierzyć im na słowo?

> - Żaden z wymienionej trójki nie jest przecież napastnikiem.
        >
        > - Zgadza się. Ale nikt nie mówił, że tylko tych trzech piłkarzy poddamy
        > castingowi. Kotrakt z Groclinem wygasa właśnie Araszkiewiczowi. Nasi działacze
        > z nim rozmawiają.

Araszkiewicz napastnikiem? Z całym szacunkiem dla jego doświadczenia i formy, ale jako rozgrywający
        nie daje rady zagrać całego meczu na pełnych obrotach, a co dopiero jako napastnik!

Poza tym szukamy zawodników w niższych klasach, w trzeciej i
        > czwartej lidze. Nie obraziłbym się, gdyby pokazał nam się taki piłkarz jak
        > filigranowy Moskała, który wylał nas z Pucharu Polski.

Moskała... On przecież gra w Groclinie, który dał zań niemałą kasunię, i tam jego cena ma być
        podbijana...

I to ma być wywiad z panem Baniakiem??? To wszystko naprawdę powiedział trener?!
        • misza01 Re: A TAK P.S PISZE O WZMOCNIENIACH 28.11.01, 09:39
          jakoś też odnoszę wrażenie,że ktoś przedstawił B.B jako mało rozgarniętego,
          oderwanego od rzeczywistości faceta, który nie za bardzo wie co robi i o czym
          mówi. Cos mi tu śmierdzi. Nie wierzę,żeby Baniak uzył slowa "casting" mówiąc o
          konsultacjach. My możemy ironicznie nazywać to w ten sposób (mówię tak ze
          względu na osobiste uprzedzenia do tego typu metod, które już raz się nie
          sprawdziły, ale przecież nie jestem trenerem, mam prawo się nie znać), ale
          Baniak chyba by sobie na to nie pozwolił.No ale to PS, więc nic mnie nie
          zdziwi...
          • Gość: sumak Re: A TAK P.S PISZE O WZMOCNIENIACH IP: *.man.poznan.pl 28.11.01, 10:32
            Zgadzam się z Tobą misza ... coś z tym wywiadem nie tak. A hasło Araszkiewicz
            to pewnie jakaś kaczka dziennikarska, poza tym to PS więc trzeba podejść do
            tego z wielką rezerwą.
            • Gość: ring Re: A TAK P.S PISZE O WZMOCNIENIACH IP: 213.17.225.* 28.11.01, 17:43
              Ja za to panowie o Arasiu juz slyszalem. ma u nas grac jak sie dogada z klubem.
              reszta- przeglad modyfikuje wypowiedzi innych a potem za to przeprasza, takze
              nie ma sie co przejmowac...
      • Gość: MICHU P.S - WYWIAD Z JÓŹWIAKIEM IP: 192.168.0.* 30.11.01, 11:03
        "(...)
        - Dlaczego nie wrócił pan do Legii?
        - Nie dogadaliśmy się. I nie chcę roztrząsać tego tematu. Po co robić sobie
        wrogów i to w klubie, który jest moją drugą - po żonie Żanecie - miłością.
        Legia jest zawsze Legią. To firma! Legia zostanie moim klubem na całe życie.
        Czy gram w niej czy nie. I czy ktoś mnie widzi w tej drużynie czy nie. Dzięki
        Legii zostałem tym kim jestem.
        (...)
        - To gdzie pan wkrótce wyląduje?
        - Propozycji nie brakuje. Z Pogonią już mógłbym podpisać. Dzwonili też do mnie
        z Radomska i Lecha. Ale nie kryję, że chciałbym na stare lata pograć w
        cieplejszym klimacie."

Pytanie brzmi jak przyjęlibyśmy M. Jóźwiaka na Bułgarskiej... na pewno
        nie "ciepło"...:))
        • Gość: sumak Re: P.S - WYWIAD Z JÓŹWIAKIEM IP: *.man.poznan.pl 30.11.01, 11:10
          ... no to już jest jasne, że Jóźwiak nie może przyjść do Lecha - nie te geny !
          Nie miałby po co wychodzić na murawę, bo pozdrowienia pod jego kierunkiem ze
          strony kibiców (szczególnie V) nie miałyby końca. Poza tym BB pewnie zdaje
          sobie z tego doskonale sprawę ...
          nARKA
          • misza01 Re: P.S - WYWIAD Z JÓŹWIAKIEM 30.11.01, 13:48
            Dzięki MICHU, to odpowiedź na nasze spory. Pan Jóźwiak będzie w Lechu tylko
            czekał, aż zgłosi się jego druga miłość- Legia. A Mizia poczeka,aż w Ruchu
            zmieni się trener....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka