Gość: Przemo IP: *.218.38.84.otvk.pl 10.01.08, 20:39 To wszystko wina Hiszpanii?? Znowu trzeba przypomnieć: "Potrafisz liczyć? ..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie ... IP: *.68.70.238.kutno70.tnp.pl 10.01.08, 20:40 Dobrze ze tak sie stało. teraz czeka na nas szansa interkontynentalnego turnieju i chciałbym zebysmy z niego awansowali do IO (turniej jest słabiej obsadzony poztym to my jestesmy wicemistrzem swiata i musimy wygrywac z wiekszoscia zespolow klasy swiatowej). Fajnie bedzie jak hiszpania awansuje z tego turnieju w Izmirze do IO, potem my awansujemy na IO z turnieju inter., trafimy na Igrzyskach na hiszpanie i pokazemy tym FRAJEROM co znaczy POLSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 21:36 Frajerami okazali się być Lozano, Murek i inni. To co mówisz to jest szowinizm. Hiszpanie pokazali profesjonalne podejście do gry w turnieju. Wykorzystali szansę i są wielcy podobnież jak Holendrzy. Dla malutkich jest TV w domowym zaciszu a nie gra w Pekinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: 164.61.216.* 11.01.08, 07:00 tak, tym FRAJEROM, pokazemy.Oni nam juz pokazali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciniak Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.08, 09:05 Jakich frajerow, oni pokonali nas bo byli lepsi i tyle, zachowuj sie jak sportowiec. Polakom wydaje sie ze im sie wszystko za darmo nalezy bo sa w EU , niestety tak nie jest. Na sukces tzeba sobie zapracowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.prokom.pl 11.01.08, 11:32 Mam tylko jedną prośbę do przedmówców. Nie nazywajmy tego wszystkiego sportem. To jest normalna fizyczna praca za duże pieniądze i trzeba tak się ustawić, żeby zarobić przy jak najmniejszym wysiłku, bo trzeba się oszczędzać, żeby dłużej zarabiać. Nie nazywajmy tych panów sportowcami, bo w ten sposób sportowcem jest i górnik i malarz pokojowy. Oni też robią swoje, biorą kasę i do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.jmdi.pl 11.01.08, 15:12 Ci niby sportowcy nie robią tego co do nich należy!Jaja sobie robią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 21:31 Uważam, - tranwestując wypowiedź trenera- że to nie niesprawiedliwe, że Lozano musi się tak męczyć w Polsce zaś nasi siatkarze muszą się męczyć z nim. Nie potrafi zawodnikom pomóc w najtrudniejszych chwilach takich jak te w końcówkach 5 - seta. No przecież nie zna języka polskiego, nie zagląda na tyle często na mecze ligowe. Nie czuje kiedy danego zawodnika należy zmienić i dać mu odetchnąć. Na warunki pracy nie może narzekać, PLS stoi pod jego dyktat. Moim zdaniem to Lozano przegrał nam ten sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morti Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 21:35 Popieram, poza tym to żałosne, że znowu Lozano wini innych a nie siebie. A to kamery i mikrofony telewizji są za blisko, a to nie grający o nic Hiszpanie wystawiają drugi skład normalnie skandal goni skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMaI Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.eastwest.com.pl 10.01.08, 21:37 o karzełek wygłosił swoją diagnozę turnieju: oszukali nas! pierdu pierdu a dwa mecze to same się przegrały? z jakiej okazji Polska miałaby oczekiwać że ktoś się komuś podłoży, albo za kogoś będzie umierał? czy w sytuacji odwrotnej Lozano zrobiłby inaczej? lepiej niech sprząta na własnym podwórku, które już wystarczająco zaśmiecił, a nie szuka spisków i skandali :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mayday76 Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 23:03 Tu się z tobą nie zgodzę. Była taka sytuacja w lidze światowej, żę mieliśmy pewny awans i jeszcze jeden mecz do rozegrania. W przypadku zwycięstwa w półfinale trafialiśmy na Brazylię, w przypadku porażki na kogoś słabszego (nie pamiętam kogo). No i wygraliśmy, trafiliśmy na Brazylię i dostaliśmy baty. Skończyło się na 4 miejscu. Poza tym jeszcze rok temu wszyscy kochali Lozano, a teraz zaczyna wszystkim przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
exces Łaka kibica na pstryn koniu jeździ ! 10.01.08, 21:46 Pamiętam jak jeszcze tak niedawno Lozano był bohaterem narodowym. Kibice śpiewali mu (o nim) piosenki. A tu nagle po porażce KUPA> Wyzywają go od kurdupli i nie tylko. Żenada kibolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMaI Re: Łaka kibica na pstryn koniu jeździ ! IP: *.eastwest.com.pl 10.01.08, 23:27 może i mu śpiewali ale nie wszyscy i nie zawsze, mi się karzełek od dawna nie podoba i powtarzam to konsekwentnie, że jego czas się kończy bo nie umie się wybić ponad polskie piekiełko a w dodatku sam się w nie wciągnął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piok Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.chello.pl 10.01.08, 22:16 mam takiego znajomego, który też po każdej porażce siatkarzy bluźni na nich tak jak Wy a pokażdym zwycięstwie chwali pod niebiosa. TROCHĘ OBIEKTYWIZMU ĆWOKI!!! Mecz z Włochami to był najlepszy mecz Polaków od MŚ, a grał zupełnie inny skład. I według mnie towłaśnie ten skład + Kadziewicz i Winiarski powinien walczyć o medale w Pekinie.DOŚĆ POWOŁYWANIA PANIENEK!!! WLAZŁY I SZYMAŃSKI OUT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Maliniak Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.01.08, 23:16 Gość portalu: piok napisał(a): > TROCHĘ OBIEKTYWIZMU ĆWOKI!!! Mecz z Włochami to był najlepszy mecz > Polaków od MŚ, a grał zupełnie inny skład. I według mnie towłaśnie > ten skład + Kadziewicz i Winiarski powinien walczyć o medale w > Pekinie.DOŚĆ POWOŁYWANIA PANIENEK!!! WLAZŁY I SZYMAŃSKI OUT!!! ------------------------------------------------------------------- Przegraliśmy ten turniej przez brak indywidualności a taką na pewno jest Wlazły!!! Bez niego ta kadra może grać dobrze ale nie będzie wygrywać!!!! Mamy na to dwa dowody ME 2007 i kwalifikacje do IO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMaI Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.eastwest.com.pl 10.01.08, 23:29 piękne porażki - polska specjalność, mnie nie obchodzi to że zagrali najlepsze mecze bo turniej przegrali i to dość frajersko trzeb powiedzieć. a jak się lozano nie umie dogadać z zawodnikami to tak jest że gra rezerwa, bo taki kurek to niech się może ogra najpierw a potem do reprezentacji puka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Umiesz liczyc licz na siebie, twoje szczescie... IP: *.ds1-k.us.edu.pl 10.01.08, 22:22 innych j**** (nie obchodzi...) i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sliwka Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.centertel.pl 10.01.08, 22:40 A ja uważam , że to co pokazali Hiszpanie w dzisiejszym meczu to żenada.To nie mistrzowie Europy tylko III liga.Ogólnie jestem wściekła bo Polacy naprawde dobrze grali,jednak trochę zimnej krwi im zabrakło.Trzymam kciuki za chłopaków na turnieju interkontynentalnym i mam nadzieję, że sobie poradzą i to w tym składzie co teraz bez "wielkiej gwiazdy" Wlazłego,który ciągle łachę robi,że zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: 82.160.150.* 11.01.08, 00:08 Głupotą byłoby gdyby Hiszpanie zażynali swoje gwiazdy w meczu o pietruche gdy za dwa i pewnie trzy dni mają być w pełni formy. Sami sobie ten turniej spier. gdy przegrywa sie 2 tiebreaki prowadząc 3 punktami w obu z nich to chyba Lozano powinien mieć do siebie pretensje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyrus Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.08, 22:42 Trzeba było wgrać jeden mecz więcej i byłby święty spokój. A teraz jakaś afera, po prostu nie zasłużliśmy na awans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.237.pxs.pl 10.01.08, 22:47 Lozano i polscy siatkarze to frajerzy!Mając w piątym secie 12/9 dali sie ograć jak dzieci!Gruszka ma 3 wystawy i nie kończy.To są wiecznie niedoskonali nieudacznicy,Lozano niech nie płacze na Hiszpanów bo zrobił by to samo i wystawił rezerwę, trzeba było ich zlać mając dwa razy ich na 4 punkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeronimo Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.telpol.net.pl 10.01.08, 22:56 sportowe nie sportowe...trzeba grać a nie oglądać się na innych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pediatra Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. 10.01.08, 23:06 Panie Lozano to nie po męsku obwiniać swoimi porażkami innych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.static.dsl.dodo.com.au 10.01.08, 23:10 Tyle razy pisalem aby tego kurdupla wyslac do Argentyny. On nic juz nie zrobi dobrego,brak pomyslow.Jak mozna grac ciagle jednym stalym skladem? Wygrywa sie 12 -ka rownych graczy.Tak zrobili Hiszpanie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. 10.01.08, 23:10 Teraz Panie Lozano, to do roboty ratować awans, a nie skarżyć się na niesportowe zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 23:22 I tak to się zazwyczaj kończy. Ciekawe co na to Włosi? Oni zajęli ostatnie miejsce w grupie. Prawda jest jednak taka, że po raz kolejny chcemy i musimy liczyć na kogoś innego. Wczoraj wystarczyło ograć pomarańczowych i sprawa byłaby rozwiązana. Nie chcę tu nikogo obwiniać ale najbardziej zapadły w pamięć trzy akcje w 5 secie Piotra Gruszki, 2 bloki i aut. Niestety na naszą niekorzyść. To był kluczowy moment tamtej partii. Widać wyraźnie, że jest syndrom piątego seta. Brak u naszych zawodników "instynktu zabójcy", który potrafi w najważniejszych momentach wykończyć przeciwnika. Ja proponuję obejrzeć sobie kilka meczów z Michaelem Jordanem w roli głównej. Wiem, że to wzór niedościgniony dla nikogo, a siatkowka to nie kozykówka, ale odpowiednia motywacja i chęć zwycięstwa w takich momentach jest najważniejsza. Może zrozumienie chciaż w małym stopniu jego fenomenu pomoże w odnoszeniu zwycięstw. Życzę naszym siatkarzom jak i przy okazji siatkarkom awansu na igrzyska, bo te dwie drużyny naprawdę na to zasłużyły. Niech sobie przypomną piękne chwile jak wicemistrzostwo świata, dwukrotne mistrzostwo Europy i dadzą nam uśmiech na twarzy, bo grają dla Polski, dla siebie i dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi 11.01.08, 00:04 Gość portalu: isa napisał(a): > trzy akcje w 5 secie Piotra Gruszki, 2 bloki i aut. Się zgadza. Gruszeczka zawalił tajbreka w zasadzie samodzielnie. Niepełnosprawny Świderski to było koło ratunkowe. Można powiedzieć, no dobrze, ale dlaczego Lozano nie dał mu (Gruszce, znaczy) się wcześniej rozegrać? Murek przed turniejem powiedział: "nie jestem za stary na Pekin". No i potem widzę Murka 3 razy, jak w połowie pierwszego seta ma koszulkę mokrą od potu. Jak nie za stary, to na siłownię, Panie Murek! I ograniczyć palenie i piwkowanie. Muszę przyznać, że przyjemnie zaskoczył mnie Ignaczak. Oglądałem i jego i Gacka przed turniejem i Gacek był o niebo lepszy. A tu - proszę! Ignaczak zupełnie nie ten sam zawodnik co na ME. Będzie naprawdę bardzo dobry, jak się jeszcze nauczy, że nie musi każdego serwisu koniecznie odebrać. No i właśnie serwis, panowie. Holandia rozріеrdоlіłа was serwisem na strzępy. A wasz serwis, to sobie w rzycie powsadzajcie. Trzy mecze, 13 setów i żaden przeciwnik ANI RAZU nie popełnił błędu przy przyjmowaniu zagrywek Zagumnego. A przecież te Hiszpanie i Holandie to nie Ruscy czy Brazylijce, bynajmniej. Czy ktoś w Polsce potrafi (oprócz Murka i nieobecnego Wlazłego) jeszcze serwować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asp Lozano !! MILCZ !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 23:27 jak się wygrywa w turnieju jeden mecz, to trzeba milczeć i z pokorą przyjąć to, że jest się słabym Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: Lozano !! MILCZ !! 11.01.08, 00:15 Gość portalu: asp napisał(a): > jak się wygrywa w turnieju jeden mecz, to trzeba milczeć > i z pokorą przyjąć to, że jest się słabym A jeśli się wygrywa dwa przegrywając jeden i się odpada to jakim się jest? Mam na myśli drużynę niemiecką, która pokonała m.in Serbów a to oni weszli do półfinału (obok Finów)... A Hiszpanie mieli prawo zagrać drugim składem, bo dla nich liczy się dobre przygotowanie (przez wypoczynek) podstawowych zawodników. A jako niewiele wnoszącą ciekawostkę podam, że gdyby wykorzystywano system punktowania PLS doceniający walkę w tie-breaku i gdyby tak zakończyły się mecze, to Hiszpanie by nie przeszli i musieliby dziś walczyć do końca... Byłby on chyba mniej okrutny (bardziej sprawiedliwy?)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro będzie okazja do rewanżu IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.01.08, 23:35 wtedy my pokarzemy wała hiszpanom. A do pekinu i tak hiszpany się nie dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gj tylko polacy potrafia sie sfrajerowac... IP: 194.126.165.* 10.01.08, 23:46 i ratować tyłki w świecie gdzie ideały juz dawno umarły...taki archeotypowy chodz honorowy sport ale cuż za fer pley sie bedali nie otrzymuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 23:50 Niedzielni kibice.... Czy oprócz obrzucania błotem wszystkich, od zawodników po trenera nikt nie dostrzega, że atakującym był Gruszka i Kurek (nominalni przyjmujący), przyjmujący Wika i Gierczyński (przyszli w ostatniej chwili), a środkowy Możdżonek/Grzyb gra bo nie ma Kadziewicza? Nawet mi was nie żal, ani nie wstyd za was, po prostu śmiech i pogarda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konm Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.telkonet.pl 10.01.08, 23:52 panie lozano trzeba było wygrać z holendrami a nie teraz sie pieklić jak jestescie słabi to nie grajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar1488 trzeba grać a nie liczyć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 00:03 jak tak gra druga drużyna swiata-to ja nie mam pytań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irimi I słusznie! IP: *.icpnet.pl 11.01.08, 00:04 Brawo Hiszpanie! Bardzo dobrze, że myślą o kolejnych meczach i sobie w meczu o pietruszkę eksperymentują. Z całym szacunkiem Panie Lozano: każdy pilnuje w sporcie swojego interesu i niesportowe jest liczenie na to, że ktoś za nas awans wywalczy! Tylko własna walka, ciężka praca, własne zwycięstwa uprawniają do cieszenia się z sukcesu, a nie jazda po plecach innej drużyny! Dobrze się stało, mimo, że bardzo chcę Naszych w Pekinie zobaczyć. Jak powalczą i sami zapracują to pojadą. Jeśli nie, to tylko siebie mogą za to winić, a nie Hiszpanów, Włochów czy innych Belgów... Hough! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętliwy Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 00:14 Zapamiętać i odwdzięczyć się!!! W przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawi IP: *.whirlpool.com 11.01.08, 08:00 Panie Pamiętliwy, naostrzyłeś już szabelkę? :) To tylko sport i niektórzy muszą nauczyć się godnie znosić porażki a nie szukać u innych przyczyn swoich niepowodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary kibol kiepskiej baletnicy ..... IP: *.acn.waw.pl 11.01.08, 00:23 No coż, wicemistrzostwo świata to widoczine był incydent. Holandia to słaby zespół, ale ich środkowi potrafią skończyc piłke z podwójnej krótkiej, rozgrywający nie puszcza wysokich balonów na skrzydło, by przeciwnicy zdążyli z blokiem, a silnie i z wyskoku serwują prawie wszyscy, a nie jak u nas dwóch zawodników. Byliśmy od nich słabsi, podobnie jak od Hiszpanów i zasłużenie nie wyszliśmy z grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszbijok Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. 11.01.08, 00:51 I bardzo dobrze, ze przegrali z Holendrami! Ba, jestem pewien, ze gdyby Polacy byli na ich miejscu to Lozano tez wystawilby rezerwowy sklad. A skandalem jest to, ze ten kurdupel ma czelnosc czuc sie oszukanym. To on nas oszukal! Kazdy kto ogladal mecz Polska-Holandia wie o czym mowie. Gruszka juz od 3 seta nic nie gral, ale on oczywiscie musial go trzymac na boisku do konca. Ja sie pytam - durny Panie trenerze - czego nie gral Kurek? Na pewno nie jest on gorszym atakujacym niz Gruszka. Smiem nawet twierdzic, ze jest lepszy od niego na zagrywce, w obronie, bloku i w ataku. Jedyne w czym ustepuje Gruszce to doswiadczenie i charyzma - dla mnie za malo zeby grzac lawe przez caly mecz. I kazdy, kto widzial ten mecz musi obiektywnie stwierdzic, ze przegralismy go w tie-break'u przez Lozano i w dalszej kolejnosci przez Gruszke. Ale smiem twierdzic, ze wygralibysmy go w najwyzej 4 setach gdyby nie Swiderski i jego "bajeczne" przyjecie we wczesniejszych partiach meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
jarasc Lozano o Hiszpanach: To niesportowe. To prawie .. 11.01.08, 00:56 Nie rozumiem szanownych przedmówców. Nie ma tu mowy o żadnym skandalu - Hiszpanie mieli awans w kieszeni, zagrali jak im było wygodniej. Nie oni przegrali turniej tylko Polacy - wystarczyłby tylko jeden wygrany mecz - choćby z Holendrami i tej dyskusji by nie było. I tyle. Co do Włochów to są znani z tego, ze zawsze głośno krzyczą kiedy ktoś ich "pokrzywdzi" a to co robią sami... Każdy widzi sam. W kwestii Lozano - cóż, wielkim znawcą siatkówki nie jestem, ale to za jego kadencji coś się w tej naszej reprezentacji ruszyło - sukcesy trenerskie jego i poprzedników są nieporównywalne (piszę tu o reprezentacji seniorów a nie juniorach Mazura). Takie są fakty. Jeżeli jest kurduplem to jego poprzednicy są tak malutcy, że niemal ich nie widać. A co do stałości Polskich kibiców - szkoda gadać... Dobrze nam wychodzi śpiewanie pieśni, gorzej wspieranie trenera i drużyny w trudnych chwilach. Ogólnie mówiąc - nie należy drzeć szat, tylko przygotować się do ostatniej już szansy i wykorzystać ją - wygrać turniej SAMODZIELNIE. Wtedy nie będzie takich skandali Odpowiedz Link Zgłoś