Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MŚ- koniec pewnej tradycji

30.11.01, 11:37
    Cos sie zaczyna, cos konczy. FIFA postanowila zmienic regulamin, dotyczacy
    przyznawania miejsc na MS. Otoz, druzyna, która zostanie mistrzem swiata podczs
    turnieju w 2002 r. nie bedzia juz "z urzedu" zakwalifikowana do nastepnego
    turnieju - czyli bedzie musiala przechodzic przez eliminacje. Czy to dobrze -
    czas pokaze. Argumentacja FIFA, jest taka, ze takie rozwiazanie jest bardziej
    uczciwe, poniewaz zwalnia sie jedno miejsce - czyzby protest Australii odniosl
    skutek??

pzdr
    Obserwuj wątek
      • campo Re: MŚ- koniec pewnej tradycji 30.11.01, 11:42
        Jeżeli to ma być miejsce dla zwycięscy elim. ze strefy Oceanii to się chwali,
        ale dlaczego aż takim kosztem...
        Szkoda.....Mistrzostw Świata bez obrońcy tytułu bedą troche smutnawe.

Pozdr.

• Gość: EGON Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: 217.96.30.* 01.12.01, 09:38
          FFIA STRASZNIE PEDZI KU KOMEDRCJI , TERAZ NIE BEDZIE MISTRZ MUSIAŁ
          ROZGRYWAC ELEMINACJRE .W PLANACH JEST TEZ MISTRZOSTWA SWIATA CO 2 LATA-
          (KOMPLETNY IDIOTYZM).BLATER CHCE SPROWADZIC WORLD CUP DO
          IMPREZKI ,KTÓRA BY TYLKO NABIJAŁA KASE
        • Gość: misiak Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 03:26
          To chyba nie jest dobre rozwiązanie. Gra z obrońcą tytulu to na mistrzostwach
          zawsze wielkie wyzwanie. Może lepiej było by zabrać Europie jedno miejsce...?
          • Gość: rco Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: *.teleton.pl 03.12.01, 09:41
            I itak sądzę że Mistrz poprzedniego mundialu nie będzie miał problemów z
            awansem, przynajmniej bedą się musieli choć trochę wysilić.
      • macias Re: MŚ- koniec pewnej tradycji 30.11.01, 11:45
        Dla mnie to porazka. Mistrz jest mistrzem - wyobrazcie sobie teraz
        turniej, w ktorym nie wystapi poprzedni mistrz... Kto bedzie bronil
        tytulu?

Poza tym byl to wyraz szacunku i uznania dla mistrza - teraz to zniweczono :(
        • lhp do maciasa 30.11.01, 11:48
          to ty zablokowales odpowiedzi ;-] ??
          jak?
          pzdr
          • lhp Re: do maciasa 30.11.01, 11:48
            juz wiem hihi

pzdr
        • Gość: fazi69 Re: MS´- koniec pewnej tradycji IP: *.tht.net 30.11.01, 14:48
          Obrona tytulu zacznie sie juz w eliminacjach i bardzo dobrze. Mysl, ze mistrz i
          tak sobie w nich poradzi.

• Gość: Wichura Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: *.*.*.* 30.11.01, 11:56
        Tylko komu przydzielą to miejsce? Na zawsze Australii (czyt. zwycięzcy
        kwalifikacji w Oceanii), którejś z Ameryk (i tak mają zdecydowanie za dużo),
        Europie (kto na to pozwoli), Azji (przecież i tak odpadają po pierwszych
        meczach). Pozostaje zatem Afryka i... Antarktyda (chociaż oni mogliby wygrać
        eliminacje z każdym ;-)), przynajmniej u siebie).
      • Gość: oligoll Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: 172.16.25.* 30.11.01, 12:17
        Bardzo sie zmartwilem tą decyzją ,poniewaz oznacza ona iz bedzemy musieli znowu
        grac w eliminacjach do mistrzostw w Niemczech 2006.
        Czuje ze fifa przewidziala poprostu nasz sukces w korei i japonii - stąd ta
        decyzja
        • campo Do Oligolla !:-) 30.11.01, 12:40
          Witaj Oligoll, fajnie że znowu jesteś na forum!:-)
          Co się z Tobą działo?:-)

Pozdr.
          • Gość: oligoll Re: Do Oligolla !:-) IP: 172.16.25.* 30.11.01, 13:18
            sledzilem caly czas forum ale jakos nie chcialo mi sie nic komentowac , opadly
            emocje po naszym awansie .Szykuje sie na jutro
            • luxc Re: Do Oligolla !:-) 30.11.01, 13:24
              Witam !!!
              Śledziłeś nas - właśnie miałem takie wrażenie, że ktoś się czai za rogiem,
              kiedy piszę :)))
              ps. Też miałem nadzieję, że nie będziemy musieli grać w kolejnych eliminacjach,
              wyraźnie FIFA nas olewa :)))
              Pozdrawiam
      • Gość: oligoll Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: 172.16.25.* 30.11.01, 13:28
        mam przeczucie ze z pierwszego koszyka trafimy na koreę-szczesliwy plaszcz
        engela
        • campo Plaszcz Engela 30.11.01, 13:34
          ....a zabrał go chociaż z sobą na losowanie?:-)

Pozdr.
        • macias Re: MŚ- koniec pewnej tradycji 30.11.01, 13:34
          Zapomniales (i terner Engel tez) o jednym:
          Szczesliwy Plaszcz Engela (SPE) nie dziala na wschodzie. Niestety, trzeba sie
          do tego przyzwyczaic - dobrze, ze w srodku (w sali losowan) bedzie cieplo, wiec
          plaszczyk niepotrzebny... Ufff... ;)
      • Gość: luke Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: 216.216.141.* 01.12.01, 15:49
        protest australii bylby cokolwiek uzasadniony, jako ze na pewno jest lepsza od
        senegalu, tunezji czy kostaryki, a ze "trafila" do tragicznej Oceanii, to
        troche nie jej wina
        poza tym jesli mistrz jest rzeczywiscie mistrzem, powinien sie zakwalifikowac
        bez wielkich problemow i nie bedzie musial szukac sparringpartnerow
      • Gość: Valdor Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 16:21
        lhp napisał(a):

> Cos sie zaczyna, cos konczy. FIFA postanowila zmienic regulamin, dotyczacy
        > przyznawania miejsc na MS. Otoz, druzyna, która zostanie mistrzem swiata podczs
        >
        > turnieju w 2002 r. nie bedzia juz "z urzedu" zakwalifikowana do nastepnego
        > turnieju - czyli bedzie musiala przechodzic przez eliminacje. Czy to dobrze -
        > czas pokaze. Argumentacja FIFA, jest taka, ze takie rozwiazanie jest bardziej
        > uczciwe, poniewaz zwalnia sie jedno miejsce - czyzby protest Australii odniosl
        > skutek??
        >
        > pzdr
        >

Hmmm..., no cóż, więc Polska nie będzie miała zagwarantowanego miejsca na
        MŚ2006 ;).
      • Gość: tomek Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: *.bwsb.tyszkiewicz.edu.pl 02.12.01, 11:41
        Fifa nie ma czego już wymyślać
        • Gość: kkk Re: MŚ- koniec pewnej tradycji IP: *.wise.edt.ericsson.se 03.12.01, 09:57
          Może ma, może nie ma.... ale akurat to że Mistrz nie będzie miał
          zagwarantowanego miejsca w następnym mundialu jest bardzo dobrym posunięciem.
          Dlaczego niby taka Francja nie może grać w eliminacjach? Jeżeli jest naprawdę
          taka dobra to wygra je i bez przeszkód będzie mogła grac w finałach.
          Nie zapominajmy że są to mistrzostwa Świata i naprawdę nie rozumiem dlaczego w
          finałach nie ma reprezentanta strefy Oceanii. Uważam że Australia jest o wiele
          lepszym zespołem niż taki Senegal czy Kostaryka, a jednak system kwalifikacji
          uniemożliwił jej awans do finałów. Bo nie dość że wygrała eliminacje w swojej
          strefie to jeszcze musiała zagrać z jednym z zespołów z Ameryki płd. A dlaczego
          nie może zagrać z jakąś drużyną z Ameryki Płn? ...
          Mam nadzieję że to dopiero początek reform w FIFA i w przyszłości będzie
          wprowadzony bardziej sprawiedliwy system eliminacji do Mistrzostw Świata.
          • znawca Re: MŚ- koniec pewnej tradycji 03.12.01, 11:27
            Dyskusja jest o zmianie w przepisach dotyczących występu mistrza świata na
            następnych mistrzostwach, a ty zaczynasz wylewać żale z powodu Australii. To
            następna niepotrzebna zmiana FIFA. Przeraża mnie wizja MŚ co dwa lata, a sądząc
            po dotychczasowych zmianach typu złota bramka jest to niestety realne. Trudno
            mi znależć uzasadnienie decyzji o pozbawieniu gry bez eliminacji mistrza.
            Przecież miejsc na MŚ jest wystarczająco dużo. To nie do końca przemyślana
            oszczędność jednego miejsca kosztem tradycji. A co do Australii - oni mają do
            rozegrania w eliminacjach praktycznie jeden dwumecz. Zazwyczaj z przeciętnym
            zespołem ( Urugwaj, Iran) po prostu nie są dość mocni.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka