Gość: goldi IP: 213.241.37.* 12.06.03, 20:10 CIAŁO - polska komedia roku! Od 22 sierpnia w kinach!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: 212.247.195.* 12.06.03, 20:12 WYJEBAC ICH WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane ...e PZPN IP: 80.48.253.* 12.06.03, 20:27 Listkiewicza i wszystkich jego pachołków i służalców. Patrzcie do czego doprowadziliście repre! Beztalencia bezhonoru kurczowo trzymające się stołków. Jesteście dla mnie zerami. Albo nawet mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentor Wybory juz niedlugo-Nosne haslo dla chcacych wygrac IP: *.acn.waw.pl 12.06.03, 20:38 Mam propozycje do ktorejkolwiek partii politycznej. Haslo kampani w przyszlych wyborach : Reforma PZPN, Reforma systemu rozgrywek, Dotychczasowi działacze OUT. Sukces murowany . Znaczna czesc meskiego elektoratu wg wieku 18-24 poprze te partie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vidi Re: Do Wołowskiego IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 20:51 Panie Radektorze! Nie pamieta Pan, gdy Pan pierwszy krzyczał, aby zwolnić Engela? I do czego to doprowadziło? Do dna, bo już nawet przegrywamy u siebie z Łotwą! Nie chce mi się więcej pisac, bo mnie szlag trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Do Wołowskiego IP: *.chello.pl 12.06.03, 23:16 Widze że mamy do czyn ienia z fanem Engela. A on niby był dużo lepszy od całego tego szajsu z PZPN-u? A kto opowiadał farmazony, że jedziemy na MS po medal? A kto zapewniał, że mecze z Japonią i Rumunią to tylko etap przygotowań, a na MS złapiemy formę? Kto nawet przez chwilę po kompromitacji w Korei nie uznał za słuszne przyznać się do błędów, a zamiast tego wypowiadał się tak, jakby nasz wyjazd był sukcesem? Engel niestety zasłużył na to, co się z nim stało. Za to, że przez pół roku okłamywał kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olomanolo Ejjjj Muka! IP: 134.76.132.* 13.06.03, 10:32 Jak to sie nie oprzyznal do bledu, jak do meczu z USA wystawil inny sklad "rezerwowy" ktory wgral??? Zdobylismy 3 punkty, Francja ZERO. Korea byla w polfinale! Gosc zrobil cos w co nikt nie wierzyl, wprowadzil po 16 latach reprezentacje do MS. Wtedy pojawily sie HIENY. Czekali na blad. Uznali ze reprezentacja jest, ze z latwoscia sie dostanie do ME. Blad sie zdarzyl, wpieprzyli Engla, mysleli ze przychodza na gotowe, ot wystarczy wyposcic chlopakow na bisko i wygraja grupe (najlatwiejsza od 20 lat jaka wylosowalismy, dzieki byciu w drugim koszyku co zawdzieczamy ENGLOWI!) a tu sie okazalo - GOWNO! Ale to naprawde wszyscy krzyczeli "ENGEL - WON!" Ja tez tak krzyczalem.... to byl wielki blad! olo Gość portalu: muka! napisał(a): > Widze że mamy do czyn ienia z fanem Engela. A on niby był dużo lepszy od całego > > tego szajsu z PZPN-u? A kto opowiadał farmazony, że jedziemy na MS po medal? A > kto zapewniał, że mecze z Japonią i Rumunią to tylko etap przygotowań, a na MS > złapiemy formę? Kto nawet przez chwilę po kompromitacji w Korei nie uznał za > słuszne przyznać się do błędów, a zamiast tego wypowiadał się tak, jakby nasz > wyjazd był sukcesem? Engel niestety zasłużył na to, co się z nim stało. Za to, > że przez pół roku okłamywał kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ejjjj Muka! IP: rat:* / 192.168.1.* 13.06.03, 16:21 Trochę mnie już męczą ci biedni fani Engela, ale napiszę jeszcze raz: Engel poniósł konsekwencje za kompromitację polskiej piłki na światową skalę. Zmiana składu na mecz z USA była spóźnioną decyzją - wiadomo było, że nie mamy już szans na wyjście z grupy. A zresztą styl gry z Koreą i Portugalią był dostatecznym powodem zwolnienia Engela. Ten człowiek się skonczył - nie wchodzi się dwa razy do tej samej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Do Wołowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.03, 16:49 Bo był sukcesem. Ale wyjazd, a nie postawa na mistrzostwach. Poza tym czy istnieje tylko alternatywa Engel - Janas, albo Engel - Boniek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Wybory juz niedlugo-Nosne haslo dla chcacych IP: *.premex.pl 12.06.03, 21:27 PZPN to relikt przeszłosći, swoim działeniem przypomina inną, podobną organizację-PZPR. Pamietacie jeszcze ten skrót? Tam też kodzy robili co chcieli, wzajemnie się wspierali i byli nie do ruszenia. Jak to możliwe, że szczycimy się wejściem do Unii Europejskiej, a tolerujemy organizację, która jest jest w rzeczywistości poza wszelką kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasman69 Re: Wybory juz niedlugo-Nosne haslo dla chcacych IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.06.03, 22:51 elektorat po 30 też będzie spory, na dodatek moja żona głosuje tak jak ja chcę, a na piłce się nie zna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasman Re: Wybory juz niedlugo-Nosne haslo dla chcacych IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.06.03, 00:17 Gość portalu: Mentor napisał(a): > Mam propozycje do ktorejkolwiek partii politycznej. Haslo kampani > w przyszlych wyborach : Reforma PZPN, Reforma systemu rozgrywek, > Dotychczasowi działacze OUT. Sukces murowany . Znaczna czesc > meskiego elektoratu wg wieku 18-24 poprze te partie. Zapewniam cię, że i w grupie ludzi po 30 znalazłoby się wielu wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic U 21 Polska-Burkina Faso 0-4 !!!!!!! IP: *.klinik.uni-frankfurt.de 12.06.03, 21:03 Reprezentacja U21 przegrala z Burkina Faso 4 do 0. Perspektywy wiec mamy piekne a na seniorow nie narzekajmy. Grali calkiem niezle jak na swoje mozliwosci. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matizz Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.03, 21:08 Całkowicie się zgadzam z tym co jest napisane w artykule. Tylko pragne dodać że to Gazeta najgłośniej nawoływała do usunięcia Jerzego Engela!!!!!! Za to że przegrał dwa mecze na mundialu (pierwszym od 16 lat)!!!! Ja wam tego nigdy nie zapomne kochani redaktorzy Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klu555 Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.acn.waw.pl 12.06.03, 21:10 Wszystko co zostało napisane o PZPN to święta prawda. Ale jest jeden mały szkopuł. Rozgonienie jednej bandy kretynów nie wystarczy. Istnieje bowiem jeszcze druga, postępująca według tych samych zasad. A nawet gorsza, bo PZPN czasami jej ulega. Mówię o dziennikarzach sportowych. To dopiero towarzycho wzajemnej adoracji. Prawdziwi "Nietykalni", mogą jechać na każdego piłkarza i trenera, bo przecież nie oni będą później odpowiadać za wyniki. Już od przeszło 2 lat z precyzją szwajcarskiego zegarka ta dziennikarska klika działa na szkodę naszej Drużyny Narodowej. Fundamentalną sprawą w przypadku reprezentacji jest, aby kibice i dziennikarze mówili jednym głosem, budując wokół niej odpowiednią atmosferę. Ale dziennikarze nie dość, że nie wspierają, to jeszcze niszczą to co już zostało zrobione. Rozbijają kolektyw, napuszczają na siebie piłkarzy, wymyślają nieistniejące podziały w kadrze, manipulują faktami, doszukują się sensacji, a wszystko po to, żeby sprzedać kolejne egzemplarze swoich gazetek. To nawet nie jest żadna "teoria spiskowa" tylko fakty, które widać gołym okiem. Dziennikarze dawno przestali obiektywnie opisywać zdarzenia związane z reprezentacją. Oni piszą kronikę towarzyską : "Piłkarz X nie udzielił nam wywiadu, to my zrobimy wszystko aby więcej nie zagrał" "Ten trener śmiał mnie obrazić, już ja go zgnoję" "O ten zawodnik ma fajną fryzurę, będę go promował, a nuż selekcjoner zmięknie i wstawi go do składu, chrzanić kolektyw, ważne że przeforsowaliśmy naszą durną koncepcję." I tak dalej, i tak dalej... Jedno jest pewne, bez wycięcia tych dwóch ropiejących wrzodów (dziennikarskiego i PZPNowskiego) NIGDY nie uzdrowimy naszej piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.premex.pl 12.06.03, 21:18 I co proponujesz? Zabronisz dziennikarzom pisac o piłce nożnej? A może cenzura tekstów? Przecież to nez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klu555 Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.acn.waw.pl 12.06.03, 21:45 Gość portalu: mike napisał(a): > I co proponujesz? Zabronisz dziennikarzom pisac o piłce nożnej? > A może cenzura tekstów? Przecież to nez sensu. Jasne że nie, chcę tylko, żeby ludzie zaczęli na to zwracać uwagę. Zawsze osądza się trenerów, zawodników i działaczy. Dziennikarze natomiast pozostają w cieniu. Są jak człowieczek, który prowokuje bójkę osiłków w barze, a gdy już oni powybijają sobie zęby, wychodzi z tego cienia i opisuje pozostałym gościom całe zdarzenie. Czas z tym skończyć. Sama informacja to nic złego, ale informacja tendencyjna to już zło, a dziennikarze ostatnio nie są zwyczajnie tendencyjni, oni są cholernie tendencyjni. Po prostu nie mogę juz patrzeć na to co się dzieje. Na to, że ktoś współodpowiedzialny za sytuację kadry (bo dziennikarze są współodpowiedzialni) ciągle unika konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Halmstad Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.telia.com 13.06.03, 07:09 Gość portalu: klu555 napisał(a): > Wszystko co zostało napisane o PZPN to święta prawda. Ale jest > jeden mały szkopuł. Rozgonienie jednej bandy kretynów nie > wystarczy. Istnieje bowiem jeszcze druga, postępująca według > tych samych zasad. A nawet gorsza, bo PZPN czasami jej ulega. > Mówię o dziennikarzach sportowych. To dopiero towarzycho > wzajemnej adoracji. Prawdziwi "Nietykalni", mogą jechać na > każdego piłkarza i trenera, bo przecież nie oni będą później > odpowiadać za wyniki. > Już od przeszło 2 lat z precyzją szwajcarskiego zegarka ta > dziennikarska klika działa na szkodę naszej Drużyny Narodowej. > Fundamentalną sprawą w przypadku reprezentacji jest, aby kibice > i dziennikarze mówili jednym głosem, budując wokół niej > odpowiednią atmosferę. Ale dziennikarze nie dość, że nie > wspierają, to jeszcze niszczą to co już zostało zrobione. > Rozbijają kolektyw, napuszczają na siebie piłkarzy, wymyślają > nieistniejące podziały w kadrze, manipulują faktami, doszukują > się sensacji, a wszystko po to, żeby sprzedać kolejne > egzemplarze swoich gazetek. To nawet nie jest żadna "teoria > spiskowa" tylko fakty, które widać gołym okiem. Dziennikarze > dawno przestali obiektywnie opisywać zdarzenia związane z > reprezentacją. Oni piszą kronikę towarzyską : > "Piłkarz X nie udzielił nam wywiadu, to my zrobimy wszystko aby > więcej nie zagrał" > "Ten trener śmiał mnie obrazić, już ja go zgnoję" > "O ten zawodnik ma fajną fryzurę, będę go promował, a nuż > selekcjoner zmięknie i wstawi go do składu, chrzanić kolektyw, > ważne że przeforsowaliśmy naszą durną koncepcję." > > I tak dalej, i tak dalej... > Jedno jest pewne, bez wycięcia tych dwóch ropiejących wrzodów > (dziennikarskiego i PZPNowskiego) NIGDY nie uzdrowimy naszej > piłki. Wczoraj na trening HBK Halmstad wtargneli polscy dziennikarze i probowali rozmowy z trenerem Thernem ale odmowil.Probowanao rozmowy z zawodnikiem HBK Halmstad Sypniewskim a ten rowniez odmowil.Podobno ow reprezentant uzywal w stosunku do Sypniewskiego argumentu " bedziemy /bede cie promowac! Sypniewski odmowil zdecydowanie rozmowy a nikt tutaj nie rozumie co to jest " promowac" Prosimy o blizsze wytlumaczenie tego slowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 21:25 A to pan redaktor nie słyszał, jak działają polskie instytucje?? Cytat. Będzie drastyczny: "Chwała nam i naszym kolegom. Ch... precz!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.premex.pl 12.06.03, 21:29 Całkowita prawda, tu jeszcze długo nie będzie normalnie, bo do władzy pchają się ludzie o takiej własnie mentalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cacy Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 21:33 Nalezy powolac sejmowa komisje sledcza do zbadania nieprawidlowosci w polskiej pilce:) rokita i ziobro napewno cos by wyniuchali a poslanka beger najtrafniej by zdiagnozowala bledy selekcjonera po analizie wygladu jego notatnika:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Z Niech jakis wladny polityk cos z tym zrobi, bo ... IP: *.p.lodz.pl 12.06.03, 21:50 ... tak naprawde dluzej byc nie moze !! Przeciez ten caly PZPN to sa kpiny. Jestem kibicem aktywnym ze tak powiem, tzn jezdze za moja druzyna pierwszoligowa po calym kraju. Dlaczego mimo podzialow miedzy kibicami, na kazdym stadionie slyszalna jest jedna piesn: PZPN! PZPN! JEB@C! JEB@C! PZPN! Tak byc naprawde nie moze. Ci panowie dorwali sie do stolkow, zarty sobie robia, zgarniaja kase i smieja sie kibicom w twarz. Niech ktos cos z tym zrobi bo naprawde jestesmy w stanie nawiazac do lat swietnosci polskiego utbolu. Jest tylko jeden warunek. W Zwiazku musza zasiadac kompetentni ludzie, kreatywni, chcacy cos robic i zmienic. Obecna ekipa jest zupelnie do wymiany. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.icpnet.pl 12.06.03, 21:52 Gość portalu: goldi napisał(a): > CIAŁO - polska komedia roku! Od 22 sierpnia w kinach!!! Skoro juz zmieniasz temat to nie klam: najlepsza polska komedia 2003 jest Basn o ludziach stad. Odpowiedz Link Zgłoś
vilkana2 Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz 12.06.03, 22:21 wszystko zaczyna sie od szkolenia mlodzierzy , potem od wychowania kibicow -tak jak sie to udaje Anglikom ,a potem trzeba miec poczucie czym jest dla mnie reprezentacja Polski bo w samym slowie reprezentacja jest wszysko. Ja nie czulem abym byl reprezentowany tak jak bym sobie tego zyczyl a i ci co kopali w imieniu polski , i ci co zadza polskim sportem podkreslaja ze sa profesionalistami ... tak w jednym przypadku- jesli chodzi o pieniadze. W sporcie to tak jak w zyciu jak w polityce obejzyjcie sie w kolo ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOWYT Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.icpnet.pl 12.06.03, 22:35 DZIĘKI ZA TEN ARTYKUŁ. Po meczu każdy życzliwy kibic byl wsciekly tak jak ja. Ten artykul daje mi spelnienie na rowni z satysfakcja jaką mialbym gdyby zgodne z prawem bylo wysadzenie w powietrze calego ukladu PZPNowskiego od dachu az po samą piwnice. Po tym artykule jestem spokojny faktem ze jest jeszcze ktos kto podziela moją oponie o tym klubie wzajemnej adoracji w PZPN ktory dalo sie slyszec nawet w komentarzu Pana Strejlaua ktory urywal wszelkie krytyczne dyskusje i opinie na temat tego co widzial a wiekszą wagę przywiazywal do odpowiedniego doboru slów. Janas i sp-ka na out do podawania pilek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal POLSKA-BURKINAFASSO 4-0 IP: *.tele2.pl 12.06.03, 22:41 Urosło nam nowe pokolenie drewniaków,ciekawe co na to wydzial szkolenia(szkodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stf NIECH GRAJA SOBIE SAMI.... IP: *.biz.rr.com 12.06.03, 22:44 ...CHUJ IM W DUPE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madforit Re: Polska 0:4 Burkina coś tam IP: *.chello.pl 12.06.03, 23:19 A może się najpierw matołki dowiecie, co to za drużyna, co? I ile sukcesów ma na swoim koncie? Na przykład jak daleko w Mistrzostwach Afryki zaszłą dwa lata temu ich reprezentacja U-17. Czyli praktycznie ta, z którą przegrali teraz Polacy. To, że jakiś kraj się idiotycznie nazywa, to jeszcze nie znaczy, że kolesie grają tam w piłkę kokosami, a bramkę robią z hamaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Polska 0:4 Burkina coś tam IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.06.03, 00:35 Gość portalu: madforit napisał(a): > A może się najpierw matołki dowiecie, co to za drużyna, co? I ile sukcesów ma > na swoim koncie? Na przykład jak daleko w Mistrzostwach Afryki zaszłą dwa lata > temu ich reprezentacja U-17. Czyli praktycznie ta, z którą przegrali teraz > Polacy. To, że jakiś kraj się idiotycznie nazywa, to jeszcze nie znaczy, że > kolesie grają tam w piłkę kokosami, a bramkę robią z hamaku. Wszystko pieknie, ładnie, tylko czy Polacy grali z rówieśnikami ? Wiadomo jak wygląda w Afryce sprawa z metrykami urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmrE Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.one.pl / 192.168.1.* 12.06.03, 23:00 To co tu piszecie o tych działaczach i, dzienikarzach i ten artytkuł to wszytsko jest bardzo szlachetne tylko ta naprawde nie ma żadnego bezposredniego związku z kadrą. Rola Listkieiwcz i tych paru jego klakierów ograniczą sie tylko do wybrania lub odwołania selekcjorerów często dzieje się to przy znacznym udziale dzienikarzy któzy w naszym kraju dość często zmieniają opnie.Wołowski w tym artukule wział się za tych co nie trzeba, bo jaką władze mają te kmioty których nie zliczona liczba siędzi w PZPN, i nawet pan Wołowski nie wcisne mi kitu że wzoraj kadra zagrała taką żenade bo w jakiś komisjach siedzi za dużo dzialaczy.Reformowanie poslkiej piłki potrfa jeszcze troche czasu i nie ważne jakie za to się wezma planty i tylko za to mozna ich rozliczać a zawczorajszy dramat jest tylko kilku odowiedzialnych w głóniej mierze Janas i tych paru nastu pesudo pilkarzy, nie chce byc źle zromumiany bo ani PZPN ani dzienikarze nie śa moimi ulubińcami tylko po prostu moim zdaniem za kadre wział się facet który sie po prostu do tego nie nadaję i to jest fatalne, jedym sensowym sposobem uzdrowienia kadry a nie polskiej piłk bo to jest problem dużo bardziej złożony jest chyba jednak trener zagraniczny ktoś zupełnie od tego oderwany i mający świeże spojrzenia na polskich piłkarzy, i niech mi pan Wołowski nie opowiada bajek o żekomych ludzi z cienia którzy niszczą polska piłke bo 2 lata temu mielismy tych samych działaczy i tych samych dzienikarzy i jakoś na mundial pojechaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Bo tam dobrzy kolesie są! IP: *.telkab.pl 12.06.03, 23:44 A nie siepacze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziu Tylko jak rozpedzic tych darmozjadow ??? IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 12.06.03, 23:50 Zastanawiam sie tylko, jak ich rozpedzic. Przeciez oni w sobie krzty honoru nie maja, by pozwolic sobie na taki gest. Zreszta z czego by zyli. Z oprowadzania wycieczek wegierskich po Starowce? Czuje sie tak jak za komuny. Wszyscy wiemy, ze to aparatczyki rzadza pilka, wszyscy ich krytykujemy, bo jest za co, ale nikt nie ma mozliwosci ich przegonienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UK Do Kazia i KIBICOW IP: 194.66.216.* 13.06.03, 01:46 Gość portalu: kaziu napisał(a): > Zastanawiam sie tylko, jak ich rozpedzic. Przeciez oni w sobie > krzty honoru nie maja, by pozwolic sobie na taki gest. Zreszta z > czego by zyli. Z oprowadzania wycieczek wegierskich po Starowce? > Czuje sie tak jak za komuny. Wszyscy wiemy, ze to aparatczyki > rzadza pilka, wszyscy ich krytykujemy, bo jest za co, ale nikt > nie ma mozliwosci ich przegonienia. Kaziu, to jest wlasnie moje pytanie... co Ty, ja i pare tysiecy polskich kibicow mozemy praktycznie zrobic???? Daj mi znak jesli cos wymislisz. Widzialem w tutaj mecz SLOWACJA - Anglia, Slowacy pokazali pilke o jakiej mozemy marzyc.. ile milionow ma Slowacja a ile Polska? ilu pikarzy? Kaziu daj mi znac.... UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portek@interia.pl wierszyk IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 23:53 Bohaterzy:P.Janas i M.Listkiewicz po meczu ze Szwecją maly pokój,w rogu prycza,szare sciany,2 male okienka,czerwona lampka) L:(prosto z mostu,bez zbednego ubarwiania)Chodz tu Pawle mój malutki,bo mi juz stwardnialy sutki J:Jakie beda tego skutki? L:Takie ze zlapie trollu i wyrucham jak w Tyrolu(Tyrol-miejce slynace z licznych orgii,szczególnie w okresie zimowym,pan Michał spędza tam co roku ferie)Wykonanie jodlowania skutkiem mego ptaka stania J:?(wyraznie niechetny do odbycia stosunku plciowego z Listkiem,przybity,smutny,moze ma okres,dla niepoznaki glaszcze Michała po lewym posladku) L:Wez sie maly do roboty,bo mnie zbiera na wymioty,nie podnieca mnie to wcale ,wolalbym juz sztuczna lale J:(powoli przelamuje sie)Siadz wiec sobie na mej pale.Siadaj Misiu i nie gadaj,przeczysc zada i ból zadaj. (Już o SZwedach nie pamięta) L:Alez z ciebie ogier ,eh ,nie starczyloby i trzech,by twe rzadze zaspokoic,bede dwoic sie i troic lecz gwarancji ci nie daje,tak jak daja papagaje(specyficzna,jeszcze do konca nie zbadana subkultura piłkarzy polskich) J:Ty za duzo gadasz Misiu,lepiej podrap mnie po rysiu L:Jestes bezposredni druhu,zaraz zaznasz mego dmuchu J:Dmuchaj,dmuchaj i to szybko moja zabko , moja rybko(motyw zoofiliczny) L:Ale jestem podjarany,dalej,wyliz moje rany,ja chce zostac wylizany J:moge possac wpierw ci siurka? L:Niech ci bedzie,liz ogorka(Janas odbywa stosunek oralny z Listkiewiczem,okreznymi ruchami masuje jezykiem jego pracie) L:O,jak dobrze ,jak wspaniale,wole cie niz sztuczna lale , która nie potrafi wcale,lizac,ssac- jak ty potrafisz.(Michał znienacka proponuje pewna zabawe)-zaklad czy w moj odbyt trafisz? J:stawiam cnote swa ze trafie L:Co ,cwiczyles na zyrafie!?(w slangu homoseksualistów jedna z najgorszych obelg)Alez Pawle,badz powazny,wie to przeciez prawie kazdy,ze swa cnate juz straciles,kija w dupe sobie wbiles (przyp.red.-Janas stracil cnote w zupelnie innych okolicznosciach) J:(bardzo podniecony,gluchy na obelgi Michała)Kija wsadze na rozgrzewke,potem sciagne ci konewke(znow).Mego gniewu zasmakujesz,chuja(niebo)w dupie wnet poczujesz L:Lubie cie takiego,eh.Masz dzis ciote?(spogladajac na brunatno- czerwone bokserki Pawłła)A to pech.Mi to jednak nie przeszkadza,popatrz jak Indianin wsadza.Oto jest moje marzenie,nadziac cie na przyrodzenie.Bedziesz krwawil?No i dobrze,lubie czerwien mój ty bobrze. J:Oh,nie moge dzis tu z toba,z twoja mala ta ozdoba.Ja mam dzis zahamowania,dzis nie bedzie tu jebania!(stanowczo,z pasja,jeednak malo wiarygodnie) Na to Listek zmiekl momentalnie L:Paweł,czuje sie fatalnie.Jak ty mozesz mi odmawiac? Paweł spodnie jal poprawiac. J:Chociaż jestes chlopie zdrowy,puste dzisiaj twoje lowy L:Moze chcesz jak w tej przyspiewce zmienic mnie na model nowy?! J:Nie , to nie tak moj fistaszku,mój skowronku , ty mój laszku (laszek-rodzaj meski od laszki-atrakcyjny,dziarski mlodzieniec o dosc duzym przyrodzeniu)Lecz uwazam ze w tym zwiazku jest za duzo fizycznosci,zero widze tu milosci.Ty mnie juz nie kochasz wcale!!! L:Fakt,kupilem sztuczna lale.Ale tylko to dlatego,ze szanuje siurka twego,nie chce nadwyrezac jego. J:(przez lzy)koniec z nami , dosc juz tego,nie wykrecaj sie szatanie-wolisz niz mnie-sztuczne panie!!!Moze jeszcze masz kochanka?! L:Paweł,masz na mysli Janka?My sie tylko calujemy J:Przestan, bede wymiotowac,chce jak strus swa glowe schowac i ze wstydu jeczec,lkac,ja pierdole,kurwa mac. (Janas wychodzi,trzaska drzwiami,jednoczesnie dyskretnym ruchem zapinajac rozporek,Michał nawet nie próbuje go zatrzymac,wie,ze to bez sensu,5 min. pozniej dzwoni do wujka,ktory na 2 tyg wyjechal do Tyrolu,jednak wujek nie odbiera,Michał zaczyna plakac,caly swiat wydaje mu sie bez sensu,masturbuje sie ogladajac "Jaka to melodia",zasypia koniec cz.1 P.S Mój tekst to zdecydowanie fikcja literacka.O ile dość dokładnie opisuje stosunki między oboma panami i ich sposoby na przeżywanie porażki,to sposób w jaki Janas dokonuje dymisji,jest zdecydowanie hiper-optymistyczny,myśle że tak naprawdę będziemy się męczyć z tymi panami aż do końca ich kadencji(a kiedy to?) Dla podsumowania dodam że Janas i Listek dają pupy tak samo dobrze jak jego piłkarze dali w SZwecji> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonio Lepiej nie mozna tego wyrazic... IP: *.pppool.de 13.06.03, 00:45 Po prostu mafia ! A ilu ludzi zeruje na sukcesach od Malysza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: 213.155.178.* 13.06.03, 02:14 Wszyscy chcą wyrzucać, zmieniać. Mają złote recepty na uzdrowienie Piłki Polskiej. Wietrzą spisek, żerowanie, dojenie. Mam jedno pytanie czy w innych krajach jest inaczej? Wszyscy są grzeczni jeden za drugiego da się pokroić etc. etc. Takie banialuki to dzieciom można wciskać i to bardzo małym. Wszędzie wszystko jest oparte na przepływie kasiory z łapy do łapy i tyle. To, że w naszym świeżym kapitaliźmie sport jescze nie może znaleźć właściwego miejsca - no cóż trzeba czekać a nie usiłować rozdrapywać rezerwę rewaluacyjną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 06:09 Darek Wolowski na prezesa! I selekcjonera! I moze tez grac jako srodkowy pomocnik! Generalnie oparlbym reprezentacje na dziennikarzach Gazety Wyborczej. Ciekawe czy wowczas by krytykowali?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: 217.153.119.* 13.06.03, 08:17 Równie duzym problemem jest żenujący poziom dziennikarstwa sportowego, które po zwycięstwie pieje, a po porażce od razu wszystkich wyrzuca!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: lustro:* / 10.10.15.* 13.06.03, 09:07 Czytałem. NUUUUUUUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro_kibic KIBICE!!! IP: *.bmj.net.pl 13.06.03, 10:59 KOBICE GLOSNYM ECHEM WPLYNMY NA POLSKA PILKE, ABY LUDZIE KTORZY SIE DO TEGO NIENADAJA ODESZLI, A ZOSTALI CI KTORZY SIE STARAJA !!! TRZEBA DOBREJ REFORMY DLA POLSKIEJ PILKI- OD PODSTAW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Hankey LISTEK SUCXXX - SŁOMA MU Z BUTÓW WYSTAJE!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 11:08 Listek!!!! I love you!!! I am your fan!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
aqua Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz 13.06.03, 13:35 Zgadzam się z opiniami, że polscy dziannikarze sportowi to hieny żerujące na tym naszym nędznym sportem wyczynowym. Doskonale pamiętam bezpardonowy atak na Dziurowicza, a okazało się, że ich pupil - Dębski to mafioso. Nikt z nich nie wydusił słowa przepraszam. Zwolnienie Engela zawdzięczamy również zorganizowanej akcji dziennikarzy, w którym prym wiedli dziennikarze GW: p. Wołowski, Stec, Błoński i inni. Zgnoili chłopa tak, że do tej pory nie może znaleźć pracy, chociaż osiągnął ogromny jak na Polskie warunki sukces. Gnoili przez cały zeszły rok Dudka, Świerczewskiego, Hajto, ostatnich piłkarzy grających jeszcze w renomowanych klubach. Reportarz zdjęciowy w Tempie: "Jak Dudek puścił piłkę między rękami" świadczy o wielkiej nienawiści do tego człowieka. Również "promowanie" jest na wysokim poziomie. Wichniarek, Żurawski to tylko najbardziej znane nazwiska. Innych po prostu się nie pamięta, przemijają jak woda w Wiśle. Promowanie piłkarzy Wisły również wymaga komentarza: gloryfikowanie sukcesu Wisły już zamieszało w głowach paru piłkarzom w tym Kosowskiemu. Dobre mecze ze średnimi drużynami nie upoważniają do stawiania ich na piedestał. Pozdrowienia dla wszystkich trzeźwo myślących kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eidos Brawo Pan Dariuszu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 13:45 Znakomity tekst - tylko najprawdopodobniej nie zrobi na panach działaczach żadnego wrażenia... i w reprezentacji będzie tak jak zawsze, czyli beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eidos Brawo Panie Dariuszu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.03, 13:47 Znakomity tekst - tylko najprawdopodobniej nie zrobi na panach działaczach żadnego wrażenia... i w reprezentacji będzie tak jak zawsze, czyli beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek z Chicago Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: 63.70.199.* 13.06.03, 14:26 Panie Dariuszu nic dodac nis ujac, dziekuje za napisanie prawdy o PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludmila Re: Dariusz Wołowski: PZPN to duże towarzystwo wz IP: *.cplus.com.pl 13.06.03, 15:04 Lepiej późno niż wcale. A teraz chciałabym przeczytać kto z kim trzyma i dlaczego w PZPN (nie tylko na Miodowej ale w całym kraju). Kto wspiera prezesa Listkiewicza (czyli kto na niego glosowal i zaglosuje kolejny raz lub pierwszy jak bedzie trzeba) i co z tego ma lub bedzie mial.... (np. dotacje dla klubu z budzetu, wczasy na Cyprze, czy wieksze pieniądze za wypromowanego zawodnika w reprezentacji... i choc dziennikarz Przegladu Sportowego to nie najlepszy świadek oskarżenia, ale warto sie pochylic nad sprawa sędziego Marczyka i "niekaralności" działaczy Garbarnii Jaworzno. Pozdrawiam i miłej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś