Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Francuzi pokonali All Blacks!

IP: 62.233.164.* 06.10.07, 23:24
    Wygląda na to że ustawianie meczów dotknęło też rugby, szkoda

www.fototel.pl/
    Obserwuj wątek
      • karajsztafoda Francuzi pokonali All Blacks! 06.10.07, 23:29
        Nie no ale wstyd mam przed synem, (ktory kibicuje Francji )jak sie smialem z ich ekipy gdy bylo 13-0 przed przerwa- po meczu syn smial sie ze mnie. Hultaj ma 10 lat, ale plama ;)
      • Gość: Jaroslav Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.tbs-net.rekin.net 06.10.07, 23:41
        no nie, rozumiem frustracje sympatyka All blacks, ale pisanie o
        ustawieniu TAKIEGO!!! meczu to chyba gruba przesada. Po prostu NZ
        musiał przytrafić się na turnieju nieco gorszy mecz, a że trafili na
        fantastycznie umotywowaną i zdeterminowaną Francję, no to jadą do
        domu. Gdyby Francja lepiej kopała w 1. połowie nie byłoby wogóle tej
        nerwówki w końcówce.
        Brawo Francuzi, brawo Anglicy!
        • Gość: goran Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.cable.ubr11.edin.blueyonder.co.uk 06.10.07, 23:43
          gdyby sedzia nie byl ślepy, nie byłoby w ogóle tego ostatniego
          przyłożenia dla Francuzów - podanie do Michalaka ewidentnie do
          przodu. choć przyznać trzeba, że Nowozelandczycy zagrali słabsze
          spotkanie.
          • Gość: Plomba Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.aster.pl 07.10.07, 00:04
            Brawo Francja.
          • Gość: Makka Pakka Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.10.07, 00:07
            Całkowita racja. Francja zagrała kapitalnie w defensywie i wybiła całkowicie All
            Blacks z ich normalnego rytmu, ale końcowy wynik to zasługa sędziego. Gołym
            okiem i bez powtórek było widać, że podanie Michalaka było ewidentnie do przodu.
            Szkoda... Cała Nowa Zelandia dziś ponownie mówi: "Four more years" :(
            i ja niestety też...
          • Gość: marcin Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.ib.tcz.pl 07.10.07, 00:30
            Zgadzam sie, do postawy sedziego mozna miec dzis sporo zastrzezen.
            Zolta kartka od ktorej zaczely sie praktycznie klopoty ABs takze
            pokazana nieco pochopnie. Widowisko swietne, no i trzeba przyznac
            niemala sensacja. Gra faworytow w 2. polowie byla jednak momentami
            tak niefrasobliwa (chocby te ostatnie kilka minut i brak proby drop
            gola w sytuacji kiedy az sie o to prosilo, a podjecie jej dopiero w
            ostatniej minucie w sytuacji beznadziejnej...), ze trudno postrzegac
            sukces Francji jako niezasluzony. Heh, kto by pomyslal, po tym
            fatalnym meczu z Argentyna, po tym jak wczesniej NZL miazdzyla wrecz
            w meczach towarzyskich FRA, ze bedziemi dzis swiadkami takiej
            niespodzianki. I to w dodatku w Cardiff... Piekno sportu ;)

W drugim dzisiejszym cwiercfinale tez niespodzianka , choc juz nie
            takiego kalibru. Jutro jednak juz bez sensacji, a w finale moim
            zdaniem RPA-FRA. A co sie bedzie dzialo 20.10. na St Denis nawet
            trudno sobie wyobrazic.
            • Gość: fazi Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: 89.100.86.* 07.10.07, 02:47
              a może kolejna niespodzianka i... Fiji
            • Gość: xx Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.w86-205.abo.wanadoo.fr 07.10.07, 09:47
              podanie Michalaka do przodu??? zmien okulary! on sie nawet odwrocil by dac pilke!
              • Gość: krzych Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.acn.waw.pl 07.10.07, 11:01
                Do przodu było podanie do Michalaka (jedno wcześniej). Widać wyraźnie na
                powtórkach, tak jak było widać na bieżąco w transmisji. Podanie Michalaka dalej
                było prawidłowe.
          • Gość: fazi Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: 89.100.86.* 07.10.07, 02:50
            Na tym poziomie nie powinno być takich pomyłek, zwłaszcza, że mają mikrofony, podgląd, można było tą akcję przerwać, ale gospodarze turnieju... bez komentarza. Ustawiony, nie ustawiony... Niesmak pozostaje.
      • Gość: jtull Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.07, 00:10
        A ja marze ze Polsat pokaze na zywo chociaz wszystkie polfinaly!
        Bo baaaaaardzo mocno sie zdenerwowalem jak przeczytalem ze tego meczu nie bedzie, a po meczu dowiedzialem sie ze jednak byl!

Robi sobie Polsat JAJA z garstki kibicow RUGBY w Polsce!
        • Gość: spox Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.ols.vectranet.pl 07.10.07, 00:23
          w sporcie polsat rzadzi, kto interesowal sie f1 zanim tv4 zaczela pokazywac kubice, a siatkowka?? a polska koszykowka, teraz rugby ja jedynie mam zal ze nie pokazuja euroligi lub chociaz pucharu uleb i ze odsprzedali lige mistrzow tvnowi, a korzeniowskiego razem z urbanskim i innymi powinni osadzic wlasciwie;)
        • Gość: tomko Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.kajetany.net 07.10.07, 00:46
          Wszystkie mecze od ćwierćfinałów w górę (a wcześniej mecze grupowe Francji)
          pokazuje francuska TV5, więc nie trzeba mieć Polsatu. TV5 jest na kablu (Aster)
          i na wszystkich platformach cyfrowych.
      • Gość: irol Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.mysmart.ie 07.10.07, 01:53
        a co z niezla irlandia
        • Gość: fazi Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: 89.100.86.* 07.10.07, 02:56
          Jaką Irlandią? Grali w tym roku jak szmaciarze. A ten ich cały O'Driscol jak zdobył przyłozenie przeciwko Argentynie to myślałem, że się za przeproszeniem "zesra" , potem nie miał juz takiej hardej miny. Klapa, klapa i jeszcze raz klapa. Irlandczycy nawet za bardzo się niezrogadują na ich temat. Po prostu cisza, jakby nie wiedzilei, że ich drużyna grała w tych mistrzostwach ;-)
      • Gość: Ola Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.chello.pl 07.10.07, 02:46
        Ja tam nie widziałam, że podanie było do przodu, nawet w powtórce. Może dlatego, że w głowie miałam cudowne podanie Michalaka - w tak ważnym meczu, tak blisko pola punktowego w ogóle się nie zagrzał, odwrócił i wyczekał by podać idealnie w tempo. Cudo! A końcówka meczu to dopiero NERWY - ja doprawdy nie wiem jak ja wrócę do oglądania piłki nożnej, która przy rugby jest nuuuudna.

• Gość: fazi Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: 89.100.86.* 07.10.07, 02:51
          Pewnie, że nie widziałaś, bo patrzyłaś na Michalaka a nie na piłkę i podanie!!! :-P
          • Gość: antypod Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.ue.woosh.co.nz 07.10.07, 08:13
            tak czy siak padaka jeśli chodzi o AB's. ich największe dwa błedy w ostatnich 10 minutach to 2 turnovers dla Francuzów kiedy sami byli już w strefie 22m, w tym raz już ledwie parę metrów od linii przyłożenia. a za drugim razem zbyt długo zbierali się z decyzją jak pociągnąć dalej. osobiscie pozostaje mi juz tylko kibicowanie Fiji. szanse mają niewielkie - dlatego nic do stracenia i żadnej presji. dobry grunt na kolejna niespodziankę. martwi mnie jedynie kontuzja jakiej doznał Nicky Little, bo gościu był motorem napędowym całej drużyny w thilerze z Walią. a nie wygladało to na coś, co może mu pozwolić na grę juz po paru dniach. w odróżnieniu do Drogby i piłki nożnej, Nickiego znieśli na noszach bo w rugby noszowi są w akcji kiedy delikwent już nie jest w stanie zejść sam.
        • Gość: sportif Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.manc.cable.ntl.com 07.10.07, 13:13
          Było podanie do przodu na 2 yardy - pokazali to w transmisji na angielskiej ITV
          w modelu komputerowym. Przed meczem szanse Francji na wygraną szacowano na 20%.
      • Gość: lomax Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 08:20
        ...widzę, że zamiast docenić klasę Francuzów, którzy sie podnieśli ze stanu 0-13
        i po fatalnych kopach w pierwszej połowie tu szuka się oczywiście jakichś
        przekrętów. Klasę pokazali gracze NZ po meczu bo jakoś żaden z nich nie składał
        winy na sędziego tylko gratulowali Francuzom świetnego come backu. Żółta kartka
        jak dla mnie ewidentna za zastawianie drogi graczowi wbiegającemu w pole
        przyłożeń, podanie Michalaka co najwyżej dyskusyjne. All Blacks chyba poczuli
        się zbyt pewnie po I połowie no i trochę ich przetrzebiły kontuzje w czasie
        meczu - na ławce w decydującym momencie lepsi gracze niż na placu (Dan Carter,
        Collins). Szkoda NZ ale Francja była lepsza, po prostu.
        • Gość: ja Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.proxy.aol.com 07.10.07, 10:00
          vive le XV de France!!!
        • Gość: xx Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.10.07, 11:28
          to różnica pomiędzy piłką nożną i rugby, pierwsza to jak mówią "gra dżentelmenów
          grana przez chamów" drugie "gra chamów grana przez dżentelmenów". Dlatego przed
          i po meczu kibice rywalizujących drużyn mogą siedzieć w tym samym barze i
          rozmawiać jak ludzie. To też tradycja "trzeciej połowy" gdy kibice razem idą
          jeść i pic i komentują mecz. Pomyślmy jakby się skończyło takie spotkanie kiboli
          Legii i LKS...
      • Gość: rugbyfan Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.cable.ubr07.edin.blueyonder.co.uk 07.10.07, 10:17
        dzieki czemu czeka nas denerwujacy polfinal pt kto strzeli wiecej
        karnych, bo w przylozenia w meczu anglia-francja to ja nie bardzo
        wierze... sedziowanie bylo bardzo dyskusyjne, co zreszta przyznawali
        wszyscy komentatorzy stv, na ktorej mecz ogladalem, ale ta francja
        byla jednak odrobine mniej niefrasobliwa, a all blacks powinni
        probowac wczesniej dropkicka, jak byli 20m od bramki, a nie
        nieszczesny mcallister probowal bic z srodka....
      • Gość: bugi Dlaczego Cardiff? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.10.07, 10:35
        Oczywiście mecz bardzo pasjonujący i byłem cały sercem za Trójkolorowymi, jednak
        już w fazie grupowej nurtowało mnie pytanie dlaczego niektóre mecz rozgrywane są
        w Walii - w Cardiff? Przecież ten Puchar Świata organizuje Francja.
        Dzięki za odpowiedź
        • Gość: xx Re: Dlaczego Cardiff? IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.10.07, 10:43
          ponieważ aby dostać organizację MS Francja musiała się dogadać z Walią aby nie
          była to Anglia... Bali się ze powtórzy się walka o olimpiadę miedzy Paryżem i
          Londynem i znowu Angole ich wykiwają...
        • Gość: sportif Re: Dlaczego Cardiff? IP: *.manc.cable.ntl.com 07.10.07, 13:10
          Kilka meczy z tego pucharu świata było rozgrywanych również w stolicy Szkocji.
        • xs550 Bo Francja organizuje te mistrzostwa 08.10.07, 20:36
          Gość portalu: bugi napisał(a):

> niektóre mecz rozgrywane s
          > ą
          > w Walii - w Cardiff? Przecież ten Puchar Świata organizuje
          Francja.

A od kiedy Cardiff nie jest we Francji?

• Gość: lomax Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:36
        ...dla mnie i mecz z niskim wynikiem i piekną defensywą może byc ciekawy. rugby
        to nie tylko beztroskie hasanie z piłką, takiej gry naoglądalismy się w
        rozgrywkach grupowych przy wynikach 70-9 np. Ja tam czekam z niecierpliwością na
        Francja-Anglia, mniam, klasyk! - to co zrobił wczoraj angielski młyn to była
        poezja :]...a w serwisach piszą, że mecz wygrał im Wilkinson:] - zdobył
        wszystkie punkty, to fakt ale widać było jak na dłoni, że przewaga Angoli w
        formacji młyna była decydująca dla przebiegu meczu...
      • Gość: lomax Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 10:53
        ...jakby Francuzi nie dostali łomotu od Argentyny w grupie to grali by u siebie.
        widać, że nie przewidywali takiego obrotu zdarzeń (2 miejsce w grupie) więc ten
        mecz ćwierćfinałowy grali na Millenium Stadium:]odległość żadna i tak się czuli
        jak u siebie. A co do tego, że organizuje Francja a grali w Walii to tak jak w
        Tour de France np. niektóre etapy jadą w innych krajach a wyścig przecie
        francuski...
        • Gość: muad Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.lodz.mm.pl 07.10.07, 10:57
          Podanie moim zdaniem ewidentnie do przodu i takich pomyłek być nie powinno.
          Brawa dla Francuzów za hardość i waleczność, NZ poczuli się chyba zbyt pewnie po
          pierwszej połowie. Bardziej szkoda mi Australijczyków bo ich mecz z Francuzami
          byłby ciekawszy. A Angole mają więcej farta niż rozumu i grają nudne rugby.
          A skoro mamy już mistrzostwa niespodzianek to może dziś kolej na Fiji?:)
      • Gość: lomax Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 11:10
        ...człowieku, jaki fart. Ewidentnie tak dobrana taktyka, żeby zneutralizować
        najsilniejsze strony Australii i nie dać im rozwinąć skrzydeł. I co ważniejsze w
        pełni zrealizowana :]...widzę, że niektórymi wstrząsnęło odpadnięcie faworytów -
        ja za to doceniam, że drużyny skazywane na przegraną przez ekspertów ciężką
        walką eliminują faworytów :]...
      • Gość: xx Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 07.10.07, 11:30
        znowu układ !!!!!!!! oni są naprawdę wszędzie...
        • Gość: Adrian Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: *.inowroclaw.mm.pl 07.10.07, 12:28
          nie ma co sie sprzeczac... AB przegrali przez zbytnia pewnosc siebie, mysleli ze
          juz nic sie nie stanie... szkoda bo znow bede 4 lata czekal aby zalozyc na mecze
          ich koszuleczke... dobrze ze chociaz wreszcie ktos w polsce zaczal promowac
          rugby... bo jak porownac widowiskowosc tego\ sportu z nudna liga wloska z
          obligatoryjnym 1-0 :)
      • Gość: Kamilizzle91 Re: Francuzi pokonali All Blacks! IP: 83.1.73.* 07.10.07, 23:08
        zgadzam sie z przedmówcą ...
        na meczu była ewidentne zagranie do przodu francuzów po którym mieli
        przyłozenie. Gdyby sedzia odgwizdał punkty by nie padły i All Blacks by wygrali.
        Sedzia na boisku mogł nie zauwazyc ale od czego jest ten sędzia który na
        telewizorku wszystko anazlizuje ... ?
        Szkoda gadać... juz byłem prawie pewien ze All Blacks wygrają cały puchar świata
        a tu co ... ? :/

!!All Blacks !!
      • xs550 We are the champions! 08.10.07, 20:31
        Francja wygra caly ten turniej! France is the best! We will
        defeat England and then Argentina in the final! We are the
        champions of the universe! Long live France!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka